torstai 31. lokakuuta 2013

Giganotohuppari

Giganotosaurus = jättiläismäinen etelän lisko. Teropodeihin kuuluva hirmulisko. Pituus n.14m, paino 6,5 tonnia. Ruokavalio lihaa. Saalisti myöhäisliitukaudella 93-89 miljoonaa vuotta sitten.
 
 
 
 
Oikeastaan poika pyysi Tyrannosaurus Rex –hupparia, mutta käytin liikaa vapauksia ja toteutin hupparin pojan mielestä väärin. Ensimmäinen moka oli se, että T-rexillä ei ollut sarvimuodostelmia päässään. Suurin ja eniten kritiikkiä saanut virhe oli etujalat. T-rexillä oli vain kaksi sormea etujaloissaan, ei kolmea, kuten tähän ompelin. Hampaista nyt puhumattakaan, nehän ovat kasvinsyöjien tylpät hampaat! Onneksi poika suostui dinosauruskirjojen tutkimisen jälkeen siihen, että tämä voi olla Giganotosaurus, jonka hampaat ovat tylsyneet sen yritettyä syödä jonkin kasvinsyöjän luita (T-rex olisi voinut murskata luita, mutta Giganoton hampaat eivät olisi siihen pystyneet). Voin nyt onnellisena tunnustaa, että tästä on tullut pojan lempitakki. Kerhoon mennessä sitä ei suostuttu jättämään naulakkoon, kun lapsi halusi säikytellä ohjaajia.
 
 

 
Kaava takissa on oma, tosin tästä tuli hitusen liian leveä malliltaan (halusin tehdä takin yllätyksenä, ja se kostautui, kun ei tullut tavallisia sovituksia). Lisäsin takin alareunaan nauhakujan nyörille, takin saa nyt enemmän pussille, eikä leveys ole enää silmiinpistävää. Velourit Eurokankaasta, vuorin raitatrikoo ja resorit kaapista löytynyttä. Hampaat on leikattu Ikean viltin reunasta.  Jalanjäljet toimivat myös taskuina. Inspiraationa tähän takkiin toimi Mutturallan Hirviöhuppari. Housut aiemman postauksen T-rex housut.
 
RRRau!

4 kommenttia:

 1. Mikä hirveän ihana vaate:) Tämmösestä tykkäisi taatusti myös kohta 3 v veljenpoika, taidankin testata omaa sovellusta viimeistään alkuvuoden synttäripakettiin!

  VastaaPoista
 2. Ihana blogi sinulla ihanine töineen, tuo huppari on mahtava!!!! Löysin blogiisi toisen blogin kautta ja tänne jään ja liityn lukijaksesi :) Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Nina! Tervetuloa lukijaksi, ja mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).