torstai 20. elokuuta 2015

Juhluhumua ja haasteita (Lego birthday party)


Pikku Akan Tilkkuvakan Pikku Akka ja Suvituulian Käsityö pajan Suvituulia muistivat minua haasteilla. Kiitoksia teille. Liebster Awards -haasteen edelliset kysymykset ja vastaukset löydätte täältä ja täältä. Aloitetaan Pikku Akan kysymyksillä.

1. Mikä on blogisi nimen historia?
Alkuaan blogi kantoi Hannan Namit -nimeä, jonka poikani keksi. Tämän vuoden alussa vaihdoin nimen Hanna Mi:ksi, oman nimeni pohjalta sekin. Lyhyempi, ytimekkäämpi ja ei niin leivoksiin viittaava.

2. Miksi aloitit bloggaamisen?
Osaltaan päiväkirjaksi itselleni, mutta kaipasin myös vuorovaikutusta toisten käsitöitä harrastavien kesken. Ystäväpiirissä ei ole montaa käsitöitä aktiivisesti harrastavaa ja blogin aloittamisen aikaan en ollut edes facebookissa.

3. Mikä on blogisi rakkain/tärkein postaus?
Rakkain postaus on varmaankin äidistäni kertova, jossa esittelen myös hänelle tehdyn takkisen. Tärkein on ollut tämä farkkulaukku, jolla sain Mallikelpoinen blogin haasteessa lukijoiden suosikki tittelin. Se tuntui hirvittävän hyvälle :). Lisäksi laukusta tuli hienompi, mitä olin alkujaan suunnitellut.

4. Teetkö blogiasi enemmän itsellesi vai yleisölle? 
Molempia. Mietin toki, mikä lukijoita voisi jatkossa kiinnostaa, mutta eniten tietenkin mennään omien tarpeiden pohjalta (eli mitä tulikaan tehtyä).

5. Millä kolmella adjektiivilla kuvailet blogiasi?
Lämmin, iloinen ja hiljainen (tahti kyllä toivottavasti taas kasvaa)

6. Mitä omaa harrastustasi et ole koskaan vilauttanut blogissasi?
Joogaaminen ja lukeminen eivät ole tainneet kovin olla esillä. Molemmat kuuluvat joka päivisiin harrastuksiini.

7. Liittyykö blogisi mitenkään ammattiisi?
Tavallaan. Viimeisin palkkatyöni on ollut kangasmyyjänä, joten aika lähellä mennään :). 

8. Mikä bloggaamisessa on vaikeinta?
Mielenkiintoisen tekstimuodon löytyminen. Olen etsinyt omaa tapaa kirjoittaa ja yrittänyt löytää siihen punaista lankaa. Vielä hakusessa kovasti.

9. Mikä on ensimmäinen käsityömuistosi?
Omista käsitöistä isoäidin neliön virkkaaminen ja sen ompelu neulatyynyksi ala-asteella. Äidilläni on neulatyyny vieläkin käytössä.

10. Oletko mieluummin suunnittelija ja haaveilija vai tekijä ja toteuttaja?
Käsitöissä mieluiten olisin tekijä ja toteuttaja, mutta todellisuudessa se menee aika paljon sinne suunnittelun ja haaveilun puolelle. Vaikka arjessa tartun toimeen ja teen asioita nopealla temmolla, niin käsitöihin saan tuhrattua aikaa paljon.

11. Mitä juttuja on tulossa blogiisi syksyn aikana?
Ainakin muutama oma vaate saa nähdä päivänvalon. Lisäksi serkulleni olisi tulossa tanssipaitaa ja -mekkoa ja pojalle myöskin vaatetta. Viimestelyjä ja kuvausta odottavia vihdoinkin on. Syksyn aikana on luvassa myös perinteinen blogin vuosipäivän kunniaksi järjestetty arvonta ja ehkä jotain muutakin kivaa lukijoille on tiedossa :). Katsotaan mihin aika riittää.

Suvituulian kysymykset olivat seuraavat:
1. Milloin olet aloittanut blogin pitämisen?
Kaksi vuotta sitten.

2. Mikä on tärkein syy bloggaamisellesi?
Vuorovaikutus toisten kanssa.

3. Millaiset blogit pääsevät lukulistallesi?

Yleensä jollakin tapaa käsitöihin sidoksissa olevat.

