sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kalapaita ja pölynkerääjä-housut



Kesäisellä lomamatkalla piipahdimme Ottobren myymälässä. Poika sai sieltä valita yhden kankaan, mistä lupasin ommella hänelle paidan. Kalakangas oli pojan ehdoton suosikki. Nämä vaatteet valmistuivat viime viikonlopun ompeluvapaallani.



Yksivärisistä trikoista on suuri pula kaapeissani (harmi juttu, joutuu ostamaan kankaita ;)), joten yhdistin tähän miehen vanhasta mustasta trikoopaidasta paloja.


Tikkailin tällä kertaa resorikaitaleet, taskun ja helmat kolmipistesiksakilla. Peitetikkikone on haaveissa, ehkä investoin siihen vielä tänä vuonna, mutta siihen asti tyydyn näihin kaksoisneula - joustava ommel ratkaisuihin. Idea siksakiin tuli Vaahtokarkkimonsteri -blogista.


Musta velour on ehkä kaikkein kurjin materiaali, kaikki pöly ja roskat oikein imeytyvät siihen. Siivous onkin helppoa, kun laittaa pojan konttaamaan lattioilla ;). Housuissa perinteinen kuminauhavyötärö ja sivuissa taskut. Housuista tein kokoa suuremmat, pituus pysyy hyvin aisoissa pitkillä resorikaiteilla. Menevät sitten pidempään ja vaatekoossa täytyy muutenkin jo siirtyä 122-128cm vaatteisiin. 116cm vaatteet alkavat olla jo pieniä, missä onkaan se pieni poika? Muutenkin kesän aikana poika tuntuu pituuskasvun lisäksi muuttuneen ihan oikeasti isoksi pojaksi.



Paita:
Kalatrikoo Ottobren myymälä
Musta trikoo miehen vanhasta trikoopaidasta
Turkoosi resori Eurokangas
Kaava Ottobre 1/2014 26. Railway Stripes



Housut
Musta velour Eurokangas
Musta resori Eurokangas
Taskupussien trikoo miehen vanhasta paidasta
Kaava oma



Arjen kiireet ovat vähentäneet ompelua, mutta viime viikonlopun ompeluksia pitäisi muitakin saada loppuun piakkoin. Teen yleensä montaa projektia yhtä aikaa, riippuen siitä mitä lankoja tai neuloja koneissa sillä hetkellä on. Teettekö te muut aina yhden jutun loppuun saakka kerralla, vai montaa juttua yhtäaikaa?

Tervetuloa myös Oman näköiselle! Kiva, kun päätit tulla seurailemaan puuhiani :)!

18 kommenttia:

  1. Ompas kivat vaatteet ja taitaa olla poikasi kalamiehiä? Tuo siksakki olikin hauska idea,taitaa mennä toteutukseen asti. Niin ne lapset kasvavat,en voi itse uskoa,että eskoiseni täytti jo 30 vuotta-vastahan hän syntyi :D Yksivärisiä ja raidallisia trikoita pitäisi aina olla varastossa,nyt löysinkin juuri hyvälaatuisen raidallisen,vielä pitäisi löytyä yksivärinen napakka trikoo.Vaihteletko paljon saumurin lankoja...minä laiskana vaihtelen vain mustaa ja valkoista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Milmajohanna! Ukin kanssa poika käy uistelemassa, eilen illallakin kävivät hetken joella kokeilemassa kalaonnea. Tässä kankaassa enemmän kiinnostivat hait, ovat pojan lempieläimiä. Kaikkien äitien ikuinen ongelma taitaa olla se, että ne lapsukaiset kasvavat :). Yksivärisiä kankaita kyllä pitäisi olla kaikissa mahdollisissa sävyissä, mutta aika mahdoton sellaisia varastoja säilyttää. Aika vähän minä saumurinlankoja vaihtelen, mustia ja valkoisia käytän lähinnä. Vaikka vedänkin langat aina saumurista läpi, niin silti ei tule jokaiseen sävyyn omia lankoja laitettua. Neulalankoja saatan vaihtaa tiuhempaan eri sävyihin.

      Poista
  2. Tykkään kovasti tämän setin väreistä. Kivasti sopii musta tuon värikkään kanssa, vaikka musta velour onkin kyllä tehokas pölynkerääjä :) Minä teen useimmiten yhden jutun kerrallaan. Tehokkaampaa ajankäyttöä olis kyllä yhdistää ja tehdä aina sama työvaihe kerralla kaikissa vaatteissa valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etsin alkujaan tähän kaapeista turkoosia, mutta ei ollut juuri oikean sävyistä riittävästi. Mustat housut sopivat niin monen yläosan kanssa yhteen, ja tämä kangas jäi viime syksynä käyttämättä. Tulipahan edes vähän kaappeihin tilaa. Kiitoksia Pizzicato!

      Poista
  3. Komea setti ja varmasti on päällä, kun omien toiveiden mukaan tehty. Musta ja värikäs antavat toisilleen kivasti kontrastia ja tasku kruunaa kaiken. Minullakin haaveissa se peittari, vaikka en ole koskaan sellaisella ommeluutkaan.
    Ompeluvapaa kuullosti myös todella mukavalta jutulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanne-Maija! Poika on jo ehtinyt settiä käyttää kerhossa, ja mielellään pukee. Alkaa olla jo tarkkaa mitä päälle haluaa :). Ompeluvapaa on harvinaista herkkua ja sillä niin terapeuttista.

