keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Hyvää kesää!Työ painaa mieltä, aikaa harrastamiseen jää vähän. Kotityöt odottavat. Pölyt kasaantuvat tasojen päälle. Pihalla kasvaa rikkaruohoja. Nurmikko on liian pitkä. Varasto huutaa puita talven varalle. Yritän nyppiä pihalta kiireellä pahimmat rikkaruohot. Lapsi tulee selkäni taakse. Kivahdan, että anna minun tehdä edes tämä homma rauhassa. "Äiti, minulla on sinulle lahja". Seisahdun, käännyn ja katson lapsen ilmettä. Rakkautta, iloa ja onnea. Kaikki se työn määrä katoaa siinä hetkessä. Kireys, kiire ja stressi. Pysähdyn ja näen taas selvästi sen, mikä on tärkeintä. Antaa rakkautta niille, jotka ovat sydäntäni lähellä. 
Aamulla löydän lapsen viestin pöydältä. Koko päivän herkistyn, kun katson kuvaa puhelimesta. Minun lapseni. Muistuttaa jatkuvasti siitä, että on tärkeää pysähtyä. Olla läsnä. Katsoa toista silmiin ja aidosti kuunnella, mitä hänellä on sanottavanaan. Mihin minulla on kiire? Miksi en voisi olla taas tämän hetken hänen kanssaan? Siivota ehtii myöhemmin. Mutta koskaan en saa takaisin sitä hetkeä, jolloin lapsi käpertyy syliin ja saamme olla yhdessä. En varmasti tule murehtimaan vanhainkodissa kiikkustuolissa sitä, etten siivonnut ihan niin usein. Tai jätin yhtenä kesänä pihan vähän enemmän oman onnensa nojaan. Minä muistan vain tämän. Sen, kun lapseni laittoi kätensä omaani ja kulki vieressäni. Hymyili minulle ja sanoi rakastavansa.
Aloitan neulomaan hänelle villasukkia. Rakkaan varpaat pysyvät sitten talven kylmyydessä lämpiminä. Ehkä hän muistelee näitä hetkiämme samanlaisella lämmöllä, mitä minä muistelen omien vanhempieni kanssa vietettyjä. Ei niitä matkoja, ei huvipuistokäyntejä, vaan sitä rakkautta mitä olen saanut osakseni. Hetkiä sylikkäin, vierekkäin. Yhdessä. Sillä aina voi pysähtyä ja kuunnella. 

Viettäkää ihanaa kesää läheistenne kanssa! Minä palailen taas, kun aikaa on :).

40 kommenttia:

 1. Voi, miten koskettava kirjoitus, ja enemmän kuin tarpeellinen muistutus pysähtymisen tärkeydestä tännekin viime aikasen häsiksen keskelle, vaikka lomalla ollaan! mukavia kesähetkiä teille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Nuppuja <3! Lomallakin riittää puuhaa ja tekemistä, silloin onkin mainio aika hetkeksi pysähtyä vain nauttimaan.

   Poista
 2. Kaunis teksti ja tärkeä sanoma! Oon samaa mieltä, että siivoamista voi aina lykätä, mutta täytyy silti tunnustaa, että olen viime aikoina raivannut vimmatusti tavaroita pois. Tuntuu, että tarvitsen tilaa ja selkeyttä ympärille, jotta voin paremmin keskittyä tähän hetkeen ja tyttöihin.

  Oikein ihanaa kesää teille!! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se kyllä joskus iskee kunnolla. Siivousvimma nimittäin :D. Ja minullekin on kyllä tärkeää, että kotona on edes tavarat paikoillaan, ja onhan toki puhdas koti aina puhdas koti ;). Kiitoksia Veera <3!

   Poista
 3. Ihana poikasi! <3 Tärkeä muistutus meille ihan jokaiselle. Tuo rikkojen nyppiminen tuntuu tänä kesänä olevan sellainen, mitä minä en saa aikaiseksi. Yritystä kyllä on ollut, mutta aina joku pieni kiipeää selkää pitkin ja heittelee roskat takaisin kukkapenkkiin.. Ehkä sen työn aika on myöhemmin.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Raisa <3! Se on kyllä kumma, ettei tekeminen lopu edes tekemällä ;). Varsinkin rikkaruohoja tuntuu meillä olevan joka nurkalla, enkä vaan ehdi kaikkea nyppimään. Edellisinä kesinä toki minulla oli enemmän aikaa myös pihahommiin, tänä vuonna on ollut paljon kaikkea muuta.

   Poista
 4. Ihana teksti ja tärkeä asia muistaa. Kiitos muistutuksesta.

  VastaaPoista
 5. Voi rakkaus! Nyt ollaan asian ytimessä, juuri noinhan sen pitää olla ❤️ Ihania aikoja perheellenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :). Kiitoksia samoin Hannariina teillekin <3!

   Poista
 6. Niin hyvin pystyn samaistumaan kirjoittamiisi riveihin! Luin tekstin ensimmäistä kertaa eilen illalla (niiskutellen) ja pidin tuon ajatuksen tänään lasten kanssa lomaa viettäessäni visusti mielessäni :) Ihania kesäpäiviä teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pizzicato <3! Voi, kun mukava kuulla, että tekstissä oli jollekin jotain syvempää sisältöä.

