torstai 3. maaliskuuta 2016

Tunnenko vartalotyyppini? + muutama vinkki vartaloanalyysin tekemiseen



Text only in Finnish. Kototeko blogissa on käynnissä hieno haaste: Renew mama! Kurkatkaa, mitä blogista jo löytyy aiheen tiimoilta. Ensimmäisessä haasteessa tarkoitus oli tutustua omaan vartalotyyppiin. Postauksen teko jäi nyt sattuneista syistä hieman jälkijunaan, vaikka kuvan tästä asusta jo Instaan laitoinkin ja haasteaika meni jo.

Minulle vartaloanalyysien teko on tottua opiskeluajoilta, silloin jokainen asiakastyö aloitettiin sillä ja mittojen ottamisella (toki ensin oli keskusteltu suunnittelun puolella mielikuvista ja toiveista asuun). Vartaloanalyysien tekoon löytyy netistä muutamia vinkkejä, mutta helppoa se ei aina ole. Lisäksi erilaisia teorioita ja tapoja sen tekemiseen on monia. Itse otan aina kuvat edestä, takaa ja sivulta siten, että kamera on navan korkeudella (mittasuhteet säilyvät samana). Kuvauksessa tärkeää on myös olla alusvaatteisillaan, vaatteet helposti peittävät todellista vartalon muotoa. Valmiisiin kuviin piirrän pituussuunnassa viivat leveimmän kohdan mukaan. Tämä auttaa hahmottamaan hyvin, minkä mallinen oma kroppa on. Mitat auttavat myös paljon. Pelkkien leveysmittojen lisäksi suosin pituusmittoja, sillä esimerkiksi rinnat asettuvat naisilla eri tavoin. Vartaloanalyysi ei pelkästään auta valitsemaan oman vartalon parhaita puolia korostavia vaatteita, vaan antaa jo heti suuntaa myös kaavojen muokkaamiseen.




Etu- ja takakuvasta tarkastelen vartalon yleismuotoa (tässä on avuksi vaikka ne eri kirjaimin luokitellut vartalotyypit), hartian linjaa (onko esimerkiksi toinen hartia ylempänä),hartiat-lantio suhdetta (kumpi leveämpi), lantion muotoa (siinäkin on monenlaista muotoa ja toinen puoli lantiosta voi olla korkeammalla), vyötärön ja lantion suhdetta sekä symmetrisyyttä. Sivukuvista selviää hyvin ryhti, selkärangan asento (minulla esimerkiksi voimakas notkoselkä), rintojen ja vatsan suhdetta sekä selän ja pakaran suhdetta. 




Ja mitä näillä kaikilla tiedoilla sitten tehdään? Valitaan omaa vartalotyyppiä pukevia kaavoja ja muokataan kaavat mittoja apuna käyttäen (mm. notkoselkä). Vinkkejä siitä, miten kaavan saa vastaamaan omaa vartaloa löytyy muutamista teoksista. Suosittelen tutustumaan mm. Helen Joseph Armstrongin Pattern making for Fashion Design (1987, josta on ilmestynyt vuonna 2011 ainakin e-kirja uudistettuna) sekä Klara Gaarderin Pukineiden kuosittelu (1993, Otava). Jälkimmäistä löytyy ainakin kirjastoista. Pukeutumiseen eri vartalotyyppien mukaan löytyy jo netistäkin hurjan paljon tietoa ja varmasti paljon uusiakin kirjoja on aiheesta, mutta itse olen tykännyt esimerkiksi Mary Spillanen Muodon muutos -kirjasta (1998, WSOY suom. Pirjo Latvala). Siinä käydään aika yksityiskohtaisesti läpi, millaisia vaatteita tulisi suosia. Esimerkiksi kaulan, nilkkojen, polvien, säärien jne. vaikutus pukeutumiseen tulevat tutuiksi.

Tunnustus numero 1, en tehnyt systemaattista vartaloanalyysia. Kurkkasin peiliin. Minulla on x- tai tiimalasivartalo, tukeva sellainen. Edelleen vyötärö on etu- ja takakuvassa kapeampi kuin hartiat - lantiosuhde. Mutta käännetäänpä sivukuva esiin, tadaa. Sieltä paljastuu o- tai omppuvartalo. Tai joku voisi vaikka luulla raskausmahaksi, mitä se ei todellakaan ole. Raskaana minua on pidetty aina, jopa hoikkana ollessani. Voimakas notkoselkä edes auttaa tässä suunnattomasti. Suoraan minun ei siis kannata suosia pelkästään x-vartalolle suositeltuja vaatteita, vaan otettava huomioon sivuprofiilin o-malli.




