keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Mukavat matkavaatteet (comfy travelling clothes)






Scroll down for English, please. Loma, niin ihanaa ja niin mukavaa lomailla! Meillä koko perhe rakastaa matkustamista, mieskin, vaikka tekee sitä työn puolesta paljon. Vietimme miehen kanssa pitkän viikonlopun Roomassa, josta kotiuduimme eilen. Ensimmäinen kerta pojan syntymän jälkeen, kun olimme kahdestaan hieman pidemmällä matkalla (kokonaiset 4 yötä kahdestaan!). Syykin oli hyvä, tammikuussa tuli täyteen 16 vuotta yhdessäoloa ja 10 vuotta naimisissa. Matkaan tarvitsin tietenkin uutta vaatetta. Kaupunkilomailuun sopivaa.



Syksyllä Barcelonasta ostamistani neuloksista syntyi tällä kertaa mekko ja paita. Ja tämä kangas osoittautui ehdottomaksi suosikikseni matkustaessa. Ei rypisty, kuivuu nopeasti, on riittävän lämmin, muttei liian kuuma ja kuosikin juuri sopivan tyylikäs. Ihan vastaavia neuloksia muuten löytyy Eurokankaasta pakalta, paidan neulosta tosin hieman isommalla kuviolla. Paidan kaveriksi ompelin mustasta pellavasta suorat housut. Ei mitään ihmeellisiä kommervenkkejä niissä.



Mekkoon tein poolokauluksen sekä taskut. Taskut onkin tarpeelliset niille lipuille ja lapuille, joita jokaisessa nähtävyydessä tarvitsee kaivaa esille. Paitaan kaavoitin raglanhihojen lisäksi hieman löysemmän kauluksen, joka asettuu aika hauskasti hieman mutkille.



Roomassa sää oli miellyttävän lämmin, siinä +15 asteen tietämillä. Iltaisin ja aamuisin tietenkin hieman viileämpää. Ompelin elämäni ensimmäisen ponchon, joka osoittautui oivaksi lämmikkeeksi reissussa. Ponchon kangas on villakangasta, jonka ostin vuosia sitten kirpputorilta huimaan 0,50€ hintaan. Kangasta oli sen verran vähän, etten ollut oikein keksinyt mihin sen käyttäisin. Legginsit ompelin syksyllä Jyväskylän kangaskaupasta ostetusta leggins trikoosta (denim look). Tämä asu onkin reissun pelastus, mukava, siisti sekä väljä. Se on nimittäin kumma juttu, että aina matkoilla tulee syötyä liikaa. Ja tottakai Italian ruokakulttuurista löytyy maistuvia ruokia kokeiltavaksi niin paljon, että napa vain paukkui. Ja molemmista asuista kyllä tykkäsin kaikkineen paljon. Juuri sitä, mitä pukeutumiselta haluankin. Siistiä, rentoa ja tyylikästä. Kerrankin muistin asian vaatteiden ompelua miettiessäni!









Blogikuvien ottaminen matkoilla on muuten aika haastavaa. Milloin ei muista, milloin kuvaaja tympääntyy parin otoksen jälkeen, milloin on sopivassa kuvauspaikassa liikaa ihmisiä. En todellakaan ole vielä niin sinut kuvattavana olemisessa, että osaisin olla luonteva, jos lähistöllä pyörii kasapäin tuiki tuntemattomia henkilöitä. Sitten saattaa pukata niin toivoton hiki, että iho kiiltää kuvissa. Ja kun ei itse näe otoksia, on tyydyttävä niihin, mitä siellä kamerassa sattuu olemaan :). Mekosta ei sitten tullut kuvia. Sitä se teettää, kun liehuu upeiden nähtävyyksien äärellä ja unohtaa koko asun kuvaamisen. Ja se on kieltämättä se asia, miksi matkaan tulee lähdettyä. Kaiken uuden näkeminen ja kokeminen. Pidän enemmän kaupunkilomista, siinä saa kierrellä kävellen katuja ja istua välillä viehättävissä kahviloissa seuraamassa paikallisten arkea. Poiketa ihaniin kauppoihin, löytää jotain aivan uutta ihmeteltävää arkkitehtuurista tai milloin mistäkin.

