lauantai 19. syyskuuta 2015

Kylpytossut (Mikä kumman *Onni?)

Minä ja poika tarvitsimme uudet kylpytossut. Pojan jalka on taas kasvanut, minulla syy oli entisten tossujen kuluminen puhki. Ja mitäs muutakaan sitä käyttäisi tossuihin kuin farkkua ja kierrätettynä tietenkin! Mummon vanhaa pitsiä reunaan koristamaan ja valkoista kanttinauhaa.
Tossujen pohjaan käytin tällä kertaa muovitettua froteeta (jota olimme käyttäneet pojan vauva-aikana sängyn suojana), ja pehmukkeeksi farkun ja pohjan väliin ohutta vaahtomuovia, joka on peräisin jonkun tuolin istuinosasta.

Pojalle olen aiempina vuosina ommellut kylpytossut trikoosta, nyt tein hänellekin tossut farkusta. Ihana tähti-kanttinauha on Eurokankaasta. Kaavat molempiin tossuihin piirsin itse, tuli ainakin mieleiset ja jalkoihin hyvin istuvat tossut. (Onko jollakin kiinnostusta saada ohjeita kylpytossun kaavan piirtämiseen itse? Voin sellaisen väsätä, jos kiinnostusta löytyy ;).)

*Olen onnellinen, että saan olla mukana Onni-blogeissa. Onni-blogit on uudehko blogiyhteisö, joka kokoaa yhteen arkisia ja aitoja blogeja. En vielä ole ehtinyt tutustumaan kunnolla muihin yhteisön blogeihin, mutta paljon mielenkiintoista luettavaa varmasti löytyy. Lisäksi uskon, että tämä kehittyy mukavaksi ja kaikin puolin antoisaksi yhteistyöksi. Kiitoksia Onni-blogit!

Ensi viikko näyttää tällä hetkellä sen verran kiireiselle, että blogin päivitys voi jäädä. Palaan kuitenkin viimeistään seuraavan viikon maanantaina asiaan uusien kuvien ja käsitöiden merkeissä ;)! 


Rentouttavaa viikonloppua ja ihanan syksyisiä päiviä teille kaikille! Ilokseni olen saanut myös uusia lukijoita, lämpöinen tervetulo-toivotus myös teille <3!



50 kommenttia:

  1. Ihanat tossut! Onnea yhteisöön pääsystä, olisipa kiva itsekin tuollaiseen päästä joskus :) olet kyllä paikkasi ansainnut! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, sinäkin olet Onni-bloggaaja ❤ ! Kiitoksia Hannariiina!

      Poista
  2. Onnea, onnea Onnista! Upeaa, että teitä tuttuja bloggaajia on mukana tuollaisessa yhteisössä! Meidän mummulla oli aina tuon mallisia tossuja vierastossuina, monessa koossa ja värissä :). Olen joskus miettinyt, että voisi itsekin tehdä sellaisia. Tuo farkku on varmasti kivan jämäkkää siihen. Hyvät viikonlopun toivotukset sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista! En ole vielä ehtinyt kunnolla sisään toimintaan, hieman kiireitä, mutta vaikuttaa erityisen ihanalle yhteisölle. Farkku toimii hyvin kylpytossuissa, ainakin tämän vähäisen käyttökokemuksen perusteella. Vierastossut olisivat ihania, Tilda kirjoissa on kauniita ollut. Niitä voisi vaikka viemisiksikin tehdä :).

      Poista
  3. Voi, että miten ihanat tossukat!
    Onnea Onnista! Onni tuottaa aina iloa. Ainakin minun Pikku-Onni. ;) Miten tuollaiseen Onni-blogiyhteisöön pääsee vai kutsutaanko sinne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun Onni varmasti ilahduttaa suuresti ❤ ! Onni-blogien sivuilla on hakemus, jonka täyttämällä voi päästä mukaan :). Sinne siis tutustumaan! Kiitoksia Pikku Akka!

      Poista
  4. Ihanat tossut, hyvä idea käyttää kierrätysfarkkua! Olen itsekin törmännyt Onni-blogeihin facebookin kautta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vaateviidakon Pirjo! Onni-blogit näkyvätkin hyvin monella somen-kanavalla.

      Poista
  5. Onnea Onnista!! Mua kiinnostaisi tossujen kaavat, ovat niin mukavan oloiset tossut. Siinäpä sais loputkin farkut ommeltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä teen postauksen tossujen kaavoista viimeistään kuukauden sisällä ;). Kiitos Hieno tar!

      Poista
  6. Onpa todella söpöt tossut. Ihastuttavat. Onnittelut Onni-blogiin pääsystä!

    VastaaPoista
  7. Onni-blogit ovat minulle ihan uusi juttu, mutta nimen perusteella voisin sanoa, että blogisi sopii yhteisöön mitä mainioimmin :) Onnea! Tossut on tosi kivat! Farkku sopii näihin todella hyvin ja onpa muuten söpöä tuo tähtikanttinauha. Ohjeelle olisi varmaankin monella käyttöä. Leppoisaa lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onni-blogit tuntui omalle jutulle :). Kerrankin yhteisö, johon minunkin blogi tuntuu sopivan. Kiitoksia Pizzicato!

