tiistai 17. helmikuuta 2015

Pöllöilyä (paita pojalle)


Välipalaompeluna paita pojalle :). Muut projektit ovat työläämpiä, joten tällainen pikkuinen nopeasti valmistuva juttu tekee ompeluinnolle hyvää. Poika sai itse valita Eurokankaasta mieleisen kankaan, josta lupasin hänelle paidan tehdä. Pöllökangas kiehtoi eniten.

Lapset kasvavat huimaa vauhtia, joten oli siirryttävä vaatteiden koossa seuraavaan. Valitsin tähän paitaan koon 128cm, eikä siinä ole liian pahasti kasvunvaraa. Poika on hieman alle 120cm pitkä. Tämä kaava oli uusi tuttavuus, mutta hauska noiden hihojen osalta.

Hihojen ja pääntien kaitaleiden valinnassa turvauduin kangaskaappini (tai ennemmin kaappien...) kätköihin. Kivasti tämä tummanruskea raitakangas sopiikin pöllöjen seuraksi. Helma on ommeltu hunajakennolla ja hihat samoin. Hihojen suuhun ompelin kuminauhaa, jotta hieman liian pitkät hihat eivät valu häiritsemään käsien touhuja.

Paidan kaava Ottobre 1/2015 11. Smart Guitars koko 128
Pöllötrikoo Eurokangas
Raitaneulos kirpputorilöytö

Housut on postattu aiemmin täällä (<-klik)

Muutamia pienempiä ompeluksia on työn alla lisäksi, nyt tarvitsen välillä jotain, mikä valmistuu hujauksessa (isommat ompeluprojektit hyvällä mallilla suunnittelun suhteen). Puikot kilisevät myös ja neula viuhtoo ristipistoja :). Niistä jotakin sitten seuraavaksi tänne blogin puolelle.

Meillä hiihtolomaan on vielä kaksi viikkoa aikaa, mutta kävimme jo viime viikolla Levillä lomailemassa koko perhe :). Irtiotto arjesta hiihdellen ja mäkeä laskien teki hyvää. Puikot heiluivatkin ahkerasti pitkällä automatkalla.

Mukavaa viikonjatkoa kaikille! Ja hauskaa lomaa niille, joilla sitä jo vietetään! 

23 kommenttia:

 1. Paidan malli sopii mainiosti kuosiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Erja! Ilman hihoja paidan malli vaikutti kovin tyttömäiseltä, mutta hihat muuttivat ilmeen sopivasti.

   Poista
 2. Eikö olekin kiva välillä tehdä pikaompeluksia, minustakin ne ovat piristäviä. Hienon kankaan poikasi valitsi:) Raitakangas sopiikin hyvin printtikankaan kanssa. Kaava näyttää kivalta, pudotetut hihat on hyvä yksityiskohta. Mukavaa viikon jatkoa sinullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, välillä haluaa saada nopeasti valmista. Pieni piristys päivään. Vaikka pääasiallisesti nykyään miettii, mitä uutta kivaa yksityiskohtaa vaatteisiin keksisi :). Se johtaa siihen, että projektit kestävät hiukan kauemmin, mutta ovat kyllä sitten mielenkiintoisempia :). Kiitoksia Kanneli!

   Poista
 3. Mahoton emäntä olet, monta rautaa tulessa! Kivat nuo pudotetut hihat, hieno ison pojan paita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina! Minulla on aina muutama keskeneräinen käsityö. Välillä on aikoja jolloin mikään ei tunnu valmistuvan, ja sitten niitä valmiita töitä putkahtaa urakalla :D. Yleensä neulon/virkkaan/kirjon automatkoilla tai telkkaria katsoessa (tai jos istun odottamassa, että poika saa syötyä ruokansa ;)). Ompeluun tarvitsen ihan omaa aikaa (mielellään rauhallista), yleensä lauantai on ollut minun ompelupäivä ;).

   Poista
 4. Paidan malli näyttää kivalta. Ja kivan kuosin on poikasi löytänyt! :)

  VastaaPoista
 5. Tämä pöllökuosi on kyllä kiva, ja hienosti toimii tuon kaavan kanssa.

