keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Ystävänpäivälahja / Valentine's Day gift DIY



Scroll down for English. Tämä on ystävälle! Ihmiselle, johon voi luottaa. Joka jaksaa kuunnella. Joka tietää, että ajattelen häntä, vaikka en soitakaan usein. Sillä elämä olisi aika köyhää ilman ystäviä. (tällä postauksella osallistun Viipula Vaapula Vot-blogin ihanaan ystävänpäivähaasteeseen, klikkaile tutkimusmatkalle Mandan taidokkaisiin käsitöihin ja katselemaan muiden haasteeseen osallistuvien töitä)



Niitä on itselläni vain muutama, mutta sitäkin rakkaampia. Tapaamme harvoin. Soitamme harvoin. Silti he ovat joka päivä ajatuksissani. Asuvat sydämessäni. Saavat oloni mukavaksi, kun vain ajattelen, miten he kuuntelevat tämänkin asiani. Luovat ympärilleen lämpöä ja rakkautta. Iloja ja suruja. Elettyä elämää. Kukaan heistä ei ole ylitse muiden. He ovat omia itseään ja siksi niin rakkaita.



Heistä yksi on tämä nainen. Ihminen, jonka tahdon voiman ja lempeyden yhdistelmää jaksan ihailla. Nainen, joka on rohkea ja samalla herkkä. Jaksaa antaa aikaansa lapsille ja eläimille. On rakastava äiti ja ihana ystävä. Ihminen, joka jaksaa kuunnella. Ja joka uskaltaa olla oma itsensä. Kaunis nainen, jonka sydän on suuri. (Varmasti kaikkia minun ystäviäni voisi kuvailla näillä sanoilla.)



Ystävyytemme alkoi hitaasti. Kumpikaan ei halunnut pakkopulla-ystävyyttä vain sen takia, että miehemme ovat parhaita ystäviä. Hieman varoen tutustuimme toisiimme, ehkä vähän kapinoidenkin miehien toiveita vastaan (tottakai he toivoivat, että me olisimme ystävystyneet heti). Ja minä ainakin huomasin ajan saatossa (luulen, että ystäväni myös), että meillä onkin paljon puhuttavaa. Paljon yhteistä, vaikka olemmekin niin erilaisia. On itketty suruja, naurettu, iloittu, purettu pahaa mieltä, ratkottu väärinkäsityksiä, halattu, juhlittu.



Ystäväni kanssa olemme myös käyneet kansalaisopiston kursseilla, Tilda villityksen ollessa suurimmillaan ompelimme pehmoja ja sisustustuotteita sekä kokeilimme neulahuovutusta. Hän on taitava punomaan pajuista ja risuista. Saimme häneltä ihanat pajutähdet eräänä jouluna, ne koristavat joka joulu kotiamme. Yhdessä aloitimme myös reilut kymmenen vuotta sitten neulomaan kaulahuiveja, omani on vieläkin vaiheessa :D. Toivottavasti ystävä on saanut huivinsa valmiiksi. Käsitöistä emme muuten loppujen lopuksi kovin paljoa juttele nähdessämme, sillä meillä on niin paljon kaikkea muutakin juteltavaa :).



Yleensä emme anna ystävänpäivänä lahjoja, mutta tänä vuonna teen poikkeuksen. Joskus on mukava muistaa ystäviä, edes pienesti. Virkatut mukin/lasinaluset Blend Bamboosta (ruskea) ja Novitan Bambu-langasta (valkoinen), ohjeen niihin löydät täältä. Lisäksi kestotiskirätti joustofroteesta. Tykkään itse käyttää näitä rättejä ja olen monet kerrat miettinyt, miten niistä saisi vielä kauniimpia. Jouluksi testasin kotiin muutaman rätin kanttinauhalla ja tykästyin. Paljon mukavampi ulkonäkö, mitä pelkällä saumuriompeleella.



