keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen tildatPääsiäistunnelmaan kuuluu meillä nämä tilda-hahmot. Mitkä koristeet teillä tuovat pääsiäistunnelmaa? Meillä näiden hahmojen lisäksi pääsiäiseen kuuluu rairuohot/ohrat sekä narsissit. Kaikkien hahmojen kaavat Tildan Kevät - kirjasta sekä suurinosa kankaista ja napeista mummoni peruja.


Kananen sai ruutupöksyt jalkaansa. Kirjoin lisäksi yksinkertaisen sydämen. Kaikki taustalla olevat esineet majailevat liesituulettimen päällä. Pannun sain appivanhemmilta, kakkuvuoan äidiltä. Vanha keittokirja on vuodelta 1907, maksanut aikanaan kannessa olevan hinnan perusteella 2mk.Sydänkannun ostin joskus 90-luvun puolessa välissä kirpputorilta.


Pannusta ja kannusta kurkkivat puput ovat itseasiassa ruukkupupuja. Joskus ne olivat minulla ohran keskellä. Vuorasin pupujen alaosan tuorekelmulla, ja hyvin kestivät. Pupujen alaosa on siis ihan suoraputki, näillä ei jalkoja tai käsiä ole.
Noita-akka on odottanut itselleen luutaa, en ole uskaltanut tehdä ;). Lentää vielä karkuun. Pitsiä hihansuissa ja lahkeissa. Hiukset on ostettu Sinooperista.Pupuperheen ensimmäinen jäsen oli poika. Ensimmäinen "tilda" ompeluni, ilman kaavoja ja ohjeita. Siihen aikaan tilda innostus oli suurimmillaan ja kirjat olivat  varattuja kirjastossa pitkälle. Vähän höpsö siitä tuli, mutta eihän kaiken aina tarvitse olla viimeisen päälle! Isojen pupujen korviin pujottelin rautalankaa, jotta korvat saa pysymään asennossaan.


Äidin mekossa käsintikkaukset sekä applikoitu sydän.

Ja miehillä tietenkin pääsiäisen kunniaksi kravatit kaulassa.

Tervetuloa uudet lukijat! Ihana saada teidät mukaan! Arvontaan on vieläkin aikaa osallistua.

4 kommenttia:

 1. Melkoisia mestariteoksia nämä hahmot! Olet kyllä taitava värkkäämään tällaisia. Noita-akka on kyllä niin upea, että paras jättää luuta pois, ettei vaan karkaa muille maille :) Meillä pääsiäistä tuo aika pitkälle lasten askartelut ja koristellut pajunoksat ja sen sellaiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten askartelut on kyllä ihania. Meilläkin niitä on esillä, unohdin ihan kokonaan :D. Poika on tuottelias, ja askarteluja syntyy tiuhaan tahtiin. Kiitoksia Kanneli oikein paljon!

   Poista
 2. Varsinainen Tilda-taituri siellä tosiaankin! Ihania noi kaikki etupistoin tehdyt kontrastitikkaukset, tuovat kyllä niin kivasti lisäilmettä jo muutenkin mahtaviin hahmoihin. Varsinaisia aarteita sinulla liesituulettimen päällä, iskin heti silmäni tuohon keittokirjaan. Oletko kokeillut reseptejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Itseasiassa en ole kokeillut reseptejä. Kerran katselin tosi varovaisesti kirjan läpi, nyt se on odottanut tuossa. Pitäisi kokeilla joku resepti, mutta en ole enemmälti hennonnut kirjaa käsitellä.

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).