maanantai 6. kesäkuuta 2016

Juhlan aika (mekko ja neuletakki)




Vuosien kuluessa ovat myös kevään ja kesän juhlat vähentyneet. Ystävät ja sukulaiset ovat jo menneet naimisiin, ylioppilaita tai valmistuneita ei vielä kovin montaa ole, koska lapset ovat sen verran pieniä. Sieltä ne kasvavat, uuden sukupolven juhlan aiheet. Meillä on viime vuosina ollut hiljaiseloa juhlasaralla. Syntymäpäiviä vietetään harvoin, lähinnä lasten. Pyöreät vuodet ohitetaan kahvitteluilla lähimpien kanssa. Muistan vielä lapsuuden ja nuoruuden kesät, kun joka viikonloppu oli vähintään yhdet häät, lakkiaisia kierrettiin useammat saman päivän aikana ja mukaan mahtui tottakai myös syntymäpäiviä sekä hautajaisia. Suuren suvun ja maalla asumisen etuja :). Sittemmin tahti rauhoittui yksiin-kaksiin häihin/kesä.




Yllätyin iloisesti, kun kevät toi mukanaan kutsun serkkuni tytön lakkiaisiin. Mukavaa päästä näkemään rakkaita ja ihania ihmisiä. Asunkaan kanssa ei tällä kertaa tullut suurta ongelmaa. Ompelin itselleni trikoisen tunikan/mekon pojan kevätjuhlaan, ajatuksella, että käyttöä löytyisi sitten arjesta juhlien jälkeen. Lakkiaisiin halusin kuitenkin asustaa tämän mekkosen hieman juhlavammaksi.





Eurokankaan palalaarista löytyi juuri mekon vaalean värin sävyistä kimaltavaa kangasta. Samaa sävyä kuin mieheltä saamissani helmikoruissa. Väljä ja helppo takkinen sai helmaan pidentyvät etukappaleet, koska kankaan reuna oli valmiiksi vino :). Leikkasin vain toisenkin reunan samanmalliseksi. Sen verran kiirettä oli ennen juhlia, että en huolitellut takkisen reunoja mitenkään. Rullapäärmeen säätämiseen en ehtinyt, joten sen vielä teen, jotta kangas ei lähde purkautumaan.






Ja olikin niin mukava juhlia kaunista ylioppilasta. Nauttia sukulaisten seurasta ja todella maistuvista herkuista! Lahjaksi veimme takuuvarman "kylmän" käteisen, tosin Kaikki paketissa blogin ohjeella sydämen muotoon taiteltuna. Kiva erilainen, persoonallisempi idea antaa raha lahjaksi. Korttiin virkkasin ruusun, molemmat lahjakuvat on tällä kertaa otettu kännykällä :).



Juhlitaanko teillä tänä kesänä paljon?

Tällä kertaa kuvat on hieman ylivalottuneita :D. Sain vihdoin asennettua kuvankäsittelyohjelman myös uudellekin läppärille ja vaatii vielä hieman opettelua, että käyttö alkaa sujua. Hyväntekeväisyys ompeluun on vierähtänyt aikaa, joten blogi on hieman hiljentynyt viime aikoina. Nyt on kuitenkin kuvattuna muutamia juttuja, joten eiköhän niitä tänne blogiin ala tipahdella hieman tiiviimpään tahtiin. Instagramin puolella (@namihan) voitte seurata käsitöitäni vähän nopeampaan tahtiin, blogiin tulee sitten kaikki aikanaan :).


Inspiroivaa viikkoa kaikille!


Molempien vaatteiden kaava oma

Mekon trikoo Majapuulta
Takin neulos Eurokankaasta

42 kommenttia:

  1. Onpa kauniit ja sopii niin sinulle :)

    VastaaPoista
  2. Kauniin tyylikäs tuo mekkosi ja EK.n palalaarin löytö. Tuollaisia neulekankaita saisi olla enemmänkin tarjolla, sillä itsekin olen neuletakkikansaa. Lahja on tyylikkäästi paketoitu, tai pikemmin taiteltu, kortin ruusulle luulisi löytyvän käyttöä myöhemminkin.

    Jospa nyt kesällä ennättäisin enenmmän lueskella blogeja ja ennen kaikkea kommentoida myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja neuloskankaita kyllä minäkin kaipailen kangaskauppojen valikoimiin. Niistä saa niin näppärästi neuletakkeja aikaiseksi :). Minullakin on jäänyt blogien kommentointi aika vähiin, mutta eiköhän sitä aikaa jossain vaiheessa löydy. Kiitoksia Sanne-Maija!

      Poista
  3. Hieno ja tyylikäs asu! Tänä vuonna meillä on yhdet häät, joissa olen kaasona (iik!), mutta muuten juhlia ei kovasti ole ollutkaan. Kiva lahjaidea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hannariina! Oi, kaasona onkin varmasti häihin erilainen tunnelataus :).