Ja koska olimme kahdestaan liikkeellä, illat venyivät pidemmiksi. syömään mentiin vasta siihen aikaan, kun pojan mukana ollessa yleensä tulemme hotelliin (ja siinähän jää sitten aikaa vähän nettiä tutkia). Paljon ei ehtinyt vilkaista blogeja tai muitakaan some-kanavia, joten nyt onkin odottamassa paljon ihania juttuja teidän muiden blogeissa! 


Mukavaa loppuviikkoa teille kaikille!



In English: 16 years together and 10 years married, it was time to celebrate it with my husband. We had a lovely longer weekend in Rome. Of course I needed new clothes for our holiday. Shirt and dress are made from knit fabric I bought from Barcelona (Ribes & Casals) last autumn. And this fabric was right choise for Rome's weather. Warm but not too, it doesn't wrinkle, drys out quickly and it sure feels nice. Black trousers are made from linen.

There was quite windy weather in Rome so woolen poncho was enough for making me feeling warm in mornings and evenings. This fabric is one of my (many) flea market founds. And leggings, most comfy for travelling. There is plenty of room for those fabulous foods that Italy offers. No need to worry about buttons that fall off. Leggings jersey is from Jyväskylän kangaskauppa (Jyväskylä fabric store) and it has denim look. Tidy clothes for city days or what to you think about?

56 kommenttia:

  1. Upeat lomavaatteet :) Omaa lomaa tässä odottelen...tiedä sitten koska sellainen tulee..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Nelli! Kyllä se loma sieltä joskus vielä tulee :).

      Poista
  2. Oi,kuulostaapa ihanalta tuo aikuisten oma loma! :) tosi kauniit, yksinkertaisen tyylikkäät vaatteet. Kangas on ihana. Sen väri sopii ihanasti yhteen sun tukan kans. Kauniit kuvatkin. Oli varmasti ihana päästä tuonne niiden hiiritaisteluiden jälkeen... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka lapsen kanssa reissaaminenkin on mukavaa, niin onhan se kivaa ihan vaan aikuisten kesken. Kävelemään ainakin pystyy enemmän :). Ja kyllä teki hyvää päästä hiirikammoineen kotoa pois. Vieläkin odotan jostain nurkan takaa ilmestyvän hiiren, vaikka onneksi ovat nyt poissa pysyneet. Kiitoksia Sanna!

      Poista
  3. Bella Donna!! Mikä rikkaus osata ommella ja pystyä vaatettamaan itsensä juuri niinkuin haluaa. Olet kyllä löytänyt oman tyylisi. Ja kuule, tuo kameran edessä oleminen sopii sulle, kaunotar!
    Lämpimästi onnea juhlapäivänne johdosta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Ellis <3! Itselaukaisimella on paljon miellyttävämpää ottaa kuvia, jännitän aina, jos toinen kuvaa :). Vaikka se onkin huomattavasti helpompaa, kun ei tarvitse kameran taakse pomppia niin usein.

      Poista
  4. Näitä irtiottoja tarvitaan ja sitä kahdenkeskistä aikaa! :) Ihana loma teillä ollut. Ja upeita vaatteita olet itsellesi matkalle ommellut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahdenkeskinen aika tahtoo olla se, mistä eniten tingitään arjen kiireessä. Toisaalta olemme monesti miehen kanssa sanoneet, että ehdimme niin monta vuotta olla ihan kahdestaan vaan, että nyt voi hieman joustaa siitä ajasta. Lapsen kasvettua sitä kahdestaan oloa taas varmasti riittää :). Mutta ihan totta, että se tekee hyvää. Kiitoksia Raisa!

      Poista
  5. Oi, olispa mahtava päästä kahdestaan lomalle. Te onnelliset, onnea kymmenestä aviovuodesta! Kauniit reissuvaatteet olet ommellut. Kaunis tuo paidan kaulus ja erityisesti tykkään tuosta mekon kankaasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pikku Akka! Paidan kauluksesta pidän minäkin, talviaikaan erilaiset korkeammat kaulukset aina kiehtovat. Näitä kankaita onneksi saa Eurokankaasta, voisikin vielä jotain tehdä näin talven varalle.

      Poista
  6. Kuulostaapa kivalta tuollainen miniloma kahden kesken. Onnistuneet matkaompelukset olet tehnyt. Tyylikästä, mutta rentoa ja käytännöllistä. Näyttää hyvältä! :)

    VastaaPoista
  7. Voi mikä ihana reissu teillä on ollutkaan <3
    Ja oot niin tyylikäs <3 Tosi kauniita kuvia sinusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissu oli kyllä todella mukava. Kiitoksia Nadja!

