lauantai 27. syyskuuta 2014

Rentoa menoa! (housut, paita ja pipo pojalle)


Olen monet kerrat ommellut yhdellä ja samalla kaavalla pojalle collegehousuja. Nyt halusin kokeilla jotain toista kaavaa. Ottobren Relaxed Fit ei ollutkaan ihan niin lörppä haaroista, mitä kuvittelin. Pojalle on viimeisimmät housut ommeltu koossa 122cm, mutta nyt nämä pöksyt ovat 128cm! Eikä koko ole edes turhan iso. Poikahan on ikäisekseen aika pitkä, päälle 116cm. Mutta että 128cm housut. Onneksi silmä sen verran sanoi kaavoja piirtäessä, että 122cm kaava olisi ollut ehkä just sopiva, mutta ei menisi enää keväällä pojalle.


Taskut tikkailin hunajakennolla. Polvipaikat ompelin ensin yläreunasta suoralla, käänsin alaspäin ja sitten kiinnitin sivuista sivusauman ja lahkeesta resorin ompelun yhteydessä. Jospa ne housujen polvet nyt vähän aikaa kestäisivät, kun trikoossakin on tukikangas. Vyötäröllä on resorikaitaleesta tehty nyörikuja, ja tietenkin sitä kuminauhaakin :D.



Taakse en tehnyt taskuja, applikoin ihan suoralla ompeleella vain suuren tähden samasta raitakankaasta kuin taskuissa ja polvipaikoissa.


Paita on ihan peruspaita, pojan itse valitsemasta Handy men kankaasta. Tykkään jättää näissä kuosillisissa kankaissa kikkailut vähemmälle. Ainakin joskus :).


Ja vihdoin minäkin kokeilin tätä Noshin lippapipo kaavaa. Koko oli L, lapsi 5-vuotias. Ihan sopiva ja istuva kaava tämä on. Molemmat kyllä tykättiin tästä hatusta. Lippaan laitoin vanhaa peittoa tukikankaiden lisäksi. Tikkasin pipon reunan, ettei vuori sieltä vilku. Vuorikankaana käytin yksiväristä trikoota. Tupsun tein hanna-merkkisellä tupsuntekokoneella Novitan kotiväestä. Eihän tälleen itse tehtynä ehkä niin tasaista tupsua saa, mutta kelpaa minulle :).


Housujen kaava Ottobre 1/2014 20. Relaxed Fit
Harmaa college, raitatrikoo ja nyöri kirppikseltä
Musta resori Eurokangas

Paidan kaava Ottobre 1/2014 26. Railway stripes pohjalta (jälleen)
Paidan Handy men trikoo Majapuulta
Paidan kaitaleet miehen vanhasta t-paidasta

Lippapipon kaava Nosh
Kangas Handy Men Majapuu
Lipan musta trikoo miehen vanhasta t-paidasta
Tupsun lanka Novita Kotiväki


Lapsen flunssa on voitettu, mies saatu työmatkalta kotiin sekä ompelukone että saumuri päässeet hurisemaan. Jee!

Olen kyllä äärimmäisen ilahtunut siitä, miten monta teitä uusia lukijoita on tullut! Tervetuloa ja kiitoksia aivan ihanista kommenteista <3! Yritän ehtiä piakkoin kiertämään teidän blogeja, uusia tuttavuuksia minulle ja varmasti löytyy ihanaa katseltavaa ja luettavaa.

Kaunista syksyistä viikonlopun jatkoa kaikille!

ps. Arvontaan (klik) ehtii hyvin vielä osallistua!

16 kommenttia:

  1. Hyvän näköinen ja rento oloasu. Väri yhdistelmät on tosi kivat. Lakin malli on niin kivan näköinen. Housut näyttää pojan päällä hyvän mallisilta. Tikkaukset ja yksityiskohdat upeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli! Poika tarvitsee kerhoon vähän rennompaa vaatetta, että voi kunnolla touhuta jumppaleikeissä. Näiden housujen ei pitäisi ainakaan haaroista kinnata :D:

      Poista
  2. Kivan näköinen asu! Tuo hunajakennotikkaus ja kaikki muut yksityiskohdat uudistavat perushousut reippaan oloisiksi. Noshin lippahatun kaava saa minultakin kehuja, helppo ja mukava tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrankin sellainen erilainen pipokaava, jotain pientä uutta ja kivaa. Kiitoksia Mandariinimania!

