perjantai 8. huhtikuuta 2016

Tehdään yhdessä lapsen kanssa äitienpäivä-lahjoja!



Äitienpäivä on pian täällä, 8.5 juhlitaan äitejä ja mummoja! Tällä kertaa koostin blogini aiemmista aiheista sellaisia vinkkejä äitienpäivälahjoiksi, jotka voi toteuttaa yhdessä lapsen kanssa. Jos sinulla on jokin kiva vinkki, niin kerrothan siitä kommenteissa :). 

Meillä on tapana tehdä aina jotain lapsen kanssa yhdessä mummeille pieneksi muistamiseksi äitienpäivänä. Jo pienetkin lapset on mukava ottaa mukaan yhteiseen puuhaan. Poikani on onneksi innokas askartelija ja piirtäjä. Juttuja tehdään vain, jos häntä kiinnostaa. Kouluissa ja päivähoidoissa varmasti enemmän on niitä 'pakko' tehdä osioita, joten kotona puuhailussa on minusta mukava säilyttää tekemisen ilo. Toivon, että into käsitöihin ja askarteluihin säilyy sen myötä myös aikuisuuteen saakka. Keskustelemme pojan kanssa ideoista, joita olen jostain bongaillut ja hän sitten päättää, mikä niistä olisi mielenkiintoista toteuttaa. Kaikki maalaamiset ja piirtämiset tuntuvat hänestä kivoimmilta, joten niitä olemme käyttäneet usein. 



Lapsen käden- tai jalanjälkiä voi hyödyntää moneen juttuun. Perinteiset paidat, kassit, laukut, tyynyliinat, pipiavut, koristesydämet, likavaatepussit pul-kankaasta, kännykän suojapussit. Pelkkä kädenjälki pahvilla toimii loistavasti myös käsipyyhkeen merkkinä esimerkiksi vessassa. Vain mielikuvitus on rajana! Ompelutaitojakaan ei tarvita välttämättä, kun ostaa kaupasta valmiita tuotteita. Ne kannattaa (kuten kankaatkin) pestä ennen kangasvärin laittamista, jotta käsittelyaineet eivät estä värin tarttumista kankaaseen. Parhaiten toimivat puuvillaiset ja pellavaiset kankaat ja materiaalit. 



Kynällä ja siveltimellä saa monenmoista aikaiseksi. Piirroksen voi tehdä kangastusseilla suoraan paitaan, kassiin tai muuhun. Me käytimme alussa ihan Ikean kangastusseja, sillä ne olivat pienen lapsen käteen sopivan isoja ja helposti kiinni pidettäviä. Myöhemmin hankin kunnolliset kangastussit ja kyllä niillä on ilolla poika piirrellyt. Piirrettävä kangas kannattaa pingoittaa vaikka pahvin päälle teipeillä tai laittaa kontaktimuovia piirrettävän kohdan alle. Tällöin kangas ei veny alla ja lapsenkin on helppo piirtää ilman tuskastumisia huonosti kulkevaan kynään. Sydänpaidassa silitin applikointiin tarkoitettua tukipaperia alle, tähän piirroksen tekeminen olikin helppoa. Lopuksi revin paperin pois ja kiinnitin sydämen paitaan suoralla ompeleella.



Kukkaruukkujen koristelu on hauskaa puuhaa. Käytimme tähän akryylivärejä ja minä sudin sitten päälle vielä lakkaa. Lopuksi poika kiinnitti valmiita kuvioita lisä koristeiksi. Ruukkuun istutimme muistaakseni persiljaa. Mukaan kirjoitin hoito-ohjeet ja mummit saivat sitten arvailla, mitähän sieltä kasvaa. Myös valmiilla leimasimilla on lapsen helppo koristella, niitä voi käyttää myös kankaisiin, kunhan varmistaa leimasinvärin soveltuvuuden. Pyykkipoika-essuun poika leimaili 'mummon pyykkipojat'.



Korteissakin lapsen jalan- ja kädenjäljet toimivat hyvin. Perhoset, kukat, sydämet muotoutuvat jälkiä käyttämällä. Pinteristä löytyy huimat määrät erilaisia kuvioita, joihin on käytettyä kädenjälkiä. Jos lapsi ei halua maalia käsiin/jalkoihin, voi jäljen piirtää paperille ja käyttää sitä kaavana. Kuviopaperista tulee kauniita perhosia!



Muita lahjavinkkejä äideille ja isoäideille blogistani löytyy mm. lahjat -tunnisteella. Ja lahjathan voikin paketoida tällä kertaa kauniisti kankaisiin lahjakasseihin ;). 

