keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Uusi nimi ja The Liebster award

Hannan Namit on kulkenut 1,5 vuotta blogin nimenä, nyt on aika vaihtaa sitä :). Hannan Namit -nimen keksi poikani, ja se on kyllä rakas, mutta olen kaivannut selkeyttä siihenkin. Toki olen aina vähän tällainen nami-nami-pusi-pusi ihminen, mutta välillä kaipaa muutosta.

Blogin osoite säilyy edelleen samana ja jutut myös :).

Sain Inspiration -blogin Viltsulta The Liebster awardin, kiitoksia sinulle <3! Haasteen idea on saada näkyvyyttä pienemmille blogeille ja haastaa mukaan alle tuhannen lukijan blogeja. Se keneltä haasteen saat, on keksinyt itse 11 kysymystä ja vastaavasti sinä keksit 11 kysymystä niille joille haasteen laitat eteenpäin.

1. Mikä on blogisi päätarkoitus?
Toimia päiväkirjana omista käsitöistä. Aiemmin unohtui suurinosa tehdyistä töistä kuvata, saati että muistaisi käyttämänsä kaavat. Nyt on helpompi seurata, mitä on tehnyt ja millä kaavoilla tai mistä ohjeen löysikään.

2. Kuinka blogi-sinäsi ja oikea sinäsi eroavat toisistaan?
(Tähän varmasti läheiset osaisivat vastata parhaiten.) Olen ihan oma itseni myös täällä, samanlainen olen oikeassa elämässäkin. Toki persoona ei niin vahvasti näy, kun blogi käsittelee käsitöitä.

3. Mistä bloggaajan näkökulmasta katsoen haaveilet?

Pystyisin enemmän antamaan inspiraatiota ja vinkkejä myös muille.

4. Mikä sinua loukkaa blogimaailmassa?

Ei oikeastaan mikään. Jokainen meistä on ihminen hyvine ja huonoine puolineen. Jos loukkaantuisin toisten kirjoituksista saisin olla aina allapäin.

5. Onko sinua loukattu blogissa?

Ei ole. 

6. Mikä tuntuu hyvältä blogisi tiimoilta?

Ihanat kommentit ihanilta ihmisiltä. Myös se ilahduttaa, jos joku on saanut inspiraation jostakin tekemästäni jutusta tai olen voinut auttaa muita. Jokainen lukija on ilahduttanut myös suuresti.

7. Aiotko blogata vielä 10 vuodenkin kuluttua?

Ehkä. Ehkä en. Pyrin elämään tässä hetkessä, joitakin asioita toki suunnittelen pitemmällä tähtäimelläkin. Blogi on kuitenkin harrastus, joten teen sitä vain niin kauan, kun se tuntuu minusta hyvälle eikä aiheuta liikaa stressiä.

8. Pahin blogi-painajaisesi?

En maalaile etukäteen mitään kauhuskenaarioita, joten tähän on todella vaikea vastata. Ehkä joku nonstop-roskapostitus.

9. Minkälainen blogi on mielestäsi hyvä blogi?

Elämänmakuinen. Lämminhenkinen. Inspiroiva. Hyvät kuvat ovat toki plussaa sekä persoonallisuus. Itselleni tärkeää on myös lukijoiden huomioiminen, kommentteihin vastaaminen edes jollakin tapaa (joskus kiitokset postauksessa yleisesti kaikille kommentoijille riittää :)).

10. Minkälaisia blogeja itse luet ja miksi?

Jollakin tavalla käsitöihin liittyviä on lukulistalla. Valitsen lukemiset oman mielenkiinnon mukaan, jokin blogissa saa mielenkiintoni heräämään ja liityn lukijaksi. Luen myös mielelläni blogeja, jotka ovat olleet vasta vähän aikaa toiminnassa. Minusta on mukava seurata, miten meistä jokainen kehittyy jollakin tapaa ajan saatossa. Omankin kehittymiseni huomaan vilkaisemmalla ensimmäisiä postauksiani.

11. Seuraatko joitakin blogeja vain verkostoitumismielessä, vaikket luekkaan niitä?

En seuraa. Kaikkia seuraamiani blogeja myös luen.

Olisin oikein iloinen, jos teistä blogikavereista joku jaksaa haasteen napata mukaansa :). Ketään en tällä kertaa erikseen haasta, sillä jokainen teistä ansaitsee huomion. Erityisesti toivon, että haaste inspiroi teitä, jotka ette vielä kovin kauaa ole blogia pitäneet. Kysymyksinä esitän Viltsun laatimat, ne olivat mielestäni sen verran mielenkiintoiset.

ps. kuvituksena blogini ensimmäisten postausten töitä. Ainakin kuvat ovat näistä hieman parantuneet :). Mitä mieltä muuten olette pienestä muutoksesta blogissani?

24 kommenttia:

 1. Tykkään kovasti blogisi uudesta ilmeestä! Ja ymmärrän hyvin, että vaihtelu virkistää. Kiva katsella näitä kuvia. En muistanutkaan tuota pojan siniharmaata takkia, joka on tosi kiva! Mukava lueskella vastauksiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pizzicato! Takki oli vuoden 2013 ompeluista suosikkini, sitä on käytetty tänäkin talvena useaan otteeseen kaupunkireissuila.

   Poista
 2. Kiva tämä blogisi uusi ilme, vaikkei vanhassakaan mitään vikaa ollut.. :) Ihania kuvia, kaikki oli minulle uusia juttuja.. En taida nyt napata haastetta mukaani, mutta oli kyllä mukava lukea sinun vastauksiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin vähän näyttää, mistä blogi alkoi :). Harva kuitenkaan on alusta saakka ollut mukana lukijana. Kiitos Raisa P!

