perjantai 29. marraskuuta 2013

Kaksi yötä joulukuuhun!
Tämän kranssin tein kylläkin jo pari vuotta sitten, mutta edelleen pidän siitä. Ruosteista rautalankaa kieputettuna, hitunen lumispraytä, neulahuovutettu tonttu (kutsun häntä nimellä Väinö, meidän kotitontun mukaan nimetty), massapallojen päälle liimattu huovutusvillaa ja lepän oksa. Tämä on omassa rouheisuudessaan yksi joulun lempikoristeistani.

Viime jouluna joulukukkien sijaan veimme lahjakorit. Virkkasin Kauhavan Kangasaitan Asteri ja Esteri sekä Metsätähti koreja. Koreihin laitoimme kuivaamiani omenoita, pojan kanssa leivottuja ja koristeltuja pipareita, suklaata, koiraperheisiin koirille herkkuja sekä pojan maalaaman puulastan- ja haarukan. (Tonttukaitaliina on matkustanut lapsuudenkodistani meille, viime jouluna sitä ensimmäistä kertaa käytin. Lapsen ollessa pieni tuntuu nämä tontut kivoilta lisältä. Onhan tässä aikuisiällä ehtinyt hillitysti koristeltuja joulua viettämään, nyt on punaisen aika hiipiä taloon.)
Laitoin lastat muovipusseihin, jotka teippasin huolella. Poika maalasi mielensä mukaan ja suihkutin päälle pari kerrosta spraylakkaa. Helppoa ja pojasta mukavaa puuhaa.
Kuivatuissa omenoissa pienenä vinkkinä mausteiset omenat; kokeilkaa omenasiivujen päälle ripoteltua marianne-rouhetta, turkinpippurirouhetta, hunajalla voideltuihin siivuihin piparkakkumaustetta tai hasselpähkinämurua. Ihania makuja! Omat suosikkini ovat turkinpippuriomenat. Valmista rouhetta löytyy ihan kauppojen hyllyistä leivontapuolelta. Ripottelen mausteet ennen kuivausta. Säilyvyydestä en ole varma, sillä nämä ovat kyllä kadonneet saman tien parempiin suihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).