lauantai 6. syyskuuta 2014

Kaliméra (Vimman letti-trikoomekko tapasi Kreetan saaren)!


Minulla oli suuren suuri tarkoitus päivittää blogia myös matkallamme Kreetan saarelle, Kato Staloksen kylään Chanian kaupungin kupeessa. Virkkauspostauksen sain lomalla aikaiseksi, mutta muuten olimme koko viikon flunssassa, joka tarttui myös minuun loppulomasta. Onneksi flunssa ei kaatanut ketään täydellisesti petiin, vaan pystyimme uimaan sekä nauttimaan rauhallisesta oleluista. Lämmintä oli yli 30 astetta joka päivä, aurinko hemmotteli pilvettömältä taivaalta. 


Lämmin sää yhdistettynä flunssaan sai meidät normaalia vetelämmiksi, joten kovin paljoa emme kävelleet loman aikana. Tosin paikalliset vaikuttivat ihan yhtä veteliltä, joten tuskin pelkkää flunssaa voi syyttää :). Hotellin henkilökunnasta vain siivoojat olivat reippaita toimissaan, kaikki muut ottivat työnsä äärimmäisen rennosti. Minulla oli kasa lankoja ja koukku mukana, mutta en saanut lomalla tehtyä mitään! En edes kirjoja lukenut muutamaa sivua enempää. Ihmeellisen rento loma, toisaalta kaikessa lötköydessään äärimmäisen ihana. Poikkesi niin paljon meidän normaaleista lomista, tykkäämme yleensä kierrellä ja kulkea paljon nähtävyyksiä katsomassa.


Hotelli oli pieni, ja uima-allas sekä meri niin lähellä, että siellä se aika hujahti. Piipahdimme kyllä myös Chanian kaupungissa sekä Elafonisin ihanalla uimarannalla sekä ajelimme autolla hieman saarella.


Mekko on tehty samalla omalla hyväksi havaitulla kaavalla kuin aiemmin tekemäni paita, pitkä mekko ja lyhyempi mekko (klikklik). Tällä kertaa hihattomana, etuosassa ohutta trikoota vuorina. Kangas on iki-ihanaa Vimman lettiä, josta on tulossa myös muutakin ;). Vyö on virkattu ketjusilmukoilla Novitan Hanko-langasta kaksinkertaisena koukulla numero 10.


Aurinko jaksaa hemmotella myös täällä Suomessa, ihanaa! Oikein mukavaa viikonloppua teille kaikille!

ps. Näköjään hiukset ovat eläneet omaa elämäänsä otsalla ;).

28 kommenttia:

  1. Joskus on hyvä vain olla tekemättä mitään, vaikka flunssa on kurjaa. Kaunis mekko kaikessa yksinkertaisuudessaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Manda! Tämä kuosi on sellainen etten edes kovin monimutkaista siitä halunnut tehdä. Tuttu kaava ja simppeli malli :). Tekemättömyys on joskus todella kivaa, vaikka minä olen vähän sellainen etten osaa kauaa olla tekemättä mitään. Telkkariakin useimmiten katson koukun ja lankakerän kanssa.

      Poista
  2. On kyllä tyylikäs mekko ja niin kaunis päälläsi. Sävyt sopii sinulle ihanasti. Lomanne kuulostaa juuri ihanalta, joskus on hyvä vain olla :) Flunssa aiheuttaa kyllä niin kurjan olon. On teillä ollut kauniit maisemat katseltavana. Mukavaa viikonloppua sinullekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkäsin sävyn olevan likainen, mutta on ihan kivan oloinen. Puhtaan valkoisena ei minun valkoiseen ihoon niin hyvin sopisikaan. Oli kyllä kauniita maisemia, vaikkakin kovin kuivaahan siellä oli eikä kasvit parhaassa kukoistuksessaan. Kiitoksia Kanneli!

      Poista
  3. Aivan ihana tämä lettikuosi ja sopii valtavan hyvin pitkään mekkoon!

    VastaaPoista
  4. Onpa ihana mekkokangas! Kävin heti kurkkimassa Vimman kaupassa, mutta näytti olevan loppuunmyyty, höh. Minä poden valtaisaa saumurikuumetta ja katselen kaikkia trikoita sillä silmällä, että jos tuommoisen hankkisi niin olisi taas yksi hyvä syy lisää rynnätä saumurikaupoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan pikapikaa saumurin ostoon ;). Vaikka ilmankin voi trikoita ommella, niin onhan se huomattavasti helpompaa huruutella saumurilla. En minäkään ehtinyt tätä ensimmäisestä erästä tilaamaan, mutta nopeasti sitä lisää tuli. Kiitos Aarnilintu!

