lauantai 27. helmikuuta 2016

DIY lahjakassit / gift bags



Scroll down for English. Hommahuoneen helmikuun haaste (<- klik) on pastelli-värit. Valkoisella taitetut sävyt ovat toki kauniita, niitä on joskus löytynyt hieman omastakin vaatekaapistani. Ja olettehan te nähneet jo minun ompeluhuoneeni herkät värit (<-klik). Mutta aika vähän näitä sävyjä enää vaatekaappiini olen laittamassa. Sisustuksessa pieninä annoksina pidän näistä sävyistä paljonkin, keväisin vaihdan aina keittiön verhon sekä kaitaliinan että sohvalle tyynyn päälliset hempeän pastellisiksi.




Kevään tullessa on aina myös joitain juhlia, tai ainakin kyläilyjä. Tein tällä kertaa muutaman erilaisen lahjapussin/kassin. Näihin on mukava sujauttaa vieminen tai lahja. Ja kankaiset pussit kestävät todennäköisesti tavallisia lahjakasseja pidempään.




Kankaat on ostettu Eurokankaasta, tosin vuosia sitten. Keskikokoisten pussien ohjeen löysin netistä (<- klik). Muut tein sitten soveltaen kaikkea omaa. Näitä olisi kiva tehdä vielä lisääkin eri kankaista. Ja niitähän tietenkin löytyy kaapeista. 





Kaikki pussit on vuoritettu. Vaaleanpunaisessa pienessä pussissa kiinnityksenä on perhosnappi, johon satiininauha sidotaan. Turkoosiin pussiin ompelin kaksi napinläpeä, joiden läpi nauhan voi pujottaa ja solmia.




Kahvoilla varustettuun kassiin sujahtaa vaikka villasukat lahjaksi. Kuvan villasukkia neuloin tällä viikolla. Pastellisia sävyjä niissäkin, mutta vielä toinen on vaiheessa.




Suurin lahjapussi sai kiinnittämiseen perhosen, jonka takana on hakaneula. Perhosen vartalon taivutin rautalangasta. Vanhoista halpishelmistä tuntosarviin pallurat.

Perinteinen lomaviikko Levillä on takana. Instagramin seuraajat huomasivatkin varmaan pojalle neulomani pipon. Se syntyi menomatkalla ja tulomatkalla neuloin noita täällä vilahtaneita villasukkia. Muuten pidin lomaa aika tavalla sekä somesta että käsitöistä. Hiihdimme paljon ja kylpylässä toki tuli myös käytyä. Parasta oli perheen kanssa vietetty yhteinen aika. Varsinainen hiihtoloma alkaa vasta ensi viikon jälkeen, ja sitä vietämme pojan kanssa kahdestaan. Miten teillä on hiihtolomia vietetty, pidättekö lomaa käsitöistä? Osalla ne varmasti on vielä edessäpäin. Leppoisaa lauantai-iltaa!




In English: Spring is coming. And there's always Mothers Day and other celebrations in spring and summer. So I sewed some gift bags from cotton. This beautiful rose fabric is from Eurokangas. Butterfly button and satin ribbon for fastening the bag. Satin ribbon and buttonholes in turquoise one. Big gift bag got butterfly with safety pin. Body is made from wire.



I had holiday this week, and I only knitted one beanie and woolen socks. Not much :). But I had most wonderful time with my husband and son. Skiing and swimming in Levi. In Finland we have one week skiing holiday from schools in winter. There's only one week to that holiday. So only one week working between holidays :D. Have a nice weekend!

44 kommenttia:

  1. Aivan ihania. Tuolloisessa paketissa olevat lahjat olisivat parasta antia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi pussi jo sai lahjan sisälleen :). Kiitoksia Nelli!

      Poista
  2. Voi, onpas suloisia :) Tuossahan on kohta lahjakassi jo itsessään lahja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Madam B.C.! Siinä onkin hyvä idea, lahjakasseja lahjaksi. Niitä usein tarvitaan.

      Poista
  3. Oi kuinka suloisia! Ihanat värit <3 Minun pitää kyllä varmasti tehdä tällaisia, olen onneton paketoija, mutta ompelu onneksi sujuu useimmiten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen aika mielikuvitukseton lahjojen paketoija, kankaasta on niin helppo ommella kauniita pusseja kääreeksi. Kiitos Unelmallinen!

      Poista
  4. Nämä on kyllä ihan pastellien malliesimerkit, ihanat!

    VastaaPoista
  5. Hei ihan tosi ihania lahjakasseja! :) Suloiset kankaatkin vielä. Tällaisia täytyisi kyllä joskus yrittää ehtiä ommella jemmaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näiden ompelu on kyllä sellaista, että tahtoo unohtua kaiken muun tarpeellisemman keskellä. Useamman tarvitsisin minäkin :). Kiitoksia Raisa P!

