keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Yksinkertaiset, helpot joulukortitJouluinen tervehdys teille kaikille! Stressitön joulun odotus on sujunut vallan mainiosti.  Joulukorttien teon aloitin hyvissä ajoin ja sain kuin sainkin kaikki matkaan ajoissa. Huomasin, mikä minua on aiempina vuosina stressannut korttiaskartelussa; en tykkää tehdä yhtä ja samaa korttia monta kappaletta. Nyt tein juuri niin monta samanlaista kuin innosti, ja vaihdoin sitten aihetta. Ja korttien tekeminen olikin todella hauskaa :)! 
Saatte tyytyä tällä kertaa nopeisiin kännykkäkuviin, oma puhelimeni ei ole varustettu hyvällä kameralla, mutta kyllä näistä nyt selvän saa. Kuvaamiseen minulla ei valitettavasti ole ollut aikaa. Tai toki olisi, jos sen vaan järjestäisi. Tänä syksynä nimittäin olen huomannut entistä paremmin sen, että haluan oikeasti antaa omalle perheelle enemmän aikaa, enkä pelkästään hautautua harrastamaan omiani. Meidän perheen elämä kun on sitä, että olemme todella harvoin koko perheellä kotona. Mies on oikeastaan melkein kaikki viikot jossain reissussa ja viikonloppuisin sitten on meillä yhteistä aikaa. Tänä syksynä pitkien mantereen ylittävien reissujen takia muutama viikonloppukin jäi väliin, ne olivat pitkiä viikkoja ne :). Tähän elämään me olemme tottuneet jo vuosien saatossa ja se on se elämä, jota me elämme. Syksyn aikana olen kuitenkin tehnyt enemmän itsekin töitä, joten vapaa-aika käytännössä tietenkin menee ihan kodin ja lapsen hoitoon. Blogi on jäänyt vähemmälle huomiolle. Elämän realiteetteja, kaikkea ei voi aina saada :).
Toki harrastukset ovat tärkeitä, enkä niistä luovu. Käsityöt tuovat paljon mielihyvää. Teen vaan vähemmän ja keskityn enemmän perheen hyvinvointiin. Sillä se on kantava voima. Ja se on myös se asia, mikä tekee joulusta ihanan ja stressittömän. Perheen lämpö ja rakkaus. Niiden asioiden huomaaminen, mitkä ovat elämässä oikeasti tärkeitä. Vaikka haluaisin kommentoida entiseen tahtiin teidän blogeja, niin silti se aika oman miehen kainalossa on kultaakin arvokkaampaa ja oman lapsen huomioiminen. Läsnäolo. Sillä siinä me saamme luoda pohjan koko loppuelämällemme, kuten myös meidän poikamme elämään. 
Ehkä meillä jäisi enemmän aikaa harrastaa, jos työ ei säätelisi perheen yhdessäoloa. Mutta tällä me menemme nyt ja pyhitämme vapaa-ajan omalle perheelle. Sen vähäisen ja harvan. Ja ennen kaikkea minua ilahduttaa se, että miehelläni on työ, josta hän nauttii ja jota tekee mielellään. Sillä se ei ole aina itsestäänselvää. Ikävä on tietenkin meillä kaikilla, mutta miksi sitä sen kummemmin suremaan ja valittamaan? Elämä on valintoja, hyväksymistä, sopeutumista. Mutta ennen kaikkea on elämä on nyt, eikä muutaman vuoden päästä. Ja tätä minä eniten haluan: antaa omaa aikaani läheisille. Koskaan ei tiedä onko aikaa liikaa vai vähän. Yhtenä aamuna voi olla niin, ettei se läheinen ole siinä enää. Silloin on myöhäistä.

Blogia en hautaa, kirjoitan, kun ehdin. Ja kuvaankin vielä kyllä. Milloin, sitä en tiedä? Ennen kaikkea haluan sanoa teille, että nauttikaa elämästä ja sen moninaisuudesta. Ja nauttikaa joulun odotuksesta! Oman perheen kanssa, rauhassa, tai miten teistä kukin haluaa joulua vietettävän. Minä toivotan teille ihanaa joulun aikaa!

ps. Jotta ei nyt mentäisi liian vakavaksi, niin poikani ilahdutti tänä vuonna tekemällä hauskoja poro-kortteja. Hänen tekemissä korteissa seikkailee tänä vuonna kakkaava poro.