      Poista
  5. Ihana postaus flunssasta huolimatta! Kauniin mekon taioit, ei tuo kangas kyllä vanhene koskaan, tai niin ainakin itse ajattelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanne-Maija! Olen samaa mieltä, tämä kuosi on jotenkin niin iätön. Uskon, etten kyllästy tähän ihan heti.

      Poista
  6. Tästä kankaasta tulee kyllä aina kauniita lopputuloksia, niin kuin sinunkin mekko. Ihana nähdä tällaisia kuvia kun tänään on niin harmaata, pystyn oikein kuvittelemaan lämmön ja auringon, aah - ihanaa :) Onpa harmi, kun sairastuitte lomalla, itselle kävi samoin ja vie se väkisin vähän voimia, vaikka kuinka yrittääkin tsempata. Munkin hiukset elää usein ihan omaa elämää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Ei siinä kyllä enää illalla hotellihuoneessa jaksanut blogejakaan selata, kun kaatui sänkyyn väsyneenä. Samoin kävi kuvien ottamisen kanssa, en vaan jaksanut katsoa millä asetuksilla mies kuvasi :D. Saati että olisin mennyt niitä muuttamaan.

      Poista
  7. Minä en alkuun oikein osannut päättä tykätäkkö tuosta lettikankaasta vai... mutta nyt kun on useamman ihmisen tekeleitä katsellut niin onhan se aika ihanaa <3 Ihana mekko! Kivan rennon letkeä loma teillä ollut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makuja on monia, eikä kaikesta tarvitsekaan tykätä :). Sehän se suurin rikkaus on, kun meidät on kaikki varustettu omalla maullamme. Minä pohdin yleensä vähän turhankin tarkkaan näiden erilaisten kuosien tilaamista, ja sitten menee toinen tovi kun en uskalla leikata ihanaa ja "kallista" kangasta ;). Kiitos Eerika!

      Poista
  8. Ihastuttava mekko ja tuo vyö sopii siihen niin hyvin, todella kaunis päälläsi! Täytyypä tuumailla itselle jonkinlaista hihatonta tunikaa ko. kankaasta itselle tulevaan reissuun. Lomalla pitää lököillä ja ottaa rennosti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me yleensä emme ole lepolomailijoita :D. Rantatuolit ja makoilu oli ennen kauhistus. Yleensä kierrämme mahdollisimman paljon katselemassa nähtävyyksiä, museoita, taidenäyttelyitä jne. Tällä reissulla mentiin hyvin pitkälle toiseen suuntaan, ja olihan se antoisaa erilaisuudessaan. Hihaton tunika kuulostaa hyvälle, sellainen voisikin olla mainio tästä letistä. Kiitos Milmajohanna!

      Poista
  9. Aivan upea mekko, ja sopivasti jotenkin kreikkalais-henkinen :)

    VastaaPoista
  10. Kaunis mekko! Luottokaavoihin voi aina palata uudelleen ja uudelleen, ja lopputulos on aina hyvä. Kreikan värikkyys näkyy kuvista ja teidän rento loma vaikuttaa oikein mukavalta lomalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luottokaavoja tulee käytettyä joskus liikaakin. Sen vain tietää osuvan oikeaan, uusien kaavojen sovittaminen ottaa aina aikansa. Kiitos Mandariinimania!

      Poista
  11. Kaunis ja monikäyttöisen näköinen mekko! Mekko sopii tosi hyvin sinulle. Ihanalta näyttää teidän matkakohde. harmi, että flunssa tuli lomaa häiritsemään, mutta tulipahan varmasti ainakin levättyä kunnolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato! Kyllä, levättyä tuli :). Pidän itsekin mekosta, tosin ihan hieman helma saisi olla pidempi. Menee näinkin, mutta olen tottunut käyttämään maximekkoja.

      Poista
  12. Pidän mekon mallista, näyttää upealta sun päällä! :-) Ja niin se vain on, että aika ajoin tarvitaan myös tuollaisia lököttely-lomia - sitten jaksaa taas arjessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa, joskus tarvitsee niitä kunnollisia lepolomiakin :). Kiitoksia Oman näköinen!

      Poista
  13. O-la-laa mikä mekko! Aivan ihana. :) Malli on tosi hyvä ja pukee sua kauniisti. :)

    VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).