   Poista
 3. Blogisi uusi ilme on tyylikäs, raikas ja selkeä! Toisten vastauksia on aika mukava lueskella. Hieno tuo sininen takki ja lakki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerka! Minäkin pidän takista, joka on itseasiassa harmaa :D. Varmasti kallistuu vahvaan siniharmaaseen, joten näyttää aika siniseltä. Tässä näkee, miten alussa en osannut kuvata siten, että värit toistuisivat kohtuullisen oikein ;).

   Poista
 4. Upea tyylikäs ulkoasu blogilla, ollaan taidettu olla vähän samoissa puuhissa pääsisäisenä :) On aina kiva lukea vastauksia näissä haasteissa. Upeita käsitöitä sinulla ollut jo heti blogitaipaleen alussa, minä en ole kaikkia nähnytkään! Varsinkin tuo takki ihastuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin eilen blogisi ihanan uuden ulkoasun, kun kurkkasin pikaisesti uusinta postausta :). Takki on kyllä suosikkini ollut pitkään, pidän siitä paljon. Vetoketjua siirtämällä se on mennyt tämänkin talven ja varmasti menee vielä ensi syksynä pojalle. Kiitoksia Krista!

   Poista
 5. Oikein toimivan ulkoasun olet loihtinut, pidän paljon! Eikä edellisessäkään ollut mitään vikaa:) Selkeää ja jotenkin kaikki on linjassa keskenään. Ja koska sinulla on todella hienoja kuvia postauksissa, niin pääsevät hyvin esille, kun muu ympärillä on hillittyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo! Minustakin tämä selkeys antaa enemmän tilaa itse töille ja kuville. Ja on enemmän oman oloinen.

   Poista
 6. Onnea uudelle nimelle! Olen itsekin mietiskellyt nimen vaihtoa... Upeita töitä ja kuvia.

  VastaaPoista
 7. Oikein hyvä uusi nimi ja ulkoasu. Uusi nimi on "aikuismaisempi", hyvässä mielessä. :) Tykkäsin edellisestäkin kyllä - se oli herkullinen. Jotenkin ehkä toi mieleen leivontablogin. Vaikka namejahan monet ompeluksetkin ovat.
  Kiva katsella vanhoja kuvia, kun en ole ollut lukijanasi alusta asti. Minulle postauksissa ovat kuvat tärkeimpiä. Jos tekstiä on paljon, saatan katsella pelkät kuvat. Olen niin kuvaihminen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin rakastan kuvien katselua :). Nimi oli tosiaan enemmän leivontaan viittaava, ihan samoja ajatuksia jo alusta saakka pyöri sen suhteen mielessäni. Nyt tuntuu enemmän omalle blogin nimikin. Kiitoksia Pikku Akka!

   Poista
 8. Blogisi on valtavan ihana ja oli kiva lukea sinusta hiukan, tosin mielestäni persoonasi näkyy hyvin käsitöittesi kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Nelli L! Totta tosiaan, kyllähän käsitöidenkin kautta välittyy ihmisen persoonaa aika paljon :).

   Poista
 9. Tyylikäs uusi ulkoasu blogilla! Upeita käsitöitä olet tehnyt jo blogin alkuaikoina, naamiaisasua ja takkia en muista nähneeni aiemmin vaikka aika pitkään olen täällä vieraillut. Tuon ylimmän kuvan laukku mielessäni ostin juuri alkuviikosta kirpparilta farkkuhameen, toivottavasti saan siitä tehtyä puoliksikaan niin hienon laukun kuin sinä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti saat tehtyä vielä upeamman laukun kuin tuo kuvan :)! Kaikki tämän postauksen kuvien jutut olen tehnyt vuoden 2013 puolella, silloin syksyllä blogin aloitin, joten ei ihmekään ettet ole niihin törmännyt aiemmin. Kiitoksia Manda!

   Poista
 10. Voi kun täällä näyttää hyvältä! Jotenkin myös aika luonteva tuo nimen vaihto. Sopii niin hyvin blogin nimeksi. On se vaan niin piristävää myös tämä ulkoasunkin muokkaaminen. Mukavaa viikonloppua:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kanneli! Ulkoasua on kiva välillä vaihdella, piristää omaa oloakin :). Mukavaa viikonloppua sinullekin.

   Poista
 11. Hauska haaste! Uusi ulkonäkö ja nimi ovat oikein pirteät! Ja oli kiva katsella vanhempiakin käsitöitäsi tekstin lomassa. Olen kanssasi samaa mieltä, että blogia pitäessä kehittyön käsityön tekijänä mutta tosi hienoilta näyttivät nuo sinun vanhemmatkin käsityöt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan vasta blogin aloituksen myötä innostuin ompelemaan joustavista materiaaleista. Tuo vihreä huppari taitaa olla aika ensimmäisiä joustavien kankaiden töitäni. Toki olen alan koulutuksen saanut, että jotain sieltä on jäänyt korvan taakse :). Kiitoksia Mandariinimania!

   Poista
 12. Pidän blogisi uudesta nimestä ja ulkoasusta, ne ovat tyylikkäitä ja raikkaita. :-) Oli myös mukava lukea vastauksiasi ja löytää yhtymäkohtia omiin ajatuksiin. Mukavaa viikonloppua sinulle! :-)

  VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).