maanantai 22. joulukuuta 2014

Rauhaisaa joulua! (jouluviemisiä ommellen)Joulukukkien sijaan olemme jo monena vuonna vieneet jotain muuta. Tänä vuonna paketteihin eksyi kestosuodatinpusseja (ohje täällä <-klik), kestotiskiliinoja, kuivattuja omenoita (ohje täällä) sekä pyyhe. Hieman pakettien sisältö saattaa vaihdella ja jonnekin eksyi jotain muutakin pientä :).

Pyyhkeitä teimme yhdessä pojan kanssa. Ompelin mummoni vanhoja pellavia pyyhkeiksi ja niihin leimailimme perunoilla sydämiä ja tähtiä, tekstileimasimella Rauhallista joulua (Askartelukulmasta) sekä pojan kädenjälkiä kummeille ja isovanhemmille. Näitä pyyhkeitä jokainen saa sitten käyttää makunsa makuun astiapyyhkeinä, leivinliinoina tai käsipyyhkeinä. Yhteen pyyhkeeseen kokeilin epäonnisesti myös kloriittia samalla pitsikuviolla kuin äitini paitaan (täällä). Kuviosta ei kovin tarkka tullut, mutta ihan kiva kuitenkin.Kestotiskirättejä ompelin vinon pinon myös. Erilaiset epämääräisen kokoiset trikoojämät pääsivät käyttöön, toinen puoli bambu joustofroteeta. Muutaman tein ihan pelkästä bambu joustofroteestakin. Vimman letti, siitä oli pakko tehdä kotiinkin yksi rätti. En tiedä teinkö pahankin pyhäin häväistyksen käyttäessäni tätä yhtä suosikkikuosiani rätteinä. Lohduttaudun sillä, että siitä jääneet palat olivat kyllä sen verran pieniä ettei niistä mitään järkevää olisi saanut!Suodatinpusseihin ja rätteihin mukaan ohjeet pesuun ja käyttöön. Aiemmin pussitetut omenatkin saivat pienet koristeet pusseihinsa. Koko komeuden pakkasin vielä ompelemiini kangaspusseihin, joista en kuvaa ehtinyt ottamaan.


Tilda-tontut ovat jo viime vuonna valmistuneet. Niistä ja jouluisesta kaukosäädinpussista juttua täällä. Tänä vuonna nämä tontut saivat pojalta uudet nimet: Pirpana ja Väinökkinen, tv:n joulukalenterin tonttujen mukaan.

Vielä huomenna siivous loppuun ja ruokien laittoa, sitten onkin aika rauhoittua joulun viettoon rakkaiden kanssa. Lahjat kaikki valmistuivat ajallaan ja odottavat aattoa paketeissa. Niistä sitten joulun jälkeen lisää. Minä sain tänään ensimmäisen joululahjani, mieheni teki minulle työhuoneeseen uuden pöydän <3. Nyt mahtuu taas entistä paremmin ompelemaan ja askartelemaan. Oletteko muut toivoneet harrastukseen liittyviä lahjoja?

Rauhaisaa, rentouttavaa ja lämminhenkistä joulua teille kaikille!

20 kommenttia:

 1. Oikein mieluisia viemisiä olette tehneet! Rauhallista ja tunnelmallista joulunaikaa myös teille.

  VastaaPoista
 2. Ihania, ajatuksella tehtyjä lahjoja! Meidän jouluvalmistelut etenee samalla tahdilla, kuin teilläkin :) Joululahjaksi en ole toivonut mitään, mutta itsetehty ilahduttaa aina ja kieltämättä olisin onnellinen vaikkapa jostakin kässäilyyn liittyvistä tarvikkeista :) Oikein rauhaisaa joulua teidänkin perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on meillä koti siivottu :). Hyvä mieli ja joululaulut soi. Minä toivoin uutta objektiivia kameraan, ja toivottavasti joulupukki sen muistaa :D. Kiitoksia Pizzicato!

   Poista
 3. Voi, miten kauniita paketetteja! Ihanasti olet paketoinut. Itsekin tykkään kyllä tuollaisista hyötylahjoista. Ja mitä suosikkikuosiin rättinä tulee, niin eikö ole paljon parempi, että pieni tilkkukin pääsee käyttöön kuin että se jäisi vain tilkkulaatikkoon vuosiksi odottelemaan vuoroaan.

  Ihanaista ja rauhallista joulunaikaa Sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pikku Akka! Mekin saimme aivan ihania paketteja kaikilta ystäviltä ja läheisiltä. Aikuisten kesken meillä on ollut tapana jotain näitä hyödyllisiä juttuja, tai syötäviä lahjoittaa toisilleen. Olen samaa mieltä, että parasta saada ne ihanuustilkutkin käyttöön :).

   Poista
 4. Ihanat paketit olet tehnyt, varmasti mieluisat saajilleen.
  Itselläni ei ole lahjatoiveita. Mutta toki käsitöihin liittyvä ilahduttaisi suuresti.

  Rauhaisaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsityöjutut ovatkin varmasti monelle täällä vierailevalle mieleisiä :). Kiitos mARa!

   Poista
 5. Kivoja jouluviemisiä, itse ainakin ilahtuisin tuommoisista! Tontut on kyllä ihan superhauskoja, piti käydä lukasemassa linkityksetkin :)
  Oikein hyvää ja rauhallista joulua teidän väelle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Eerika! Nämä tontut ovatkin saaneet olla monissa leikeissä mukana. Ja hyvin ovat kestäneet :).

   Poista
 6. Tuollaiset tontut kun joskus saisin itsellekin tehtyä, ne ovat vaan niin upeat! Oikein hyvää ja rauhallista joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ensi jouluksi sitten ompelet tonttuja :). Kiitoksia Elina!

   Poista
 7. Olette tehneet tarpeellisia ja käytännöllisiä lahjoja, visuaalisuutta unohtamatta! Oikein ihanaa joulua, oli mukava "tutustua" sinuun tänä vuonna <3

  VastaaPoista
 8. Ihania viemisiä <3. Toivotan sinulle ja perheellesi ihanaa joulun aikaa :-)

  VastaaPoista
 9. Kivoja viemisiä ja vielä kauniissa paketeissa! Juuri kävin ostamassa kaupasta kukkasia viemisiksi, mutta ensi jouluna ehkä ompelen jotain itse :) Rauhallista joulua myös teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat ovat aina ihania, meidän muistettavat vaan usein saavat niin paljon kukkia, että olemme koettaneet niiden vientiä vähentää. Suklaa on myös yksi sellainen, mitä joulun aikaan tulee ovista ja ikkunoista :). Tosin minun jouluuni suklaa kuuluu ehdottomasti. Kiitos Mandariinimania.

   Poista
 10. Huh, miten paljon on blogeissa postauksia kun meillä on tietokone ollut koko joulun kaapin perällä.. :) Ihania viemisiä olet tehnyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman huomasin minäkin, vaikka ajattelin ettei joulun aikaan tule ehkä niin paljoa postauksia :). Ehkä nyt olen jo käynyt kaikissa lukuluettelon blogeissa, toivottavasti ei jäänyt ketään väliin. Kiitos Raisa P!

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).