lauantai 30. toukokuuta 2015

Pääkalloja! Sekä kotikonsti kankaan värin päästämisen ehkäisyyn


Tiedättekö? Minä tykkään tästä asusta. Kyllä.

Annoin pojan valita itse kankaat housuihin. Pääkalloja, ounou. Mutta on nämä kyllä sittenkin kivat.

Viime kesänä ompelin monet farkut, kuvittelin niihin jäävän kasvunvaraa riittävästi. Mutta ei, poika hujahti taas lisää pituutta niin paljon, että eihän niistä sopinut kuin yhdet enää jalkaan.

Ja yllättäin Vain Elämää-ohjelman uusintojen pyöriessä, bongasi poika Elastisen päällä farkkupaidan. Äiti, mulle kanssa!

Farkkuihin tietenkin pääkallonappikin. Niittejä ei meidän kaupungista löytynyt kuin yhtä ainoaa laatua. Vyötärökaitaleen sisälle ompelin reikäkuminauhaa sekä napit että napinlävet, säätömahdollisuutta pojan kasvaessa.

Kauluriin, nappilistoihin ja hihan halkioihin pääkalloja...tietenkin.

Paidan kangas Hemden-farkku ohut 100% puuvilla Eurokangas
Pääkallokangas Skull 100% puuvilla Eurokangas
Paidan napit omista varastoista
Paidan kaava Ottobre 1/2015 20. Elvis koko 128cm

Housujen kangas Skulls-farkku 75% puuvilla 23% polyesteri 2% elastaani Eurokangas
Pääkallonappi ja niitit Nappi ja Nauha
Vetoketju omasta varastosta
Housujen kaava Ottobre 6/2014 28. Casual & Smart koossa 134cm
Sivusauma menee tässä kaavassa hauskasti etukappaleen puolelle. Kuosi tietenkin hieman "hävittää" tätä.

Housujen kangas todellakin päästi väriä! Pesin sen kahteen kertaan ja manailin ennen kun muistin kikan. 0,5dl hienoa suolaa, 2dl etikkaa, 4L kädenlämpöistä vettä. Sekoitetaan, kangas lillumaan vuorokaudeksi. Toistetaan käsittely, jos väriä vielä lähtee. Kangas pesuun ja valmista. Nyt ei lähde enää väriä, onneksi.

Paljon kuvia, kun kerrankin poika oli halukas kuvauksiin. Hattu on ihan H&M:n, oma hattukaava odottelee vieläkin muokkausta. 

Kesä aloitettu ompelemalla itselleni kotimekko, oikea humppalulla (=väljä ja telttamainen). Legginsit vielä pariksi. Joko teillä nautitaan kesälomailusta? 

45 kommenttia:

  1. Todella kiva setti! Ihania yskityiskohtia ja hyvin mietitty ja huoliteltu kokonaisuus :)
    Kiitos myös värinpitovinkistä!

    VastaaPoista
  2. Todella kiva setti! Ihania yskityiskohtia ja hyvin mietitty ja huoliteltu kokonaisuus :)
    Kiitos myös värinpitovinkistä!

    VastaaPoista
  3. Onpa kyllä kiva setti, vaikka minäkin vähän vierastan pääkallokuoseja.. :) Koululaisilla on alkanut pitkään odotettu kesäloma. Itse äippäloman alkamista odotellen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääkallot iskivät poikaan nyt ihan uudella tavalla, pääasia, että hän niistä itse tykkää :). Kiitoksia Raisa P.!

      Poista
  4. Upea setti! Tosi siististi ommeltu ja hienot tilaukset! Tykkään kanssa että lasten housuissa on tuo kuminauhasäätö mahdollisuus. Enpäs tiennytkään tuosta värivinkistä, laitetaan korvan taakse. Kesälomailua odotetaan kovasti, vaikka loma koittaa vasta heinäkuussa. Keretään ennen sitä taas minilomailla ens viikolla Kuopiossa:) housupukuprojektille ei kuuluu vieläkään kovin hyvää, mutta mekkorojekteja ois suunnitteilla monenlaista, jospa tänään saisi yhden valmiiksi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Ajattelin ensimmäistä kertaa tehdä kunnon säätömahdollisuuden, yleensä olen ihan tavallista kuminauhaa housuihin laittanut. Sinun tekemiä mekkoja odotankin innolla, varmasti huikeita taas! Toivottavasti teillä on kivaa meidän kotikaupungissa :). Kuopiossa on paljon kivaakin katseltavaa.

      Poista
  5. Jälleen mahtava setti! Ja vaikka on pääkallojakin ;) itsekin olen niitä vierastanut tyttöjutuissakin, vaan hyvältä näyttävät tässä. Ihan mahtava olet, kun poika saa noiiiin cooleja vaatesettejä :) Ja täällä lomaillaan - tosin tämä kesä on himpun erilainen kuin edelliset, vaan - kohti seikkailua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäpä äiti ei tekisi, että lapsi olisi tyytyväinen vaatteisiinsa ;). Hyväksyy jopa ne pääkallot. Seikkailuun tsemppiä! Kiitoksia Peppi!