      Poista
  6. Ihania lahjakasseja, instassa kerkesinkin näitä jo ihastella :) Ja niin käteviä! Noihinhan voi sitten sujauttaa säilytykseen jotakin tarpeellista, eikä noita tosiaan tarvi kaappiin piilotella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin hyvä pointti, näitä voi myös käyttää säilytykseen. Kiitoksia Eerika!

      Poista
  7. Ei apua nää on niin nättejä <3 ihanaa lauantai-iltaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Nadja ❤ ! Mukavaa maanantaita sinulle :)

      Poista
  8. Voi mitä suloisia lahjapussukoita ja ihanat kankaat! Tuo turkoosipohjainen tuusukangas on ihan ylisöpö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kankaat olivatkin kauan kaapissa, kun en oikein keksinyt mitä niistä tekisin. Minustakin ne ovat kauniita. Kiitoksia Pizzicato!

      Poista
  9. Oi miten suloisia. Ihan mun juttu nää ruusut! <3

    VastaaPoista
  10. Kauniita ja herkkiä pussukoita. Ihana kun voi jälkeenpäinkin hyödyntää pussukkaa johonkin muuhun tarkoitukseen. Lahjapaperit kun joutuvat yleensä roskiin. Meillä on hiihtolomaviikko nyt edessä. Nautimme viikosta ilman erityisiä suunnitelmia. Töissä joudun välillä olemaan, mutta lomalla enemmän :) Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että voit lomaillakin hiihtolomaviikolla! Meillä mies ei pystynyt pitämään siinä lomaa, joten päätimme käydä koko perhe lomailemassa jo aiemmin. Meillähän hiihtoloma on vasta ensi viikolla. Mukavaa lomailua sinulle :)!

      Poista
    2. Ja kiitoksia Kanneli kommentista :)

      Poista
  11. Kauniita pussukoita ♥ Tuo vaaleansininen kangas on ihan mielettömän ihanaa! Mä pidän aina isomman käsityön jälkeen taukoa lähinnä sen takia, että teen kaikki rästihommat pois ja monesti luen myös jonkun kirjan. Tämän hetkinen to do -lista on taas pitkä kuin nälkävuosi, kun olen aamusta iltaan virkannut torkkupeittoa =) Toisaalta on ihan kiva kiusata vähän itseään ja kokeilla, kuinka kovat vieroitusoireet muutama kässätön päivä saa aikaan =)

    Mukavaa sunnuntai-iltaa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna N! Ah, en ole siis ainoa, jonka to do -lista on liiankin pitkä :D. Kässättömiä päiviä minulla tulee väkisinkin paljon, kun ei aika aina riitä niihin. Mutta on se vaan niin terapeuttista, että harvoin kovin pitkiä taukoja tulee. Ainakin uusia suunnitelmia tulee tehtyä sillä aikaa, jos ei varsinaista käsityötä voi tehdä. Näinkin sinun torkkupeitosta vilahduksia Instassa, kierrän tässä hissukseen muiden blogeja, joten päädyn kyllä sinne sinunkin blogiisi toivottavasti pian :)

      Poista
  12. Ihana idea ja ihanat lahjapussukat! Nuo ovat lahjoja jo itsessään, ja värit just tähän alkavaan valoon ja kevääseen passelit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotona en osaisi mihinkään tätä kangasta käyttää, joten lahjapusseihin se oli mitä mainiointa. Kiitoksia Ellis!

      Poista
  13. Onpa somat lahjapussukat. Mä pidän pastelliväreistä, mutta en oikein osaa niitä yhdistää muihin värimaailmoihin. Ehkä pitäisi rohkeammin myös kokeilla. Pirteää viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värien yhdisteleminen toisiin on välillä hieman haastavaa :). Kiitoksia pirteän viikon toivotuksista, tulivat tarpeeseen! Ja kiitos kommentista Jani :).

      Poista
  14. Ihana idea. Jahka saan tuon ompelukoneen viritettyä, niin täytyykin koittaa tehdä. Ihana olisi viedä itse tehdyn tavaran lisäksi lahjaksi myös itse tehdyssä pussissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Suvituulian käsityöpaja! Lahjapussien tekeminen on sellainen homma, että helposti sen jättää kaiken 'tarpeellisemman' tieltä :). Näitä on aika nopea ja näppärä ommella, varsinkin niitä perinteisempiä pussimalleja.

