perjantai 19. kesäkuuta 2015

Kesäasu pojalle (summer outfit for boy)

Kyllä ne helteet vielä tulevat. Ja silloin on tarvetta kesävaatteille.

Aiemmin tekemästäni pojan asusta (klik) jäi vielä hieman jäljelle kangasta. Paloista kootut shortsit ovat ihan hauskat. Vai olisiko nämä ennemmin polvihousut, caprit vai mitkä?

Kaveriksi perussinisestä trikoosta hihaton. Minä ja arvon rouva Bernina olemme olleet pitkään eri mieltä kaksoisneulan käytöstä. Rouva on kranttu ja tarkka sen suhteen, joskus onnistuu joskus ei. Vaikka neulat ja muut olisivat ihan kunnossa. 
Parina päivänä hän on kuitenkin ollut innoissaan kaksoisneulan käytöstä ja minä olen tätä tilaisuutta hyödyntänyt. Pojalle olen sujauttanut ommella ihan perusvaatetta trikoosta sekä muutaman muun kesäisen vaatteen. Mutta niistä toivottavasti näette kuvia pian. Kuvaukset eivät aina innosta poikaa, joten moni vaate odottelee tuolla kameran eteen pääsemistä. Ja lisäksi tykkään tehdä settejä, joten muutamalta paidalta puuttuu vielä housut. 

Hihaton paita/sleeveless shirt:
Trikoo kirppislöytö/jersey from flea market (0,2€ metrin pala)
Kaava/pattern Ottobre 6/2013 35.Tommi koko/size 134cm


Shortsit/Shorts:
Kangas/fabric Hemden-farkku Eurokangas
ja Skull Eurokangas
Pääkallonappi/Skull button Nappi ja Nauha

Hauskaa Juhannusta kaikille! Ei anneta sateisen sään masentaa :).

34 kommenttia:

  1. Mageet vaatteet pojalla ja tosi hienosti ideoitu nuo pääkallot! Ei ole pahemmin tullut kokeilua kaksoisneulan käyttöä, tuntuu että oma herra Jaguar ei tykkää usein mistään:D Mielessä käväissyt jo vaihto toiseen merkkiin..Upeaa jälkeä olet kyllä saanut aikaan Berninallasi! Tykkään kovasti erilaisista seteistä, kun pääsee suunnittelemaan ja sovittelemaan kankaita yhteen. Siis minulla jäänyt enemmänkin juuri suunnitteluasteelle, kaapissa on iso pino yhteensopivia kankaita, joista olen suunnitellut ompelevani settejä. Ehkäpä ne toteutuu joskus. Ihanaa juhannusta sinulle Hanna Mi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Villa Pipo! Olisin halunnut tehdä toisen lahkeen kokonaan tuosta pääkallosta, tavallaan lahkeet olisivat olleet peilikuvat. Mutta tuo pääkallokangas on sen verran ohutta ja jäykkää, että poika ei siitä tykännyt iholla. Minulla on tuo settiompelu ehkä lähtenyt voimakkaammin liikkeelle blogin pitämisen myötä. Kivempi blogata sellainen asu, joka olen tehnyt kokonaan. Vaikka tulee niitä yksittäisiäkin vaatekappaleita tietenkin ommeltua paljon. Minä olen kyllä ollut muuten ihan tyytyväinen omaan ompelukoneeseeni, mutta kaksoisneulaa en ole saanut toimimaan kunnolla. Herra Jaguar on kyllä jo nimenä ihan omaa luokkaansa, joten hän varmaankin tuntee arvonsa :D.

      Poista
  2. No coool! Tosi hienot :) Itsekin tykkään seteistä eniten. Ihanaa juhannusta <3

    VastaaPoista
  3. Kiva setti! Toivotaan että kesävaatteisiin saadaan vaihtaa hyvin pian.. Hauskaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P! Hieman lämpimämpää säätä jo eilen oli onneksi :).

      Poista
  4. Menevä meininkin mallilla! Luulisi tämän kokonaisuuden olevan mieleinen!! Tulihan kuitenkin kaunis aattoilta, ainakin meilläpäin :) Toivottavasti teillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aattoiltana meilläkin sää hieman selkeni. Onneksi on ollut kuitenkin lämpimämpää kuin viime juhannuksena. Kiitoksia Hieno tar!

