torstai 14. toukokuuta 2015

Kesäiset kassit ja vinkki Blogipolusta


Kesän tullen on ihanaa sujauttaa vaikka ranta- tai saunatavarat kassiin. Tai kantaa kesälukemista kirjastosta. Kesäherkutkin sujahtavat mukavammin kestokassiin kuin kaupan muoviseen pussiin.

Poika piirsi kolmelle ihanalle mummolleen kuvat, joissa on jokin yhteinen hetki, mitä poika toivoo kesän aikana tapahtuvan kyseisen mummon kanssa. Varamummon kanssa ulkoilutetaan koiraa ja leikitään rannalla. Mummin kanssa rakennetaan majaa metsään. Mummon kanssa leikitään hiekkalaatikolla. Piirrokset toteutimme kangastusseilla lakanakankaalle, jonka pingoitin maalarinteipillä pahvin päälle. Ompelin palasta taskun kassiin.

Kukkakangas vanhaa verhoa
Vuori vanhaa lakanaa
Valkoinen lakanakangas Eurokangas

Muovipussin kaavalla tehtyihin kasseihin ohjeita löytyy netistä mm. täältä (klik). Kaava on helppo leikata kaupan muovikassista.

Äitienpäiväkortteihin tänä vuonna teimme kukat pojan kädenjäljellä. Poika maalasi kukkiin varret ja kirjoitti Onnea-tekstit.

Uusia blogeja luettavaksi on aina yhtä ilahduttavaa löytää, tähän on tarjolla uusi kanava pian lopettavan Blogilistan tilalle. Kurkatkaa myös uutta palvelua, Blogipolkua* (klik). Ulkoasu on ainakin miellyttävämpi kuin Blogilistassa ja käytön aloitus helppoa.

*maininnalla osallistun Blogipolun järjestämään arvontaan.

33 kommenttia:

  1. Ihanan kesäinen kassi. Kun se kesä pian tulisi...

    VastaaPoista
  2. Ihanat kesäkassit, täytyy ehdottomasti kokeilla tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erja! Näitä täytyisi itsellekin tehdä...suutarin lapsella jne.

      Poista
  3. Onpa sinulta löytynyt ihanat kesäiset kankaat näihin. Sinä keksit kyllä aina niin hyviä ja tarpeellisia lahjoja, itse olen jotenkin huono siinä, ajattelen varmaan liian monimutkaisesti tai jotakin :D. Mukavaa Helatorstain iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla menee paljon aikaa, kun etsin ja mietin lahjoja. Ja sitten tulee se viime tippa ;). Mukavaa helatorstaita sinullekin ja kiitoksia kommentista Krista!

      Poista
  4. Kiitos blogipolku- vinkistä! Minunkin pitäisi intoutua tuommoisen nätin kassin tekoon. Se tulee mieleen sitten kun sitä kaipaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vaateviidakon Pirjo! Minulla ei itselläni ole kuin yksi ja ainoa itse tehty kauppakassi. Lisää tarvitsisi.

      Poista
  5. Tälläisia peruskasseja ei voi koskaan olla liikaa. Itse tein samanlaisia taannoin omiin tarpeisiin sekä ladten koulun myyjäisiin. Nuo käy myös lelukasseiksi ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lelukassina varmasti myöskin todella oivallisia. Kiitoksia kommentista LeenaH!

      Poista
  6. Kauniita ja käytännöllisiä! Ihana lahjaidea!

    VastaaPoista
  7. Ihanat lahjat mummoille! Blogipolkuvinkkisi sai miutkin sinne :) Kertoisitko vielä miten omaan blogiin saa linkin tuonne Blogipolkuun, kuten siulla on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hannariina! Blogipolun profiilistasi löydät sellaisen väliotsikon kuin Pluginit. Kopioi siellä oleva html-koodi hässäkkä. Oman blogin ulkoasusta valitse lisää gadget ja sieltä valitset HTML/Javascrpit. Kirjoita haluamasi otsikko otsikkokenttään ja liitä kopioimasi html-koodi sisältö-kenttään. Klikkaa vain tallenna ja painike on blogissa. Kysy ihmeessä, jos selitin epäselvästi :).