Vyötäröltä kovin istuvat vaatteet eivät vartalolleni sovi, joten suosin paljon malleja, joissa paita laskeutuu hieman väljempänä rintojen alta. Mikään telttamalli ei tietenkään myöskään sovi, sillä se tekee minut pötkön näköiseksi. Yksinkertainen kikka hieman pyöreämmällä vartalolla on kiinnittää huomiota yläosaan ja lähelle kasvoja. Suosinkin varsinkin juhlapukeutumisessa näyttäviä koruja sekä hieman avonaisempia päänteitä. Tähän paitaan tein kestosuosikkini, vesiputouspääntien. Paidan pituus tuntuu itsestäni parhaimmalle, kun se tulee reilusti mahan alle, ylälantiolle.

Housuissa minulle parhaiten sopivat suorat lahkeet. Kovin leveät tekevät taas pötkö-efektiä ja kapenevat lahkeet paljastavat voimakkaat reidet (ns. ratsastushousureidet). O-vartalolle suositellaan hyvin laskeutuvasta kankaasta housujen tekoa, mutta minä päräytin kuitenkin talvea varten villakangashousut. Ainoa miinus näissä on se, että lahkeet jäivät liian pitkiksi. Lyhennettävä on, sillä lahkeisiin jää liiasta pituudesta vetoja.

Kaikki kankaat Eurokankaasta, molemmat kaavat omat




Ja kaiken sen oman vartalon tutkimisen keskellä muistutan minäkin kaikkia: olkaa armollisia itsellenne ja muistakaa rakastaa sitä vartaloakin kaikkine epäkohtineen. On nimittäin niin mahtavaa, kun me kaikki olemme omanlaisiamme, jokaisella jotain persoonallista myös omassa vartalossa :). Sisäinen hehku ja oman itsensä rakastaminen myös näkyvät ulospäin, ollaan me kaikki vaan niin ihania!


Rakkautta teidän kaikkien viikkoon!

49 kommenttia:

  1. Tää on niin mielenkiintoinen aihe. Olisi kiva joskus perehtyä enemmänkin, en minä näin yhtäkkiä osaisi omaa tyyppiäni sanoa.. Kivoja vinkkejä (viimeisen kappaleen ensimmäinen lause oli niistä vinkeistä paras! ;) ) ja kiva tuo sinun asusi.. Vesiputouspääntien minäkin haluan joskus oppia tekemään!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesiputospääntie on yksi minun suosikkejani, kiva hieman näyttävämpi pääntie. Mielenkiintoista on tosiaan, miten eri vartaloille saa muotoja vaatteiden avulla. Siinä kyllä on omaa työnsarkaa, kun käy sitä asiaa läpi :). Tärkeintähän se kuitenkin on, että itse viihtyy vaatteisaan ja tuntee olonsa hyväksi niissä. Kiitoksia Raisa!

      Poista
  2. Niin tärkeä tuo viimeinen kappale. Sinusta näidenkin kuvien perusteella välittyy tuo sisäinen hehku ja itsestä välittäminen. Sellaisia vaatteita, jotka ovat oman mallisia, on kotoisa käyttää. Ihanaista viikkoa sinullekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pikku Akka! Itsensä rakastaminen, vaikeaa, mutta antoisaa :).

      Poista
  3. Minulle asiakkaan vartalolla sopivat vaatteet on helpompi tehdä mitä itselleen vaikka kroppansa tunteekin ja tietää mallinsa. Kuvat ovat ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä totta, toiselle on helpompi tehdä hänen vartalolleen sopivia vaatteita. Itselle jo se sovittaminen on paljon työläämpää. Kiitoksia Nelli!

      Poista
  4. Ihana postaus ja paljon hyödyllistä lisätietoa! Asukokonaisuus sopii sinulle hienosti. Ja tuo loppuosa tekstistä - en voisi vahvemmin sitä allekirjoittaa. Uniikkikappaleita ollaan kaikki, ilo irti siitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sanna! On se kyllä ihanaa, miten omanlaisiamme me olemme. Jokaisessa kauneutta roppakaupalla :).