4. Mitä asioita/piirteitä arvostat muiden blogeissa?

Lämpöä muihin ihmisiin, uusia ideoita, ihania kuvia, mielenkiintoista tekstiä. 

5. Mikä on lempielokuvasi ja/tai -kirjasi?
Elokuvien katselu on jäänyt viime aikoina kovin vähiin, harvoin jaksan samaa elokuvaa katsoa uudestaan. Kirjoja luen paljon, mutta niissäkään ei ole yhtä ylitse muiden. Luen kirjan kerran ja harvoin palaan siihen uudestaan. Käsityö-kirjat ovatkin sitten asia erikseen :).

6. Mikä on unelmiesi matkakohde?

Islanti, Irlanti ja New Yorkiin palaisin mielelläni uudestaan.

7. Mikä on paras käsityösi, jonka olet tehnyt?

Yhtä on äärimmäisen vaikea nimetä. Joukkoon mahtuu niitä hyvin onnistuneita ja ei niin hyvin onnistuneita.

8. Kuinka rentoudut?
Joogaamalla, lukemalla tai ihan vain sohvalla pötköttäen. Pitkät kävelyt metsässä ovat myös minulle tärkeitä rentoutumisen ja pään nollauksen kannalta.

9. Mikä on ihanin kesämuistosi?
Varmasti kesä 2009, kun saimme ihanan poikamme.

10. Mitä odotat loppuvuodelta 2015?

Eniten tämän uuden arjen tasaantumista. Lisäksi lomamatkaa, ihanaa blogitapaamista sekä tietenkin joulua.


11. Minkä valokuvan olet aina halunnut jakaa muiden kanssa? 

Sellaista kuvaa ei nyt tule mieleen :).

Haasteen kuvituksena toissa viikonlopulta poikani synttärijuhlien koristeita. Legot jatkavat suosiotaan meillä, joten poika halusi sen teemaksi. Mieheni kanssa he rakensivat kaksi päivää jostain syystä purettuja legoja koristeiksi(mies parhaimmillaan kello neljään aamuyöllä, miten niin koukuttavaa puuhaa?). Poika rakensi itse näistä legoista asetelmia eri huoneisiin. Minä leikkelin sateisina mökkipäivinä koristeet pahvista. Lego-fontin löysimme netistä. Leikkaa-liimaa-leikkaa-liimaa, nauhat kiinni ja siinäpä se. Palikoiden ilmeen sain aikaan käyttämällä tarratyynyjä ja pyöreissä osissa asteen vaaleampaa sävyä kuin pohjassa.

Aamupäivällä pojalla oli vieraana kaksi kaveriaan. Heille tarjosimme hodareita ja hedelmävartaita. Karkit ja popcornit sekä jäätelö eivät enää lasten mahaan mahtuneet, ja hyvä niin. Eipähän tullut herkkuövereitä. Iltapäivällä sukulaisille ja kummeille tarjosimme kolmea suolaista piirakkaa (pinaatti-lohi-feta, kantarelli-pähkinä ja peruna-pekoni), pasta-salaattia sekä vihersalaattia. Kahvin kanssa meillä oli gluteeniton mansikka-appelsiinirahka kakku. Kuorrute on tehty marsipaanista, helpoin tapa legopalikan aikaansaamiseksi (ja paikallisen kaupan valikoimista ei ihan kaikkea leivontatarviketta löydä). Lisäksi mustikka-nyhtöpullaa (ja minua niin huvittaa tämän nyhtö-sanan käyttö, oikea muotisana keittiön puolella) ja laaja valikoima keksejä sekä karkkeja. Minulle käy kaikissa juhlissa niin, että unohdan kuvata nämä tarjottavat!

Kangaskaappien siivousurakka on käynnistynyt! Nyt on pakko ottaa itseään niskasta kiinni, ja saada vanhoja kankaita tuhottua. Tilkut kelpasivat hyvin pojan eskariin ja sinne meni myös pienin kangassilppu, niitäkin tarvitsevat. Inspiraation lähteenä toimi tämä Hannariinan postaus Punatukka ja kaksi karhua -blogissa. Kangasholisti, tunnustan! Ostatteko te vain tarpeeseen kankaita?

Mukavaa viikonjatkoa kaikille!