      Poista
    2. Kiitos ohjeesta! Itse ehdin pähkiä jo ja kokeilin omalla tavalla, eli lisäsin painikkeen kuvana ja siitä linkin omaan profiiliin. Lieköhän toimii niin?

      Poista
    3. Kävin kokeilemassa ja hyvin toimii :) Nätimmän painikkeen olet löytänyt kuin tuo siellä ollut.

      Poista
    4. Jihuu, minäkin sain toimimaan! Blogipolku näyttää todellakin fiksulle ja selkeälle.

      Poista
  8. Kassin kuosi näyttää jotenkin tutulta, olisiko lapsuuskodissa ollut joskus samanlaiset verhot..(?) Kivoja kasseja ja niin tarpeellisia! Tuollaisia täytyisi muutamia tehdä, olisivat varmasti paljon kestävämpiä kuin kaupan muovikassit mutta yhtä tilavia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P! Yksinkertaisesta kankaastakin näitä voisi tehdä, niin saisi käsilaukkuun paremmin. Näissä on tuo tilavuus kyllä hyvä, sopii varmasti saman verran tavaraa kuin kaupan muovikassiin :). Hauskaa, jos teillä on ollut tästä verhot lapsuuden kodissasi. Olen luultavimmin saanut tämän tädiltäni tai mummoltani tai sitten ostanut kirppikseltä joskus (ei niitä kaikki kankaita voi muistaa;D).

      Poista
  9. Kassi on söpön kesäinen. Malli näyttää tosi kätevältä. Erilaisia kasseja saisi ollakin niin moneen tilanteeseen. Ihana idea tehdä pojan piirros taskuksi<3 Kiitos blogipolkuvinkistä. Kokeilin sitä laittaa, mutta tagi kohta herjaa. Mikähän siinä oikein onkaan? Pitää vielä kokeilla:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tämä kangas oli niin mainio juuri kassitarpeeksi, tuomaan sitä kesäisyyttä. Taisit saada tagit toimimaan siellä blogipolussa? Kiitoksia Kanneli kommentista!

      Poista
    2. Joo sain onneksi toimimaan. Ensin kokeilin kännykälläni ja ei oikein onnistunut, mutta sitten siirryin tietokoneelle ja sain lisättyä blogini sinne:-)

      Poista
    3. Joo sain onneksi toimimaan. Ensin kokeilin kännykälläni ja ei oikein onnistunut, mutta sitten siirryin tietokoneelle ja sain lisättyä blogini sinne:-)

      Poista
    4. Kännykällä on jotkut toiminnot hankalampia, minä ainakin sählään sillä aina. Hienoa, että sait toimimaan!

      Poista
  10. Just ihanan kesäinen kassi antaa lahjaksi näin keväällä. Lasten osuus näissä lahjoissa aina sykähdyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pikku Akka! Lasten piirrokset ja askartelut ovat aina hellyttäviä.

      Poista
  11. Hieno kesäkassi! Kyllä tämmösissä kasseissa on kivempi kantaa tavaraa kun muovipusseissa:) ja kiitos vinkistä, en ois ite älynny tuota blogilistan loppumista ja uutta blogipolkua..hmm.täytyy viikonloppuna perehtyä asiaan tarkemmin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogipolku on visuaalisesti miellyttävämpi kuin blogilista. En ole vielä kovin tarkasti tutustunut siihen, mutta toivottavasti tulee toimimaan hyvin. Kiitoksia Villa Pipo!

      Poista
  12. Ihana kassi, mainio lahjaidea! Pitäisi itsekin näitä tehdä, mutta jotenkin se aina jää. Olen kyllä kauppojen omia kangaskasseja ostellut, muovipusseja tulee kyllä välteltyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mARa! Meillä on käytössä yksi itsetehty kauppakassi, farkuista sen väkersin. Tällaisia pienempiä tarvitsisi, jotka on helppo ottaa kaupungille mukaan. Muovipusseja vältän minäkin :).

      Poista
  13. Ihana kassi! Voi että ku minä odotan sitä aikaa että omakin tyttö alkaa piirtää. Arvokkaita muistoja tällaiset piirrokset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasten piirustukset ovat aina ihania. Kiitoksia aino-maria!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).