      Poista
  4. Kauniin asun olet itsellesi ommellut <3

    VastaaPoista
  5. Kaunis mekko ja neuletakki! ❤ Neuletakkia minun tekisi mieli joskus kokeilla ommella.. Meillä on tänä kesänä parit rippijuhlat tiedossa. Yksiin lupauduin tekemään täytekakut, se työllistää vähän etukäteen mutta itse juhliin pääsemmekin silloin pienemmällä porukalla, isompien kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neuletakkeja on niin helppo tehdä näistä valmiista neuloksista :). Neulomiseen menee niin paljon aikaa, että samassa ajassa ehtii monen monta ommelta. Kakkujen leivonta juhliin varmasti työllistää. Kiitoksia Raisa!

      Poista
  6. Aivan ihana asukokonaisuus. Mekon kangas on niin mun mieleen!
    Meillä on tänä kesänä välivuosi juhlissa. Ensi kesää odotellessa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nuppuja! Meilläkin on ollut muutamia välivuosia, vain lähimpien pyöreitä vuosia on juhlittu. Kesäjuhlat ovat kivoja, kyllä niissä muutamassa mielellään kesällä käy.

      Poista
  7. Kaunis asu. Ja kuinka upea tuo kuosi. Taitaa olla tuon tyyppiset kuosit nyt ihan trendinä, sillä vastaavanlaisia olen katsellut monissa lehdissä ja mainoksissa. Nappi kokonaisuus. Ihana myös huomata, että ohjeemme setelisydämeen oli selkeä. Aina sitä miettii, että onko tarpeeksi hyvin ohje esitetty :) Iloa viikkoon. Toivotaan, että sääkin kirkastuisi pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje oli todella selkeä ja hyvä! Helppo ja nopea oli taitella, eikä tarvinnut miettiä montaa hetkeä, mihin suuntaan seuraavaksi käännetään :). Kiitoksia siis teille! Jaa-a, trendeistä en osaa sanoa mitään, aika vähän tulee seurattua niitä. Mutta kuosin ajattomuudesta kyllä tykkään :). Kiitoksia Jani!

      Poista
  8. Kaunis asu! Joskus joku on kyseenalaistanut trikoon sopivuutta juhlavaatteeseen. Taas se nähdään: hyvin sopii. Ihana hyötyölahja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pikku Akka! Kun löytää sopivan trikookankaan, niin menee juhlissakin. Oli minulla yksissä häissäkin (kaupasta ostettu) trikoomekko, mutta siitä ei kyllä ensi katselulla arvannut kankaan materiaalia. Jos kangas on siisti ja kaunis, niin minusta trikoo menee ihan hyvin juhlissakin. Suosin kyllä muita kankaita enemmän noin muutenkin, mutta tälle halusin käyttöä ihan arkeenkin.

      Poista
  9. Kaumis ja tyylikäs, tekijänsä näköinen asu :)

    VastaaPoista
  10. Tyylikäs asu! :) Toimivat hyvin yhteen mutta myös erikseen muissa asuissa :)

    VastaaPoista
  11. Onpa tässä asukokonaisuudessa kaunis ja harmoninen väripaletti. Kaunis ja tyylikäs asu yhdessä neulosjakun kanssa kuin myös erikseen :). Minä myös kaipailen erilaisia neuloksia kangaskauppoihin, myös ohuita kesäkäyttöön - ja muuta kuin akryylineuloksia. Meillä olisi ollut yo-juhlat, mutta jäivät pitkän matkan takia nyt väliin. Muita juhlia ei ole tiedossa :). Ihanaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sattui löytymään palalaarista juuri sopivaa neulosta, etsin nimittäin alkuun kaupasta valmista neuletakkia. Edullisemmin pääsin kyllä tällä konstilla :). Neuloksia saisi olla enemmän tarjolla, niitä on niin mukavaa käyttää. Ihanaa viikkoa sinnekin päin ja kiitoksia kommentista Krista!

      Poista
  12. Kaunis, ajaton ja tyylikäs juhlavaate, hyvä harmaa! Tuolle löytyy varmasti käyttöä jatkossakin. Meillä ei ole tiedossa kesäjuhlia, välivuosi varmaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Saija! Itse tykkäänkin, kun asu on ajaton. Voi käyttää monessa menossa. Tuo trikoo on tosin sellainen, että alkaa jo nousta nukkaa muutaman käyttökerran jälkeen, joten jää ihan kotoilu vaatteeksi :(.

      Poista
  13. Mun mielestä kuvissa ei ole mitään vikaa =) Näytät niissä todella kauniilta ♡ ja kaunis on asusikin =)

    Meillä ei ole kesäjuhlia, mutta kissanristiäiset ajattelimme itse järjestää eli kutsutaan sukulaiset kahvittelemaan meille ilman sen suurempaa syytä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissanristiäisiä on hauskaa viettää :). Meidän piti järkätä naapureiden kanssa kesän aloitukseen grillijuhlat, mutta molemmille tuli niin paljon menoja, että jospa ne saataisin edes tämän kesän aikana järjestettyä. Kiitoksia Johanna <3!

