maanantai 23. marraskuuta 2015

Voiko poika pitää legginsejä? (collegetakki ja legginsit)


Ompelin pojalle legginsit. Kyllä. Isolle pojalle. Ensimmäinen live kommentti niistä oli, että eihän legginsit kuulu pojille. Miksi ei? Kun nehän on tyttöjen vaatteita.Vai mitä mieltä olette? Voiko pojat käyttää niitä legginsejä vai ei? 

Legginsien ompelu lähti ihan tarpeesta. Pojalla on eskassa kovin kiire ulos, joten ei siellä ehdi heittämään paksuja collegehousuja toppisten alta. Ongelma: atooppinen iho äityi pahaksi ja hikinäppylät valtasivat jalat. Ratkaisu: ohuet mukavat housut, jotka eivät niin paljoa aiheuta hikoamista. 

Toinen uusi villitys tuli kavereiden myötä. Collegetakit. Aiemmin meillä on niitä käytetty vain kesän viileimmillä säillä päällystakkina. Nyt oli tarvetta sellaisille myös sisäkäytössä. Toisaalta tämä menee todella hyvin myös välitakkina näillä pikkupakkasilla. Ja ulkoilu on kuitenkin se pääasia. Olen joillekin kertonutkin, että poika käy metsäeskaria. Toki heillä on puuhia myös sisälläkin (syönnit ainakin), mutta joka päivä sinne metsään mennään ja siellä opetellaan numeroista ja kirjaimista lähtien kaikkea. Tämä on asettanut vaatetuksella ihan erilaisia vaatimuksia kuin mitä luulin ennen tietoa, että meillä onkin täällä tällainen eskari (saimme kuulla vasta syksyn vanhempainillassa :D). Kunnon ulkovaatteet ovat olleet tarpeen ja ne minun hienot ompelemat siistit sisävaatteetkin ovat jääneet aika vähälle käytölle.

Oujee! Rock boy rock :). Kuvaus oli hauskaa, pojalla oli todella kivoja poseerauksia, mutta äidin kameran käytön syytä oli se, että kuvat tärähtivät.

Legginseihin ompelin takataskut ja kaksoisneulalla sivuun tikkaukset. Vyötäröllä kuminauhaa.

Takkiin applikoin M-kirjaimet eteen ja taakse. Ja ensimmäistä kertaa ikinä lyhensin avovetoketjun ihan itse! Vetoketjun yläpäästä vedin pihdeillä ylimääräiset hampaat pois ja ompelin stoppariksi kaitaleet vinokantista. Vielä ainakin on pelannut, katsotaan miten paljon kangas kuluu käytössä. Poika käyttää myös koruja innokkaasti, tämän kyseisen korun hän teki legoista. Ja tokihan sellainen hienous täytyy kuvissa olla mukana ;).



Muistin peräti ripustuslenkinkin! Hurraa! Pääntien ja vetoketjun reunat huolittelin Eurokankaasta löytyneellä kanttinauhalla. Kiinnitin kanttinauhat samalla, kun tikkasin reunat kaksoinneulalla (meillä on sovittu Rouva Berninan kanssa, että tästä lähdin kaksoinneulalla tehdään nättiä jälkeä).

Legginsien kaava/pattern for leggings Ottobre 4/2013 30.Segment
Legginsien kangas/fabric in leggings Jyväskylän kangaskauppa legginstrikoo


Takin kaava/pattern for jacket Otobre 4/2013 22.Pocket Boy
Takin kangas/fabric in jacket Savon Pala Resori Eurokangas

Joulukuu alkaa lähentyä, mekin innostuimme koko perhe askartelemaan joulukortteja. Aloitin myös himmelin tekoa, josta taitaa muotoutua ikuisuusprojekti. Ensimmäinen lahjakin on paininjalan alla. Tosin tänä vuonna lahjoja en juurikaan ompele, ajattelin suosia kotimaisten käsityöläisten tuotteita. Katsotaan miten mieli muuttuu, kun teidän blogeissa paljastuu toinen toistaan hienompia joululahjaideoita :D!

