torstai 13. elokuuta 2015

Korvahuppu hevoselle (earnet for horse)


Ystäväni poni tarvitsi korvahuppuja. Instagramin seuraajat ovatkin tämän jo nähneet aiemmin, vihdoinkin pääsimme kuvaamaan sen ihan oikean kaverin päässä. Suloinen Nuppu-poni oli tosin sitä mieltä, että ei tässä mitään kuvata, kiire päästä syömään :).

Ystävä toi mallikappaleen ja Schachenmayrin Egypto Cotton lankaa kerän. Värisävy tässä on 00134 strawberry. Lisäksi kaivelin kaapista satiininauhoja ja muutamia kirppikseltä löytyneitä helmiä. Tähtitrikoo on Eurokankaasta. Satiininauhat ja trikoo-osat on ommeltu ihan ompelukoneella kiinni. Helmet ompelin käsin.

Ohjetta etsin ja etsin, mutta en mieleistä löytänyt. Joten aika musta-tuntuu-menetelmällä tuli tämä virkattua. Tein Nupulle toisenkin korvahupun, johon käytin netistä löytynyttä ohjetta (jonka onnistuin samantien hukkaamaan), mutta se ei istunut ponin päähän lainkaan. Korjaan sen sitten muutamilla lisävirkkauksilla.

Minulla on ollut kovin kiireinen kesä ja alkava syksy on tuonut arkeen uusia muutoksia. Hetki tässä menee totutellessa. Ompelukoneet ovat saaneet pölyttyä huoneessa (no, puhdistin minä ne viime viikolla). Ja puikotkin ovat olleet kovin hiljaisina, edes automatkoilla ei kuulunut kilkatusta. Samoin tietokoneella ei ole tullut istuttua, joten vallan eriskummallinen kesä, vaikka sää olisikin noita puuhia suosinut! Eilen pääsin koneiden äärelle ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa, ja aika kankeaa vielä on ompelu :D. Eiköhän tässä kohta vauhtiin päästä ja saada niitä ompeluitakin ja neuleita esittely kuntoon (tosin kuvaamatta on jo alkukesästä valmistunut mekko ja pellavahousut, kamera on unohtunut milloin minnekin). Lisäksi minua on ilahdutettu kahdella uudella Liebster awards-haasteella, joihin vastailen toivottavasti pian. Nappasin myös Kototeko-blogin Blogini tarina -haasteen mukaan ja siihenkin palailen, kunhan ehdin tarinaa kirjoittaa :).

Blogiin on siis näin syksyn myötä luvassa vähän enemmän eloa. Ja pianhan tässä vietetään blogin 2-vuotis synttäreitäkin jonkinlaisen arvonnan merkeissä.

Miten teidän kesänne meni? Ehdittekö tekemään käsitöitä vai nautitteko oleilusta? 

Kiitoksia rakkaalle ystävälle kuvausluvasta, ja kiitos myös pienen miehen ratsastushetkestä! 

30 kommenttia:

  1. Voi kuinka herkullinen huppu!

    VastaaPoista
  2. Apua, ihania molemmat - hattu ja malli!! <3

    VastaaPoista
  3. Ihana! <3 Kesällä on tullut tehtyä käsitöitä aivan kuin varastoon. Valmistaudun henkisesti siihen että uuden tulokkaan saapuessa ei mitään ehdi tekemään.. Toivottavasti olen väärässä tässä.. ;) Marjastus vie tällä hetkellä jonkinverran aikaa käsitöiltä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niistä uusista pienistä tulokkaista ei koskaan tiedä, millaisia he ovat :). Jospa sattuisi tulemaan sellainen tyyppi, että ehdit jotain käsityötäkin tekemään. Marjoja olisi minullakin vielä kerättävänä, kunhan kaikki kypsyisivät. Kiitoksia Raisa P!

      Poista
  4. Voi ei, miten ihana korvahuppu! :)
    Mulla on kyllä ollut koko ajan kesällä joku käsityö menneillään. Noiden blogissa olleiden juttujen lisäksi olen juurikin automatkoilla tehnyt itselle neuletta. Saapa nähdä, valmistuuko tälle vuodelle. Yhdet säärystimet sainkin jo valmiiksi. Ne olivat vain niin perus-perus, etteivät päätyneet blogiin asti. Nyt on työn alla pehmokirja. Sen toivoisin valmistuvan ihan lähipäivinä.
    Mukavan lämpöistä syksyä Sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Käsityösi kuulostavat mielenkiintoisilta, odotan innolla uusia blogipostauksia! Minullakin on ollut työn alla yhdet villasukat juhannuksesta saakka, toinen on jo valmis, toinen on hitaasti valmistumassa :). Eilen ehdin hetken telkkarin katselun lomassa neulomaan, kesällä kun ei ole tullut edes telkkaria katsottua :D.

      Poista
  5. Voi miten söpöinen!! Kyllä Nupun nyt kelpaa tässä hienostella :)
    Kesä tosiaan vähän niin kuin meni. Oikein mitään sellaista, mitä olin suunnitellut, en saanut tehtyä. Se itselle ostettu mekkokangaskin on edelleen pestynä pinkassa ja näyttää siltä, että se jää ensi kesälle. Ehtiihän sitä sittenkin! Nyt on jo syksy ja neuleet mielessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummallista miten minullakin jäi kaikki kesävaatteet tekemättä, kun niitä lämpimiä päiviä ei edes kunnolla tullut :). Nyt on ajatukset kyllä niin syksyiset, että minullakin ne jäävät ensi kesään. Olisin kyllä kuvitellut, että ehdin kesällä jotain tekemään, mutta niin se aika vaan hujahti. Kiitoksia Pizzicato!