      Poista
  8. Kylläpä on kivan näköiset tossukat. Juuri sopivat joulupukinkonttiin. Kaavat on aina kiinnostavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija! Kaavapostauksen lupaan tehdä kuukauden sisällä, mahdollisimman nopeasti :).

      Poista
  9. Kivoja tossuja. Laitappa ihmeessä ohjetta, jos vaikka innostuisi tekemään.. :)

    VastaaPoista
  10. Söpöt on tossut. Minä ainakin tykkäisin ohjeesta, jos jaksat ja ehdit sellaisen tehdä. Nämähän olisi pukin konttiin sopivia:-) . Onnittelut Onni- blogiin pääsystä:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joululahjoiksi nämä olisivatkin aika mukavia. Voisin itsekin tehdä muutaman lahjoiksi, samalla ohje syntyy :). Kiitoksia Kanneli!

      Poista
  11. Tosi kauniit tossut olet loihtinut, nämä ois kyllä kivat itsellekin tai vaikka vierastossuiksi(ostimme monta paria vierastossuja kauan kauan sitten Lidlistä, ja nyt muutama alkaa olla kulunut puhki). Voisin ottaa mielelläni korvan taakse ohjeen kaavojen piirtämisestä:) Ja oikein paljon onnea Onni-blogeihin pääsystä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Suunnittelin alkujaan jo tähän postaukseen kaavojen piirron mukaan, mutten ehtinyt kuvaamaan. Samaan aion nyt laittaa ihan ompeluohjeet ;).

      Poista
  12. Onnea, Hanna, Onnista! :-) Aivan ihastuttavat tossut ja minä kyllä haluaisin sinulta kyseisen ohjeen. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle ja tsemppiä tulevaan viikkoon! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilahduttavaa kuulla, että ohje kiinnostaa näinkin montaa :). Kiitoksia Oman näköinen ❤ !

      Poista
  13. Heih, blogissani olisi sinulle tunnustus. :)
    http://rapaajaroisketta.blogspot.fi/2015/09/liebster-award-tunnus-kasityot.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Voikku tunnustuksesta, käyn viimeistään ensi viikolla tutustumassa siihen.

      Poista
  14. Upeat tossut! Ohje olis kyllä kiva, vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta idealta :) Pitääkö mun uudestaan alkaa hamstraamaan vanhoja farkkuja, juur kerkesin sanomasta ettei varmasti ollut rakkautta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Farkkuja vaan hamstraamaan :D. Kiitoksia Unelmallinen!

      Poista
  15. Ihanat tossut! Kerro ihmeessä millasilla väljyyksillä jne. Oot tossut piirtänyt. Mä rakastan aamutossuja ja poikakin tykkäis varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sanna! Nämä tuli tehtyä vähän musta-tuntuu periaatteella, mutta n.2cm pohjaan ympäriinsä lisää ja päälliseen vähän enemmän. Mittailen ja kirjoittelen tarkemmin ohjeen yhteyteen :).

      Poista
  16. Onpa kivat tossut! Onnea Onnista, samassa veneessä ollaan! :) Mielenkiinnolla odotan, mitä tämä yhteisö meille tuo tullessaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onni-blogit vaikuttaa ainakin mielenkiintoiselta yhteisöltä, toivotaan, että ehdin itsekin paneutua enemmän siihen :). Kiitos Kätsä!

      Poista
  17. Ihana Onni blogi :) Ja mahtavia juttuja sinulla!

    VastaaPoista
  18. Hienoja tossuja! Minulla on ollut jo pitempään mielessä tehdä tuon malliset farkkutossut. Kiitos muistuksesta, jospa tässä joku päivä kokeilisin tehdä :)

    VastaaPoista
  19. Hei,

    ompas kivoja töitä sinun blogissasi!

    Onko tossujen kaavojen ohje jo jossain, mainitsit tekstissäsi siitä? Onko ohjeita kaavojen piirtämiseen mahdollista saada?

    Mukavaa syksyä!
    Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja kiitoksia Johanna! Tossujen kaavoitukseen ohje tulee blogiin lokakuun aikana :). Tarkkaa päivää en pysty töiden vuoksi vielä lupaamaan. Mukavaa syksyä sinullekin!

      Poista
  20. Nää on kyllä yli-ihanat. Ootko ostanu tuon tähtikantin, vaiko itse tehnyt? Sopii farkun kanssa mielettömän hyvin. Ja kiitos ohjeestasi, taidan innostua jouluksi tekemään pojilleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, kappas vaan, tähtikantin alkuperä lukikin tuolla. Kannatti lukasta uudelleen. Olin jotenkin hypännyt yli :)

      Poista
    2. Kiitoksia Mia! Juu, tähtikanttia tosiaan löytää Eurokankaasta, siellä on aika kiva valikoima erilaisia kuosillisia kanttinauhoja :). Pienellä vaivalla hieman enemmän ulkonäköä tossuihin. Tänään tulee vielä ompeluohjeet ja uudenlaiset tossut blogiin :)

      Poista
  21. Tervehdys. Onko tossukaavaa vielä saatavilla? Vanhoissa tossuissani on vain kanttaukset jäljellä. Pakko tehdä itse, kun valmiita ei löydy.

    VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).