maanantai 11. marraskuuta 2013

Tulisiko talvi pian?


 
Pojalla oli tarvetta ns. kaupunkitalvitakille, siistille ja kivalle. Mies toi edellisen ulkomailta, en ehtinyt kaavoja siitä piirtämään, kun laitoimme takin jo kiertoon. Etsin koko syksyn jonkin kivan hupullisen villakangastakin kaavoja, mutta ei sattunut vastaan mieleistä (jokin sisäinen ääni vastusti itse kaavan piirtämistä. Vaikka samassa ajassa, mitä käytin valmiin kaavan etsimiseen, olisin jo kaavat tehnyt). Uusimmassa Ottobressä sattui olemaan malliltaan sopivan näköinen takki, tosin villatakkina (19. Huntsman). Kaavoja muokkaamaan, ja hurraa, sain kivan villakangastakin aikaiseksi!
 
 
 
 

Villakankaat sekä takissa että hupussa ovat joskus kirpputorilta löytyneitä, vuorina käyttämäni tikkikangas on äitini peruja (lie joskus 80-luvulla ommellut pikkuveljelleni tästä jotakin). Napit jo edesmenneen mummoni peruja. Sain äidinäidin vanhat nappikokoelmat aikoinaan itselleni. Mummo irrotti kaikista vanhoista vaatteista napit talteen, ihania aarteita. 
Ottobren mallissa takissa oli pelkästään vetoketju, tähän tein vetoketjun piiloon ja ylös nepparin, sillä nappeja ei ollut kolmea enempää. Tarkoituksella tikkasin vetoketjun päältä kiinni, vetoketjua on nyt helppo siirtää lapsen kasvaessa. Kuten ylemmistä kuvista näkyy, myös hihat ovat pitkät. Jätän mielelläni tällaisiin isotöisempiin takkeihin kasvunvaraa, jotta menevät vielä seuraavanakin vuonna.
 
Taskun suussa samaa villakangasta kuin hupussa ja takin kaitaleissa.
Takin valmistuttua poika ilmaisi haluavansa myös hatun villakankaasta. Käytin pohjana aiemmin vauvaviemiseksi tehtyä Ottobren 4/2011 Muraveinikia. Lehden olin jo palauttanut kirjastoon, joten jonkin verran sai kaavaa suurentaa 4-vuotiaan pojan päähän sopivaksi. Seuraavana poika kuulema tarvitsisi villakankaasta housutkin, mutta luulen, etten vielä ainakaan niitä ala tehdä.
 
 

ps. Harmittaa laittaa suttunaamoja esille, mutta takin kauluksen/hupun mallia ei olisi muuten nähnyt kunnolla. Kuten tästä alemmasta kuvasta huomaa. Jospa se talvi sieltä vielä tulee.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).