24 kommenttia:

 1. Ihania kortteja! Nyt kyllä harmittaa, etten (taaskaan) aloittanut korttiurakkaa. Itsetehdyissä korteissa on sitä jotakin, mtä kaupasta ostetuissa ei ole.

  Hyvää joulua!

  Minttu, Kivempi blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Minttu! Ehkäpä ensi vuonna sitten itsetehtyjen korttien pariin ;)? Hyvää joulua sinullekin!

   Poista
 2. Hauska, kakkaava poro! :)
  Ihania kortteja olet tehnyt!
  Onnellista joulunalusaikaa! :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita kortteja <3 Mukavaa joulunalusaikaa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Minä taas tykkään mieluummin tehdä kaikista samanlaisia, kun se nopeuttaa hommaa.. :) Kauniita kortteja olet tehnyt, ja tuo pojan kortti on ihan huippu! :) Ihanaa joulunaikaa myös sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että samaa korttia tehdessä saa tehtyä sarjana ja homma sujuu nopeammin :). Minä olen huomannut käsitöissä kaipaavani vaihtelua, yhtä ja samaa ei jaksa montaa kappaletta tehdä :). Kiitoksia Raisa, mukavaa joulua sinullekin perheinesi <3!

   Poista
 5. Kauniita kortteja! Kiva kun löysit oman tapasi askarrella. Kakkaava poro on tosi hauska. Olen muuttanut pohjoiseen ja täällä on arkipäivää että porot tulevat kakkaamaan pihalle... Onnellista joulua sinulle ja perheellesi ja kaikkea mukavaa uudelle vuodelle, toivottelee : Sade

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun käyt kommentoimassa Sade :). Pohjoisessa porot ovatkin ihan eri tavalla arkipäivää, mitä näillä leveysasteilla. Kiitoksia, samoin sinullekin ihanaa joulua ja onnea tulevaan vuoteen :)!

   Poista
 6. Aivan ihania kortteja! Sulla on taas tosi monta hyvää ideaa ja kaunista toteutusta :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita kortteja ja viisaita sanoja ♡ Kun aika on kortilla, on hyvä pistää asiat tärkeysjärjestykseen ja keskittyä niihin mitkä ovat tärkeimpiä.

  Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta koko perheelle ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Johanna! Olisihan se ihanaa, kun voisi vaan tehdä näitä harrastuksiaan :). Kässäillä ja blogata. Mutta kieltämättä on ihanaa tehdä enemmän perheen kanssa yhdessä, siihenkin mahtuu kyllä käsitöitä mukaan.

   Poista
 8. Ihania kortteja ja viisaita ajatuksia! Kakkaava poro sai aikaan naurunhörähdyksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakkaava poro on suosikkini näistä korteista :). Kiitoksia Mandariinimania!

   Poista
 9. Onpa kauniita kortteja. Meillä kortit oli tänä vuonna ihan valmiiksi ostettuja. Ensi vuonna jos olisi paremmin aikaa tehdä nekin omin käsin. Iloa uuteen vuoteen Hanna 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun osaisikin ostaa, eikä edes yrittäisi tehdä aina itse ;). Kiitoksia Jani, iloa teidänkin vuoteen :)!

   Poista
 10. Näinhän se on. Asiat tärkeysjärjestykseen.
  Samoilla linjoilla itsekin..Harrastetaan silloin kuin ehditään ja silloin kun mukavasta tuntuu. Suotta sitä harrastuksista stressaamaan, sitä stressiä mahtuu arkeen muutenkin:)
  Ihania korttiaskarteluja! Minäkin tykkään mielummin tehdä monta erilaista kuin kaikista samanlaisia, ei ehdi kyllästyä:) Pojan kortti on niin huippu:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Villa Pipo! Ihan totta, kyllä sitä stressiä mahtuu arkeen ihan muutenkin, harrastuksien onkin tarkoitus tuoda sitä hyvää mieltä :). Jatketaan hyvän mielen hommia :).

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).