      Poista
  5. Tosi hyvä ja tietopohjainen postaus, näkee, että olet ollut asian kanssa tekemisissä paljon! Ja niin tärkeä tuo lopputeksti meille kaikille. Nuorempana olin aika tarkka asuvalintojeni kanssa, mutta nyt en enää jaksa ihan aina välittää, vaikka joku ei se ihan paras mahdollinen juttu omalle vartalolle olekaan, mieluinen väri on oikeastaan se tärkein juttu, sillä asusteilla saa korjattua vaatteiden "muotoa". Silti on edelleen joitain tiettyjä juttuja, joita en päälle laita, yksi on esim. hyvin avonaiset pääntiet. Minulla on myös sama "ongelma" (:)) eli vartalo on ihan eri paria edestä ja sivusta katsottuna. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama minullakin, kyllä nyt tulee pidettyä sellaisiakin vaatteita, joista tietää etteivät ihan parhaiten sovi omaan kroppaan. Pääasia kuitenkin on se, että vaatteessa viihtyy ja se tuntuu mukavalle. Kovin avonaisia päänteitä minäkin kaihdan, en tykkää esitellä liikaa rintavarustusta :). Kiitoksia Krista!

      Poista
  6. Hyvän näköinen asu ja ihana sinä <3

    VastaaPoista
  7. Kivan asun olet itsellesi tehnyt! Minä olen mennyt vaatteissa aina fiilistuntumalla, jos jonkilainen/mallinen on tuntunut omalta sellaisen olen sitten hankkinut. Mielenkiintoinen aihe ja olispa hauska joskus perehtyä siihen enemmän. (Onkohan omiksi tuntemani vaatteet yhtään yhtä vartalotyyppini kanssa :o ) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minä uskon, että monella on jo vahva tuntuma vaatteiden sopivuudesta ilman vartaloanalyysiakin :). Sieltä voi toki tulla vastaan jotain uutta ja mielenkiintoista, kaikkea ei tietenkään tule itsellänikään noudatettua orjallisesti. Tärkeintä on se mukavuus vaatteessa :). Kiitoksia Eerika!

      Poista
  8. Ihanat, kauniit kuvat sinusta! Ja niin totta tuo, että pitää yrittää olla armollinen itseään ja vartaloaan kohtaan. Onneksi se tässä iässä jo onnistuukin :D
    Tuo turkoosi pukee sinua todella hyvin, hyvä kombo mustan kanssa.
    Ihana maaliskuuta ja heräävää kevättä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Ellis ❤ ! Musta vie aika paljon väriä kasvoista, turkoosi taas tuo sitä :). Kyllä kevään tulon jo aistii, vaikka sää meillä on todella talvinen. Lisääntyvä valo piristää.

      Poista
  9. Kauniita kuvia, kivat vaatteet ja hauskaa pohdintaa!

    VastaaPoista
  10. Olipa mukava ja hyödyllinen tietopaketti! En ole koskaan analysoinut vartaloani kuvien/mittojen avulla. Kyllä varmasti kannattaisi, koska voisi paljastua jotakin sellaista, mitä ei itse peilikuvastaan huomaa. En esimerkiksi ole tullut ajatelleeksi tuota sivu- ja etuprofiilin eroa. Oma kroppa on muuttunut tosi paljon iän ja raskauksien myötä ja monta vuotta olen ollut tosi armoton itseäni kohtaan. Nyt alan ehkä pikkuisen päästä kriittisyydestäni ja uskallan hyväksyä epäkohtiani. Paljon siinä on vielä kyllä tekemistä. Nuo viimeisen kappaleen sanat olisi hyvä pitää jokaisen mielessään <3 Tosi kivat ja tyylikkäät vaatteet sinulla näissä kuvissa! Näytät kauniilta ja pirteältä. Kiitos kivasta postauksesta ja oikein hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin sitä pärjää ilman vartaloanalyysiakin :). Monelle paljon ompelevalle siitä on kyllä hyötyä, ainakin itse koen niin. Minusta on kohtuullisen helppoa, kun tietää jo heti muutoskohdat valmiskaavoihin ilman suurempia sovituksia. Omakin kroppa on vuosien saatossa moneen suuntaan muuttunut. Perusmuoto on toki säilynyt, mutta kyllä sitä armeliaisuutta on saanut opetella :). Kiitoksia Pizzicato!