      Poista
  3. Hauska setti, kivat nuo polvipaikat varsinkin. :) Minulta on tuo lippapipo edelleen kokeilematta, vaikka kaava printattuna odottelee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Manda! Kokeilemaan vaan! Minä tein eilen yhden pipon sillä lahjaksikin :).

      Poista
  4. Housut ovat aivan huippuhienot, tykkään kovasti varsinkin noista raitayksityiskohdista ja tähdestä! Tukikangas onkin varmasti hyvä idea noihin polvipaikkoihin - pojat ja housut, se on kyllä haastava yhdistelmä, kovin monet housut eivät meillä ainakaan ole täysin ehjinä pysyneet (vieläkään) ;). Kiva on tuo lippapipokin, minulta jäänyt kokeilematta, kun jostain syystä pidän sitä lipan vuoksi enemmän juuri poikien mallina, onhan siitä tytöilläkin näkynyt kyllä kivoja versioita blogeissa. Koulutyttö siitä voisi tykätä, muilla meidän neideillä en sitä oikein näe :). Mukavaa kun olette parantuneet ja olet päässyt ompelemaankin, se on niin piristävää puuhaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tukikangas + jokin polvipaikka (applikoitu tms) on meillä aika paljon vähentänyt housujen kulumista polvista. Tosin poika käyttää kotona sisällä vain shortseja (talvellakin hrr), joten sekin jonkin verran säästää pitkiä housuja. Meillä meni pari vuotta sitten muutaman päivän ajan housut/päivä puhki polvista, kun pojalla oli jalassa murtuma. Silloin ihmettelin kaupan housujen huonoa kestävyyttä, kun vasta ostetut kuluivat yhdessä konttauspäivässä puhki! Tosiaan monilla on ihania lippapipoja tytöille, mutta jotenkin sinun tyttöjesi tyyliin en ihan heti minäkään osaa mielikuvissa yhdistää niitä :). Sinä kyllä saisit niistäkin varmasti niin huikean hienot prinsessalippapipot tehtyä, ettei alkuperäiseksi tunnistaisi :). Kiitoksia Krista!

      Poista
  5. Ihan mahtikset vaatteet! Itsekin olen huomannut tuon pöksykaavan pienehköksi, Otsollekin sain tehdä jo 98 koossa, vaikkei ihan niin iso mies muuten olekaan :) Tuo raitakankaan yhdistely on mainio, ihana tähti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hannariina! Hyvä tietää, etten piirtänyt vahingossa todella väärin kaavoja, vaan on oikeasti aika pienet koot.

      Poista
  6. Aivan mahtavan vaatesetin olet tehnyt. Tuo tukikangas polviin on kyllä arvokas vinkki, myös meneväiselle tytölle laitan jatkoon tukikangasta. Tuo relaxed fit kaava menee kyllä pojille kokeiluun, tyttönen lapsenlasista haluaa vain istuvia legginsejä.Yllättävän pieni tuo Noshin kaava...ihana lippis tuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa tuo Noshin kaava oli just sopiva ja hyvä. Ottobren relaxed fit siis oli se, joka on pienempi kuin normaalit koot vaatteissa. Joten jos sillä teet, niin valitse vähän suurempi koko :). Kiitoksia Milmajohanna!

      Poista
  7. Hauska ja rento setti! Tykkään kovasti asun värimaailmasta. Vaikka olet yhdistellyt kuoseja, niin lopputulos on pysynyt rauhallisena. Minäkin tykkään tehdä voimakkaista kuoseista yksinkertaisia malliltaan. Tosi kivan kerhoasun sai poika! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato! Ehkä minulla on rajoittunut mielikuvitus, kun teen kuosillisista hyvin simppeleitä vaatteita :D. Poika saikin tänään ekaa kertaa kerhoon vaatteet päälleen ja viihtyi niissä hyvin. Se onkin tärkeää, että lapsi itse tykkää.

      Poista
  8. Vautsi, onpa kivat housut! :) Hauskan ilmeikkäät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka! Minäkin tykkään näistä pöksyistä :).

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).