keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Keittiön väripilkku


Pitkä tauko, ja nytkin hyvin pieni juttu tänne :).

Keittiöön virkkailin vähän väriä, kesäisin sitä kaipaa (mikä tuntuu muuten hassulle; syksyllä valitsee tummia sävyjä ja kesällä raikkaita. Ehkä värit voisivat tuoda syksyn pimeyteen iloa?). Tiskiliina siis valmiina vihdoinkin. Tiskipöydällä on aina pesuainetta suihkepullossa ja rätti hyvin kuivuu siinä päällä. Välitila"laatoituksena" meillä muuten toimii tuollainen liitutaulumaalilla maalattu metallilevy. Kauppalistaa kirjoittelen siihen ja magneetilla saa tarvittaessa lappusia kiinni.


Pylväitä, ketjusilmukoita, pitkiä pylväitä. 

Ei huvittanut virkata ohjeiden mukaan, joten tein mitä mieleen juolahti. Kunhan nyt kohtuullisen pyöreänä pysyi. Neliöitä ja suorakaiteita keittiössä näkyy tiskiliinoissa, samoin mustaa ja valkoista. Nyt siis tämä väripilkku hieman piristää.

Iittalan Satumetsä-muki sopii nyt rätin kanssa yksiin.

Olen minä oikeasti ommellut hurjan paljon valmiiksi juttuja, mutta kameran kanssa ei olla ehditty tehdä niiltä osin treffejä. Tällä viikolla toivottavasti saan nekin kuvattua.

Kylmästä säästä (ainakin täällä + 7 ei kovin lämmitä) huolimatta ihania päiviä teille kaikille!

10 kommenttia:

 1. Tuo "rätti" kyllä tosiaan tuo keittiöön iloa ja kauneutta, eihän sitä tohdi edes rätiksi kutsua! Ihana tuo muki, tykkään kovasti tuosta Klaus Haapaniemen tyylistä, meiltä löytyy muutamia Taika-sarjan astioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Minusta on ihanaa tarttua siivotessakin näihin kivoihin rätteihin, pieni ilo omaan arkeen. Taikaa meiltäkin löytyy muutamia astioita, kaksi näitä Satumetsiä saimme ystäväpariskunnalta. Ihana piriste kahvihetkeen. Haapaniemellä on kieltämättä ihania kuvituksia, niin moniuloitteisia ja mielikuvituksellisia.

   Poista
 2. Kaunis väripilkku, hyvin mätsää mukiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Laura! Blend Bamboossa nuo sävyt ovat raikkaampia, mitä aiemmin käyttämissäni Novitan Bambu-langoissa.

   Poista
 3. Ai rätti?! Minusta tuo liina, hieno sellainen :). Voi, kun ennättäisi virkkailla! Meiltäkin tuota samaa sarjaa löytyy, olen jopa suunnitellut modifioivani jotakin vaatteeseen näistä kuvioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanne-Maija, rättinä tulee itse puhuttua kaikista näistä virkkaamistani ;). Olen kyllä monet rätti/liinat väkertänyt, kaikkia ei jaksa aina kuvatakaan vaikka ihan kivoja ovat olleetkin. Klausin kuvioista olen joskus nähnyt jonkun mekon, olisikin mielenkiintoista nähdä näitä kuvioita kankaina. Tosin, jos vilkaisee esimerkiksi Klausin suunnittelemien tyynyjen hintoja, voi olla ettei kangasta raaskisi edes leikata. Hipelöisi aina tasaisin väliajoin ja miettisi sitä kuningasideaa :).

   Poista
 4. Voi miten kaunis tiskiliina. Aivan kuin pöytäliina, niin sievä. Mahdottoman siistillä käsialalla ja vielä omasta päästä olet loihtinut. Tuollaisia piristeitä tiskipöytä tarvitsisi. Onpa kätevä tuo taustalla oleva materiaali, että voit kirjoitella ja koristella sitä mielesi mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kanneli! Meillä on aika tummasävyinen keittiö, yläkaapit on kylläkin valkoiset, mutta väriä kaipaa välillä. Sisustuksessa suosin aika perusvärejä; mustaa, harmaata, ruskeaa ja valkoista. Niitä on niin helppo piristää pienillä kankaisilla yksityiskohdilla. Liitutaulu on kyllä näppärä, siihen saa niin helposti muistettavat asiat kirjoitettua.

   Poista
 5. Kylläpä onkin simpsakka väripilkku, kirkas ja raikas.

  VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).