maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen viimeiset ja neulomisen opettelua


Pikku Akan ihanassa blogissa oli ohje (<-klik, käykää kurkkaamassa blogia muutenkin, ihania juttuja!) näihin pieniin hauskoihin pupupusseihin. Tein minäkin näitä pari, näissä pojan ystävä siskonsa kanssa sai pienet pääsiäismuistamiset. Höpsöthän näiden naamoista tuli, mutta pääsiäinenhän on ilon juhla. Kankaat mummoni peruja ja kirppislöytöjä vuosien takaa.

Meillä on ollut mukava pääsiäinen, olemme saaneet nauttia ihanien vieraiden seurasta. Tällä kertaa suurinosa vieraista on käynyt kahvitteluaikaan, joten tämä "kattaus" on siis kahveille. Viime vuonna tekemäni puput olivat eräänä päivänä saaneet pojalta huiveja, mitä lie nauhoja leikellyt ja solminut pienten pupusten kaulaan.

Pinterestissä törmäsin tähän hauskaan lautasliinojen taitteluohjeeseen (klik) ja näitä pupusia on meidän pöydässä nähty nyt pääsiäisenä :). Ohje on bosniaksi, mutta kuvat ovat sen verran selkeät, että onnistui ilman suomeksi kääntämistäkin.

Itseni haastaminen on jatkunut, opettelin neulomaan villasukat! Hurraa! Olen elämäni aikana neulonut yhden villasukan(kyllä, yhden kappaleen) 21 vuotta sitten. Kummitytölleni aloitin silloin neulomaan suloisia vaaleanpunaisia sukkia, yhden valmiiksi saatuani kaikki sen nähneen vannoivat, että se on liian pieni jopa vastasyntyneelle. Toinen sukka jäi neulomatta. Kummitytön synnyttyä kokeilin sitä yhtä sukkaa hänen jalkaansa ja se sopi täydellisesti hänelle. Silloin harmitti, etten tehnyt sitä toistakin valmiiksi. Yläasteellakaan meillä ei harjoiteltu sukkien neulomista, teimme silloin huppumallisen hatun.

Nämä sukat menevät hyväntekeväisyyteen, pojalla on villasukkia seuraavassakin koossa ihan tarpeeksi, äitini on pitänyt huolen pojan villasukkien riittävyydestä. Tunnustan etten ilman äitini vinkkejä olisi näitäkään saanut valmiiksi, kiitos äiti <3! Turhaan pelkäsin sukkien neulomista, olen saanut yhdet valmiiksi myös naisten koossa (niistä sitten myöhemmin lisää).

Palautin mieleeni myös lapasten neulomisen. Edellisistä lapasista onkin aikaa varmasti se 20 vuotta. Nekin raukat tosin ovat pyörineet kaapissa ilman peukaloita, jokin kumma minua on ahdistanut peukaloiden neulomisessa silloin :D. Pojalle siis lapaset peukalokiilalla. Näitä on käytetty jo monet kerrat, kun kelit ovat alkaneet lämmetä ja paksut rukkaset eivät kauppareissuilla ole tarpeen.

Sukkien ja lapasten lankana Regian Ombré Stripe väri 04482 (75% villa, 25% polyamidi), puikkoina minulla oli 2,5. Sukkien neulominen olikin yllättävän helppoa ja hauskaa, ja neulomiseen alkaa vähitellen tulla jonkinlaista rytmiä. 

Pääsiäisenä ompelukoneet ovat saaneet olla ihan rauhassa. Äitini mekkoihin on kankaat löytyneet ja niitä alamme työstämään, kunhan saamme sopivat mallit päätettyä ja kaavat muokattua :). 
Inspiroivaa alkanutta viikkoa!

28 kommenttia:

  1. On kyllä ihania ideoita ja nuo tumput ovat kauniit.

    VastaaPoista
  2. Kauniita pääsiäiskoristeita. Ihania nuo servettipuput, söpöjä :) Taitavasti olet tehnyt lapaset ja sukat:) Hyvältä näyttää ja todella siististi tehdyiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Servettipuput olivat vieraidenkin mielestä söpöjä, moni ei olisi hennonnut purkaa niitä :). Kiitoksia Kanneli!

      Poista
  3. Minullakin on koneet levähtäneet pääsiäisen yli. Kivat pupupussukat olet tehnyt. Minäkin meinasin ensin tehdä kasvollisia pussukoita, kun Pinterestistä sellaiset bongasin, mutta sitten päädyin pelkistettyihin pussukoihin. Kiva, että ohjeistani oli Sinulle iloa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Ohjeesta oli kyllä iloa, varmasti teen joskus näitä lisää. Pupujen naamojen tekeminen vaatii vielä vähän ajatustyötä enemmän, nyt tein pienessä kiireessä ne :).

