keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Mekko äidille osa 3


Suomen kesä. Hellettä? Aurinkoa? Kylmää? Sadetta?
Ainakin savusaunaa ja uintia. Kesäherkkuja.

Mukavaa mekkoa, joka ei purista. Ei kiristä. Mahtuu syömään vielä sen toisenkin (tai kolmannen tai neljännen) päivän jäätelön. Laskokset, jotka peittävät tarvittaessa kesän herkut mekon sisään.

Hihat, jotka pitävät pahimman porotuksen loitolla tai hieman lämmittävät kylmänä päivänä.

Jerseykangas Vimman Letti, suunnittelija Maija Louekari
Kaava Burda 10/2013 124B Mekko koko 38

Kaavakokeilussa äidilleni Burdan kaava. Koko juuri sopiva, leikkaussaumojen istuvuus hyvä, samoin muotolaskokset ja laskokset juuri sopivan kokoiset. Kiva hieman erilainen kaava. Laskokset tuovat mukavaa väljyyttä mekkoon, mutta eivät tee siitä telttamaista. Hihoja lyhensin n. 20cm. Ohjeissa oli ilmoitettu, että hihat ovat ylipitkät. Kuosiin sopi mielestäni kuitenkin ihan perusmittaiset hihat ja äitini pitää niistä enemmän kuin ylipitkistä hihoista. Kaava on sen verran mukava, että tätä voisi käyttää toisenkin kerran. Lettikankaasta olen aiemmin ommellut itselleni mm. jakun. Silloinen erä oli paksumpaa ja hieman beigeen taittavaa. Tämä oli selkeästi ohuempaa ja puhtaamman valkoista jerseytä. Ihanan ohutta kesän mekkokankaaksi.

Millainen on sinun kesävaate suosikkisi? Minä itse pidän mekoista ja hameista, niitä opettelin viime kesänä käyttämään :). Olen aina ollut enemmän housuihmisiä, ja vieläkin pellavaiset housut kuuluvat kesäsuosikkeihin. Materiaaleista ohuet pellavat ja puuvillat tuntuvat omimmilta kesäihoa vasten.

Ihania keväisiä päiviä!

28 kommenttia:

  1. Kyllä äitisi on saanut nyt monta ihanaa ja kaunista mekkoa, kyllä niissä kelpaa kesällä olla! Tässä mekossa on todella kauniin muotoinen pääntie ja laskokset antavat myös upeaa näköä mekolle. Tuo lettikuosi ihastuttaa edelleen! Ja nuo villasukat <3.

    Ei ole varmasti vaikea arvata minun suosikkivaatetta kesäksi - se on mekko :). Ihanaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista! Tietenkin lettikuosi vie hieman näkymättömiin vaatteen yksityiskohtia; leikkaussaumoja jne. Pitää kokeilla tätä mekkoa vielä muustakin kankaasta. Sinun suosikkivaatteesi ei yllättänyt :). Ja oikeastaan sinun ansiota se olikin, että itsekin innostuin kokeilemaan mekkoja myös itselleni.

      Poista
  2. Todella kauniita kaikki nämä mekot joita olet äidillesi ommellut!
    Minä olen melkein kaikki ruokainen kesävaatteiden (ja muidenkin kanssa), menee niin toppi-farkkushortsi yhdistelmät kuin kukkamekotkin. Useimmiten päälle on tainnut kuitenkin löytää tiensä sopivat lököt pellavacaprit. Pahoin pelkään että ne ei enää koko tulevaa kesää kestä, pakko siis piirrellä niistä kaavat ja ommella vastaavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellavaiset lökäpökät siis sinun varmaan täytyy ommella ;). Minäkin omistan ainakin 3 pellavahousut, kesän ihan ehdoton lempivaate. Kiitoksia VillaKiana!

      Poista
  3. Kaunis lettimekko! Helteellä pidän mekkoa tai capreja ja t-paitaa. Viileämmällä säällä ihan vaan farkkuja tms, pitkiä lahkeita ja yläosaan pitkähihaista teepparia + villatakkia. Ihan perustavanlaatuisia juttuja siis. Neljän viikon kuluttua alkaakin jo loma :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Caprit kuuluvat minunkin kesävaatteisiin. T-paitoja minun pitäisikin tehdä itselleni, niistä ja housuista on selkeä pula. Kiitos Hieno tar!

      Poista
  4. Aivan upeita nämä äitisi mekot! Niin kauniita ja sopivia. Ihana, kun taas voi tosiaan alkaa ottamaan kuvia veden äärellä. Vesi ja rannat ovat niin ihania elementtejä kuvauksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pikku Akka! Olet ihan oikeassa, vedet rantoineen ovat useimmiten niin kauniita.

      Poista
  5. Minä olen niin rakastunut tuohon kankaaseen, vaikka itse en ole päässyt siitä ompelemaan! Ja äidilläsi on kyllä nyt hieno mekkovarasto kesäksi, joka tilanteeseen jotakin. Tämäkin mekko niin kaunis! Voi kun voisi itsekin pitää lyhyempää mekkoa tai shortseja, toistaiseksi mennään näillä midi ja maximitoilla:D Hei muuten, Burdalla on kesän ihastuttavin vaate -kisa menossa, laitahan nämä kuvat sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Letti on kaunista, minäkin siitä pidän. Varmasti joillakin ompelevilla on tullut siihen jo ähky, onhan sitä jo paljon ollut näkyvillä. Huomasinkin tuon kisan, kuvat lähtivät jo :). Kiitoksia Villa Pipo kommentista ja vinkistä kisaan!