      Poista
  8. Ihana reissu teillä ♥ Rentoa ja tyylikästä samalla, todellakin :) Vitsit, pitää harkita nyt vakavasti että koittaisin ommella itselleni jotain, saisi sitten sellaista kun oikeesti haluaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Nora! Ompelemaan vaan :). Minä ainakin tykkään tehdä itse vaatteita, kun aina ei löydy valmiina mieleisiä.

      Poista
  9. Tyylikäät vaatteet matkalle. Tuollainen reissu kuulostaa ihanalta. Me ei myöskään olla kahdestaan reissattu lasten syntymän jälkeen, ja ollaankin haaveiltu lyhyestä reissusta kaksin. Mun mielestä Rooma ois unelmakohde, mut mies on toistaiseksi ollut vähän vastahakoinen, kun ollan jo kerran oltu siellä. Niin kerran 1 vrk läpikulkumatkalla, hotellissa joka sijaitsi niin kaukana keskustasta, että käytännössä ehdittiin käydä Pantheonissa ja syömässä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menkää ihmeessä uudestaan Roomaan! Siellä kyllä riittää nähtävää. Oikeastaan tuo pidennetty viikonloppu (kolme päivää perillä) oli aika passeli, ehdittiin hyvin nähdä tärkeimmät jutut. Kiitoksia Kirsi!

      Poista
  10. Todella tyylikkäät lomavaatteet olit tehnyt. Palasin muistoissa meidän häämatkaan, kymmenen vuotta sitten joka tehtiin Roomaan kahdestaan miehen kanssa kun oltiin ihan nuoria. Pyörittiin kaduilla kahdestaan ja syötiin missä haluttiin. Voi se oli ihanaa! Ymmärrän nyt jälkeenpäin että lasten kanssa matkustaminen vaatii vähän eri juttuja... joten superkade teidän ihanasta viikonlopusta Roomassa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia! Teilläkin on jo siis juhlavuosia vietetty naimisiin menosta :). Häämatkakohteena Rooma on varmasti ollut ihana. Onhan se kahdestaan reissaaminen niin helppoa. Aikatauluista ei ole ihan niin tarkkaa, kun voi syödä milloin vain ja missä vaan.

      Poista
  11. Voi teitä onnellisia kyyhkyläisiä! Onnea teille hääpäivän johdosta! Meillä tuli viime kesänä ihan sama lukema mittariin ja seurusteluvuosiakin vain vuosi vähemmän :) Olet ommellut todella tyylikkäitä ja käytännöllisiä matkavaatteita. Tuo isompiruudullinen mustapohjainen kangas on minun suosikkini. Itsellenikin olen tässä suunnitellut vähän vastaavaa mekkoa/tunikaa ja taisin EK:ssa viimeksi bongata sen kankaan, jonka mainitsit. Tuon ponchon kangas on myös tosi kauniin eläväinen. Ihan sukkana olet näissä vaatteissa sulautunut sinne italialaisen tyylikkyyden keskelle! :) Hyvää viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea teillekin viime kesän pyöreistä vuosista :). Värien puolesta upposin roomalaiseen katupukeutumiseen hyvin. Istuimme eräässä kahvilassa ja sinä aikana laskin kadulla ohikulkevien ihmisten takeista kaikki muut värit kuin musta/harmaa. Yksi punainen takki kulki ohi. Koko ajalta jäi mieleen ihan yksittäiset värikkäät takit, muuten katupukeutuminen oli äärimmäisen hillittyä väreiltään. Kiitoksia Pizzicato!

      Poista
  12. Oi mikä ihana matka teillä ollut!
    Ajattomat, mukavat ja tyylikkäät vaatteet olet tehnyt. Kuvat näyttää hyviltä.

    VastaaPoista
  13. Voih, tuo loma kuulostaa niiiiin ihanalta! Matkusteletteko te usein? Mun mies ei niin kamalan innostunut matkustaja ole, kun taas mulla olis krooninen matkakuume.. Sun tekemät lomavaatteet on tosi tyylikkäät myöskin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerran - kaksi vuodessa ulkomailla ja sitten Suomessa lisäksi. Enemmänkin olisi mukava matkustaa. Mies matkustaa työn puolesta niin paljon, ettei järkevästi jää aikaa koko perheen reissuille. Ja onhan se arkikin hoidettavana :). Toivottavasti saat miehesi innostumaan matkusteluun. Kiitoksia Paulina!