Käsipyyhe/astiapyyhe/leivinliina/tassupyyhe, mihin tarkoitukseen nyt sitten päätyykään :). Ruskea pellava sai hennot perhoset leimasimella, jonka ostin aikoinaan Tiimarista. Samat perhoset seikkailevat myös lahjapussissa, johon aikoinani koneella kirjottu Ystävälle-teksti vihdoin pääsi. Lahjapussiin ompelin myös pitsiä koristeeksi. Ystäväni oli tehnyt poikamme joululahjaan niin kauniin lahjapussin pitseillä, että halusin minäkin tehdä vastaavan :).



Korttiin käytin jonkin askartelulehden (Ihana tai Taika) mukana tullutta koristepaperia, jossa lukee hyöhenen keveää oloa. Hyöheniä ja kirppikseltä löydetty perhoskoru vielä lisäksi. Herkkää.

Millaisia ystäviä teillä on? Jaatteko samat kiinnostuksen kohteet, vai onko teissä suuriakin eroja? Tarvitseeko ystävän olla samanlainen itsesi kanssa?



Lopuksi haluaisin vielä kiittää teitä ihania lukijoita ja kommentoijia, on ilahduttavaa saada teiltä viestejä. Lämpimästi tervetuloa myös uusille lukijoille, jättäkää rohkeasti kommenttia, niin osaan paremmin tulla vastavierailuille blogeihinne :). 

Short summary in English: I made gift for my lovely friend. Crocheted covers from Blend Bamboo (brown) and Novita Bambu (white). Brown linen towel with stamped butterflies. Dishcloth from terry with trim. All these in simple gift bag. Ystävälle is For my friend in English. Have a nice week!


34 kommenttia:

  1. Ihana lahja, niin kauniit maanläheiset värisävyt ja upeita herkkiä yksityiskohtia. Minulla on kaksi rakasta lapsuudenystävää, joita näkee harvoin, mutta juttu jatkuu aina siitä mihin se on jäänyt. On rikkaus, että on elämässä vielä sellaisia ystäviä, jotka tuntevat minut lapsesta asti, tietävät kaikki elämänkiemurat ja mutkat. Sitten on muutama uudempi ihana ystävä, joihin on tutustunut aikuisiällä, nykyisellä paikkakunnalla ja lasten saannin myötä. Kaikki ystäväni ovat erilaisia keskenään, eri alojen ihmisiä ja upeita omanlaisia ihmisiä. He eivät ole niin vahvasti käsityöihmisiä kuin minä, vaikka lapsuudenystävät käsitöitä silloin tällöin tekevätkin. Juteltavaahan silti riittää vaikka mitä. Käsityöystävät, niin kuin sinut, - ja tuttavat löysin bloggaamisen kautta ja silloinkin jutut voivat ajautua sivuraiteille helposti :). Silti on aivan ihanaa ja tärkeää, että on myös teitä, joiden kanssa voi hehkuttaa niistä kankaista tai vanhoista perinnetekniikoista, jakaa sen sydämestä tulevan ilon käsitöiden tekemisestä, se kun voi täysin ymmärtää vain toinen samanlainen. Välissä voi puhua muuta, mutta jossain vaiheessa sitten taas mietitään, mikä kangas olis paras mihinkin projektiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista ❤ ! Blogiystävät ovat todella tärkeitä myös minulle. Blogi- ja käsityöjutuista on niin helppoa jutella sellaisen kanssa, joka niitä ymmärtää :). Varmasti jokaisessa harrastuksessa on sama juttu, vain toinen harrastaja voi parhaiten tietää, mitä kyseinen harrastus elämään tuo. On ollut ihana tutustua sinuun livenä, toivottavasti näemme taas pian ;).

      Poista
  2. Ooooh, ihana kokonaisuus! Jotenkin niin harmoninen ja kaunis ja kaiken lisäksi vieläpä hyödyllinen! Ja oi, miten kauniisti kirjoitit ystävästäsi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän ajatella lahjoja siltä kantilta, että niille olisi käyttöä. Jos ei lahjan saajalla, niin hänen on helpompi antaa ne eteenpäin (siitä minä en pahastu). Kiitoksia Emonen!