Mukavaa marraskuun viimeistä viikkoa kaikille! Seuraava postaus tulee viimeistään ensi viikolla, toivottavasti jo viikonloppuna ;).

53 kommenttia:

  1. Ihan supermakee setti! Voi käyttää hyvin, eikä nuo edes ole sellaiset peruslegginssit taskuineen :) Ihanat yksityiskohdat ja kaunis tarkka jälki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hannariina! Koetin vähän tehdä farkkumaisempaa ilmettä näihin. Poika ainakin on tykännyt käyttää, kun ovat niiiin mukavat jalassa :).

      Poista
  2. Wau, miten upee setti ja tyylikäs nuori mies! Ei nuo housut näytä leggareilta, vaan muodikkailta, napakoilta farkkupöksyiltä. Just mageet! Ja tuo collegetakki - uskomattoman hieno. Onneksi olkoon noin hienosta setistä! Ja huiput ovat kuvatkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perusleggarit ehkä näyttäisi hieman kalsarimaisilta pojalla, ellei olisi tarpeeksi pitkää paitaa päällä. Enemmän voisi näitä ohuita housuja kehitellä pojalle, ne ovat kuitenkin niin näppäriä ja mukavia. Kiitoksia Pikku Akka!

      Poista
  3. Hienot poset pojalla :D ja voi käyttää leggareita, varsinkin noin hienoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nora! Poika jaksaa tietyn aikaa poseerata, (pitää olla nopea kuvien otossa) sitten iskee tylsyys ja "eikö ne jo riitä" - ratkutus :).

      Poista
  4. Ihan mieletön! Ja miksi ei voisi poika pitää leggareita? Varsinkin noin cooleja mitkä oot tehnyt! Meidänkin Ässä-poika käyttää leggareita... Tosin hän on vasta vuoden... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on lähipiirissä parikin poikaa, jotka käyttää leggareita. Ovat kolme vasta, mutta ne näyttää aika makeilta, kun on kuosi kohdallaan. Kiitos MäSäMutsi!

      Poista
  5. Tottakai voi käyttää! Ja nuohan nyt ei edes leggareitla edes näytä. On kyllä siisti kokonaisuus ja hienoa jälkeä olet taas tehnyt. Meilläkin täällä Porissa on käynnistynyt metsäeskari. Omat lapset ei siinä ole, mutta olen kuullut kyllä paljon hyvää vaikka tuo on totta, että pukeutuminen menee varmasti uudelleen mietintään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Emmi! Metsäeskarista meillä on kyllä tykätty, poika odottaa innolla aina eskariin menoa. Joitain juttuja tekevät sisälläkin, ainakin askarteluja aina välillä, mutta suurimman osan ajasta rymyävät metsässä :). Saa olla ne kaikkein huonoimmat toppikset päällä, kun kuitenkin on jossain reikää oksista tai jostain muusta :D. Ja sisävaatteet sitten sellaisia, että menevät väliasuna ulkovaatteiden alla.

      Poista
  6. Ihan housuilta nuo näyttää, upea collegetakki myös!

    VastaaPoista
  7. No kyllä voi pitää :) meillä pidetään ainakin ja kovin on tykätty. Löysiä housuja inhoaa mutta eivät saa olla liian kireätkään ne legsut. Sellaiset sopivat on parhaat kuten juuri nuo sun tekemät. Metsäeskari kuulostaa mielenkiintoiselta ja heti opena mietin miten käytännössä toteutuu. En näe kyllä yhtään estettä miksi ei onnistuisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä metsäeskari-juttu tuli kyllä meille vanhemmille yllätyksenä. Netissä eivät ollenkaan sitä 'mainostaneet', mutta sitten syksyn ekassa vanheimpanillassa valottivat enemmän opetussuunnitelmaa. Aika paljon pohjautuu Luonnossa kotonaan -pedagogiikkaan ja Metsämörri-ideologiaan. Usein päivän päätteeksi tulee sählöpostiin kuvia, miten ovat tutkineet luonnon avulla kirjaimia/numeroita yms. Todella mielenkiintoista ja ainakin meidän poika on tykännyt valtavasti (vaikka muutaman ekan päivän jälkeen tuumasi, että miten hän mitään oppii, kun ei tehdä sisällä tehtäviä koko aikaa :D). Mahtavaa, että muutkin pojat käyttävät legsuja! Kiitoksia Piia!