  VastaaPoista
 6. Raidat sopivat mahtavasti, tasapainottavat hienosti kuviollista pintaa! Nyt onkin EK:ssa ollut tarjolla vaikka minkälaisia kuviotrikoita. Täällä kanssa on yksi neuletyö kesken ja kasa muita projekteja odottamassa vauhtiin pääsyä :). Ihanaa nähdä, mitä ristipistoilet siellä, niitä olen tehnyt todella vähän. Viime syksynä löysin yhden ulkolaisen lehden, jossa oli kyllä niin kauniita ristipistoja, että alkoi houkuttamaan nekin :). En vain taida tohtia heti tehdä tavalliselle kankaalle, täytyisi hakea sitä sellaista kirjontakangasta (en nyt muista nimeä) niin tulisi tasaisempaa jälkeä ehkä ;). Onpa mukavaa, että olette päässeet lomailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mukava, että näitä kuviotrikoitakin on tarjolla kivijalkakaupoissakin vähän entistä paremmin. Tosin en enää niin paljoa tykkää näitä ostella, pojan toiveista lähinnä :). Olikohan se aidakangas, mitä tarkoitit? Minä tein aidakankaalle, mutta taisi mummon vanhat langat olla liian ohuita siihen. Katsotaan julkaisenko pelkän ristipistoilun täällä, vai teenkö valmiiksi tuotteeksi ensin ;). Pistot nimittäin ovat jo valmiina. Kiitoksia Krista!

   Poista
  2. Juuri sitä tarkoitin, aidakangastahan se tosiaan on nimeltään :)

   Poista
 7. Hyvä peruspaita ja kun on mieleistä kangasta, on pojan kivaa pukea se ylleen. Jaha, kirjontakärpänen jatkaa sielläkin lentoaan ;). Täällä etelässä on hiihtoloma tällä viikolla ja sen huomaa töissä sekä liikennevälineissä. (Pähkäilen tässä: kuinkahan kaukana asustelet, jos kolme viikkoa vielä koululaisten hiihtolomaan?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Hieno tar! Kirjonnat on hauskoja, välillä vähän uusia juttuja entisten käsitöiden rinnalle :). Emme me kovin kaukana (tietysti se on suhteellista, miten matkan kokee) Helsingistä asu, vain noin 400km. Viikolla 10 vietetään hiihtolomaa täällä Itäisessä Suomessa, Kuopion lähettyvillä :).

   Poista
 8. Minä olen niin hidas syttymään uusille villityksille, että vasta nyt alan ymmärtää näiden digiprinttien päälle :) Tämä pöllökuosi on kyllä hauska ja raidat sopivat siihen mainiosti! Loma Levillä kuulostaa superkivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole vielä itse oikein syttynyt näille digiprinteille, mutta äitihän ompelee pojalle mieleistä :D. Hitaasti minäkin sytyn uusiin juttuihin ja yleensä ne ehtivät mennä jo pois muodista, kun innostun itse. Levillä oli kivaa, kun säätkin suosivat meitä. Ladut olivat niin hyvässä kunnossa, että oli kivaa pojankin harjoitella enemmän hiihtoa. Kiitoksia Pizzicato!

   Poista
 9. Just hyvä välipalaompelus. Just näitä tarvii, kun muut hommat on seisoksissa tai ovat niin isoja, etteivät valmistu päivässä eikä kahdessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka! Välipalat auttavat jaksamaan ;).

   Poista
 10. Kivan kankaan poika valinnut, paidan malli sopii hyvin kuosiin. Itsekin olen hitaasti syttynyt digeille, mutta kyllä niistä vaan kivoja vaatteita tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mARa! Kivoja vaatteita näistä tosiaan ovat monetkin tehneet, mutta edelleen jotenkin hieman vierastan näitä itse :). Minä sitten varmaan innostun kunnolla, kun näitä ei enää myydä missään :D.

   Poista
 11. Upea kangas, yritin ehdottaa meidän neidille, mutta ei kelvannut. Äiti olisi tykännyt kovastikin Mitotukset ovat siirtymässä väljempiin myös lasten vaatteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin lämpenin tähän pöllöön sen verran, että mietin mihin omaan juttuun käyttäisin jämän ;). Minä tykkään yleensä aika istuvista vaatteista, tosin lapselle tulee kyllä tehtyä vähän reilumpia vaatteita (menee vähän pidempään sitten eikä harmita, jos ihanaa vaatetta ei ehdi pitääkään montaa kertaa). Kiitos Sanne-Maija!

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).