maanantai 8. elokuuta 2016

Gator Boys asu pojalle





Animal Planet tv-kanavalta tulee yksi poikani lempiohjelma, Gator Boys. Floridan lämmössä elää alligaattoreja, jotka eksyvät ajoittain ihmisten pihoihin tai muihin paikkoihin, joista Gator Boys -tiimi vie alligaattorit Everglades farmilleen tai turvalliseen paikkaan suolle. Tiimin jäsenistä Jimmy Riffle on herättänyt pojassa ihailua. Sain jo viime vuonna pojaltani pyynnön tehdä Jimmyn asun hänelle. Tämän vuoden matelija-teemaisiin synttäreihin soveltuen toteutin vihdoin hänen pyyntönsä.






Yleensä en erityisemmin pidä ajatuksesta, että jotakin kopioidaan suoraan sellaisena kuin se on. Yritimme hankkia pojalle Gator Boys-paitaa, mutta nettitilausta ei voinut tehdä Suomeen. Tuttavamme matkusti tänä kesänä Floridaan, mutta valitettavasti pojan koossa ja toivomassa värissä ei löytynyt t-paitaa edes Evergladesin kaupasta. (Onneksi hän kuitenkin osti pojallemme aidon alligaattorin hampaasta tehdyn korun, joka olikin ihan hittijuttu!) Niinpä vastoin omia periaatteitani otin vapauden tehdä pojalle paidan Gator Boysin logoilla. En omista minkään maailman leikkureita, joten silityskalvot leikkasin ihan saksilla ja kirurgin veitseä apuna käyttäen. Aikalainen näpertäminen :D.





Kauluspaidan alle ompelin yksivärisen hihattoman paidan. Jalkaan tietenkin maastokuosiset shortsit reisitaskuilla. Vyötäröllä perinteisesti kuminauhaa, mahtuu juhlaherkut massuun.




Hattu on alkuaan oranssi kirppislöytö, jonka spray-maalasin mustaksi. Punotun hatun huonona puolena on se, että punokset liikkuvat ja oranssia tuli aika ajoin näkyviin. Maalasin vielä siveltimellä punosten välejä ja hattu palveli vallan mainiosti synttärien ajan. Hampaat muovailimme pojan kanssa valkoisesta savesta. Väliin pujotellut koristeet ovat myös kirppislöytöjä. 




Kaikkein parasta taas tässä kaikessa oli pojan onni ja ilo asustaan. Ehkäpä jonakin päivänä hänen on mahdollista matkustaa Floridaan vierailemaan Evergladesissa :). Tai toteuttaa tämän hetkinen toive tulevasta ammatista alligaattorin pelastajana. Siihen asti on hyvä harjoitella taitoja kotona suuren alligaattoripehmon kanssa, ei ole äidinkään sydän syrjällään. 





Kauluspaidan kaava Ottobre 3/2015 24. City Safari
Kangas Eurokangas 100% puuvilla
Silityskalvo Stoff & Stil

Hihattoman paidan kaava Ottobre 3/2015 22. Tribal Triangles
Kangas kirppislöytö

Shortsien kaava oma
Kangas Eurokangas (college)

Elokuu on yksi lempikuukausistani; uuden oppimisen aikaa, kirpeitä aamuja, aurinkoisia päiviä, sadon korjuuta, syksyn saapumisen odottamista. Neuleiden ja virkkuiden lämpö kutittelee sormia. Kirjastosta on ihana kantaa kotiin vinot pinot käsityökirjoja ja sukeltaa niiden maailmaan iltaisin. Mitähän tekisin seuraavaksi? Kokeilisinko jotakin uutta? Ja elokuun myötä on aina aika juhlia pientä (omasta mielestään tietenkin isoa) poikaani. Seuraavassa postauksessa onkin luvassa synttäritunnelmia koristeiden ja tarjottavien muodossa. 


Nähdään taas! Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

42 kommenttia:

  1. Nyt ollaan kyllä komeena 😊 Hyvän näköiset releet.

    VastaaPoista
  2. Upea asu! Ihastelin erityisesti noita hatun koristeita. Miten aidon näköiset! Menis mulle täydestä :D ja toi kauluspaita (ja housut ja teeppari!!!) kans. Hienoa työtä Hanna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hampaat onnistui kyllä yllättävän hyvin :). Kiitoksia oikein paljon Ideoi Blogi :).