      Poista
  6. Nyt on upeita mekkoja äidilläsi :)

    VastaaPoista
  7. Ihastuttava mekko! Sopii äidillesi todella hyvin. Laskokset on mukava yksityiskohta ja pääntie on kaunis.
    Itse olen shortsi ja toppi ihmisiä kesällä, muutama hame ja mekkokin on ommeltuna. Mieluiten kuitenkin puen shortsit, toisaalta ne on ehkä hiukan käytännöllisemmät tuolla hiekkalaatikolla, keinuessa ja liukumäkeä laskiessa, niin ei vilauttele ohikulkijoille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mARa! Minä en taas ole oikein koskaan osannut pitää shortseja, caprit ovat pituudeltaan olleet itselleni mukavia. Ihania shortsi-malleja olisi, mutta saa nähdä tuleeko niitä tehtyä. Housuja minäkin tykkään samasta syystä käyttää lapsen kanssa liikkuessa.

      Poista
  8. Ihana tämäkin mekko ja niin nätit kuvat taas! Itse tykkään eniten ehkä tunikoista farkkusortsien tai legginssien kera :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunikat, ne olenkin unohtanut! Niitäkin pitäisi tehdä itselleni :). Kiitoksia Hannariina!

      Poista
  9. Kaunis mekko. Tuo kuosi on tosi kiva! Katselin tuota mekkoa vähän sillä silmällä, että kuinka helppo/vaikea tuosta kaavasta olisi muokata odotusajan juhlamekko joustamattomalle kankaalle? Kesän suosikkivaatteita on mekot ja hameet. Ja sukat ei kuulu minulla kesän vaatetukseen kuin ihan pakon edessä, töissä tms.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P! Unohdin mainita, että alkuperäisessä ohjeessa tässä oli piilovetoketju sivusaumassa. Jätin sen pois, kun väljyys oli hyvä ja kangas jousti tarpeeksi. Joten varmasti tästä saisi hyvän mekon myös joustamattomasta kankaasta, kunhan lisää väljyyttä ja laittaa sen vetoketjun. Laskokset tuovat kivasti lisätilaa vyötärölle ja rinnoille, ja niitäkin voi vähän lisätä kasvavaa vatsaa ajatellen. Minulla taas sukat sujahtavat usein jalkaan kesälläkin, mekkojen ja lyhyiden housujen kanssa ei tietenkään :D.

      Poista
  10. Ah miten kaunis. Todella upea äitisi päällä!! Kuvat on otettu ihanassa paikassa. Niin mukava katsella niitä. Minä olen aika sekalaisen vaatetyylin käyttäjä. Mekkoja olen koittanut pitää ja tykkäänkin niistä. Hellesäällä kyllä helposti kotipihalla tulee oltua toppi ja shortsit päällä. Jos vähän paremmin pitää pukeutua helteellä, niin silloin mieluummin mekko:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsuuden maisemia tämä kuvauspaikka <3! Joen ranta vanhempieni savusaunan edessä. Mekot ovat niin kauniita ja naisellisia, itse opettelin niitä viime kesänä käyttämään myös arkipukeutumisessa. Välissä oli aika, että käytin pelkästään housuja, myös juhlissa. Kiitoksia Kanneli!

      Poista
  11. Kaunis, kaunis mekko ja ihanat kuvat! Äitisi on onnentyttö, kun saa näitä sinun tekemiäsi mekkosia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Pizzicato! Äidille on aina yhtä ihanaa ommella mekkoja ja muitakin vaatteita.

      Poista
  12. Hieno kavalgaadi mekkoja äidille näin äitienpäivän alla. Sopivat hänelle upeasti, pidin erityisesti toisen mekon pääntiestä ja kankaasta, ja letteihinkään ei voi kyllästyä :) Itse pidän mekoista ja shortseista yhtä lailla. Mutta nuo taas muodikkaat culottes-housut menevät kyllä yli ymmärryksen, oletko kokeillut? Housuhameen kyllä voisi koittaa joskus tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut itse vielä culottes-housuja, ehkä eivät minun kropalle sovi kovin hyvin. Paljonhan muodissa on nyt liikkunut niitä juttuja, joita itse on jo kertaalleen käyttänyt. Minä olen aina aika hidas syttymään uusiin trendeihin, sulattelen aikani ennen kuin innostun. Ja todennäköisesti ne ovat jo poissa muodista, kun minä niistä innostun :D. Kiitos Epäonninen puutarhuri!

      Poista
  13. Hienoja mekkoja olet ommellut äidillesi! Tämä mekko näyttää kauniilta ja mukavalta. Mekoissa viihdyn itsekin kesällä (jos säät vaan on suotuisat...) VIllasukat kruunaa äitisi asun, niissäkin kun on palmikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mandariinimania! Mekot ovat kyllä mukavia päällä, omaan kaappiini tarvitsisin myös lisää helmoja hulmuamaan.

      Poista
  14. Upea! Kuten kaikki äidillesi ompelemat mekot! Hyvä tytär olet ja äitisi on upea nainen!

    VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).