      Poista
  4. Onpa kivannäköinen setti ! Kivasti olet yhdistellyt kuviokangasta ja yksväristä. Paidassa on monia kivoja yksityiskohtia. Tykkään yleensä tehdä tietyn vaatekokonaisuuden valmiiksi. Siksipä joudunkin vaihtelemaan langan värejä varsinkin peitetikkikoneessa. Se käy kyllä melko näppärästi. Saumurilangat eivät ole niin tarkkoja, kunan eivät poikkea värivahvuudesta liian paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lankojen vaihto tosiaan ei oikeasti vie paljoa aikaa, itsellä on vaan viitseliäisyydestä siinä kohden kyse ;). Kiitos Kanneli!

      Poista
  5. Hieno setti ja hieno traktori! Minulla on yleensä useampi työ kesken, teen hiukan sarjatyönä ja tietysti sen mukaan, minkävärisiä lankoja koneissa on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Erja! Traktori on itseasiassa isäni, olen minäkin sillä peltoja jyräillyt joskus nuorempana.

      Poista
  6. Onpa kiva ja raikas setti, sopii niin hyvin traktorin sävyynkin :) Minä kävin jo heinäkuun lopulla setin ostamassa yksivärisiä trikoita syksyä varten, mutta ei niistä ole tainnut vielä mitään blogiin päätyä ;). Normaalisti teen yhden jutun kerrallaan, paitsi nyt on tosi monta juttua työn alla, valmiiksi leikattuja odottaa tuolla vino pino. Syksyisiä trikoojuttuja lähinnä, legginssejä ja muita sellaisia perustrikoopaitoja, joita teen pikkuhiljaa muiden juttujen välissä. Minäkin teen trikoojutut kaksoisneulalla, en tee niin paljon trikoosta, että näkisin vielä tarpeelliseksi peitetikkikonetta ostaa, mutta kätevähän se on varmasti. Sen sijaan kameraa tekisi mieli vähän varustella, mutta saa nyt nähdä :) Tosi siististi olet muuten saanut tuon siksakin tuohon taskun reunaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin vaihtelee vähän tuo ompelenko sarjassa vai yksittäin. Jos on kovin kiire saada valmista, niin sitten teen yhden kerrallaan. Yksivärisiä trikoita kaipailen aina yksityiskohtiin jonkin kuviollisen vaatteen kanssa, ei ole tullut päivitettyä kangaskaappeja siltä osin. Nyt kun sanoit, niin pitääkin jäädä miettimään panostanko kuitenkin uuteen kameraan vai peitetikkikoneeseen ;). Kiitos Krista!

      Poista
  7. Kaunis asu! Mulla on tapana tehdä montaa juttua yhtä aikaa. Keskeneräisten pinosta on kätevä kaivella fiiliksen mukaan tekemistä ja joskus,jos on akuutti tarve,niin sieltä voi löytyä sopivasti jo johonkin asti ommeltu viritys. Lisäksi koneiden vieressä on usein leikattujen pinoa iskemättömänä. Tämä tyyli aiheuttaa sen,että kiivaasta polkimen polkemisesta huolimatta ei pitkään aikaan tule valmista. Sitten toisinaan taas ilmestyy sarjana niitä vähän keskeneräisiä loppuun asti tehtynä. Tyylinsä kullakin, mulla on muutenkin monta asiaa ja muitakin käsitöitä monta aina tulessa kerralla enkä murehdi valmistumisen aikatauluista.Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria, mukava kun piipahdit ja kommentoit! Monet kerrat olen päivitellyt, kun tuntuu ettei mitään valmistu vaikka kuinka ompelee. Sitten taas huomaa, miten iso läjä tulee kerralla valmista, kun niitä on vähän kerrallaan tehnyt. Minulle sopii parhaiten, että on monta juttua menossa. Olen kanssa vähän fiilisompelija, voi valita pinosta sen työn, mikä tuntuu sillä hetkellä kivoimmalta. Juurikin noin, mitä kuvailit omaa tekemistäsi.

      Poista
  8. Kivat vaatteet, ihana että poika sai juuri haluamansa paidan :) Tuo siksak onkin hyvä vinkki, pitää kokeilla itsekin. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan mukava välillä jättää kaksoisneulan käyttö väliin :). Siinä saa tikkiä aina säädellä moneen kertaan, siksak on niin helppo konsti. Kiitos Hannariina!

      Poista
  9. Kiva ja reipas kalapaita! Trikoon ompelu on mielestäni täynnä sudenkuoppia, joten mukava nähdä uusi tapa ommella paikkatasku :) Myös minulla on aina useampi vaate kesken, osa vasta ajatuksen tasolla, ja osa vailla jotain tärkeää yksityiskohta. Luovuus rönsyilee, ja niin tekee vaate- ja kangas kaapitkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Mandariinimania! Trikoosta tehty paikkatasku on kyllä yksi hankalimmista ommeltavista. Olen yleensä tukenut taskun kokonaan ennen ompelua, vähän helpottaa :).

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).