      Poista
  8. Meilläkin pidetään :) Hieno tuo collegetakki! Ja takataskuleggarit!

    VastaaPoista
  9. Tiedätkös, että meillä vielä viidesluokkalaisella on yhdet noshin housut, jotka on samantapaiset kuin nämä. Mieheni tyrmäsi ne heti, ei kuulemma voi poika sellaisia käyttää ja onpa niitä taittu joskus koulussakin kommentoida. Mutta poika viis veisaa, hänestä housut ovat mukavat ja ne ovat pysyneet käytössä.
    Hieno sporttinen setti, hupparin kangas on tosi kiva! Metsäeskari kuulostaa mielenkiintoiselta vaihtoehdolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla, että isommillekin pojille kelpaa! Leggarithan ovat maailman mukavimmat jalassa, miksei pojatkin saisi niitä käyttää ihan just niin pitkään, kun tykkää :). Hupparin kangas on vähän levoton minun silmään, mutta en ehtinyt kikkailemaan tähän mitään yksiväristä kaveriksi, kun oli akuutti kiireinen tarve :D. Kiitoksia Manda!

      Poista
  10. Hyvin näyttää sopivan! Ja tosi makea collegetakki!

    VastaaPoista
  11. Onpas pähee kokonaisuus! - Todella katu-uskottavat. ;) Siis miksei voisi käyttää pojat leggareita? Noh, ihan kovin vanhalle en itse tekisi semmoisia perus leggareita, mut tämmöset, mitkä imitoi housuja, on just hyvät. Kivat vaatteet oot tehnyt. Collegetakki vois olla hyvä myös mun pojalle. Sillä on yks ollut ja on käyttänyt sitä ihan tosi paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sanna! Ehkä ne perusleggarit näyttää hieman, no, kalsarimaisilta pojilla. Tosin riippuu aika paljon kuosista. Housuja imitoivat legsut menee minunkin makuun pidempään pojalle. Ehkä tämäkin on vaan oman pään sisäinen asennekysymys. Voi olla, että vuosien saatossa miehillä nähdään legsuja :D (no en todellakaan toivo sitä, en voisi ikinä kuvitella omaa miestä leggareissa...miehillä ne vaan näyttäisi aika hassuilta).

      Poista
  12. Voi jee,miten hienot! Nuo ei ees näytä leggareilta,todella siistit!

    VastaaPoista
  13. Tosi magee setti! Aivan hyvin voi pitää! Sitäpaits enemmän nuo ovat tikkauksineen ja taskuineen ihan vaan pillihousut. Mitkä on cool. ;)
    Hei hyvä idea tuo puuvillakanttinauha tuohon vetskarin nurjalle! Oon kantinkääntäjän avulla tehnyt resorista, mutta tahtoo herkästi kiristää resoria liikaa ja sitteb alkaa aaltoilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vetskarin kanssa kyllä toimii hyvin ihan peruskanttinauha. Pillihousut mullekin näistä tuli mieleen. Ehkä ei olisi pitänyt sanoa, että ne on leggarit. Epäilen, että ihan kaikki ei edes erota näitä legsuiksi :). Kiitoksia Johanna!

      Poista
  14. Hieno isomman pojan setti! Minustakin voi käyttää leggareita. Nämäkin ovat hyvin farkkumaiset, mutta mikä parasta joustavasta ja miellyttävästä materiaalista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 9-10! Talvella on tällaisille farkkumaisille ohuille housuille käyttöä. Niin näppärä sujauttaa toppisten alle, perus farkut olisi aika kurjat jalassa paksujen kerrosten alla.

