lauantai 13. syyskuuta 2014

Viimeiset lomalle ommellut (rantamekko ja lierihattu)




Minulla ei ollut ensimmäistäkään rantamekkoa, sellaiselle ei ole koskaan ollut varsinaista käyttöä. Suomessa uimme yleensä sellaisissa paikoissa, ettei rantamekkoa ole tarvinnut. Ihanalle lomamatkalle Kreetan saarelle oli kuitenkin tarpeen jokin mekko, jonka voi vetää nopeasti uikkarin päälle. Kangas on ihanan ohutta, hieman läpikuultavaa puuvillaa. Somistin sitä kultaisella kankaalla, josta tein vyötärölle kuminauhakujan sekä pääntielle että hihansuihin kaitaleet. 


Pääntielle lisäsin myös nappien seasta löytyneen koristekiven. Kiinnitin sen applikointiin tarkoitetulla liimaharsolla (kaksinkertaisella). Hyvin pysyi pesussakin kiinni.


Mekon kaava Suuri käsityö 5-6/2014 5. Mekko, pelkkä takakappale, pääntietä suurennettu etukappaletta varten
Mekon kangas Eurokangas palalaari (2000-luvun alusta)
Kultakangas kirpputorilta



Suuri lierihattu on myös tällaiselle helposti palavalle ihmiselle tarpeen. Sen tein mustasta pellavasta. Reissussa huomasin, että eri värisiä hattuja olisi ollut tarpeen tehdä mukaan. Musta ei toiminut kovin hyvin kaikkien vaatteideni kanssa, vaikka pääväri vaatetuksessani musta onkin. Lieri on tässä hatussa tikattu ja tuettu kaksinkertaisella tukikankaalla (tarpeeksi vahvaa ei kaapissa sattunut olemaan ;)).


Hatun kaava Moda 3/2005
Pellava Karnaluks (kiitos äiti!)


Nyt onkin hyvä palata syksyisempien ompeluiden pariin myös täällä blogissa. Ensi viikolla näette, mitä muuta olen Vimman lettitrikoosta ommellut. Mekon jo näittekin :).

Pian alkaa myös vuosi olemaan blogin ensimmäisestä tekstistä, joten jonkinlaista arvontaa on sitten luvassa :). Olisiko teillä toiveita arvottavasta jutusta? Jotain itse tekemääni, kangasta vai mistä kiinnostuisitte? 

Minulla jatkuu yrttikuivurin käyttö, tällä kertaa kuivailen appivanhemmilta saatuja omenoita! Ihania herkkuja, jotka katoavat nopeasti. 

Kaunista syksyistä viikonloppua!

8 kommenttia:

  1. Oi tuota merta ja hiekkarantaa, ollapa vielä kesä! Suomessa tosiaan harvoin tarvitsee, mutta tuollainen hattu varsinkin olisi mainio täälläkin. Varmasti mukava ja vilpoinen rantamekko, koristekivi on kaunis yksityiskohta.
    Arvontapalkinnoksi toivoisin itse tekemääsi kierrätyslaukkua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Manda! Hattua tulee käytettyä myös Suomen kesässä. Palan niin herkästi, että paras suojautua kunnolla auringolta. Arvontapalkintoajatuksesi laitettu korvan taakse :).

      Poista
  2. Oi mahtava miten ihastuttava tunika ja nuo kuvat <3 Lierihatut ovat aivan ihastuttavia ja tuo malli näyttää kivalta. Tuollaisesta kuvurista olen haaveillut itsekkin...syntyisi varmasti myös terveellisiaä välipaloja. Meillähän taitaakin olla melkolailla samanikäiset blogit...täytyy varmaan itsekkin tuumailla arvontaa omaan blogiin. Kankaita on kertynyt juuri nyt niin paljon,että kiva palkinto olisi esim. kehyskukkaro tai laukku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla ajatuksia palkinnon suhteen, monella varmaan niitä kankaita riittää :). Tuo hattumalli oli muuten hyvä, mutta aika syvä kupu (tai minulla liian matala pää). Minä onnekas olen lainannut äitini Orakkaan hyötykasvikuivuria, sopii kerralla iso satsi kuivattavaa. Yrttejä ja omenoita sillä olen kuivaillut, sieniä ei ole niin paljoa tullut, että olisin viitsinyt kuivata. Kiitoksia Milmajohanna kommentista!

      Poista
  3. Aamulla jo yritin kommentoida, mutta viesti häipyi jonnekin ja muut kiireet vei ajan, mutta nyt :-) Tosi kaunis sinun mekkosi ja kivasti olet lisännyt kultasomisteita. Hattumalli on upea, nyt kun sinulla on noin hyvä malli, niin saat hienon hattusarjan eri väreissä. Olisi näin syksyllä muuten kiva käyttää hattua. Olen muuten miettinyt itsekin järjestäväni arvonnan, katsotaan nyt milloin. Kierrätyslaukku kuulostaa kyllä minustakin mielenkiintoiselta tai ihan mitä vaan:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Täytyy vain hiukan muokata tuota hatun kaavaa, ja tehtailla vähän erilaisia hattuja. Kultasomisteet eivät normaaliin pukeutumiseeni kuulu, käytän lähinnä valkokultaisia tai hopeisia koruja. Tosin nyt olen hieman keltakultaan ajan saatossa ihastunut uudelleen. Minulle on monet kerrat käynyt niin, että kommentoin pitkälti jotain ja sitten blogger ei julkaisekaan viestiä :(.

      Poista
  4. Nyt nousee jo savu korvista, olen 3 kertaa jo kirjoittanut kommentin ja aina se häipyy johonkin taivaan tuuliin. Mutta kun on sun blogi kyseessä niin sinnikkäästi vielä yritän :) Tuo mekkokangas näyttää tosi tutulta, mulla on ollut varmaan samasta mutta eri sävyisenä odotusajan tunika, kun esikoista odottelin :) Kultaiset yksityiskohdat on loistoidea, sopii erityisen hyvin tuonne Kreikkaan! Hattukin on upea, pitäisi itsellekin tehdä sellainen. Arvonnat on aina kivoja, oli palkintona mitä vaan. Mutta kun tuli esiin tuo kierrätys ja olet niin superhyvä ja luova siinä niin joku kierrätysaiheinen arvontapalkinto oliskin tosiaan aika mukava :). Kiva yhteensattuma, että sinä, Milmajohanna ja minä ollaan kaikki alettu pitään blogia lähes samaan aikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos Krista vaivannäöstä kommentissa :)! Onneksi vihdoin tuli tuokin kangas käyttöön, olen sitä kyllä vähän turhan kauan säilönyt kaapissa. Joitakin tällaisia pitkäaikaisia kankaita vielä kaapissa on, yritän kyllä parhaani mukaan niitä tuhota. Hauskaa tosiaan, miten samaan aikaan olemme blogeja laittanneet pystyyn. Kierrätysteema palkinnon suhteen laitettu korvan taakse, katsotaan mitä ehdin saada aikaiseksi :).

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).