      Poista
  11. Sain erikoisammattitutkinnon pukeutumisneuvojan paperit taskuuni muutama vusi sitte. Meillä tuota pyöreähköä X- vartaloa nimitettiin B- vartalotyypiksi. Samaa tyyppiä olen minäkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. B-vartalotyypistä muuten olen minäkin jostain lukenut, kaikissa yhteyksissä sitä ei kyllä mainita. Tuo ammattitutkinto onkin mielenkiintoinen, olen joskus sitä katsonut, kun täälläkin päin sellaista joku vuosi sitten järjestettiin. Kiitoksia kommentista Pirjo!

      Poista
  12. Hirmu valaiseva postaus, huomaa että tunnet aihetta! Tuo valokuvakikka pitää tosiaan kokeilla :) Hieno asu, kauluksesta pidän erityisesti minäkin! Ja armollisuutta... no joo, se olisi tarpeen itse kullakin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hannariina! Asiakkaille vartaloanalyysin tekeminen on jotenkin helpompaa kuin itselleen. Objektiivisemmin pystyy suhtautumaan toisen kroppaan mitä omaansa. Onhan se armeliaisuus itseään kohtaa välillä äärimmäisen hankalaa, mutta palkitsevaakin :).

      Poista
  13. Enpä ole oikeastaan koskaan ajatellut tuota asiaa. Olisi mielenkiintoista käydä jollain ammattilaisella, joka osaisi katsoa ja näyttää käytännössä vaatteiden sopivuutta. Minuilla etenkin mekoissa tuo ongelmia se, että yläosa on numeroa pienempi kuin alaosa. Ylhäältä istuu niin lantio kinnaa...
    Mukavan näköiset nuo vaatteesi, niissä varmasti viihtyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Saija! Joissakin vaateliikkeissä on ihan koulututettuja pukeutumisneuvojia, monella heistä voi olla hyvä tuntemus vartaloanalyysin teosta. Minun äidillä on samantyyppinen vartalo kuin sinulla, monesti minä hänelle mekkoja ompelenkin, niin saadaan suoraan tehtyä sopivia.

      Poista
  14. Olipa mielenkiintoinen postaus. Ehkä olisi todellakin syytä tehdä analyysi itsestään, niin osaisi valita vaatteensa paremmin.
    Nättejä nuo sinun tekemäsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vartaloanalyysin teosta saa parhaimmillaan itselleen kyllä hyviä vinkkejä pukeutumiseen. Jos siis vaan kiinnostaa tutustua siihen aiheeseen paremmin, kaikkiahan sellainen ei kiinnosta ja sekin on ok :). Pääasia, että viihtyy vaatteissaan ja tuntee olonsa mukavaksi. Kiitoksia Suvituulian käsityöpaja!

      Poista
  15. En ehtinyt tätä aamulla kommentoida, mutta hyvä kirjoitus oli! Sain siitä paljon uusia näkökulmia ja vinkkejä - en esimerkiksi ole koskaan tullut ajatelleeksi, että etu- ja sivukuvat antavat aivan erilaista tietoa ja että sivukuvankin tarkastelu on tärkeä juttu. :)

    Kaunis pääntie! Mä myös tykkään valtavasti vesiputouspääntiestä - pitäisi varmaan treenata ompelua, jotta saisin sellaisia yläosiin. Kaupoissa kun niitä ei niin kovin usein näe tai ei ainakaan muuten sopivanmallisissa tai värisissä vaatteissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Veera! Mukava kuulla, että sait kirjoituksesta vinkkejä itsellesi :). Usein sitä itsekin erehtyy vaan tuijottamaan vaatteiden istuvuutta vain etu- ja takakuvasta. Yksi minkä kanssa olen huomannut, että oma ryhtini kohenee heti kuvissa :D. Sitten kuvan oton jälkeen se vähän lysähtää kasaan.

      Totta muuten, että vesiputospäänteitä ei kovin paljoa ole. Mustissa vaatteissa lähinnä ja ainakin sinun vaatekaapissa sitä väriä ei taida kovin montaa vaatetta olla :). Muistelen jossain lehdessä joskus (todella hyvä vinkki) nähneeni ohjeen tähän pääntiehen, olikohan parin vuoden takaisessa Burdassa. Voin kyllä vinkata uudemman kerran tarkemmin, jos kyseinen lehti löytyy kotoa.

