perjantai 17. huhtikuuta 2015

Hameen helmat heilumaan!


Äidilleni hametta. Pellavaa, laskoksia, piilovetoketjua, ripsinauhaa ja hakanen.
Ja tajuaminen, etten koskaan, ikinä (paitsi seuraavalla kerralla, kun unohdan koko asian) käytä äidilleni Suuri Käsityö -lehden kaavoja. Viime kesänä tein äidille mekon (klik), johon käytin ko. lehden jotain yläosan kaavaa. Muokkaus, muokkaus ja muokkaus. Ja vielä kerran muokkaus.
Tämän hameen kanssa kävi samoin. Vyötäröltä hame istui kauniisti ja oli sopiva, mutta laskoksia ompelin 15cm syvemmiksi, lantiolta lähti 10cm puoleltaan (ja äidilläni on naisellinen lantio ja kapea vyötärö), helmasta otettiin ainakin 20cm kummastakin sivusaumasta. Voi, kaikkea en taida enää muistaakaan :). Tarkistin vielä moneen kertaan kaavojen kanssa, etten ollut piirtänyt vahingossa isompaa kokoa lantiolta alaspäin. Ei. Äitini vartalolle eivät vaan sovi nuo kaavat.
Kaava Suuri Käsityö 5-6/2014 (en muista hameen kaavan numeroa)
Pellava Eurokankaan palalaari
Piilovetoketju Eurokangas
Hakanen mummon peruja

Ja totuus kuvauksesta. Edes samaan aikaan pyörivä Pikku Kakkonen ei pitänyt pientä miestä poissa kuvista :). Näitä pojan jalassa olevia housuja olen muutamat samantyyliset ommellut viime vuoden puolella, miehen vanhoista t-paidoista. Joten eihän tämäkään kuva mene siltä osin hukkaan ;). Blogiin en ole noita housuja kuvaillut, kuminauhavyötärö ja suorat lahkeet helmakäännettä hyödyntäen. Sivusaumat paidan keskeltä, että kivat kuvat jäävät ehyiksi.

Oikein rentouttavaa viikonloppua!
psst. työn alla äidille myös uusi mekko, siinä löysimme ihan valmiskaavan joka näyttäisi istuvan. Toivottavasti näette sen ensi viikolla. 

38 kommenttia:

  1. ihan todellatodella kaunis hame! tuommoinen pitäisi olla jokaisen naisen vaatekaapissa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselle voisikin hameenkin ommella. Ehkä joskus :D. Kiitoksia HanNa!

      Poista
  2. Niin kaunis hame! Ja onpa kekseliäät nuo t-paitahousut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä T-paita housuja tuli tosiaan tehtyä useammat kappaleet, kivoja kotipöksyjä lapselle. Saisihan näitä vaikka resoreilla tai muilla konstein tehtyä erinäköisiä. Kiitoksia Pikku Akka!

      Poista
  3. Kaunis hame, tosi kivat t-paita housut!!

    VastaaPoista
  4. On kyllä kaunis hame, istuu todella nätisti, onnistuneet muokkaukset. Itse olen tuskaillut tämän saman ongelman kanssa SK:n kaavoissa. Tai siis en ole kuin kerran tehnyt SK:n kaavoilla neulosmekon, ja jouduin muokkaamaan niin paljon, että vaihdoin ihan kaavaakin kesken ompelun. Itselläni on myös kapea vyötärö ja lantiolta löytyy muotoa. Juurikin tuosta lantiolta sai kaventaa oikein urakalla. En tiedä, mutta mielestäni ovat myös aika reilua mitoutusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen itselleni saanut kohtalaisesti onnistumaan Sk:n kaavoilla, mutta eniten niissä tarvitsee kyllä muokkauksia tehdä muihin kaavoihin verrattuina. Kaikkein kivointa on, jos valmiskaavaa juuri ei tarvitse muutella (mikä kyllä on todella harvinaista). Reiluja ne kyllä on, väljyyksiä laitettu hieman normaalia enemmän :). Kiitoksia Villa Pipo!

      Poista
  5. Tosi kaunis hame ja kivat nuo t-paitahousut..

    VastaaPoista
  6. Kaunis hame ja istuu oikein hyvin äidillesi.

    VastaaPoista
  7. Tosi kaunis hame, hyvin muokattu :) Ihanaa lauantaita!