22 kommenttia:

  1. Vau mitkä synttärit! Ja ei, ei täälläkään osteta kankaita vain tarpeeseen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Eerika! Hih, taitaa olla aika yleinen vaiva :).

      Poista
  2. Olipa taas kiva tutustua sinuun paremmin - näin virtuaalisesti :) Olisi kyllä hienoa nähdä joskus ihan livenäkin!Teillä on ollut hienot Lego-synttärit! Ja tuo nyhtöpulla näyttää tosi herkulliselta. Lapset jo kyselivätkin, koska leivottais pullaa... :)
    Minä taidan olla poikkeus näissä ompelupiireissä, kun hamstrattuja kankaita on kaapeissa niin vähän. Enimmäkseen ostetut kankaat päätyvät saman tien ommeltavaksi. Mutta ne jämät onkin sitten se ongelma. Niille kun keksisi hyötykäyttöä ja jostain aikaa niiden tuhoamiseen, niin tyhjenisi muutama hyllykin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pulla oli kyllä hyvää. Kuten muutkin tarjottavat, mies on opetellut leipomaan. Minä leivoin aina ennen kaiken, nyt mies tekee sitä mielellään :). Kankaiden ostelu vain tarpeeseen olisi järkevää, ihailen sua siinä! Tilkkuja kyllä kertyy. Isoimmat jämäpalat säästin, mutta muut vein pojan eskariin. Minustakin olisi mukavaa nähdä sinut livenä :). Kiitos Pizzicato!

      Poista
  3. Näyttääpä kivoilta juhlilta ja voi mitä herkkuja :) Tsemppiä siivoukseen, kiva oli olla avuksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina! Kiitos inspiraatiosta, suurin osa kankaista on nyt käyty läpi. Vielä olisi muutama hylly siivottava (ja lisäksi ne kaiken maailman muut askartelu- ja käsityötarpeet...).

      Poista
  4. On teillä ollut mahtavat juhlat! Näistä kuvista kyllä näkee, että teidän koko perhe tykkää suunnitella (ja toteuttaa) juhlia. Tuo legokakku on upea, en taida uskaltaa kuvaa näyttää meidän pojalle - haluaa pian samanlaisen ;)

    Kyllähän sitä kangashamstrausta täälläkin välillä harrastetaan, sorrun aina lomamatkoilla tuhlaamiseen, jos kangaskauppoja ulkomailta löytyy. No, kai se joku pahe on jokaisella oltava, meillä omplelevilla ihmisillä se on varmaan tämä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tämä pahe varmaan kovin paha ole ;). Harrastuksiin menee aina rahaa, jokaisella on ne omat juttunsa. Juhlien suunnittelu ja toteutus on onneksi koko perheen puuhaa, ja se, jos mikä, on kivaa. Kaikki osallistuvat ja kertovat omia mielipiteitään. Kiitoksia Krista!

      Poista
  5. Onpa kivat koristelut ja tarjottavat teillä! Mikä parasta että koko perhe osallistuu. :) On se synttärien järjestäminen aina jännää, vaikkakin työlästä.

    Minun on ihan turha väittää olevani mitään muuta kuin kangasholisti! Tänä vuonna olen tosin ostanut hyvin vähän kankaita aiempaan verrattuna. Kun en ole seurannut tarjontaa, ei ole tullut turhia houkutuksiakaan. Vanhaa varastoa silti riittää... Tsemppiä siivouspuuhiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Manda! Olet ihan oikeassa, kyllä yksien juhlien järjestämiseen saa menemään työtunteja kiitettävästi. Toki helpollakin pääsee, kaupoissa on nykyään mukavat valikoimat kaikkea valmista. Mutta meillä tämä on onneksi sellainen yhteinen juttu ja kaikki meistä haluavat osallistua, silloin työmäärä ei ole niin valtava. Kiitos tsempeistä, loppusuora häämöttää :).

      Poista
  6. Ihanan näköiset synttärit! Ja ei, en TODELLAKAAN osta vain tarpeeseen. Tai siis, tarvehan voi olla sillä hetkellä kun hiirisormi klikkaa, klikkaa, klikkaa.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On Tarpeita ja on tarpeita, niin tuttua ;). Minulla ei nuo nettikaupat ole niin vakava ongelma, kuin livekaupat. Sieltä aina tarttuu mukaan jotain. Netistä tilaan aika harkitusti, kun tykkään eniten tunnustella kankaiden laatua ennen ostopäätöstä. Kiitos Kätsä!