      Poista
  16. Kiitos tästä tekstistä :) Nuorempana tuli helposti sullottua itsensä vääränlaisiin/vääränkokoisiin vaatteisiin ja aina tuskailin etten voi pitää tietynlaisia vaatteita mitä olisin halunnut (lähinnä aina etuvarustusta oli liikaa mutta kaksi pitkää imetystä hoiti sen homman). Nykyään tiedän kyllä melko hyvin jo ennen kuin sovitan vaatetta että mikä mulle sopii. Olisi kyllä kiva oppia muokkaamaan valmiita kaavoja ja ommella itsellekkin jotain eikä vain lapsille, ehkäpä löydän itseni jostain ompelu kurssilta :) Hyvännäköinen asu, kuten aina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompelukursseilta kyllä saa paljon tietoa, osallistu ihmeessä, jos kiinnostaa :). Sinulla on jo niin kivoja vaatteita lapsille ja se viimeisin tekemäsi neulehamekin itsellesi oli niin ihana (en ole vielä ehtinyt kiertää kaikkia blogeja), että varmasti osaisit tehdä! Ja ainakin oppisit nopeasti :). Kiitoksia ihana Nora <3!

      Poista
  17. Omalle vartalolle soveltuvat ja istuvat vaatteet ovat kyllä kaiken a ja o. Itsellä on hankala y-vartalo, joka esim juhlapukujen ostamisen tekee hankalaksi. Jos on hartioista sopiva, niin mahan kohdalla taas teltta. Teetätin mittatilauspuvun ja kuinka hyvin se istuukaan. Ja kuten sanoit, tärkeää olla itselleen ja keholleen armollinen. Hyvä olo lähtee siitä, kun hyväksyy itsensä kaikkine asioineen sellaisena kuin on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Jani kommentista! Mittatilauspuvut kyllä istuvat varmasti sata kertaa paremmin kuin valmispuvut. Harvalla miehelläkään on ns. standardikroppa, mutta taitaa olla aika yleistä etteivät miehet niin paljoa perusta siitä, mikä omaan kroppaan sopii. Onneksi poikkeuksiakin on ja miehissä on paljon hyvin pukeutuvia. Eikä se tarkoita tietenkään sitä, että pitää olla puku päällä aina, vaan sitä, että vaate käy kantajalleen ja siinä on mukava olla. Nykyään miehetkin panostavat jo pukeutumiseen enemmän, mitä esimerkiksi omien vanhempieni ikäpolvessa.

      Poista
  18. Loistava teksti! Tällä tietopaketilla voisin minäkin ruveta analysoimaan ja kuvamaan vartaloani. Kauniit vaatteet, sopii sinulle todella hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Unelmallinen! Mukava kuulla, että tekstistä oli apua :).

      Poista
  19. No nyt pääsin ihan ajan kanssa keskittymään tähän postaukseen, erittäin mielenkiintoinen ja itselle ajankohtainen aihe. Nimittäin, mitä enemmän olen alkanut itselle ompelemaan vaatteita, sitä enemmän haluan kiinnittää huomiota vaatteen istuvuuteen ja toki siihenkin, minkä mallisia vaatteita kannattaisi suosia tai edes kokeilla:) Tuota vartaloanalyysiä kokeilin viime kesänä, eli otin kuvat ja piirsin ruudukoita. Ohjeistusta löysin Sovitus ja Muotoilu -kirjasta. Se kokeilu ei onnistunut aivan täysin, kuvat oli aika huonoja ja olisi pitänyt olla vähemmän vaatetusta päällä. Tämän analyysin teen kyllä uudestaan, kun hyvä hetki sattuu. Mutta mielenkiintoisia havaintoja tuosta kokeilusta kuitenkin tein, mm.vyötärön korkeudesta, ryhdistä, olkapäiden ja takapuolen muodoista:D Kiitos tästä hienosta postauksesta! Saatiin asiantuntevia vinkkejä ja olet selvästi perillä omasta vartalostasi! Tuo vesiputouspääntie sopii sinulle kyllä kauniisti. Ja lopputekstissä tärkeä muistutus meille kaikille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin näissä vartaloanalyyseissä jännää, miten siitä omasta kropasta löytää kaikkea "uutta". Varsinkin kun katsoo kuvia kaavoituksen kannalta. Meillä oli koulussa ihan loistavat matskut käytössä kaavojen muokkaukseen erilaisiin vartalon muotoihin. Onneksi olen säästänyt niitä monisteita, on niistä vaan ollut paljon apua. Jos tarvitset, niin saat lainata noita vartaloanalyysikin monisteita :). Kiitoksia Villa Pipo!