      Poista
  14. Ottaisin oitis nuo kaikki vaatteet!! Mekko/poncho yhdistelmä on ihan ehdoton suosikki. Oikein hyviä kuviahan nuo kaikki on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Saija! Mekosta tuli omakin suosikkini, on nimittäin todella mukava päällä :).

      Poista
  15. Voi Rooma - kuulostaa niin ihanalta! Olen haaveillut vuosikausia sinne matkustamisesta, viime kesänä Italiassa ollessa jo mietimme, lähdemmekö käymään, matka olisi kuitenkin ollut aika pitkä lomapaikastamme ja vielä lasten kanssa, sitä autossa istumista kun oli muutenkin paljon. Meilläkin on tänä vuonna 10 v hääpäivä, olisi kyllä ihan mahtavaa päästä kahdestaan jonnekin kaupunkilomalle.

    Kuvathan ovat onnistuneet loistavasti, näytät niissä tyylikkäältä ja kauniilta. Aivan upeita maisemia kuvien taustalla, erityisesti tuo eka kuva on aivan ihana. Jälleen ihailen noita sinun ajattomia pellavahousuja ja olet kyllä tehnyt upean mix and match matkapuvuston, käytännöllistä, klassista ja kaunista, ihan niin kuin itsekin sanoit. Hyvin suunniteltu ja ommeltu :). Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistäytykää toki Roomassa, on kiva kaupunki. Paikoin rakennukset ovat liiankin ränsistyneitä, mutta oma viehätyksensä kaupungissa kyllä on. Historian havinaa. Ja ruoka, ah. Meillä mies oli valikoinut ruokapaikat etukäteen ja oli kyllä niin hyvät ruuat, että ihan vieläkin vesi herahtaa kielelle :D. Kangaskaupoissa en käynyt, kun eivät sattuneet kävelyreittiemme varteen. Enkä edes käsityölehtiä muistanut ostaa :D.

      Yritän vähän enemmän ommella klassista vaatetta kaappiin, jotta menisivät hieman pidempään. Toki jotain värikästäkin täytyy välillä tehdä ja hieman irroitella ;). Kiitoksia Krista!

      Poista
  16. Oi miten kauniita matkavaatteita ja niin käytännöllisiä!
    Ihana Rooma. On jopa tullut vietettyä siellä 1 kokonainen päivä. Joku päivä uudestaan ajan kanssa. Ihana paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitioksia Suvituulia! Rooma on kyllä ihana paikka :).

      Poista
  17. Ihania rentoja lomakuteita! Ja nuo taustat, minäkin haluan kymmenvuotishääpäivän kunniaksi Roomaan NYT! :D Kymmenen vuotta tuli lokakuussa täyteen, eikös olis jo aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kyllä, nyt sinne reissuun :). Harmi, kun täältä "meidän" kentältä ei mene suoria lentoja. Kiitos Tiina!

      Poista
  18. Onnea ensimmäisestä kympissä ja Rooma on ihana kaupunki, vaikka pienten lasten kanssa se oli hieman liian iso. Ihanat matkavaatteet olet ommellut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia pikkupippuri! Pienten lasten kanssa monet kaupungit ovat turhan suuria ;D.

      Poista
  19. Teidän loma kuulostaa niin mukavalle ja rentouttavalle! Yhdessäoloa, kauniita maisemia, ja hyvää ruokaa, juuri sellainen loman kuuluu ollakin:) Miehen kanssa ollaan haaveiltu, että jos sitä joskus pääsisi lomailemaan ihan kahdestaan vaikka pidennetylle viikonloppu reissulle:) Lapset on kyllä vielä niin pieniä, että en tiedä osaisinko sittenkään rentoutua ihan rauhassa:D
    Muistan kun esittelit nämä tuliaiskankaat edelliseltä lomareissulta. Tiesin, että näistä syntyy jotain ihanaa:) Tyylikäs kokoelma mukavia, ajattomia ja kauniita vaatteita ja tietysti helposti yhdisteltäviä. Eurokankaassa olen hipelöinyt juuri tuota puserokankaan tyyppistä neulosta:) Upeita lomaotoksia, näytät tosi kauniille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se minullekin haastavaa jättää poikaa niin pitkäksi aikaa hoitoon mummilaan. Lähtiessä meinasi kyyneltä pukata :D. Helpotti kyllä sitten reissussa, kun ei ehtinyt miettimään niin paljoa. Ja tottahan toki molemmat mummilat on niin turvallisia ja mukavia paikkoja, että se osaltaan aina helpottaa omaa ikävää. Meillä kuitenkin ipana on jo sen verran iso, että ymmärtää erossa olon aika hyvin.