      Poista
  7. Mahtava synttärit ollut teillä, varmasti ikimuistoiset. Minkähänlaisella reseptillä teitä pähkinä-kantarellipiirakkaa? Kuulostaa herkulliselta.
    Mukava muisto tuo isoäidinneliö neulatyyny. Minäkin olen tehnyt äidille äitienpäivälahjaksi tokaluokalla ompelukorin. Siinä pinta on vohvelikirjontaa ja sisus pahvia. Ja vieläkin on käytössä. Jotenkin hellyttävän ihana lahja!
    Kiitos haasteeseen vastaamisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle haasteesta ja kommentista! Lapsuuden käsityömuistot ovat hellyttäviä, onneksi niitä on säilynyt :). Kantarellipiirakan ohje on Valion sivuilta napattu (toivottovasti linkki toimii). Hyvää oli, kannattaa kokeilla! Kurpitsansiemenet toimivat hyvin, mutta voi käyttää myös pähkinöitä.

      Poista
  8. Ihanat juhlat valmisteluineen. Kiva oli lukea vastauksiasi. Minun ei tule ihan hirveästi osteltua kankaita jos ei ole tarvetta, toki joskus tulee sellaiseenkin sorruttua.. Pihi luonne on varmaan tässä asiassa pelastukseni.. ;) Ne tilkut ja ylijäämät on sitten niitä mitä kertyy.. Sain lahjoitettua koululle niitä pienimpiä tilkkuja, onneksi on paikkoja mihin niitäkin voi tarjota.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen aika pihi :). Kankaita ostan yleensä kirppikseltä tai alennuksesta. Kun kerran halvalla saa :D. Kirppiksellä en vaan voi jättää hyviä kankaita ostamatta, vaikka juuri sillä hetkellä ei olisikaan menossa projektia johon kangas sopii. Kiitoksia Raisa P!

      Poista
  9. Vautsi mitkä synttärit!! Juhlien järjestäminen on tosi mukavaa puuhaa:) poika täyttää kohta 2v, niin pitäiskö tehdä vaikka Kaapo-aiheinen kakku:D Tulipa nälkä katsellessa herkkuja. Dubloilla ja legoilla on kiva rakentaa lasten kanssa. Heh, viimeksi kun tytöllä oli synttärit ja vieraat kyseli lahjatoiveita, ilmoitin että haluan sellaisen jäätelöaiheisen dublopaketin, kyllä tyttökin siitä tykkäsi..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Kaapo-aiheinen kakku kuulostaa hienolta. Äidin jätskidublot :D, minäkin olen toivonut muutamia juttuja samalla tavalla pojalle. Minustakin legoilla on kiva rakentaa, siinä aika kuluu ihan huomaamatta. Monta kertaa ollaan havahduttu, että ehkä pitäisi alkaa ruokaa laittamaan ja äkkiä, kun kello näyttää vaikka ja mitä ;).

      Poista
  10. Hienot legosynttärit! Itsekin tykkään legoilla rakennella, ja se on todellakin koukuttavaa!
    Ostan kankaita tarpeeseen ja hetken mielijohteesta jonkun kuosin vuoksi. Nuo kuosin vuoksi ostetut usein onkin pisimpään kaapissa. Voisihan sitä hullumpiikin juttuihin rahansa laittaa, joten suon tämän hamstrauksen itselleni. Paitsi nyt on marraskuuhun kestävä kangasostolakko, kun ostin peittarin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Legoilla rakentelu vie mukanaan :). Kuosikankaat ovat vaarallisia, joitakin niistä ei henno millään leikata. Kangasostolakot tekevät välillä hyvääkin. Minulla saattaa välillä mennä pitkiäkin aikoja etten osta mitään, mutta välillä tulee sitten niitä kuukausia, että ostaa enemmän kerralla. Kiitoksia mARa!

      Poista
  11. Mukava oli lukea haasteiden vastauksia. Minusta sinulla on kaunis kirjoitustyyli jo nyt:) Niin lämminhenkistä ja mukavaa luettavaa <3 Aivan upeat synttärikoristeet teillä ja ihania leivonnaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli! Itsestä taas tuntuu, että kirjoittaminen on ihan hakusessa :D. Itsekriittisyyshän se nostaa päätään näissä asioissa.

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).