Pahoittelen kuvien heikohkoa laatua, sillä ne on otettu suurimmaksi osaksi ihan blogin alkuaikoina. Blogi on nyt saanut hetken olla tauolla, sillä ompelukoneen äärelle ei ole ollut asiaa. Neulominenkin on nyt toistaiseksi ollut kovin vähäistä, sillä jo teini-iässä vaivannut olkapää on päättänyt sanoa sopimustaan irti. Vähän kerrallaan kuitenkin olen ommellut jotain pientä, ettei pääkin sano sopimustaan irti ;). Ensi viikolla tapaammekin sitten vähän tuoreempien käsitöiden parissa!

Lämpöisesti toivotan tervetuloa kaikille uusille lukijoille! Ja mukavaa viikonloppua, toivottavasti pääsisimme pian nauttimaan keväisistä säistä :)!

32 kommenttia:

  1. Ihania ideoita Hanna! Kiitos taas jakamisesta. Nyt vaan pitäis taikoa aikaa toteutukseen, mutta onneksi on vielä hetki aikaa äitienpäivään.

    Pikaista paranemista sun olkapäälle ja peukku sille, että kuitenkin jotain pientä oot päässyt tekemään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sinikka :)! Ajattelin hyvissä ajoin vinkata, niin ehtii vielä kunnolla toteuttamaan ;). Kyllä se edes pienien juttujen tekeminen on tärkeää, rakkasta harrastuksesta on kuitenkin kyse.

      Poista
  2. Kivoja ja kauniita ideoita! Kokeiluun! :)

    VastaaPoista
  3. Joko se äitienpäivä tulee? Vastaan se oli!

    Tosi hienoja lahjaideoita! Tuo ruukku on kyl aivan ihana ♡ Mä voisin tuosta kyl vinkata ukkokullalle, jos hän haluaisi vaikka askarrella tuollaiset pikkuväen kanssa. Mä itse ajattelin tänä vuonna yllättää oman äitini ja tehdä pois hommat, mitä olen luvannut ajan mittaan tehdä, mutta joita en jostain syystä ole tehnyt. Saas nähdä, miten käy =D

    Mukavaa viikonloppua ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, nämä on näitä juhlia, jotka yllättävät joka vuosi ;). Minä en ole itse mitään aloittanut, mutta muita ajattelin vinkata :D.

      Minäkin olen yrittänyt monena vuonna vähän (ja joskus paljonkin) vinkata, että haluaisin tällaisen ruukun. Eivät ole miehet kyllä korttia kummempaa tehneet, joten täytynee vaan pojan kanssa aloittaa askartelut itsellekin :D. Kiitoksia Johanna!

      Poista
  4. Nämä on aina niin inspiroivia nämä sun diy-koosteet. Kivoja ideoita! Mekin ollaan monesti jotain pientä askarreltu, painettu, piirretty tai ommeltu. Viimeksi teimme jääkaappimagneetteja. :) Paranemista sun olkapäälle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pikku Akka <3! Jääkaappimagneetit voisivatkin toimia hyvin. Vähän pitää jo aloittaa ideoiden etsiminen tämän vuotisiin askarteluihin, vaikka toteutus jää kuitenkin taas sinne viimeiselle viikolle :D.

      Poista
  5. Taas niin mainioita lahjaideoita! Tuo olikin hyvä vinkki, että kankaan taakse voi piirtämisen ajaksi liimata kontaktimuovin! Täytyy ensi kerralla kokeilla. Voi kurjuus, että olet joutunut potemaan olkapäätäsi :( Toivotaan, että vaiva helpottaisi pian. Aurinkoa kevätviikonloppuusi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostakin minä luin tuosta kontaktimuovi-vinkistä. Kokeiltiin ja kyllä se tosiaan pitää kankaan suoremmassa. Olkapään suhteen ei kovin paljoa ole tällä hetkellä tehtävissä, fysioterapiaa tehty 20 vuotta ja viimeiset vuodet olkapää pahenee vaan. Katsellaan, mitä lääkäri tuumailee seuraavaksi. Kiitoksia Pizzicato <3!

      Poista
  6. Ihania vinkkejä.. Olisiko sitä tänä vuonna ihan ajoissa liikenteessä.. :) Tuo ruukku on ihana idea, sellaisella voisi muistaa vaikka opettajiakin sitten vähän myöhemmin keväällä... Toivottavasti olkapääsi paranee pian! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Raisa! Minä olen kyllä hyvä vinkkaamaan muille ja etsimään itsekin vinkkejä, mutta toteutus jää viimeiselle viikolla. Ruukut olivat kovin tykättyjä lahjoja, meilläkin kerhon ohjaajat saivat sellaiset. Heille istutimme orvokit ruukkuihin.

      Poista
  7. Olet sinä jälleen tehnyt upean koosteen meidän iloksemme ja hyödyksemme! Näitä voi hyödyntää niin paljon muutenkin kuin vain äitienpäivän aikaan. Tuntuu, että tämä kevät on tullut nyt aivan kohisten eikä perässä meinaa pysyä.