      Poista
    2. Joo, kyllä tuo vartaloanalyysi auttaisi kummasti kaavojen muokkauksissa, tietäis heti mihin päin pitää alkaa muokkaamaan, tai mihin kohtiin kannattaa kiinnittää huomiota. Mielelläni voisin ottaa joskus lainaan noita monisteita, kiitos tarjouksesta!:)

      Poista
    3. Yritän muistaa seuraavalla kerralla ottaa mukaan, kun nähdään ;).

      Poista
  20. Niin mielenkiintoinen aihe. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta:). Olisi kyllä huippua osata analysoida paremmin itselle sopivia vaatteita. Sinulle kyllä sopii hienosti tuo vesiputouspääntie. Kuvat ovat ihania ♡ Osaat kyllä taidokkaasti kirjoittaa !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli! Netistä kyllä löytyy paljon vinkkejä pukeutumiseen, en ole tutustunut olisiko selkeitä ohjeita myös sen analyysin tekemiseen. Ainakin kirjoista tietoa löytyy.

      Poista
  21. Mielenkiintoista, olen selkeästi unohtanut muutaman asian tarkistaa. Tosin tällä hetkellä olen niin kyllästynyt puhumaan rumia peilikuvalleni ja ompeluprotoilleni, joita on paljon. Päätin teettää kaavan, ja toivon sen olevan sellainen, jossa mittasuhteet pelittävät kyllin hyvin. Oma vartalotyyppi on YH ja alan pikkuhiljaa oivaltamaan muutaman perusasian omista vaatteistani. Ja ennen kaikkea siiä, mikä sopii ja mikä ei. Niin toivoisin, että asuisin jonkun ompelevan kanssasisaren kanssa lähekkäin, sovittaminen olisi niin paljon mieluisampaa. Kunnianosoitus housujen tekemisestä ja tuo paitamalli sopii sinulle todellakin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sanne-Maija! Omilla mitoilla teetetty peruskaava kyllä auttaa paljon. Olisi kyllä luksusta, kun lähellä olisi joku, jonka kanssa voisi sovittaa vaatteita. On se niin helppoa, kun toinen neulaa muutokset.

      Poista
  22. Vihdoinkin oli aikaa lukea postauksesi rauhassa, mikä mainio tietopläjäys! Enpä ole vartalotyyppiä tullut pahemmin ajatelleeksi vaan valinnut vaatteet sen perusteella, mikä omaan silmään näyttää sopivalta. Monesti kyllä törmään siihen, että näen jonkun toisen ompeleman kauniin vaatteen ja yritän samaa itselleni, mutta toisen päälle istuva malli ei olekaan ollenkaan sopiva itselleni. Näin kävi esimerkiksi sille Onion-kaavalle, jota mennä vuosina oli monilla käytössä ihanin lopputuloksin. Saksin omani kuitenkin uudelleen, se ei ollut ollenkaan hyvä! Tuo vesiputouskaulus on kaunis ja ihanat housut olet tehnyt! Tuohon en pystyisi! aurinkoa ja mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko kommentoida tähän:D Olen saksinut myös yhden kankaan eräällä Onion mekkokaavalla, joita monesta blogista bongasin. Ei sitten käynyt millään minun päälle..tai ehkä en vain osannut muokata:)

      Poista
    2. Tuo on niin totta! Sama malli harvoin sopii kaikille. Aina ei voi etukäteen tietää kaavojen sopivuudesta, joskus tulee niitä huti ostoja. Kiitoksia Kaikula!

      Poista
  23. Miten mulla on tää sun postaus mennyt ihan ohi? Mutta parempi myöhään! Ja siis todella mahtava tietopaketti aiheesta. Loppuosan muistutus tuli taas tarpeeseen... mittasin itseäni Burdan kaavaa varten ja vyötärö ooi sopiva kokoon 44-46. Normisti oon siis 38-40. Että ottaa koville näiden muutosten hyväksyminen raskauden jälkeen. Toki palkinto on jokaisen sentin arvoinen.

    Ihana on tuo sun asu ja istuu kauniisti. Vesiputouspääntie on nykyisin myös yksi omia suosikkeja. Varsinkin nyt, kun se mahdollistaa myös imetyksen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sinikka! Raskaudet muuttaa monella kroppaa. Aina niiden muutosten hyväksyminen ei ole helppoa. Vaikka se palkinto on ihana :).

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).