      Poista
  6. Kyllä on upea nuori mies siellä ja taitava äiti! Tykkään niin kovasti näistä sinun poikien vaatteista, joita olet nyt ommellut; ovat lapselle sopivia, tyylikkäitä ja jotenkin erilaisia mitä monet tekevät! Teillä on oma tyyli ja se on inspiroivaa :). Mukavaa, kun poikasi pitää kauluspaitoja, niitä haluaisin omankin koulupoikani pitävän mutta jäävät melkolailla juhlakäyttöön vain. Upeasti toistuu tässä asussa siniset sävyt päästä varpaisiin. Ja kiitos muuten tuosta värivinkistä, ei ollut minulle tuttu! Täälläkin nautitaan lomasta, koululaiset pääsivät kesälaitumelle ja tänään on touhuttu paljon ulkona :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista <3! Minä kyllä ihailen niitä värikkäitä kuoseja ja kivoja vaatteita, mitä moni tekee. En vain oikein osaa niitä ostaa ja poika valitsee itse yleensä sinisiä vaatteita/kankaita. Ja meillä tietysti tuo Elastinen vaikuttaa pojan pukeutumiseen, poika haluaa niin paljon samanlaisia vaatteita ;). Minä sain tämän vinkin värin pidosta opiskeluaikana, mutta se on jäänyt vuosiksi unholaan. Ei ole tullut vastaan näin paljon väriä päästävää kangasta, yleensä muutama pesu ja pelkkä etikka huuhteluaineena on auttanut pieniin ongelmiin. Vähän väri imeytyi noihin pääkalloihin, mutta pääasia ettei sitä väriä enää lähde.

      Poista
  7. Voi miten taitava sinä olet! Ihan huikean siistiä jälkeä kaikkine yksityiskohtineen, vau!

    VastaaPoista
  8. Mahtavia pieniä yksityiskohtia paljon! Taitavaa työn jälkeä! Sinun käsitöitä on ilo katsella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että näitä on ilo katsella :). Kiitoksia Pikku Akka!

      Poista
  9. Kyllä onkin aivan mahtava setti, päästä varpaisiin. Vaikka onkin päkalloja, ne ovat juuri sopivat pökiin. Ja, että minua huvittaa nuo Elastinen-bongaukset :). Ihanaa, että on idoli.
    Tuon värinpäästöreseptin laitoin talteen, sillä siihen ongelmaan törmää vähän väliä. Kiitos siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sanne-Maija! Elastinen...tunnustan, että pari kertaa olen vähän huijannut ja väittänyt nähneeni jossain Elalla samanlaisen vaatteen, kun joku vaate ei ole meinannut kelvata päälle. Ilkeä äiti ;). Minulla näin voimakas värinpäästö tuli vastaan piiiitkästä aika. Monta vuotta on mennyt ilman ongelmia, vaikka paljon kankaita on käsien kautta kulkenut.

      Poista
  10. Siis vau! Tyylitajuinen poika ja mitkä poseeraukset :) Onko farkut vaikea ommella? Hienoa työtä jälleen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Farkut ei ole minusta mitenkään kovin vaikeat ommella. Näissä kangas oli tosin ohutta verrattuna perusfarkkuun. Kunnon paksu neula ja kärsivällisyys auttavat. Työtä tietysti on enemmän tikkauksineen, vetoketjuineen ja vyölenkkeineen mitä college-housuissa. Itselle en niin mielelläni ompele farkkuja työn määrän ja istuvuuden takia. Hankala jotenkin itselle sovittaa kunnolla. Kiitoksia Hannariina <3!

      Poista
  11. Sai poika taas mahtavat herkut :)

    VastaaPoista
  12. Niin hieno asu viimeisintä yksityiskohtaa myöten!! Kivat värit, mageet kankaat ja ihan huiput poset! :) Tämä on kyllä todella cooli asu! Huippu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus pieni mies innostuu kuvauksissa :). Joskus ne siirtyvät monta päivää, kun ei lasta kiinnosta. Pääasia, että on mukavaa. Kiitoksia Pizzicato!

      Poista
  13. Hienot vaatteet! Raikkaan sininen paita. Tyylikäs poika, kertakaikkisesti. Meillä pojat menee arkena vaan huppareilla ja trikoopaidoilla, kaikki kauluspaidat jää vain juhlakäyttöön. Olen muuten ommellut varmaan samasta pääkallokankaasta viime vuonna shortsit meidän pojalle. Toiveesta nekin.
    Me ollaankin nyt lomalla ja sää suosii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia mARa! Minullakin jäi tätä kangasta vielä vähän jäljelle, varmaan siitä saisikin shortsit :). Luulen, että meilläkin poika unohtaa nämä kauluspaidat koulun alkaessa. Tai sitten hän on oman tiensä kulkija eikä kavereiden pukeutuminen vaikuta :). Sen näkee sitten parin vuoden päästä.

