torstai 18. elokuuta 2016

Matelijat valtasivat kodin (DIY koristeita synttärijuhliin)



Edellisessä postauksessa lupailin seuraavaksi kuvia pojan synttäreiden koristeista. Jokin näissä juhlakoristeissa vaan on, että niiden tekeminen kiehtoo joka vuosi. Mukavaa puuhaa yhdessä lapsen kanssa. Vietämme yleensä koko perhe sohvalla yhdessä aikaa suunnittelemassa tarjottavia ja koristeita. Poika saa valita mielesensä maut ja me kokoamme niiden ympärille syötävät. Juhlien järjestäminen on aina ollut minusta hauskaa puuhaa. Tykkään muutenkin laittaa kotia eri vuodenaikojen mukaan ja juhlakoristeiden teko menee samaan kategoriaan. 





Tämän vuoden teemaksi poikani valitsi matelijat. Piirsin liskon mallin ja niitä leikeltiin sitten koristeeksi eri värisistä pahveista. Tekstit tulostin suoraan värillisinä ja liimasin ne kartongille. Väreiksi valitsimme raikkaan oranssin ja vihreän sekä tietenkin ruskeaa.




Ruokapöydän koristeena käytin maastokuosista kangasta sekä pojan leluja. Pihan kitkemisen seurauksena löytyneet heinätupsut toimivat hyvin tuomassa hieman vihreää pöydille. Ikean tuikkukuppeihin laitettuna ne eivät nouse korkealle, ja niiden takaa ei tarvitse kenenkään kurkkia toisen kanssa keskustellessaan. Meillä tarjottavat ovat noutopöytä-periaatteella suoraan keittiöstä. 





Löysimme Askartelukulmasta väritettäviä kankaisia liskoja, näitä poika teki innoissaan. Varasimme liskoja myös osalle lapsivieraista sekä kaverisynttäreille, ja voitte uskoa, että niistä tuli hienoja! Näitähän voi värittää melkein millä vaan; tusseilla, akryyliväreillä, kangastusseilla ja koristella vielä erilaisilla liimattavilla koristeilla. Minä varasin käyttöön kangastusseja.


Kartongit, nauhat ja väritettävät liskot Askartelukulmasta
Ilmapallot Confetti Kuopio
Muoviset liskot ja käärmeet haalittu vuosien saatossa mikä mistäkin
Kangas omista varastoista

Jaoin poikkeuksellisesti tarjottavat omaan postaukseen, sillä tästä olisi tullut muuten pitkä :). En aio jatkossa blogata ruoka/leivonta-aiheita, mutta yksi poikkeus joukkoon mahtuu aina :D. Teidän blogejanne olen kyllä lukenut ahkerasti, mutta kommentoinnit ovat olleet satunnaisia. Uusi arki taas vaatii aikansa totuttelua. Kunhan tässä löytyy oma hyvä rytmi, niin ehtisi harrastamaankin jotain kivaa (kotityöt eivät oikein tunnu kivalle harrastukselle). Iltaisin sitä tuntuu vain kivalle istua sohvalla tekemättä yhtään mitään. Miten teidän syksynne on lähtenyt käyntiin?

Mukavaa loppuviikkoa ja alkanutta syksyä (meillä ainakin säiden puolesta on eletty syksyisissä tunnelmissa)!

34 kommenttia:

  1. Vau, näyttää superkivoilta synttäreiltä! Tosi hauskat nuo väritettävät matelijat. :)

    Mulla on vähän sama ongelma ajankäytön kanssa. Toisina iltoina olen enemmän koneella, mutta yhä useampina sohvalla möllöttämässä. Oon löytänyt klo kahdeksan hömppäohjelmat. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Veera! Minä en edes katso telkkaria nykyään, mutta jotenkin ei vaan iltaisin jaksa tehdä mitään :D. Lueskelen kirjoja ja selailen lehtiä. Ja tottakai aikaa menee pojan kanssa ollessa, koulupäivän jälkeen on kivaa yhdessä jutella ja touhuta.