      Poista
  15. No varmasti voi! Kivat legsut ja tuo takki - kelpais meilläkin joka pojalle.. Collegetakit ja -hupparit tuli meillekin kavereiden myötä.. Vetskarillinen collegetakki on minulla to do-listalla, mutta ehkä vasta joulun jälkeen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kavereilla on suuri vaikutus pukeutumiseenkin. Onneksi meillä poika vielä kelpuuttaa äidin tekemät vaatteet päälleen, eikä tarvitse olla tismalleen samoja merkkejä kuin kavereilla :). Toivottavasti kelpaa vielä pitkään. Kiitos Raisa!

      Poista
    2. Juu, onneksi meilläkin kelpuutetaan.. Hyvä kun eivät itsekin kirjaa pidä kenelle viimeksi on jotain ommeltu.. :D Itse on helppo aina blogista kurkkia jos ei satu muistamaan..

      Poista
    3. Blogi onkin hyvä just tuonkin takia, että aina voi tarkistaa mitä ja kenelle on tehnyt :).

      Poista
  16. Niin mahtava setti ! Leggarit näyttää aivan mahtavilta pojan päällä ja on just poikamaisen näköiset. Collegetakki on kyllä huippuhieno. Voi kuvitella, miten tyytyväinen käyttäjä takilla on <3. Tuollainen takki on myös kylmillä keleillä niin lämmin ulkotakin alla. Mukavaa viikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli! Parit tällaiset samanlaiset ajattelin tehdä, niin on näillä pikkupakkasilla mukavat housut jalassa aina :). Kyllä poika on tyytyväisenä eskaan vaatteet laittanut päälleen, se onkin se paras kiitos.

      Poista
  17. Jo on cool asu! Leggarit on tosi poikamaiset, takataskut varmaan sen tekee. Metsäeskari kuulostaa ihan huipulta!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojilla ei kovin pitkiä, takamuksen peittäviä, paitoja yleensä ole, joten ajattelin vähän häivyttää ihan perusleggari -vaikutelmaa takataskuilla :). Metsäeskari on ainakin meidän pojalle sopiva, tykkää liikkua luonnossa ja tutkia kaikkea. Kiitoksia Saija!

      Poista
  18. Tosi magee asu! Todellakin voi poika käyttää tuollaisia cooleja leggareita. Itse olen myös tiedostanut, että meidän pojalle tarvittaisiin kapeampia leggarityyppisiä pöksyjä, mutta ihme kyllä eivät ole itsestään ilmaantuneet :) Olisivat paljon kätevämmät juuri toppavaatteiden alla, kuin paksut collarit. Täytyisi ottaa härkää sarvista ja ryhtyä kaavoja vääntämään. Tästä asusta ainakin sain inspiraatiota! Ihan huippuhieno on myös tuo takki. Kangas itsessään on upea ja nuo tähtikuvioiset viimeistelyt sisäpuolella ihanan siistit ja viimeistellyt. Parhaat poset teidän pikkuherra taitaa! Hauskaa viikkoa teille ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato <3! Se on kyllä aika kumma homma, kun niitä vaatteita ei itsestään kaappiin tupsahda. Samaa olen ihmetellyt roskien kohdalla, kun eivät suostu itsekseen katoamaan ;). Pikkuherran kärsivällisyys ja pinna ei vaan ole pisintä sorttia, joten kannattaa olla todella nopea kuvien ottamisessa. Nyt vaan hyödyntämään inspiraatiota :).

      Poista
  19. Voi todellakin pitää :) Mageet releet kundilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin samaa mieltä Nellin kanssa. Todellakin voi poikakin pitää ja vielä noin upeita. Hieno toteutus jälleen kerran!

      Poista
    2. Kiitoksia Nelli ja Suvituulia ❤ !

