perjantai 31. lokakuuta 2014

Virkatut tossut (tällä samalla mallilla...ja viimeiset!)


Näitä tossuja tehdessä tuli purettua, ja purettua, ja purettua :D. Samalla ohjeellahan olen tehnyt lukuisat kerrat (myös täällä ja täällä), joten ulkomuistista näitä on tullut väsättyä. Purkamisen syynä oli tällä kertaa lankojen riittävyys. Virkkasin toisen tossun valmiiksi tuolla valkoisella pilkullisella langalla (jokin jämälankakerä kaapista, kuvittelin siinä olevan riittävästi mutten sitten mitannut) ja toista tehdessä tajusin, ettei tämä lanka mitenkään riitä loppuun asti. Ei kun purkamaan ja täsmäämään lankojen riittävyys. 


Päätin sitten käyttää muita jämäkeriä ja kyllä sain monta kertaa purkaa, kun tuli liian monta kerrosta virkattua, eikä olisi lanka enää toiseen tossuun riittänyt :D. Nyt on vähän jo jämäkeriä saanut poiskin päin. Näihin tossuihin ei uppoa kuin 90g lankaa, mutta parempi sekin kuin ei mitään :). Nyt otin suosiolla koukun kooksi 5, sillä edellisellä kerralla virkkasin koon 4 koukulla ja tuli niin mahdottoman tiukkaa, että melkein pelliksi meni.Tällä kertaa hyvinkin kuvapainoitteinen postaus. Ja nyt lupaan ja vannon näiden olevan viimeiset tällä ohjeella virkatut tossut :D. Niin helppoa kuin onkin aina tarttua siihen tuttuun ja turvalliseen, ei se välttämättä kehitä minua virkkaajana mihinkään suuntaan.

Näihin virkkasin koristeeksi pienen kukan. Poika auttoi ystävällisesti valitsemalla nappivalikoimista näihin napit. Napit ovat jonkun vuoden takainen kirppislöytö. Nämä tossut menevät äidilleni <3.


Ihanaa, rentouttavaa viikonloppua teille kaikille! Kiitoksia vielä suuresti kunnianosoituksesta Mallikelpoisen arkiluksus-viikkohaasteessa <3, olette te ihania!

14 kommenttia:

 1. Tuo purkaminen on kyllä ärsyttävää :/ Kivat tossut oot kuitenkin saanut tehtyä! Kukkanen on kaunis pieni yksityiskohta tossussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Ensin tuli tunne, että nyt jätän nämä tossut ihan kokonaan kesken, kun valkoinen lanka kesken loppui. Olen nyt yrittänyt pysyä päätöksessäni, etten aloita uusia juttuja ennenkuin keskeneräinen on valmis :). Ainakin näiden tossujen kohdalla se onnistui.

   Poista
 2. Aivan ihanat tossu ja jälleen niin istuvat :) Kurja kun jouduit purkamaan, se ei ole kyllä mukavaa. Tuo kukka nappeineen sopii niin kauniisti tossun väreihin. Teit kyllä niin mahdottoman hienon laukun haasteeseen, että juuri noinhan sen kuuluikin mennä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä malli on kyllä todella istuva minun jalkaan, ja kauniisti ne istuivat äidillekin, kun eilen nämä hänelle annoin. Kiitoksia Kanneli!

   Poista
 3. On kyllä niin hyvin istuvan näköiset ja kauniit tossut, että miksipä noita ei tekisi vaikka kuinka paljon! Nooh, ehkä joku uusi malli välillä piristää ja antaa uutta haastetta. :) Mukavaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manda! Minulla on kyllä kansiossa monet ohjeet erilaisiin tossuihin, pitäisi vaan aloittaa :).

   Poista
 4. Tyylikäs lopputulos tossuissa! Niin tuttua tuo samoissa kaavoissa ja malleissa pysyminen, välillä kyllä tekee hyvää kun kokeilee ihan jotain erilaista! Tosin sillä virkkauksen rintamalla mulla on kyllä aika korkea kynnys kokeilla jotain uutta, kun en ole oikein varma noista perusvirkkaustaidoistanikaan - tosin eihän ne silloin kyllä kehitykään niin kuin sanoit :). Onnea vielä täältäkin, työsi oli upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan tuo virkkaus mitään kovin varmaa ole, muutaman vuoden vasta virkannut. Kuitenkin itsellä on halua kehittyä siinäkin, olisi paljon kauniita juttuja, mitä haluaisin kokeilla. Onnistumisen tunne uuden jutun ääressä on ihana, siksi sitä kaipaa välillä haasteellisempia töitä. Kiitoksia Krista!

   Poista
 5. Kivan näköiset tossut, kukat sopii oikein nätisti tossuihin! Haaveilen vielä joskus tekeväni kaikista pienenpienistä jämälangoista villasukat tai tossut siten että niistä tulisi oikein iloisen kirjavat ja kumpikin sukka olisi siis omansa näköinen.. Onnittelut - kyllä laukkusi niin mahdottoman upea olikin! :) Mukavaa viikonloppua, minä meen jatkamaan tiskirätin virkkaamista.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Jämälanka tossut tai sukat kuulostavat ihanalle ajatukselle, ne kyllä olisivat oikea arjen tylsien päivien pelastus pirteydellään. Tiskirättipostaustasi odottelen sitten seuraavaksi :).

   Poista
 6. Mukavan lämpimän näköiset tossut! Kivat värit olet poiminut jämälangoista. Harmaa on aina tyylikäs :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa on joskus myös tylsä, mutta tyylikäs tosiaan :). Kiitos Mandariinimania!

   Poista
 7. Kauniit ja niin hyvin istuvan näköiset tossut! Tykkään kovasti myös näiden värimaailmasta. Hyvään malliin tai ohjeeseen on ihan hyvä jämähtää :) Kun kerran ohje on mieluinen, niin tekemisestäkin tulee hyvä mieli ja onnistuminen on taattua. Mutta tietysti jännitystä uusista kokeiluistakin välillä tarvitaan :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pizzicato! Kieltämättä se vanha tuttu on aina siinä mielessä turvallinen, että sillä onnistuu. Olen minä kokeillut erilaisia tossuja, mutta ne ovat jääneet jostain syystä pari puoliksi. Ja kaikkea en edes aina muista kuvata, kun lahjoiksi suurin osa on mennyt. Sellainen käsite kuin viime tippa tulee lahjatöissä usein vastaan :).

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).