      Poista
  15. Aivan ihania pussukoita olet tehnyt! Näihin pakattuina nauriskin tuntuu ylevältä lahjalta. ;) Tosi kauniita. Ja vielä plussana se, että pussukoita todennäköisesti tulee hyödynnettyä lahjan saamisen jälkeen muutenkin. Joko uudestaan lahjan kääreenä, meikkipussina tai käsityöpussukkana tms.

    Meillä tuo hiihtolomaviikko meni vielä vähän influenssasta toipumisen merkeissä. Itselläni ainakin oli vielä kovin voipunut olo viime viikon. Nyt sairastui sitten vielä poikakin eli rumba jatkuu. :( Mut onneksi paistaa aurinko ja ulkona näyttää jo ihan keväältä, jee! Ja niin, välillä tekee tosi hyvää ottaa täysi irtiotto someen ja käsitöihinkin. Itse tein irtioton joululomalla ja ensin ajattelin, että saa nähdä, tuleeko oltua blogitauolla viikkoa kauempaa. Vaan niipäs kävi, että useampikin viikko vierähti tuosta vain, eikä tehnyt edes tiukkaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on ollut kyllä pitkään tautia! Toivottavasti poikakin saa taudin voitettua pian. Minulle nuo irtiotot on kyllä tarpeellisia, ja välillä niitä tulee pakostakin. Tuolla pohjoisessa ja vanhempieni luona minulla kyllä aina jää some ja käsityöt vähemmälle. Jotain saataan neuloa, mutta useimmiten aika menee ihan kaikkeen muuhun oleiluun. Oli minulla toki läppäri mukana, että olisin väsännyt postauksen siellä, mutta ei enää illalla myöhällä jaksanut :D. Kiitoksia koto teko!

      Poista
  16. Niin kauniita ja ihastuttavia lahjapussukoita! Näihin on mukava kääräistä pieni lahja ja pussukka itsessäänhän on jo lahja, jota voi käyttää sitten vaikka meikeille, pompuloille tai tyttösen leikkeihin tai ostosreissulle:) Pieni kankainen pikkulaukku on myös ompelulistallani, saa nähdä missä vaiheessa ehdin toteuttaa:) Harmi kun itselläni ei ole talvilomaa, mutta onneksi on pitkät vapaat tiedossa loppuviikolle. Suunnitelmia ei ole laadittu, mutta todennäköisesti ulkoilua ja mukavaa yhdessäoloa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Villa Pipo! Pitkät vapaatkin antavat paljon energiaa. Ulkoilu ainakin :). Nyt onkin onneksi ollut kivoja ulkoilusäitä. Pikkuinen kangaslaukku kuulostaa ihanalle. Se on vaan kumma, miten niitä projekteja tuntuu aina kertyvän, vaikka aikaa ommella ei yhtään enempää olisikaan :D.

      Poista
  17. Oi, miten upean viimeistellyt lahjakokonaisuudet! :)

    VastaaPoista
  18. Suloisia pussukoita ja tuskin jäävät kertakäyttöisiksi. Niihin voi laittaa kaikenlaisia pieniä aarteita yms. Meilläkin on tulossa yhdet häät, jos vaikka ja kun tai itseni tietäen en kuminkaan saa aikaiseksi moisia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D, ihan sama minulla. Paljon on tullut taas vastaan blogeissa huikeita juttuja, joita olen ajatellut tehdä ja ne sitten kuitenkin ovat jääneet. Kaikki tällaiset lahjapussien tapaiset ompelut ovat niitä, jotka aina jää tekemättä. Samoin kuin suunnittelin ompelevani jo ensi jouluksi valmiiksi muutamia juttuja jo tammikuussa...pah :D. Ystäväni on kyllä tehokas, hän teki tämän vuoden joulukortit jo tammikuussa valmiiksi, ihailtavaa valmistautumista! Kiitoksia Sanne-Maija!

      Poista
  19. Näissä on aivan ihana ojentaa lahjoja! Kangas sopii erityisen hyvin muuten juuri tällaisiin pussukoihin. Hauska sattuma, että olen itsekin ajatellut ommella tällaisen pian, kangas onkin jo valmiina :). Ohje on eri paikasta kuin sinun, mutta lopputulos näyttää kovin samanlaiselta. Teidän etukäteislomaviikkonne on ollut varmasti mukava, täällä on lomailtu tämä viikko koko perheen voimin, on ollut ihan luksusta! Huomenna lähdemme vielä pienelle minilomalle koko perheen kesken, sitten on viikonloppu vielä aikaa huilata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista! Onpas kiva nähdä, millainen sinun ompelemasta pussukasta tulee. Siinä on varmasti jotain yksityiskohtaa ;). Mahtavaa, että olette saaneet lomailla koko perheellä <3! Teillä ja meillä sellainen taitaa olla aika harvinaista herkkua. Mukavaa minireissua teille!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).