maanantai 30. syyskuuta 2013

Syksyn säätiedotus; luvassa laukkusadetta



Täällä satoi eilen laukkuja meidän pihakiville. Monta herkullista yksilöä.
Laukkujahan naisella ei voi koskaan olla liikaa, kuten ei kenkiäkään. Kun painoa tippuu 23kg, niin auttamatta näihin laukkuihin on materiaaleja löytynyt omasta kaapista. Surutta olen silpunnut, samoihin farkkuihin en enää aio mahtua. Samassa perheessä asustaa myös kauluspaitoja päivittäin käyttävä mies, ja jostain syystä niihinkin tulee ajoittain pientä vikaa, jota ei voi korjata. Ihaninta on, kun paidoissa on usein tasku. Juuri sopivan kokoinen minun kännykälle! Vyötkin kuluvat käytössä, ja vanhat vyöthän nyt tietysti ovat minulle liian pitkiä. Siinä on resepti näihin laukkuihin. Näissä laukuissa on näppärintä se, että vaatteiden mukaan voi vaihtaa hihnan väriä. En ole vöitä siis kiinnittänyt mitenkään laukkuihin, pujottanut vain vyönlenkkeihin. Toimii!
Se ihan ensimmäinen jättikokoinen laukkuni. Lahkeet poikki -menetelmällä tehty. Sisätaskut toisista farkuista napsittu. Takataskuissa on myös tarranauhat. Pidän itse eniten vetoketjullisista laukuista, siksipä näissä kaikissa niitä on käytetty.
Sama resepti kuin ensimmäisessä laukussa.

 Musta laukku on tehty farkkujen takakappaleesta. Metallinen vyö päätyi pihtien kautta hihnaksi.
Muutama virkattu kukka koristeeksi, ja tämä yksilö matkasi tädilleni kiitokseksi mustaherukoista!

Farkkujen lahkeista syntynyt kauppakassi. Tämä päätyi äidilleni, hän on kartuttanut farkkukokoelmaani muutamilla kirpputorilta löytyneillä herkuilla.
Ps. täytyy tunnustaa, että ihan oikeaa tarvetta näin monelle farkkulaukulle ei minullakaan ole.

6 kommenttia:

  1. Kauniita niin kuin tekijäkin :) Materiaalia löytyy varmaan meiltäkin(siis jos tarve) ja jonkun laukun vois vaikka sulla teettää, jostain lempifarmuista, joita ei raaski laittaa kiertoon :) Kiva kun sulla on nyt oma blogi!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Mielelläni teen laukun sinulle, farkut vain tuttuun osoitteeseen ;).

      Poista
  2. Onnea uudelle blogille, ihanasti olet kirjoittanut!
    Noi farkkulaukut on upeita, minäkin haluan ja materiaalia löytyy omasta kaapista.
    -Krista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt lokakuussa ehdin mainiosti laukkuja ompelemaan, jos haluat niin olisi kiva tehdä sinullekin. Marraskuussa sitten alkaa joulurumbat ;).

      Poista
  3. Kiitos kortista ja laukuista,ihana katsella käsitöitäsi täältäkin ja parasta kun pääsee hypistelemään, käydessäni mummoilemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Toivottavasti laukuille tulee käyttöä. Harmi, kun kaikkia lahjoja ei voi esitellä blogissa etukäteen, kun mummiloinen niitä kurkkii :D!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).