tiistai 14. huhtikuuta 2015

Eripari sukat

Näistä sukista tuli tekijänsä näköiset. Eriparia. Toinen muotovalio, toinen hieman rampaantunut ja rikkinäinen. Ihan kuin minäkin. Toinen puoli pelaa, toinen ei.


Luonnossa on paljon kaunista ja ihmeellistä, liekö siellä myös perhosia, joiden toinen siipi on kuin suoraan satujen ihmemaasta ja toinen on kuin sen satumaisen siiven varjokuva?


Harjoitussukat, varressakin opin langankierron vasta toisessa sukassa. Mutta hei, onko kaiken aina pakko olla täydellistä? Voisiko joskus olla niinkin, että se virheellisyys on jossain määriin hellyttävää ja kivaa?


Kyllä nämä sukat minulle kotona kelpaa, kukaan sinne kumppareihin pihalla kurki, onko ne minun villasukat ihan tismalleen samanlaiset. Ja mitä tästä opin? Tekemään myös niitä naisten sukkia vähän vaikeammalla varrella. Mallitilkun neulominen olisi kannattavaa. Purkaakin voi.


Yes, I did it (ainakin melkein)!


Lanka Novita 7 veljestä väri 350

Kirjailussa Novita 7 veljestä väri 010
Sukan ohje Novita kesä 2010 malli 6. sudenkorentokuvioiset pitsisukat, mallin suunnittelija Mari Piironen
Kirjonnan pohjana Suuri Käsityö 1/2015 34. sukat, mallin suunnittelija Sarianna Lehtonen

Eilen ehdin ommella äidilleni hameen. Tuntui mukavalle istua pitkästä aikaa ompelukoneen ääressä (korjausompeluita ei lasketa tähän, niitä kyllä on piisannut). Toivottavasti saan hameen pian kuvattuakin. 

Oikein mukavaa viikkoa teille kaikille!

37 kommenttia:

 1. Että voi sukat olla kauniit, näistä mitään eriparisuutta edes huomaa!

  VastaaPoista
 2. Nuohan on kauniit sukat! Älä turhaan piilottele niitä kumppareihin, kun ei sitä eriparisuutta huomaa. Monestihan se on niin, että itseä sitä vierheet ja eriparisuus häiritsevät, mutta muut ei sellaisia edes huomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa, kaikki jotka sukat ovat nähneet, ovat vain ihastelleet (paitsi tarkat perheen miehet huomattivat perhosten siivistä :D). Kiitos Eerika!

   Poista
 3. Valtavan kauniit sukat. Eikä kukaan katso eriparisuutta kun ovat kauniit.

  VastaaPoista
 4. Ei tarvitse kaiken olla täydellistä, ihminen ei ole mikään kone, joka suoltaa aina tasaista jälkeä. Tosin minusta nuo sukat ovat aivan täydelliset! Väriä myöten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ihminen on kaukana koneesta. Minusta onkin mukavaa, että se inhimillisyys tulee joskus esille :). Kiitos Vaateviidakon Pirjo!

   Poista
 5. Makeat sukat, ihanat varret ja noi herkät siivet, vau. Kuinka niin eripariset, ainahan käsiala on toisessa sukassa tiukempi, tai lapasissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Hieno tar! Olen tottunut virkkaaja, ja siinä saan molemmat tossut tms. samankokoisiksi/ käsialan yhtä tiukaksi helposti. Neulomisessa tosiaan helpommin käsialan muutokset näkyvät, varsinkin kun se on aika uusi juttu itselleni :).

   Poista
 6. Kauniit sukat! Kyllä näitä kelpaa esitellä, taidokkaasti olet tehnyt!

  VastaaPoista
 7. Täydelliset nämä ovat, aivan ihanat! Ja tuo perhonen on hieno oivallus, älä ihmeessä näitä kumisaapassukkina pidä. :-)

  VastaaPoista
 8. Ihanat sukat olet tehnyt! Pienet virheet kertoo käsintehdystä työstä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin pienet virheet kuuluvat käsitöihin, ne antaa niissä helpommin anteeksi :). Tosin esimerkiksi ompelussa ne virheet huomaa liian selvästi, varsinkin jos sillä on tekemistä istuvuuden kanssa :D. Kiitoksia mARa!

   Poista
 9. Kauniit sukat! Taitavasti neulottu. Enpä ole ennen nähnyt sukkia, jossa on kirjottu noin moderni kuvio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mandariinimania! Sarianna Lehtonen oli voittanut tällaisilla perhoskuvioisilla sukilla Suuren Käsityölehden sukkakilpailun, ihastuin niihin aivan täysin. Halusin kuitenkin tehdä varteen jotain ilmettä, joten sukkaohjeen otin toisesta lehdestä :).

   Poista
 10. Niin nätit! Tuo kirjominenhan sopii tuohon ihan täydellisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pikku Akka! Sukkien erilaisia kirjontoja tällä tapaa voisikin tehdä muihinkin sukkiin. Kauniita kuvioita on maailma täynnä :).

   Poista
 11. Ihanat sukat! Ei kaiken tarvi aina olla täydellistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on vapauttavaa tehdä ei niin täydellisiä juttuja :). Kiitoksia Raisa P!

   Poista
 12. Ihanat sukat! Raikas väri, nätti palmikkokuvio ja kauniit nuo perhoset! Mitään virheitä ei huomaa. Ole vain reilusti ylpeä aikaansaannoksestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pizzicato! Minusta on ihana, miten rohkaisevasti kaikki suhtautuvat näihin sukkiin :D. Minulle ne tulevat aina olemaan eripari-sukat ;).

   Poista
 13. Kauniit ovat ja älyttömän tasaista tikutat :D Eikun seuraavat sukat puikoille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavasta sukkaparista on jo toinen yksilö valmis ja toisessa varsi hyvässä vauhdissa :). Kiitos Peppi!

   Poista
 14. Tiedätkö, etten huomaa mitää eroavaisuutta. Kumpikin sukka on täydellisen kaunis :) Olet taitava neuloja, lisää vaan! Olen muuten joskus havahtunut miettimään, että taidan itse kasata itselleni paineita työn jäljen suhteen. Useimmiten muut eivät huomaa niitä virheitä tai jälkeä, joihin itsellä on moitittavaa. Eli otetaan vaan rennommin ja annetaan palaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kanneli ihanasta kommentista! Kyllä, itsekriittisyys on se kaikkein pahin :). Käsityöt ovat kuitenkin harrastus, ja jos se menee suorittamiseksi ja virheiden osoitteluksi, katoaa siitä se kaikkein syvin ja tärkein: ilo tehdä itse.

   Poista
 15. Voi lukuluettelo on jättänyt näyttämättä minulle näin kauniit ja herkät sukat! Tulin lukemaan uusinta postaustasi ja täältä löytyi talven tai pitäisikö jo sanoa kevään kauneimmat sukat, aivan upeat! En minäkään näitä kyllä saappaisiin piilottaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukuluettelon kanssa on minullakin ollut paljon ongelmia, aina mietin, että toivottavasti ei kovin montaa ihanaa juttua jää ohi :). Kiitoksia Krista!

   Poista
 16. Aivan ihanat sukat! Todella kauniit <3

  VastaaPoista
 17. Aivan ihanat sukat! Todella kauniit <3

  VastaaPoista
 18. Tämä teksti oli jotenkin sellainen hyvänmielen kirjoitus! Ei tosiaan kaiken tarvitse olla niin täydellistä. Ja sitäpaitsi nuo sukat on kyllä minusta kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :). Kiitoksia Metsäntyttö!

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).