      Poista
  3. Kauniisti kirjoitit ystävyydestä:-) Ja niin kauniin lahjan ystäväsi saa.
    On kyllä niin tärkeää omistaa ystäviä, joiden kanssa voi olla juuri kuin sillä hetkellä tuntuu. Näin vanhemmiten ystävystyminen on jotenkin hitaampaa. Olenkin onnellinen, että olen saanut uuden harrastuksen myötä tutustua uuteen ihmiseen, jonka kanssa on helppo olla. Sitten ne ihmiset, jotka on saanut tuntea jo pitkään. Heidän kanssa on niin helppoa jatkaa siitä mihin viimeksi on jääty.
    Lisäksi on ihana omistaa teitä samanhenkisiä täällä blogimaailmassa. Ehkä me sinunkin kanssa nähdään vielä livenä. Sitä toivon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli! Minäkin toivon, että näkisimme livenä ❤ . Blogiystävissä on se huono puoli, että välimatka rajoittaa näkemistä. Onneksi kuitenkin on tämä some, että voi pitää yhteyttä kauempana asuviinkin.

      Poista
  4. Aina ystävyys ei syty heti, toisinaan se lähtee hitaasti ja toisinaan roihahtaa liekkeihin heti. Minullekkin on käynyt molemmilla tavoilla. Ihanat lahjat olet tehnyt!
    Olisi ihan omata samanlainen ystävä kuin sinä <3

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana lahja ja ystävät ovat <3 Itsekkin näin pitkästä aikaa hyvän ja rakkaan ystäväni ja juttu ei meinannut loppua millään :)

    VastaaPoista
  6. Todella kaunis lahja, niin herkkiä ja suloisia jokainen osa. Kauniisti myös kirjoitit ystävästäsi. Sinä olet varmasti ihana ystävä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Manda! Toivon ainakin olevani hyvä ystävä :)

      Poista
  7. Ihanat lahjat, kauniit ja käytännölliset! Ja tuo kortti on niin, herkkä, kaunis!

    VastaaPoista
  8. Ihana lahja ja ihana kirjoitus <3. Tajusinpa vasta, että minulla on monenlaisia ystäviä; lapsuudesta, käsitöiden parista, lasten harrastusten kautta sekä työn puolesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on todella kivasti ystäviä eri jutuista, kaikkien kanssa löytyy jokin yhdistävä tekijä. Se onkin todellinen rikkaus, kun on ihania ystäviä. Kiitoksia Erja!

      Poista
  9. Ihana teksti! Muistelen, että olet kirjoittanut joskus aiemminkin ystävistäsi. Hyvin kauniisti silloinkin. Samaa mieltä: parhaat ystävät ovat juuri heitä, joiden kanssa suhde pysyy elävänä välimatkasta tai pitkistä tauoista huolimatta. Aina jatketaan juttua kuin oltaisiin nähty juuri eilen. - Se on ihan parasta. Ei mitään muodollisia small talkeja.

    Tosi kauniit lahjat olet hänelle tehnyt. Herkkä ja kaunis kokonaisuus. Kaikesta huokuu välittäminen. Olet kyllä varmasti ihana ystävä itsekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sanna! Minun huonoin puoleni ystävyydessä on varmasti se, että olen tosi huono pitämään yhteyttä. Elämän mutkiin on karannut monia ystäviä, kun ei ole tullut soiteltua. Toisaalta, mukana on säilynyt varmasti ne kaikki, jotka ovat minulle parhaita :). Ja jotka ymmärtävät, vaikkei aina tule pidettyä yhteyttä. Olen vähän erakkoluonteinen ihminen, vaikka nautinkin suunnattomasti sosiaalisesta kanssakäymisestä ja olen ollut asiakaspalvelussa paljon töissä (ja siitä kyllä tykkään). Puhelimella soittamisesta en erityisemmin pidä, tykkään hoitaa kaikki virallisetkin asiat mieluiten kasvotusten :D.

      Ihan oikein muistelet, olen ystävistä joskus aiemminkin kirjoittanut. Ja taisimme silloinkin olla sinun kanssasi samaa mieltä siitä, että ystävyys ei laske välimatkoja eikä soitettuja puheluja :).