      Poista
  4. Kaunis pääsiäispöytä teillä! Nuo pussukat täytyy pistää muistiin, niitähän voisi lapsille tehdä muutenkin kuin pääsiäisenä. Neuleissäsi on todella tasainen jälki, eipä uskoisi ettet ole neulonut enempää :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samalla tavallahan voisi tehdä eri eläin aiheisia pusseja, kivoja kätkemään niitä pieniä aarteita :). Neulominen on aika uusi tuttavuus, niitä kaulaliinoja on joskus tullut tehtyä, mutta kaikki muu on aika uutta. Kiitoksia Manda!

      Poista
  5. Suloisia pupupussukoita! Lapaset ja sukat ovat tosi kauniin väriset. Mukavaa, että olet innostunut neulomisesta. Neulejälki on niin siistin näköistä, ettei uskoisi että välissä vierähti niin monta vuotta! Neulominen on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato! Neulominen kaappasi minut mukaansa, en uskonut sen olevan niin helppoa :). Alkuun sai kyllä ohjeita tavata moneen kertaan, nyt alkaa jo kantapääkin muistua helposti mieleen.

      Poista
  6. Makeet sukat ja lapaset, hyvä että neulomusmörkö hävisi. Hauskat lautasliinat ja kivat kaulaliinatkin pupusilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saikin jo hävitä. Tätini on neulonut meille tarpeita, mutta ei enää samalla lailla pysty enkä aina kehtaa olla kyselemässä neulomisapuja :). Pojan mielestä pupuilla oli kylmä, ja tarvitsivat kaulaliinat. Kiitos Hieno tar!

      Poista
  7. Ihanat pääsiäisjutut! Ja neulomuksista ei uskoisi taukoa olleen, upeaa jälkeä :)

    VastaaPoista
  8. Ihania värikylläisiä kuvia! Upeaa että olet innostunut neulomisesta, sinulta luonnistuu sekin aivan mahtavasti! Täälläkin on ompelukoneet levänneet pääsiäisen ja olen myös saanut vähän keskeneräistä neuletyötä eteenpäin :). Kivat nuo serviettipuput, pinterestistä tosiaan löytyisi noihin lautasliinataitteluihinkin vaikka mitä kivoja juttuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisikin etsiä lautasliinoihin taitteluohjeita Pinterestistä, tämä pupu tuli pääsiäisjuttuja etsiessä vastaan. Kiva erilaisilla jutuilla piristää pöytää. Ompelukoneiden suuntaan kyllä haikailin yhtenä päivänä, korjausompeluita pitäisi saattaa loppuun :). Kiitos Krista!

      Poista
  9. Kaunista ja värikästä pääsiäiselämää siis siellä. :) Taitava olet ja siksipä sinua ajattelin hemmotella Liebester awardsilla. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Viltsu! Käyn kurkkaamassa Liebester awardsia, kunhan ehdin :).

      Poista
  10. Kivat pupupussit ja lautasliinapuput! Hienoa että olet päässyt neulomisen alkuun, kivan väriset sukat ja lapaset! :) Minulla onkin neulomistauko jatkunut jo melkein vuoden, kun on ollut niin paljon kaikkea muuta kivaa tekemistä ettei ole ehtinyt.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsitöissä on niin paljon kaikkea mielenkiintoista, mitä haluaisi kokeilla, ettei aika millään kaikkeen riitä :). Minullakin on virkkausjutut olleet nyt vähemmällä, kun innostuin neulomista kokeilemaan. Kiitoksia Raisa P!

      Poista
  11. Ihanan värikäs postaus! Olet kyllä taitava neuloja ja värien yhdistelijä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä vähän väriä elämään :). Kiitoksia Vaateviidakon Pirjo!

      Poista
  12. Kaunis ja värikäs pääsiäispöytä. Pupupussit on ihanat. Vähän nauratti nuo parinkymmenen vuoden takaiset neulomisyritykset :) hyvä että uskaltauduit taas kokeilemaan, sillä hyviltähän nuo näyttävät! Ongelmaksi itse käsitöissä koen ohjeet, tarvitsisi monesti ihan nähdä kuinka se tehdään. Mutta onneksi on google ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mARa! Googlen avulla kyllä saa paljon ohjeita aukeamaan. Onneksi on olemassa myös äiti, joka osaa kantapään neuvoa vaikka unissaan :).

      Poista
  13. Ihastuttava postaus ja mitä mainiompia vinkkejä...ensi pääsiäisenä sitten käyttöön!

    VastaaPoista
  14. Kivan näköinen pääsiäspöytä teillä! :-) Ja hienoa, olet jälleen ylittänyt pelkokynnyksen onnistuneesti: siistit sukat ja lapaset olet neulonut! :-) Mulla on sukkia neuloessa koko ajan ohje vieressä. Muuten en selviäisi kantapäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on ohje varuiksi vieressä, mutta aika hyvin jää mieleen, kun olen muutaman kerran tehnyt jotakin. Kantapää sujuu jo kolmannessa sukkaparissa ihan ulkomuistista :). Vähän innostuin sukkien teosta :D. Kiitoksia Oman näköinen!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).