      Poista
  6. Ihana!! Poni ❤️❤️ Täälläkin koneet on huilaamassa vielä, pitää yrittää päästä taas vauhtiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina! Minullakin tuottaa vaikeuksia vauhtiin pääsemisen kanssa, sain eilen tuhrattua yhden ainoan paidan kanssa ihan tolkuttoman paljon aikaa eikä valmista tullut vieläkään :D. Tosin aikaa meni eniten koneiden säätöjen kanssa, kai ne olivat lomailusta hieman suivaantuneet ;).

      Poista
  7. Voi ei mikä suloisuus! ❤️ Sekä poni että pipo. Sinä se sitten osaat ihan mitä vaan! Tästä ovat muut ponit (tai ainakin omistajat) kateellisia. :)
    Minunkaan kesääni ei paljoa käsitöitä mahtunut, mutta toisaalta tauko on tehnyt ihan hyvää ja nyt on uutta intoa niin ompeluihin, neuleisiin kuin blogiinkin. Samoin on minullakin vielä alkukesän juttuja kuvaamatta ja postaamatta, saattavat jäädäkin sielle tielleen...
    Nopeasti ne taidot taas vetreytyy. Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin helpottavaa kuulla, etten ole ainoa, jonka kesä on kulunut ihan muissa jutuissa :). Into tuppaa olemaan nyt kovimmillaan, kunhan saa taas rytmin ompeluun ja blogitekstien kirjoitukseen. Kyllä se tästä taas lähtee, pitää ottaa alkuun helppoja juttuja. Kiitoksia Manda!

      Poista
  8. Voi vitsi miten hauska! On kyllä oikea "pinsessojen heppa"! <3

    VastaaPoista
  9. Ai makia miten hyvännäköinen päähine hepalla :) Kertakaikkiaan huippu!

    Kyllä minun kesäni on mennyt jotenkin niin vilkkaasti. Ommellut olen vähän, siis mielestäni hyvin vähän jos vertaan aikaisempaan. Kyllä työhommat ja arkitouhut vievät niin paljon aikaa, että aika vähälle jää tämän rakkaan harrastuksen ylläpitäminen. Ehkä koulujen ja töiden alkamainen tuo rytmiä tähän päivittäiseen tekemiseen, että myös ompelullekin jää enemmän aikaa. Tutulta kuulostaa siis sinun mietteesi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arki vie tehokkaasti aikaa harrastuksilta :). Minä olen sen verran iltauninen ihminen, etten enää jaksa kovin myöhällä ommella. Unta arvostan niin paljon, etten vielä ole siitä tinkinyt harrastuksen vuoksi. AIkansahan se aina ottaa, että saa taas uudenlaisen arjen ja rytmin rullaamaan. Eiköhän sinne ne harrastusajatkin järjesty sitten :). Kiitoksia Kanneli!

      Poista
  10. Sinä olet sellainen nainen, että onnistuu mikä vaan! Tämäkin niin hieno, jos minulta olisi tällaista pyydetty, vastaus olisi varmaan ollut "öö, tota....". Melko vähän olen minäkin kesällä ommellut. Nyt on jo liikaa suunnitelmia, tiedän että osa jää toteuttamatta. Täytyy siis poimia tarpeellisimmat ja sitten ne herkut päältä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista! Suunnitelmia on täälläkin enemmän kuin aikaa, mutta niinhän se on varmaan aina :D. Ja minulla tuppaa lennossa vaihtumaan jututkin, huomaan innostuvani ihan jostain muusta kuin suunnitellusta. Mutta se on vaan kivaa, varsinkin jos ei ole mitään pakollisia juttuja tehtävänä.

      Poista
  11. Oi miten soma päähine, tämä on ollut varmasti hauska projekti!! Kävitkö mittailemassa korvia, että tulee juuri sopivan kokoinen:D Aika vähän tuli kyllä ommeltua kesällä, vaikka säät olisi sen kyllä sallineet. Mutta korjaan tilannetta nyt syksyllä, uusia kivoja ideoita on paljon ja kankaita ja kaavojakin niihin valmiina. Paria minulle uutta tekniikkaa ajattelin laittaa kokeiluun. Odotan kovasti mitä sinulla on siellä tulossa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En käynyt mittailemassa, mutta olisi ollut tarpeen vähän enemmän tutustua ponin anatomiaan :). Olen toki itsekin nuorempana aktiivisesti harrastanut hevosten parissa, mutta unohtunut asia täysin. Minulla oli mallikappale ja ystävän antamat mitat joiden avulla tätä tein. Ohjeisiin ei kannata näköjään liikaa luottaa, kun toista tehdessä onnistuin tekemään enemmän ihmisen päähän sopivan version :D. Innolla odotan minäkin sinun postauksia, sieltä tulee varmasti taas uusia kivoja ideoita. Kiitoksia Villa Pipo!

      Poista
  12. Siis apua, niin hellyttävä <3 Tulipa kerrassaan hyvä mieli tästä! Taitava olet tekemään mitä vaan. Itsellä meni kesä ihan hujahtaen ja vieläkin arki on melko kiireistä pihanlaittoineen yms. Josko sitä blogiinki saisi taas vähän enemmän eloa ja joutaisi paremmin lukemaan muidenkin juttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia aino-maria! Kesä tuntui monella olevan kovin kiireinen, niin minullakin. Joten et ole ainoa, joka ei ole ehtinyt blogimaailmaan sukeltaa :D.

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).