   Poista
 7. Liikuttavan hellyyttävä viesti ja lahja! Hyvä on tosiaan pysähtyä miettimään mikä on oikeasti tärkeää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Saija! Pysähtymisen tärkeys tahtoo unohtua itselläkin niin usein.

   Poista
 8. <3 Ihanaa kesää teille ja mukavia, muistorikkaita hetkiä. Nautitaan näistä vuosista, kun lapsemme ovat vielä pieniä ja lähellä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pikku Akka ❤ ! Lapset tosiaan ovat vain pienen hetken pieniä. Nautitaan :)

   Poista
 9. Ihana postaus :) Hyvää ja kiireetöntä kesää teille :) Yritän minäkin ottaa tästä neuvosta vaarin ;)

  VastaaPoista
 10. Rentouttavaa kesälomaa! Nautitaan nyt kun siihen on mahdollisuus.

  VastaaPoista
 11. Kuulostaapas kovin tutulta. Tänään totesin samoin tytölleni kun pienin hedelmäsalaattiaineksia melkein samoilla sanoilla. Tyttö (5v) kuitenkin totesi rauhallisesti, että minulla on idea miten se käy nopeammin, minä tulen auttamaan. Oli kyllä pakko pyytää anteeksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset ❤ . Heillä on kadehdittava kyky olla tässä ja nyt. Kiitoksia Upcyclelina!

   Poista
 12. Puhutteleva teksti. Siinäpä oppimista minullekin. Hyvää kesää!! <3

  VastaaPoista
 13. Kyllä, niiiin totta! <3 Tuli kyynel silmään. Osittain ehkä huonosta omatunnosta. Olen näissä samoissa ajatuksissa ollut viime päivinä taas kerran. Vaikkakin olen kotiäitinä ja fyysisesti koko ajan lasten kanssa, niin tiedän, että henkinen läsnäolo on taas loistanut poissaolollaan. Ei koko aikaa, mutta liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huono omatunto varmasti vaivaa meitä kaikkia :(. Itsekin havahdun monesti iltaisin, miten loistin henkisellä poissaolollani. Se helposti unohtuu. Mutta aina voi tehdä paremmin, kun ei liikaa jää murehtimaan aiempia virheitään. Kiitoksia 9-10 kommentista ja ihanaa kesää!

   Poista
 14. Mitä ihaninta kesää myös sinulle. Täällä odotellaan, kun aikanaan palailet :)

  VastaaPoista
 15. Hyvä ja tärkeä aihe jälleen! Hetkessä elämisen taito. Lämmin "kotiluola" ja

  rakastava ja toisia tukeva ilmapiiri on tärkeintä. Hyvää kesää! -Sade

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tärkeintä on hyvä ilmapiiri rakkaudella tehty :). Kiitoksia Sade!

   Poista
 16. Sniif. Tekstiä lukiessa silmät kostuivat ja samalla tunsin myös pienen piston sydämmessäni. Voi kun sitä aina muistaisi laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Tuppaa itselläni välillä unohtumaan arjen kiireiden keskellä..Nauttikaamme siis kesästä, kiireettömästä sellaisesta ja perheen kanssa yhdessäolosta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Villa Pipo ❤! Se on kyllä niin totta, että arjen pyörityksessä tahtoo unohtua tärkein. Toki välillä on tehtävä vaan kotihommiakin, mutta kun itsekin muistaisi sen, että kiireinen mieli tarttuu muihinkin. Pitää aina välillä muistuttaa itseään, että lapselle joskus riittää pienikin kiireetön hetki.

   Poista
 17. Tämä on aivan ihana kirjoitus ja niin totta joka sana. Kirjoitus varmasti on koskettanut syvästi jokaista äitiä ja isää, joka sen on lukenut. Itsekin huomaan lapsille sanovani, että äidin pitää tehdä nyt sitä ja tätä, mutta aika harvoin se asia on sellainen mikä ei oikeasti voisi hetkeä odottaa, niitä levällään olevia asioita kun lapsiperheessä on muutenkin aika paljon ;) . Ihanaa loman jatkoa teidän perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan totta, että harvoin ne hommat on niin tärkeitä, etteikö ne voisi hetken odottaa. Tekemättömien töiden lista on pitkä kuin nälkävuosi, mutta lapset kasvaa ja pian sitä huomaa ettei äitiä enää niin usein kaivata. Eiköhän sitä ehdi sitten myöhemminkin puunaamaan ja puleeraamaan paikkoja :). Kiitoksia Krista ❤ !

   Poista
 18. Ihana kirjoitus ❤ Niin kauniisti kirjoitit. Mukava oli taas tulla kurkistamaan sivujasi😊 Nautihan kesän lämmöstä 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa nähdä sinua täällä blogien puolella Kanneli ja kiitoksia kommentista ❤ !

   Poista
 19. Kaunis kirjoitus ja niin totta joka sana <3

  VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).