    Toivottavasti olkapäävaivat helpottavat ! Kiva, että olet saanut vähäsen käsitöitä harrastettua kuitenkin. Minäkin taidan tästä siirtyä kohta sohvalle jatkamaan virkkuusavottaa :). Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että monet lahjavinkit toimivat muissakin yhteyksissä :). Kevään tulo on ollut jotekin nopeaa, meillä on tosin edelleen yöpakkasia. Silti iso osa lumia on sulanut, vaikka vielä sitäkin riittää :D. Pieniä käsitöitä saa tehtyä ja pikkuhiljaa kun tekee, niin saa joskus jotain valmiiksikin. Innolla odotan sinun virkkausprojektin valmistumista, varmaan sitä peittoa olet virkkaillut? Kiitoksia Krista :).

      Poista
  8. Ihania ja hurmaavia vinkkejä!! Apua sentään. Kevät menee huristen eteenpäin ja tosiaan Äitienpäivä tulee kohta vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Mira-Marie! Niin, äitienpäivä on oikeasti ihan kohta täällä :D. Minä en ole edes vielä päättänyt mitä teen äitienpäivälahjoiksi , kyllähän tässä on aikaa (joopa joo :D).

      Poista
  9. Kiitos vinkeistä! Monta ideaa jäi muhimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että ideat jäivät muhimaan :). Kiitoksia Laura kommentista!

      Poista
  10. Kiitos kivoista vinkeistä. Monta totettamisen arvoista. Täällä vielä ajatukset lahjasta hiven auki. Jotain pientä kuitenkin :) Iloista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Jani! Ei minullakaan ole vielä lahjat päätettynä, mutta eiköhän sitä jotain keksi. Onneksi on aina kivat lahjakortit, jos ei ehdi tekemään itse.

      Poista
  11. Kääk, ehtisinköhän tänä vuonna ajoissa äitienpäivään... Nyt kyllä yksi idea jo syttyikin, kiitos inspiraatiosta! Voimia kipuilun ja vaivan kanssa, nuo on niin ikäviä :( Diy-ihmisen on vaikea olla tekemättä mitään ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se on kyllä totta, että on vaikea olla tekemättä mitään :). Kiva, jos sait inspiraation. Kiitoksia Hannariina ❤

      Poista
  12. Ihana kooste lahjavinkeistä. Kankaiset lahjapussukat ovat erityisen kauniit <3

    VastaaPoista
  13. Paljon kaikenlaista ihanaa olette yhdessä tehneet. Minusta on aina kiva kun lapsen kädenjälki näkyy lahjassa ja jää samalla muistoksi. Perhoset ovat myös kauniita ja keväisiä. Kiitos koosteesta!
    Toivottavasti olkapää lakkaa pian vihoittelemasta ja pääset taas käsitöidenkin pariin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa toivon minäkin :). Lasten tekemät askartelut ovat niitä hellyttävimpiä, mukava palata niihin sitten myöhemminkin ja muistella mitä kaikkea lahjaan liittyikään. Kiitoksia Manda!

      Poista
  14. Mainioita ideoita! Viime vuonna äitienpäivä pääsi vähän yllättämään, mutta tänä vuonna voisin yrittää olla ajoissa! Pitääkin tulla vielä uudestaan tämän postauksen pariin pohtimaan, mitä tehtäisiin tällä kertaa. :)

    Tsemppiä olkapään kanssa, toivottavasti pääset pian puuhailemaan enemmänkin juttuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Veera! Minä en voi ymmärtää, miten se minun aikatyhjiö vaan edelleen on voimissaan :D. Vieläkin kuvittelen, että ehdin vaikka mitä ;).

      Poista
  15. Loistavia vinkkejä, olette askarrelleet vaikka mitä ihanuuksia ja monella eri tapaa:) Meillä tytär tykkää hurjan paljon piirrustus/maalaus/askarteluhommista, joten mielellään varmasti lähtisi kokeilemaan noita ideoita, tullaanpa kurkkimaan sitten uudestaan tänne..:) Ikävä juttu tuo olkapäävaiva. Toivottavasti löydät jonkin käsityön, joka ei rasittaisi kipeää olkapäätä, tai ainakin otettava vähän iisimmin.. Tsemppaukset:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Villa Pipo! Kokeilkaa ihmeessä tytön kanssa askarteluja, jos kerran kiinnostusta löytyy :). Iisimmin? Onko se syötävää? No ei vaineskaan, pakko höllätä monia juttuja, kun ei kaikkea pysty pelkästään vasemmalla tekemään. Vaikeaahan se on, kun on tottunut touhuamaan. Hätä keinot keksii, eli enköhän minä löydä tapoja tehdä käsitöitä rasittamatta olkapäätä liikaa :).

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).