keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Hiljaiset linnut (ommellut koristeet)



Kevät. Lintujen laulu. Aurinko. Luonnon herääminen. Solisevat purot. Kyllä se sieltä tulee, omaa tahtiaan. Joutsenet ovat jo saapuneet, etsivät paikkaa itselleen. Kaartelevat lammen yllä, mutta eivät vielä uskalla laskeutua. Jäässä se onkin. Lampi nimittäin. Hitaasti, mutta varmasti, aurinko yrittää sulattaa lumia ja jäätä. Talvi ei haluaisi luovuttaa vielä, pitää pintansa öisin.

Vedän aamuisin villasukkia jalkaan, kaivan vieläkin toppatakin kaapista. Haen takkaan puita. Toivon, että kevät jo olisi täällä. Lämmittäisi niin paljon, ettei takkapuita enää tarvitse. Saapuisivat kaikki linnut lammelle pitämään aamuista konserttiaan. Kurjet saavat pysytellä kauempana, niiden konserttia ei kukaan halua kuunnella. Ovat aamuvirkkuja, tai sitten valvovat pitkään. Kalkattavat liian kovaa silloin, kun minä yritän saada muutaman tunnin vielä nukuttua.




Hiljaisia lintuja, joiden kauniin laulun voi kuulla vain sydämessään. Kauniita, persoonallisia. Sellaisia, joita voi katsella. Ihailla. Ruokapöydälle pinkki pariskunta, liesituulettimen päälle vihreä ja olohuoneen hyllyä koristamaan turkoosi. Siellä ne muistuttavat, että kaikki aikanaan, nosta vaan nokka pystyyn ja uusi tuulia kohden. Vielä siivet paranevat ja kantavat, vielä minäkin lennän iloisena.





Kaikkien lintujen kankaat pientä puna-ruusuista (lapsuuden leikkimökkini verhot) lukuunottamatta Eurokangas, turkoosikukkainen palalaarista

Kaavat Tone Finnangerin kirjasta Sisusta Tildan tapaan
Molemmat kuvissa näkyvät kaitaliinat kutoi äitini




Näillä lintusilla on nokkana puisen varrastikun terävä pää. Maalasin sen akryylimaaleilla. Kaksi lintua sai hieman haparoivat käsinkirjonnat, persoonalliset. Kertovat siitä, että minä yritin tehdä asian vasemmalla kädellä, vaikka olenkin oikeakätinen :D. Tussilla silmät ja hieman punaa poskiin. Kaipasin kotiin hieman keväisiä koristeita. Meillä lentelee kyllä paperisia perhosia, mutta niiden kaveriksi tällaiset linnut.





Osallistun tällä postauksella Vaapula-blogin järjestämään huhtikuun haasteeseen "Eläimellistä menoa" sekä Hommahuoneen huhtikuun värihaasteeseen, joka on vihreä. Vihreä värinä ei kuulu juurikaan pukeutumiseeni, mutta käytän sitä mielelläni sisustuksessa. Ainakin näitä heleämpiä sävyjä. 



Kevään tuloa odotellessa toivotan teille iloisia päiviä!

ps. vihdoinkin sain päivitettyä viime vuoden kaikki käsityöt esille 2015 välilehdelle, sieltä niitä saa käydä katselemassa :).

44 kommenttia:

  1. Kuunis kirjoitus ja niin herttainen lintuparvi! Ihanimmat minusta ovat nuo kirjailtusiipiset <3. Olet näköjään taitava "väärälläkin" kädellä :).
    Meillä yksi lapsista on molempikätinen; kun toinen käsi väsyy piirtämiseen, kynä vaihtuu toiseen ja homma jatkuu aivan yhtä tarkasti. Erityisen hyödyllinen taito, kun toinen raaja on syytä tai toisesta pois toiminnasta.
    Mukavia ja lämpeneviä kevätpäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kovin sujuvaa ole vasemman käden käyttö muissa askareissa ja käsitöissä, hiirtä kyllä osaan ja läppäriä käyttää vasemmalla sujuvasti (opettelin, kun tein joskus kauan sitten paljon koneella töitä, ei rasittunut liikaa oikea käsi). Molempikätisyys olisi kyllä aika hieno ominaisuus, tuntuu nimittäin aika hassulle opetella nyt käyttämään vasempaa :). Kiitoksia Manda!