      Poista
  20. Mitäs minä nyt enää osaan lisätä :). Nuo housut on makeet ja näyttäää tosiaan enemmän pillihousuilta (oi niitä aikoja, kun isoveljeni käytti pillifarkkuja ja miten niitä puettiin/riisuttiin :D) kuin ihan perusleggareilta, tuo kangas vaikuttaa jo tosi paljon ulkonäköön. Meidän poika rakastaisi tuota hupparia, kuosin ja värien takia :). Tuo hupparin resorikaulus näyttää muuten tosi hyvälle, huppu on niin hankala talvikamppeiden kanssa. Ja voi, mikä korutaiteilija sieltä on ehkä kasvamassa. Meidän poika tykkäs tehdä 5 vuotiaana hirveästi koruja, niitä sai sukulaiset ja jopa jotkut samanikäiset tytöt :). Mukavaa viikon jatkoa sinulle Hanna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin kaulukset on parempia takin alla verrattuna huppuihin. Suunnitelmissa on tehdä vielä toinenkin takki, vähän korkeammalla kauluksella tosin. Pillifarkut, ounou, niissä sitä on pukeminen :D. Poika on tehnyt paljon koruja, hamahelmistä kanssa väkersi eskarissa ja sai toisetkin pojat innostumaan korujen teosta :). Minullakin on muuten yhdet pojan tekemät korut, ei ole tullut kuvattua minkään asun kanssa. Pitääkin ottaa ne kuviin mukaan, kun sattuu sopiva asu pariksi. Kiitoksia Krista ja mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  21. Tyylikäs setti! Kyllä voi pojatkin käyttää legginsejä, varsinkin näin hienosti toteutettuja :) Vaikuttaa enemmänkin pillifarkuilta. Tuo metsäeskari kuulostaa aivan mahtavalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Unelmallinen! Minäkin voisin osallistua noiden eskariin, niin hauskoja juttuja. Joulujuhlakin vietetään metsässä, mielenkiintoista :).

      Poista
  22. Kyllä poika voi pitää legginssejä (tai siis eihän nämä perinteiset legginssit ole, ennemminkin kapealahkeiset housut:) Aivan mahtava setti, kuten kuvistakin huomaa, poika tykkää kovasti vaatteistaan. Olen kyllä monesti tuskaillut lasten talvipukeutumisen kanssa, varsinkin pojan. Tytöllä kun legginssien päälle voi heittää fleecehousut toppahaalarin alle. Pojalle toki voi pitkien kalsarien päälle fleecehousut laittaa mutta sitten pitäisi taas vaihtaa collehousut sisätiloihin..tällaisille legginstyyppisille housuille olisi kyllä tarvetta meidänkin pojalla! Huppari näyttää myös komealle! Kanttinauha tuo niin viimeistellyn ilmeen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama ongelma siis on muillakin poikien talvipukeutumisen kanssa. Meillä ainakin ipanalla on niin kiire, että ei varmasti malta niitä kalsareita vaihtaa collegehousuihin. Todennäköisimmän vetäisisi collarit siihen kalsareiden päälle ja sitten olisi taas iso homma saada iho kuntoon :(. Kiitoksia kommentista ja kiitoksia myös vielä seurasta tämän hupparikankaan ostoreissulla, unohdin tuosta postauksesta (edelleen sama pää kesät talvet :D)!

      Poista
  23. Mageet! Ja totta kai pojat voi pitää legginsejä. Pääasia että niissä viihtyy itse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani! Sehän se onkin pääasia, että itse viihtyy :).

      Poista
  24. Upea setti! Sopii pojalle erittäin hyvin. Mukavammat ja lämpimämmät tuollaiset tiukemmat pöksyt on jalassa ulkovaatteiden alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä itsekin tykkään vetäistä legginsit tai ne ah niin kamalat kalsarit ulkoiluvaatteiden alle :). Kiitoksia mARa!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).