      Poista
  3. Ihana, toiveen mukaan tehty setti.. :) On varmasti poika onnessaan! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Raisa! Poika on kyllä tykännyt paljon tästä setistä, toivoi jo nopeaa vaatteiden pesua ;)

      Poista
  4. Aww! Ihana, että poika sai kunnon seikkailijapuvun :)

    VastaaPoista
  5. Niin parasta tälainen lapsen toiveiden toteuttaminen. Mieletön homma ja tarkkuus ollut tuon kuvan tekemisessä. Mahtava setti kokonaisuudessaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan täysin tarkkaa kopiota siitä ei tullut, oikaisin muutamissa kohdissa ;). Mutta onnistui kyllä yllättävän hyvin se kuvakin :D. Kiitoksia Pikku Akka!

      Poista
  6. VAU! Taas niin siistiä jälkeä ja upea lopputulos :)

    VastaaPoista
  7. Hurjan hieno asu! Hatun hammaskoriste on ihan huikea ja paidan kuvassa on varmasti riittänyt tarkkaa leikkaamista. Eipä taitaisi alligaattoriteemaan kaupoista valmiina mitään löytyäkään, hyvä että pojalla on noin taitava äiti! Mukavaa elokuun alkua :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa aika paljon löydettiin tällä kertaa valmiita juttuja tähän teemaan liittyen, asuja toki vähemmän varsinkin tuon ohjelman tiimoilta :). Suomessa ei noita alligaattoreja juuri ole, joten ei varmaan se hitein juttu :D. Kiitoksia Manda!

      Poista
  8. VAUTSI VAU! Upea asukonaisuus! En yhtään ihmettele, että on ollut pojan mieleen :)

    VastaaPoista
  9. Kyllä on upea asu 💙 Tuollaista on hienoa pienen pojan kantaa. Onhan se mainiota seurata lasten leikkejä ja kuinka rooliasu tuo hehkua leikkimiseen 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin se on parasta, kun lapsi ilahtuu asustaan. Suurin kiitos se onkin, kun asu halutaan koko ajan päälle :). Kiitoksia Kanneli!

      Poista
  10. Waude. Mulle tuo sarja ei sano mitään, mutta asu on siisti. Varmasti mieluisa :) Toivottovasti teillä oli mukava kesä. Nyt hiljalleen syksyä kohti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Jani! Kesä oli ihan mukava, puuhantäyteinen :). Huomenna sitten palaamme kunnolla arkeen.

      Poista
  11. Voi miten upeasti toteutettu kokonaisuus! Luulin että nuo hatun hampaat oli purettu mainitsemastasi korusta. Hienosti tehty kaikki! Ja kalvossa oli taatusti nypräämistä! Jotenkin niin söpöä kun vielä tuossa ennen kouluyn menoa lapset on vielä niin pieniä ja leikkivät jne. Itselleni oli kyl pienoinen järkytys et meidän poika lopetti leikkimisen llähs tyystin koulun alettua. Ekan luokan jälkeisenä kesänä alkoi kyl uudestaan leikkimään, mut siihenpä melkein jäi. On minusta kyl vähän surullista. Pelimaailma on niin massuivinen et se imee mukaansa vaikka mitä tekisi. Nyt kesäaikaan onneksi leikkivät paljon ulkona kirkkistä yms. Mut ei kyl mitkään lelut oo kuuluneet kuvioihin enää aikoihin. Tai no joo. Ihan harvoin pyssyleikkejä. No mut ihanaa koulun aloitusta sinne! Se on oikeasti iso muutos! Nenäliinapaketti valmiiksi! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hampaat tosiaan tehtiin ihan savesta :). Kyllä sen lapsien leikkimisen muutoksen huomaa. Itse vielä kuudennella luokalla leikin barbeilla sujuvasti, mutta en taida kovin montaa sen ikäistä nykylasta tuntea, joka vielä leikkisi. Meilläkin on ulkoleikit jääneet oikeastaan kokonaan, tänä kesänä ei kertaakaan kaivettu esille hiekkaleluja. Kaikkia ulkopelejä kyllä senkin edestä, ja jalista :D. Onneksi kuitenkin legoilla meillä leikitään vielä, ja toivottavasti pitkään. Pelimaailma helposti imaisee mukaansa. Me on vielä vältytty siltä, kun ei oikein pojan kavereissa ole montaa, jotka saisi pelata enemmälti. Silloin tällöin, mutta on vanhempien kanssa sovittu, että kaverin ollessa kylässä ei tietokoneita yms kaiveta esille. Mutta varmasti sekin on edessäpäin, että tykkäävät enemmän pelata. Kiitoksia Sanna!

      Poista
  12. Tämä asu on niiiin upea! Hattukin on todella kekseliäästi tuunattu :-)

    VastaaPoista
  13. Ihan huikea asu, taidokkaasti rakennetut osaset! Vau! Mahtaa olla tosiaan onnellinen ipana ❤️ Tunnelmallista elokuuta teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa elokuuta teillekin Hannariina ja kiitoksia kommentista <3!