      Poista
  2. Oi,miten kauniita lintuja! On nuissa ollu näprääminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Paula! Tällainen pikkunäprääminen on välillä oikein mukavaa puuhaa, vaikka suurimmaksi osaksi suosin kaikkea helposti ja nopeasti valmistuvaa :)

      Poista
  3. Todella kauniita lintuja, ihania!
    Kaunis on tekstikin. Puhutteleva!
    Ihanaa kevättä Sinullekin! :)

    VastaaPoista
  4. Oij, erityisesti nuo turkoosit ovat todella sievät! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkoosit ovat minunkin lempparit näistä :). Kiitoksia Madam B.C.!

      Poista
  5. Aivan ihania lintuja! :) Ja ihana kirjoitus keväästä. Täällä meillä on kevät jo paljon pidemmällä. Toppatakit on saanut jo pestä ja kaivaa vähän kevyempää esille. Takkapuita kyllä joudutaan vielä kantamaan, tai muuten saa kaivaa ne toppatakit sisätiloissa päälle.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Raisa! Kyllähän sitä takkaa joskus joutuu kesälläkin lämmittämään, jos kovin kylmä sää on ollut. Tosin kesällä sen sisätilojen viileyden paremmin sietää :). Meillä lupasi vielä loppuviikolle pakkasia, mutta lumet on aika hyvin jo sulaneet. Lähikaupungissa taitaa olla jo ihan kaikki sulaneet, meidän talo on sellaisella paikalla, jossa lumet säilyvät aina aika pitkään (ja täällä sataakin sitä lunta aina paljon :D).

      Poista
  6. Voi miten suloisia <3 Kauniita kankaita ja värejä! Kirjailut on mainiot. Kesä voi tulla....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpöisempää saisi jo olla, vaikka tykkään kyllä eniten talvesta ja syksystä :). Kiitoksia Saija!

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Välillä on kivaa söpöstellä kaikkien taisteluleikkien rinnalla :D. Kiitos Mira-Marie!

      Poista
  8. Ihania lintusia, käsinkirjaillut on lemppareitani. Ja onneksi se kevät ja sen jälkeen kesä sieltä saapuu hitaasti mutta varmasti, sitä kyllä odottelee ja koittaa ulkoillessa bongailla kaikki mahdolliset merkit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin olen yrittänyt katsella, joko ne leskenlehdet sieltä alkaisivat tulla esiin :). Vielä ei näy. Tosin meillä on vieläkin pakkasta, päivällä kyllä lämpeää onneksi plussan puolelle. Kiitoksia mARa!

      Poista
  9. Todella kauniita lintuja! Täällä on jo lumet sulanut, päivätkin alkaa lämmitä vaikka yöt on kylmiä. Kauniita kevät päiviä sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Unelmallinen! Onneksi meiltäkin on suurinosa jo sulanut, on vielä toki lunta jäljelläkin. Pikkuhiljaa ja se kevät hiipii meillekin :).

      Poista
  10. Ihanat linnut! Näistä kyllä tulee kesäinen fiilis :)

    VastaaPoista
  11. Onpa keväiset visertäjät! Noilla jos millä saa mukavan kevätfiiliksen sisälle, olkoon sää ulkona minkälainen tahansa. Toivottavasti olkapää on jo parempi!