      Poista
  14. Kauniin ja harmonisen asukokonaisuuden olen ommellut - ja lahjaidean laitan kyllä korvan taakse! Minä olen kovasti yrittänyt etsiskellä itseni näiköistä neuletakkikangasta. Vielä en ole löytänyt, ehkäpä tulevaisuudessa sitten.
    Aurinkoista kesäkuun alkua sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Oman näköinen! Todella mukavaa, kun olet taas blogimaailmassa :). Juuri sopivan neuloksen löytäminen onkin haastavaa. Toivottavasti sinäkin löydät sopivan :).

      Poista
  15. Todella tyylikäs kokonaisuus. Ihan täydellinen asu! Sinä sitten osaat.

    VastaaPoista
  16. Kaunis, käytännöllinen ja monikäyttöinen asu! Juuri tuollaisen minäkin olisin voinut ommella itselleni jos olisi juhlia tiedossa :) Ihan sama trendi on meilläkin juhlien suhteen. Häitä, lakkiaisia yms. ei ole muutamaan vuoteen juurikaan juhlittu, joten useampi vuosi on jo menty ilman kesäisiä mekkopulmia. Tällainen mekko olisi kyllä tosi ihana ihan käyttövaatteenakin, niin mallinsa, kuin kuosinsakin puolesta. Ja tuollaiset liehuhelmaiset neuletakit ovat minun suosikkejani. Harmi, kun saumurissani ei ole rullapäärmemahdollisuutta. Ompelisin heti itselleni tällaisen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reunat voi toki huolitella esimerkiksi joustavalla nauhalla tai samasta kankaasta tehdyllä kaitaleella ;). Yhden puuvillatrikoosta tehdyn samanlaisen jätin ilman reunojen huolittelua, hyvin on kestänyt, kun ei kangas purkaudu. Joten ihan hyvin voit tehdä ilman rullapäärmettä :). Kiitoksia Pizzicato!

      Poista
  17. Apua,miten ihanat vaatteet <3 Nämä suorastaan huutavat pääsyä vaatekaappiini!

    VastaaPoista
  18. Kaunis juhla asu! Just sellainen mukava missä on selkeästi hyvä olla <3 Itse huolittelin yhden neuletakin reunat vaan saumurilla, musta takki niin ei ommelta oikeastaan edes huomaa. Rullapäärme olisi ollut tietenkin parempi, mutta emme päässeet yhteisymmärrykseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rullapäärmeessä onkin ihan eri tavalla säätämistä. Mulla oli saumurin käyttöohjeessa hyvät vinkit ja sillä kyllä saa hyvän lopputuloksen. Monissa kankaissa pelkkä saumuriommelkin on tosi hyvä, vähän ne reunat kuitenkaan näkyy. Kiitoksia Unelmallinen!

      Poista
  19. Tyylikäs kokonaisuus! Monikäyttöisyyden puolesta minäkin liputan. Neuletta ja mekkoa on helppo yhdistellä, joten asun ei tarvitse jäädä odottelemaan kaappiin vain juhlakäyttöä varten. Mekkokankaassa on tosi kaunis ja ajaton kuosi. Mietinkin, että mites nuo helmikorut sopiikin niin hyvin asuun..kuosissahan on itsessään helmikoruja:)
    Yhdet häät olisi tiedossa heinäkuussa, johon yritänkin parhaillaan ommella asua. Saas nähdä miten käy. Onhan minulla kyllä kaapissa tällaisia tilanteita varten hommattu juhlamekko, mutta sillä on juhlittu jo niin monet kerrat. Ois kiva saada vähän vaihtelua:) Mukavaa ja rentouttavaa viikkoa sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Villa Pipo! Vaihtelu virkistää, itsekin huomaan, että kaipaa välillä uusia vaatteita juhliin, vaikka vanhoissakin voisi mennä :). Helmikorut oli jotenkin ihan itsestään selvyys tähän asuun ;). Juhlavat mekot olisi niin ihania, mutta niissä se käyttö jää aika vähäiseksi. Varsinkin kun niitä juhlia ei niin usein ole.

      Poista
  20. Oho, en ollutkaan kommentoinut tähän! Hieno asu! Meillä ei ole tänä kesänä yksiäkään juhlia. Musta olisi ihana päästä fiilistelemään häitä, mutta pitää varmaan odottaa jokunen vuosi ennen seuraavaa juhlaa. :) Toisaalta on kyllä ihan kiva, kun kesälomasuunnitelmia ei tarvi tehdä muiden aikataulujen mukaan, mutta toisaalta juhlat ovat aina juhlat - olisi kiva nähdä sukulaisia kootusti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin tuo sukulaisten näkeminen tuppaa jäämään arjen kiireiden jalkoihin. Edes juhlissa on mukava sitten nähdä, kun muuten ei aikaa juurikaan jää. Onhan se toki mukavaa, että kesällä jäisi viikonloppuja vapaaksikin. Kiitoksia Veera!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).