    VastaaPoista
  8. Niin kaunis ja monikäyttöinen tämä äitisi hame. Pellava on ihana materiaali hameeseenkin. Itse olen aika vähän Suuri Käsityölehden aikuisten kaavoja käyttänyt ja oma vartalomalli on nyt muutenkin niin erikoinen, että tuntuu että niitä kaavamuokkauksia ainakin kovin vartalon myötäisessä malleissa joutuu tekemään aina melkoisesti :). Kiva kuulla, että olette mekkoon löytäneet sopivan kaavan :). Ihania kuvia olet ottanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellava on muuten ihana materiaali, mutta sileänähän se ei pysy. Toisaalta rypistyminen ja ryppyisyys kuuluu olennaisena osana pellavaiseen tuotteeseen. Valmiskaavoissa on tietenkin aina muokattavaa, taitaa olla melkein lottovoitto saada hyvin istuva kaava lehdestä. Ottobren lehdestä löytyi äidilleni sopiva kaava, en ole koskaan tehnyt Ottobren aikuisten vaatteita :). Kiitoksia Krista!

      Poista
  9. Ihana hame, pellava on niin kaunis eläväpintainen materiaali ja tykkään tämän hameen väristä myös. Hienosti olet saanut hameen istumaan, vaikka kaava ei sellaisenaan ollut sopiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Manda! Tämä löytö on vielä ihanan ohkaista, varmasti mukavan viileä kesähelteillä.

      Poista
  10. Kaunis hame ja hyvin istuva lopputulos. Kiva tietää että kaavoja syytä tseksta, itselläni olisi tarkoitus muutamaa kaavaa koittaa SK:stä.
    Hyvä ja simppeli idea t-paitahousut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinällään parempi, että niissä yleensä on ongelmana liika väljyys. Se on helpompi muokata pois, jos ei ole kaavasta mittoja tarkistanut, ja on ehtinyt vaatteen ommella kasaan. Kiitoksia mARa!

      Poista
  11. Kaunis hame ja istuukin oikein kauniisti äitisi päälle! Pellava on kiva materiaali. Minulla on ollut samankaltaisia ongelmia SK:n kaavojen kanssa, eli kaavoja joutuu pienentämään paljon. Pitäisi varmaan luovuttaa, ja piirtää vihdoin se oma peruskaava uudelleen... Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mandariinimania! Oma peruskaava helpottaisi kyllä huomattavasti vaatteiden istuvuutta, en ole minäkään saanut aikaiseksi tehdä itselleni uutta.

      Poista
  12. Aivan ihanan mallinen hame. Hyvin olet saanut hameen istumaan. Niin kauniit nuo laskokset. Pojan housut näyttävät leppoisilta:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kotipöksyt ovatkin olleet pojan lemppareita, mukavan pehmeitä ja mukavia päällä. Kiitoksia Kanneli!

      Poista
  13. Minä näin lähikirppiksellä pakan tummansinistä ohutta pellavaa hintaan 25 e. Sininen pakka jäi sinne (kun punainen ja valkoinen jo lähtivät mukaan), mutta tämän hameen nähdessäni ei voi kysyä kuin että miksi? Siksi, että bussissa ei saanut tuotua kolmea pakkaa kerralla ilman apukäsiä, kuuluu huono selitys:) Pitänee ehkä tehdä uusi reissu tuonne, tämä hame on yksinkertaisuudessaan todella kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aarnilintu! Nyt vain suuntaamaan uudelle ostosreissulle :). Aika huikea löytö sinulla sattunut vastaan!

      Poista
  14. Kaunis lopputulos muokkauksien jälkeen on syntynyt. Minulla on vähän samaa kokemusta Suuri Käsityö- lehden kaavoista, joutuu aina muokkailemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole siis valitettavasti tämän lehden kaavojen sopimattomuuden kanssa yksin. Kiitoksia Vaateviidakon Pirjo!

      Poista
  15. Monien mutkien kautta tämä valmistui mutta lopputulos on todella onnistunut ja kaunis. Pidän valtavasti noista laskoksista. Taidan lainata tätä(kin) ideaa kesän koittaessa. Minulla odottaa eräs tietty kangas kesäkelien tuloa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Oman näköinen! Kesäisiä hameita pääsee toivottavasti pian pitämään, ihanaa jos sais inspiraation :). Meillä on vielä kamalan kylmiä öitä, mutta kyllä se kevät ja kesä tulevat.

      Poista
  16. Ihanat kengät ja sukkahousut :)
    -Salla

    VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).