      Poista
  10. Ihana postaus! Kauniin pussukan olet tehnyt ja tuo perhonen on niin herkkä kuin parhain ystävyys. Oletko tehnyt muuten perhoset leimasimella? Ja niin kaunis kortti. Nuo kaikki, mitä olet tehnyt, olisi mahtava saada lahjaksi. On varmasti onnea omistaa Sinunlainen ystävä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein perhoset Tiimarista aikoinaan ostetulla leimasimella, käytin ihan leimasin väriä. Osan tein kangasvärillä. En nyt yhtään muista tuon leimasivärin nimeä, mutta siinä oli maininta, että sopii hyvin myös kankailla. Hentoa jälkeähän sillä saa aikaiseksi, minusta juuri sopivaa perhosiin :). Kiitoksia ihanista sanoistasi Pikku Akka <3!

      Poista
  11. Ihanasti kirjoitit ystävästäsi. Ja aivan ihanan lahjan ystäväsi saa. :) Minulla on muutama hyvä ystävä, melko erilaiset kiinnostuksen kohteet ja yhden kanssa kovinkin erilainen elämäntilanne. Yhden kanssa näemme viikoittain, toisen.kanssa kuukausittain ja kolmannen kanssa vain pari kertaa vuodessa. Kaikki on kuitenkin yhtä tärkeitä ja rakkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Raisa! Se onkin ilahduttavaa, että ystävän kanssa ei tarvitse olla samanlainen. Joskus ne kemiat vaan kohtaavat ja toisen kanssa on mukava olla.

      Poista
  12. Kauniit lahjat! Ystäväsi varmasti arvostaa niitä mutta ennen kaikkea noita kauniita sanoja! On onni omistaa hyviä ystäviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät ystävät ovat rikkautta ❤ . Kiitoksia Saija!

      Poista
  13. Hurmaavia lahjoja sydänystäville!
    Lempeää ystävänpäivää täältä kukkivien mantelipuiden katveesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon Susanna! Hyvää ystävänpäivää myös sinulle!

      Poista
  14. Oi ihana lahja! Ystävä on varmasti tyytyväinen ja onnellinen varsinkin kauniista sanoista :) Kaikki tarvitsevat sydänystävän, mutta harvoin ystävystytään ensi näkemällä tai väkisin. Minun ystävät ovat hyvinkin erilaisia kuin minä. Hyvää ystävänpäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erilaiset ihmiset tuovat elämään uusia ulottuvuuksia. Kiitoksia Unelmallinen ja hyvää ystävänpäivää sinullekin!

      Poista
  15. Kuinka kaunis kokonaisuus ja niin ihana kirjoitus. Tuli lämmin fiilis itsellekin ja alkoi miettiä ystävien merkitystä. Lämmin halaus alkavaan viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Jani, ihanaa alakanutta viikkoa sinnekin suunnalle! Ystävillä on suuri merkitys elämässän. Pelkkä tieto siitä, että toinen on olemassa kantaa pitkälle. Tietää, että siellä on joku ihminen, joka varmasti ajattelee minua myös.

      Poista
  16. Kauniita sanoja ja lahjoja <3 Minusta tuntuu että omat ystäväni ovat hyvinkin erilaisia kuin minä, mutta se on vain rikkaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, olet ihan oikeassa. Erilaiset ystävät ovat suunnaton rikkaus <3! Kiitoksia aino-maria!

      Poista
  17. Ystäväsi ilahtuu näistä kauniista sanoistasi ja ihanasta lahjasta! Kaunis ja herkkä lahja. Olen onnellinen, että minulla on pari erittäin ihanaa ja tärkeää ystävää. Heistä on oikeastaan tullut todella läheisiä ihan parin viime vuoden aikana, erityisesti lapsien saannin myötä. On jaettu ilon ja surun hetket, parannettu yhdessä maailmaa ja tsempattu toisiamme. Näin aikuisiällä varsinkin sitä on oppinut arvostamaan, miten tärkeitä ystävät on. Olen myös onnellinen siitä, että olen saanut tutustua sinuun<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Villa Pipo! Minäkin olen suunnattoman onnellinen, että olen saanut tutustua sinuun <3. Toivottavasti näemme pian, viimeisimmät tapaamiset karahtivat harmillisesti karille. Sinun joululahjasikin odottelee näkemistä :D.

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).