    VastaaPoista
  12. Kauniita, suloisia, herkkiä, aivan ihanat koristeet kotiin! Minun mielestä juuri nuo kirjonnat antavat ihanan ilmeen linnuille. Sopivat kauniisti värittämään yksivärisiä siipiä. Täällä on kevät tullut ihan kohinalla nyt, lunta ei ole pihassa juuri yhtään ja nyt vaan odottelemme innokkaina, milloin maasta alkaa nousta kaikenlaista ihanaa ilmoille. Oikein aurinkoista viikonloppua sulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin noihin yksivärisiin sopii hyvin kirjonnat, siksi niitä vähän kokeilin tehdä :). Luulen, että voisin oppia käyttämään vasenta aika hyvin, kun vaan paljon harjoittelen. Keväässä onkin ihanaa se kaiken kasvun seuraaminen, luonnossa riittää ihmeteltävää ja katseltavaa. Kiitoksia Krista!

      Poista
  13. On oikeita söpöliinejä. Sopivat kauniisti kukan koristeeksikin. Harmooniset värit. Tykkään lintujen terhakoista nokista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pirjo! Näillä kavereilla onkin ylväät nokat ;).

      Poista
  14. Oooh! Kaunis teksti ja kauniit linnut! Nuo ovat kyllä valtavan suloisia! :)

    VastaaPoista
  15. Alkoi korvissa kuulua viserrys, kun näitä lintuja katselin. On kauniita ja mukavan keväisiä. Iloista sunnuntain jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kova on täällä ainakin lintujen sirkutus, mutta se on kyllä aika varma kevään merkki :). Kiitoksia Jani!

      Poista
  16. Voi miten kauniita lintuja ja kuvia ♥ Mun mielestä nuo kirjaillut siivet ovat äärimmäisen kauniit ♥

    Ihanaa sunnuntai-iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Johanna! Tykkäisin enemmänkin tehdä kirjailuja, mutta en vielä luota tuohon vasempaan käteen :).

      Poista
  17. Aivan ihastuttavia keväisiä koristeita! Minunkin mielestä nuo kirjotut lintuset on superkauniita. Ja hei, sinultahan näyttää sujuvan tosi hienosti kirjonta vasemmalla kädellä. Kokeileppas huviksesi virkkausta vasemmalla kädellä, luulen että sulta onnistus ihan kerrasta:) Täällä onkin "päästy" jo haravointi hommiin, lumet sulivat kuin silmän räpäyksessä. Muutamassa kohdassa pihalla on vielä pieniä lumikasoja. Vaikken tuosta haravoinnista niin välitä, niin toisaalta, onhan sitä ihan kiva rapsutella pihamaata lasten leikkiessä ulkona. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilin minä joskus virkatakin, mutta ei se oikein luonnistu vasemmalla :D. Saan hartiat jumiin, kun teen niin hassussa asennossa. Tosin varmasti harjoittelemalla alkaisi sujua ;). Meilläkin on nyt suurin osa lumista hävinnyt, metsässä vielä on ja kaikki talven aikana tulleet kasat lumitöiden/katolta tippumisen seuraksena. Ehkäpä tässä kohta pääsee pihahommiin. Nurmikko on tosin ihan täynnä lunta, joten sinne ei vielä ole asiaa. Haravointi onkin kivaa puuhaa samalla, kun katselee lasten touhuja :). Ei kuulu minunkaan lempi pihahommiin, mutta eipähän tarvitse nököttää pihalla vaan katselemassa lasten touhuja :D. Mukavaa viikkoa ja kiitoksia kommentista Villa Pipo!

      Poista
  18. Ihana postaus. KAunis teksti ja kivat kuvat. Nuo linnut on söpöjä ja voi miten hauska idea käyttää grillitikkuja nokkina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sanna! Grillitikku-idea on suoraan tuosta Tone Finnangerin kirjasta.

      Poista
  19. Kauniita lintuja, niin herkkiä ja persoonallisia kukin omalla tavallaan. Siipien muoto on kaunis. Minullakin nuo kirjat ovat, mutta en ole tainnut niistä tehdä mitään. Fiilistellyt vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on tullut silloin tällöin jotain pientä näistä kirjoista tehtyä. Enemmänkin varmaan voisi, mutta on se vaateompelu kuitenkin se juttu :). Kiitoksia Sanne-Maija!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).