      Poista
  5. Upea setti taas! Taitaa olla mukava päälläkin, kun malli noin innostui poseeraamaan ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos LeenaH! Porkkanana toimi tällä kertaa koripallo. Äiti, ihanko oikeasti saan sisälle koripallon? ;).

      Poista
  6. Vau mikä asu. Upeat on housut. Kivat kangasyhdistelmät. Oikein mukavia kesäpäiviä teille:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääkallot ovat nyt meillä hittijuttu :). Kiitoksia Kanneli, mukavia kesäpäiviä teillekin!

      Poista
  7. Upea asu ja niin katu-uskottavakin! Huippua, kun suunnittelet tällaisia settejä. Minulla tahtoo aina jäädä yksittäisiksi vaatekappaleiksi, mutta olisi kiva jos olisi aina valmiit parit. Toivottavasti tälle kesäsetille sopivat ilmat ilmestyisivät PIAN! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato! Minulla on niin paljon kankaita tuhottavana, että on vähän pakkokin tehdä settejä :). Yritän päästä myös pienistä kangasjäämistä eroon, liikaa pursuaa kaapit niitä. Tosin ihania kankaita ilmestyy jatkuvasti lisää :D.

      Poista
  8. Tosi kivat vaatteet! Varsinkin housut on upeat. Vau!

    VastaaPoista
  9. Kyllä ne helteet heinäkuussa tulevat! Hieno setti lämpimiä päiviä varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee, tulee :). Sitten hiki valuu ja valitetaan, kun on liian kuuma. Suomalaisten perusluonne? Kiitoksia Pikku Akka!

      Poista
  10. Ai että, olipa hienoja kuvia vaatteista. Tuo takasauma laittoi oikein naurattamaan, niin hyvä idea se oli. Ja kovasti on lämpenemään päin, kyllä vaatteille käyttöä tulee löytymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanne-Maija! Pääkallokangas on saumassa pakon sanelemana. En voinut sovittaa välissä (poika oli isänsä kanssa kaupungilla) ja kotiin tultuaan tuumasi, että nämä kiristää pyllypakaroista. Sauma auki ja kangasta väliin, ei ne sieltä paidan alta yleensä juuri näy :D.

      Poista
  11. Mainio setti, minulle myös toi hymyn tuo takasauma :)

    VastaaPoista
  12. Kivat vaatteet! Housut on kyllä mageet!

    VastaaPoista
  13. Jatka ihmeessä setti-ompeluita, oikein odotan niitä, osat niin hienosti eri juttuja yhdistää! :-) Mulla myös kaksoisneula kiukkuilee ajoittain. Ei auta vaikka hyviä merkkineuloja ostaa, kaikilla sama juttu. :-/ Mutta sitten joskus taas ompelu sujuu kuin leikiten. Pitävät jännitystä yllä nämä minun kaksoisneulat! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksoisneulojen kanssa pelaaminen on kyllä tuurista kiinni :). Olen ajoittain haaveillut peititikkikoneesta, mutta loppujen lopuksi trikoosta tulee aika vähän ommeltua, joten vieläkin asia on tuumailuasteella. Settejä ompelen varmasti jatkossakin paljon, jotenkin kiva, kun on suoraan toisiinsa sopivat vaatteet. Kiitoksia Oman näköinen kommentistasi!

      Poista
  14. Ihan mielettömät housut! Ja niin siistiä jälkeä! Hyvin sopii tuollainen simppeli pusero näin upeiden ja yksityiskohtaiset housujen kaveriksi. Ja tuo takasauma on niin hauska :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos aino-maria! Hihattomia paitoja meille ei paljoa käytetä, mutta niitäkin muutamia on hyvä olla esimerkiksi aluspaidoiksi. Yksivärisiä sinisiä trikoita on kertynyt jostain syystä paljon kaappiin, pitäisi tuhota niitä enemmänkin :).

      Poista
  15. Ihana asu, jossa on sopivasti kalloja. Täytyy myös ihailla poikasi ammattimaista heittäytymistä kuvattavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojalla on hauskoja poseerauksia, kun on vaan oikeanlainen mielentila kuvauksiin :). Kiitoksia pikkupippuri!

      Poista
  16. Nää on vaan niin päheet!!

    Blogissani sulle haaste! :)

    VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).