      Poista
  14. Nämä sinun pojan toiveiden mukaan tekemät asut ovat mieleenpainuvia paitsi pojalle myös meille blogisi seuraajille :). Elastinen, tämä, mitä kaikkea oletkaan tehnyt! Näistä varmasti moni saa inspistä toteuttaa omallekin lapselle "idoli asuja". Tämäkin niin viimeisen päälle kaikki tehty! Ja silti sortseja ja paitaa voi pitää erikseenkin - jos siis malttaa. Innolla odotan tulevaa koriste- ja herkkupostausta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Krista :)! Olisipa kyllä mukavaa, jos joku olisi saanut näistä asuista inspiraation! Juu, tykkään tehdä näistä "rooli"vaatteista sellaisia, että niitä voi käyttää sitten muutenkin. Todennäköisesti silityskalvothan irtoavat ajan kanssa pesuissa, joten kauluspaita menee ihan sellaisenaan. Ja toki sitä voi käyttää noiden kuvienkin kanssa kaverisynttäreillä esimerkiksi ja miksei koulussakin :).

      Poista
  15. Ihana asu, juuri sopivan asiallinen mutta rento alligaattorin pelastajan virkaan :)) Varmasti kiva toteuttaa näitä toiveita, kun ne tuo hyvää mieltä saajalle ja ompelijalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisista ompeluista minä innostun aika paljon, saa näprätä jonkun esikuvan mukaan hieman soveltaen :). Ja enitenhän siinä innostaa se, kun tietää pojan näistä pitävän. Kiitoksia Saija!

      Poista
  16. On kyllä upea asu! Viimeisen päälle kaikki yksityiskohdatkin. Nostan hattua, kun saat tällaisia aikaiseksi. Tuntuu, että viime aikoina olen entistä useammin turvautunut kaupan valikoimiin, kun en saa oikein mitään aikaiseksi. Ihan eri juttu tällaiset yksilölliset rooliasut, kuin kaupasta ostetut. Kaikkea hyvää sinne teille koulun alkuun! Meillä täällä myös yksi innokas ekaluokkalainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato :)! Minulle rooliasujen tekeminen on sellaista, josta nautin. Muutaman kerran olen miettinyt, että pääsisi niin paljon helpommalla, kun ostaisi valmiina. Ei tarvitsisi miettiä jatkokäyttöä :). Oi, teilläkin on ekaluokkalainen ❤ ! Pienille (ja vanhemmille) se onkin jännää aikaa. Mukavaa koulun alkua teillekin!

      Poista
  17. Upea asu! Nostan kyllä hattua, etenkin tuon silityskuvan leikkaamisesta, hienoa työtä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Unelmallinen :)! Silityskuvaa leikatessa haaveilin kyllä niistä hienoista laitteista, joita on tähän tarkoitukseen tarjolla :D.

      Poista
  18. Upea asu, ei voi muuta sanoa! Mä niiiiin tykkään sun tavasta rakennella näitä teemallisia pojan toiveasuja. Mietit tarkkaan kaikki yksityiskohdat ja toteutukset ja otat huomioon vaatteiden käytännöllisyyden, niin että asusta tulee toimiva kokonaisuus. Ja mitä kaikkea muuta asuun liittyykään, lahja, synttärivalmistelut..huh huh:) Mutta mitäpä sitä ei lapsensa eteen tekisi:) Tuossa logossa on kyllä ollu näpertäminen:) Leikkuri ois varmasti näppärä peli, mut hienosti sitä pärjää ilmankin:) Nuo savesta muotoillut hampaat on niin aidon näköisiä! Oikein jänskättää, mikä teema seuraavassa toiveasussa mahtaa olla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, leikkuri voisi helpottaa liikaakin :D. Onhan se kiva näprätä pieniä yksityiskohtia ja erityisesti tykkään näistä teema-asuista. Savesta oli kivaa kanssa tehdä, joskus tein enemmänkin kaikenlaisia hahmoja. Nyt ei ole tullut vuosiin tehtyä mitään sellaisia. Kiitoksia paljon Villa Pipo ❤ !

      Poista
  19. Hieno asu ja kuvio on kertakaikkisen upea! On siinä ollut näpertämistä.

    VastaaPoista
  20. Hei hienoja! Usein puhutaan että pojille ei oo mitään kivaa yms, mutta kyllä näköjään saa kun vain jaksaa väkertää. :) huippuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Katja! Kyllä pojillekin saa vaikka mitä kivaa, kun jaksaa käyttää mielikuvitusta :).

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).