sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Norbert-tonttu

 
 
 
Norbert-tonttu syntyi pojan ollessa 1-vuotias, joka aamu Norbertin lahjasäkistä löytyi ensimmäisenä joulukuuna Dublo-palikoita. Seuraavana sinne oli taas sujahtanut dubloja sekä lorukortteja. Pojan harmi oli kylläkin jo suuri, kun hän olisi toivonut saavansa traktoreita. Seuraavana jouluna Lego City kalenterin sisältöä oli pussin pohjalla, ne olivatkin mieleisiä lahjoja.
 
 
 
Tänä vuonna Norbert tuo Planes-adventtikalenterin sisältöä, mutta tarkempi tutkiminen osoitti sisällön olevan surkea, joten suuntasin kaupungille etsimään lisäjuttuja. Tänä aamuna Norbert toi Planes-kalenterin sisällön lisäksi Koneurakointilehden. Jatkossa on luvassa kirjoja (kirpparilta 0,20 - 0,5e/kpl, meillä luetaan PALJON), dvd-levyjä, piparimuotteja ja uusi essu piparinleivontapäivälle, dinosaurustyynyliina, ompelukuvia, askartelupaketteja. Kaikkea pientä kivaa, mitä olisi muutenkin tullut hankittua.
 
 
 
Tontun kaava on mukaeltu Tildan kaavoista, suurensin niitä reilusti, sillä Norbert on n.1m pituinen. Niskassa on rautalankaripustus, sillä Norbert roikkuu eteisessä naulassa. Teksti ja numerot on kirjottu aikoinaan kansalaisopiston kurssilla. Suuritöinenhän tämä tonttu oli, kun värkkäsin jokaisen numeron kiinni pykäpistoin. Ja mistä nimi Norbert? Luimme jokunen vuosi sitten Tonttuvuosi -kirjaa (Rien Poortvliet ja Wil Huygen), ja siinä isätontun nimi oli Norbert ja poika nimesi tämän tietenkin Norbertiksi.


 
Joulukuun ensimmäinen toi mukanaan lunta, jota kyllä satoi jo eilen. Joulumieli nousee entisestään, kun maa on kunnolla valkoisena. Ihanaa joulunodotusta!

4 kommenttia:

 1. Voi kuinka hieno joulukalenteri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Viime jouluna poika ei malttanut aamulla nukkua riittävän pitkään, kun oli kiire kurkistamaan, mitä Norbert on tuonut. Vielä ei ole merkkejä normaalia aikaisemmasta heräämisestä, toivotaan että uni maittaa!

   Poista
 2. IHANA!!
  Voikun mäkin olisin hoksannut laittaa jonkun legopaketin sisällön kalenteriin :)

  Mäkin olen suurentanut noita TIldan ohjeita. Itse kävin kaavojen kanssa paikallisella painajalla, joka suurensi kaava-arkin isoksi (olisko se ollut A1 vai A2). Muutaman euorn se otti työstä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo painajalla suurentaminen onkin hyvä idea, jos jatkossa tarvitsee kaavoja suurentaa.

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).