      Poista
  2. Varovainen Wau, sillä en tiedä olisinko uskaltanut tulla teille! Minut saa säikäytettyä noilla kumikäärmeillä aina, en totu niihin ikinä :D. Mutta upeat synttärit, hienot koristelut ja tarjoilut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojan mummo ei kanssa erityisemmin välitä näistä matelijoista ;). Poika siedätti mummoaan kyllä, ottamalla yökylään mukaan kaikki käärmeensä. Kiitoksia Sanne-Maija!

      Poista
  3. Mahti syndet :) Koristeet toimii hyvin.

    VastaaPoista
  4. Wau.. Ihailen niin teitä, jotka jaksatte paneutua lapsen synttäreihin näin! Meillä juuri kahdet kaverisynttärit viime viikolla ja toisista poika ilmoitteli kavereille samana aamuna.. Tytön kavereille viestittelin kutsuja edeltävänä iltana.. Eipä siinä kyllä kovin paljon ehtinyt tarjoiluita saati koristeluja suunnitella.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä onkin lapsia hieman enemmän, yhdet synttärit on aika helppo suunnitella ja toteuttaa ;). En minä varmaan jaksaisi näin paljon panostaa, jos synttärit sattuisi aina sellaiseen aikaan, että olisi paljon töitä ja muuta. Lomalla ehtii aina vähän enemmän. Kiitoksia Raisa!

      Poista
  5. Kamalan ihana synttäriteema :-D. Meidän poika olisi kyllä arvostanut tällaisia synttäreitä.

    Nyt kesäloman jälkeen olen myös jämähtänyt sohvalle, mitään en saa aikaiseksi, mutta on kiva kuunnella, miten lapsien päivä on mennyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Erja! Minustakin on mukavaa kuunnella lapsen päivän tapahtumia ja viettää aikaa yhdessä koulupäivän jälkeen. Kyllä se arki tästä lähtee rullaamaan ja aikaa ja jaksamista harrastamiseenkin taas löytyy!

      Poista
  6. Onpa upeasti toteutettu kokonaisuus. Niin hienoja koristeita ja pienelle pojalle sopiva. Mukava kun yhdessä toteutatte näitä <3
    Syksy on kyllä totisesti alkanut, ainakin säiden puolesta. Useana päivänä on tuullut kovasti ja satanut vettä. Syksy on tuonut myös lapsille flunssaa, aika kurjaa. Metsästyksen alkaminen tuo oman lisänsä syksyn alkuun :) Oikein mukavaa viikonloppua sinulle Hanna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, flunssakausi ei ole yhtään kivaa. Toivottavasti taudit väistyvät pian. Kyllä meilläkin ensimmäinen syksyn flunssa pojalle jo tuli, ja metsästyksen alun huomaa, vaikka mies ei enää metsästäkään. Koiria juoksee iloisina vapaana :). Kiitoksia Kanneli ja oikein mukavaa viikonloppua sinullekin <3!

      Poista
  7. Waude mitkä synttärit siellä on ollut! Hienoja koristeita olette tehneet :)

    VastaaPoista
  8. Upean kammottava tuo eka käärmekuva :). Teidän juhlasuunnittelutapanne kuulostaa niin mukavilta. Kyllähän se aina tuo juhliin ihan eri tunnelman, kun mukana on joku teema. Meillä on aika harvoin, kaverisynttäreillä enemmän jos lapset ovat erityisesti jotakin toivoneet, niin kuin kouluneiti viime vuonna ;). Hui - kohta sitä onkin taas juhlia tiedossa :). Ihanan aurinkoista perjantai-päivää (täällä on tosi kaunis ilma nyt)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin oli eilen oikein kaunis sää, vaikka säätiedotus lupasi sadetta. Hieman toivoisin, että sataisi, niin saisin kerättyä loput marjat pihalta ;). Niin täynnä ampiaisia ole marjapuskat, että kerääminen oli äärimmäisen vaikeaa, kun kädessä oli koko ajan ampiainen marjan sijaan :(. Teilläkin on niin monet juhlat järjestettävänä vuoden aikana, että ei siinä varmasti kovin jaksa teemoja miettiä ja järjestää kaiken muun lisäksi. Meillä onneksi juhlat on yhteinen ponnistus, niin ei jää pelkästään minun kontolle kaikki. Silloin en varmaan tekisi yhtään mitään koristeita :D. Kiitoksia Krista!