      Poista
  14. Upeaa ja huoliteltua jälkeä :) ihan ison pojan setti!

    VastaaPoista
  15. Hieno setti, tyylikäs poika kuvissa!!

    VastaaPoista
  16. Vau mitä kuvia olet ottanut. Pidän valtavasti tästä asusta; pirteä, tyylikäs ja poikamainen. Ja sun käden jälki on mahdottoman siistiä - hyvä sinä! :-)
    Kiitos tuosta kankaan käsittelyvinkistä, pitääpä itsekin kokeilla.
    - Ja kesäloma - se antaa vielä odottaa itseään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Oman näköinen! Minulla ei tosin ollut sopivaa kaksoisneulaa tikkauksiin, joten parissa kohdassa ommel vähän heittää. Mutta ei se haittaa :).

      Poista
  17. Oi WAU, miten UPEA setti-kertakaikkiaan. Miten siistiä jälkeä, en usko, että oma kärsivällisyyteni riittäisi moiseen. Voin kuvitella miten onnellinen poika on...ja syystäkin! Kiitokset vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä poika on mielellään vaatteet päälleen laittanut, kaikkein hauskinta hänestä oli säikytellä tätiään housuilla ;). Kiitoksia Milmajohanna!

      Poista
  18. Onpa upea setti. Uskaltaakohan noita kuvia näyttää meidän pojille lainkaa, kun saattaa täälläkin äiti joutua ompelemaan pääkallohousut ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos LeenaH! Blogien selailu lasten läsnäollessa on joskus vaarallista :D.

      Poista
  19. Ootpas tehtaillut tyylikkäitä vaatteita pojallesi! Farkkupaita on tosi makee ja vaikka itse en välitä pääkalloista niin noissa housuissa ne ei olekkaan ollenkaan pahat :) Ja kiitti värinpäästö-vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin näissä housuissa nuo pääkallot eivät niin pahat ole. Poika niitä haluaa paljon, joten olen taipunut niitä käyttämään :). Kiitoksia Eerika!

      Poista
  20. Miten en ole huomannut tätä upea postaustasi. Olen näköjään ollut vähemmän koneella;-) . Asu on kyllä mielettömän hieno. Farkut todella taidokkaasti tehty. Ihana kun poikasi tietää mitä vaatteita tykkää käyttää:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Koneella oloajan väheneminen ei varmaan ole mitenkään huono merkki :). Minustakin on ihanaa, kun poika osaa itse kertoa millaisista vaatteista tykkää ja osallistuu vaatteiden suunnitteluun. Vaatteet tulevat varmemmin käyttöön, kun ovat mieleisiä.

      Poista
  21. Upea asu! Kyllä on niin siistit tikkaukset ja hienot yksityiskohdat. On taas tovi istuttu ompelukoneella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sauma silloin, toinen tällöin :). Keväällä ja kesällä on tuolla pihalla paljon puuhaa, käsityöt jäävät vähemmälle. Kiitoksia Pirjo!

      Poista
  22. Aivan huippuja settejä nämä molemmat pojallesi ommellut. Hienoja yksityiskohtia! Kierrätät todella luovasti, se olisi taito, jossa voisi itsekin kehittyä. Monesti tulee jemmattua vanhoja vaatteita jonkin idean kera, mutta toteutus ontuu pahemman kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kaikula! Minullakin kaapit pullistelee vanhoja vaatteita, joista oli ajatus jotain tehdä. Moni idea jää vain muhimaan, eikä koskaan pääse toteutukseen :D.

      Poista
  23. Vitsi oot kyllä viitseliäs ja taitava! Hattua pitää nostaa! Itsellä loppuu siinä vaiheessa into kun kankaat maksavat lähes saman kuin valmisvaate ja etenkin jos työtä on paljon. Tuossa farkkujen ompelemisessa loppuisi inspiraatio itsellä, niin paljon yksityiskohtia ja tikattavaa, upeaa työtä olet tehnyt. Olen ommellut tasan yhdet farkut (8.luokalla koulussa, sen ajan muotia olevat ratsastusfarkut...) ja sen jälkeen en ole ommellut. Vetoketju on meikäläisen painajainen farkkuihin ommellessa... Kyllähän noista tulee ihanat ja persoonalliset, joita kaupasta ei valmiina saakaan! Onnenpoika!

    VastaaPoista
  24. Farkkujen ompelu on kieltämättä työlästä, itselleni en jaksaisi väsätä. Varsinkin kun kaupasta saa ihan hyviä ja halvemmalla kuin mitä kankaat tulisivat maksamaan ;). Lasten farkuissa vielä voi hyödyntää niin paljon kierrätystä eikä kangastakaan mene tolkuttomasti. Kiitoksia PiiaS!

    VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).