      Kiitoksia Villa Pipo<3!

      Poista
  20. Tyylikkäitä vaatteita ja kauniilta näyttävät ylläsi. Tässä iski hieman myös matkakuume :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Jani! Minulla on krooninen matkakuume :D.

      Poista
  21. Onnittelut teidän yhteisistä vuosista. Olihan hieno tapa juhlia lähteä Roomaan. Mieheni kanssa kävimme noin neljä vuotta sitten Roomassa ja se oli aivan upea paikka.
    Olet kyllä taituroinnut itsellesi upeita vaatteita. Todella tyylikkäitä asukokonaisuuksia. Tuollainen poncho on muuten ihana lämmike ja vielä niin hyvännäköinen. Olet niin ihanan näköinen vaatteittesi kanssa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Roomassa on kyllä paljon katseltavaa ja ihailtavaa. Ponchoja voisin tehdä jonkun lisääkin. Mukava lämmike sellaisille keleille, kun ei välttämättä takkia tarvitse, mutta jotain pientä lämmintä kuitenkin. Kiitoksia Kanneli <3!

      Poista
  22. Kauniit vaatteet, kuvat ja nainen! :)

    VastaaPoista
  23. Todella onnistuneita kuvia! Oma suosikkini on tuo poncho ja musta-ruudullinen mekko. Kaunis kokonaisuus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään tuosta mekosta ja ponchosta :). Kiitoksia Nuppuja!

      Poista
  24. Onnittelut yhteisistä vuosista! Hienoja lomakuvia. Itsellekin nousee matkakuume, kun katselee kuvia Roomasta. Vaatteet näyttävät oikein mukavilta ja tyylikkäiltä :) Tyyli on taito, ja näissä vaatteissa on varmasti tyylikäs olo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Mandariinimania! Minulla aina välillä karkaa tyylin suhteen vaatteet ihan toiseen suuntaan, mutta kovasti yritän työskennellä saadakseni vaatekaapistani sellaisen, jossa tyylikkyys on avainsana :). Minua taas vaivaa krooninen matkakuume, voisin jopa asua ulkomailla jonkun pätkän, jos se olisi vaan mahdollista. Uudet kulttuurit ja paikat kiehtovat paljon.

      Poista
  25. Oii, nyt vasta kerkesin lukemaan tämän ihanan romanttisen lomapostauksen. Muistan ihailleeni (vähän kateellisenakin :D ) noita kankaita, kun niistä olit muistaakseni Instaan kuvan laittanut. Upeita vaatteita olet niistä loihtinut. Mukavat (ja yhteensopivat) vaatteet on tärkeä osa lomaa, ainakin minjn mielestä.

    Niin ja onnea vielä pitkästä yhteisestä taipaleesta sulle ja miehellesi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lomalla onkin kaikkein parasta, kun voi vaan napata nopsasti vaatteet päälleen ja silloin se yhteensopivuus korostuu eniten. Näitä kankaita onneksi saa Eurokankaastakin ;). Kiitoksia Sinikka!

      Poista
  26. On kyllä tyylikkäitä! Varmasti oli ihana reissu. ONNEA!

    Meilläkin olisi matkakuumetta. Harmi vain, että ei ole kuitenkaan mitään suunnitteilla, puheissa vain. Jos vaikka sitten muutaman vuoden päästä otettaisiin kunnon irtiotto miehen kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia 9-10! Reissu oli tosiaankin ihana ja mieli kyllä tekisi heti lähteä jonnekin matkalle :D. Toivottavasti pääsette tekin reissuun, kyllähän ne ovat mukavia irtiottoja arjesta.

      Poista
  27. Todella tyylikkäät vaatteet <3 Ja oikein paljon onnea yhteisistä vuosista! Kuulostaa niin ihanalle tuollainen kahdenkeskeinen loma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahdenkeskinen loma teki kyllä hyvää, vaikka koko perheenäkin on ihanaa reissata. Kiitoksia aino-maria!

      Poista
  28. Onnea yhteisistä vuosista! Todella upeat matkavaatteet, tyylikästä ja rentoa :) Ihania kuvia!

    VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).