      Poista
  9. Kyllähän tällaiset upeat koristelut tekevät jo puolet juhlatunnelmasta! Ihanan raikkaat värit ja kekseliäitä juttuja. Juhlien järjestäminen on tosi kivaa puuhaa. Jotenkin onnistun vaan aina kehittämään kamalan stressin varsinkin tarjottavien kanssa, vaikka pitäisi osata nauttia juhlien valmistelusta. Mukavaa alkavaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato! Ainahan sitä juhlien järjestämisessä on myös se stressi-elementti mukana ;). Tosin olen tässä vuosien saatossa jo oppinut todella hyvin organisoimaan työt ja tekemiset, ettei tule niin kamalaa kiirettä juhlien alla. Vaikka aina sitä vielä viimeisiä tarjottavia viilataan paria sekuntia ennen vieraiden saapumista :D.

      Poista
  10. Mahtavasti olet taas paneutunut juhlakoristeluihin. Lapselle tulee tällaisesta ikimuistoinen hetki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsen ilo onkin tärkeintä, hän nauttii, kun saa yhdessä äidin kanssa koristella kotia ja sillä tavalla auttaa juhlavalmisteluissa :). Kiitoksia Pikku Akka!

      Poista
  11. Voi miten paljon vaivaa olette nähneet! Ilmankos lopputulos on noin hieno. Näistä jää mukavat muistot :)

    VastaaPoista
  12. Moikka Hanna! Upea lopputulos koristeluissa! Tykkään seurailla sun blogia, ja siksipä haastoinkin sut mukaan esittämään omat suosikkisi, blogissa lisää http://thediystories.blogspot.fi/2016/08/rakkaudella-tehty-ylpeydella-pidetty.html ! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitoksia paljon Paulina ❤ ! Käyn kurkkaamassa haastetta, kunhan arkikiireet helpottaa.

      Poista
  13. Ihan huisin hienoja koristuksia, jotka ovat kyllä ilo vieraiden ja juhlakalunkin silmille. Lastenjuhlissa saa olla väriä ja sitä näistä löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lastenjuhlissa tosiaan voi irroitella väreilläkin reilusti :). Kiitoksia Jani!

      Poista
  14. Hienot kotisteet! Ihanasti olet paneutunut lapsen toivomaan teemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsen kanssa on yhdessä kivaa tehdä näitä ja miettiä, miten teeman saa toteutettua kohtuullisen helposti. Kiitos mARa!

      Poista
  15. Upeat juhlakoristelut! Ja sehän on just parasta, kun itse synttärisankari pääsee mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan valmisteluja. Ei käy aika pitkäksi synttäripäivää odotellessa, kun riittää puuhailtavaa koristeiden parissa:) Hmm.onkohan siellä leivottu liskokakku?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että puuhaaminen lievittää jännitystä :). Kakut ja muut tulee aikanaan sitten blogiin ;). Kiitoksia Villa Pipo ❤

      Poista
  16. Vau, mahtavat koristelut! Tai itseäni saattaisi kyllä puistattaa tuo liskojen ja käärmeiden määrä :D

    VastaaPoista
  17. Moikka Hanna! Pitkästä aikaa. Sullakin taitaa olla vähän taukoa meneillään. Mutta kun palaat taas bloggaamisen pariin, mun blogista löytyy sulle haaste! Se on myös kiva ja helppo postausidea.

    Hienoja koristeita oot taas kerran tehnyt, vaikken liskofani ole minäkään. Mutta noissa on jotain herttaista :) Mutta sitä ei passaa kertoa synttärisankarille. Onnea tosi myöhässä hänelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, miten ihanaa "nähdä" sinua Sinikka ❤ ! Taukoa blogista on ollut, mutta kyllä täältä vielä postauksia joskus tulee :). Kiitoksia haasteesta ja kommentista, toki otan osaa haasteeseen!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).