torstai 3. joulukuuta 2015

Onni-blogien joulukalenteri luukku 3: Joulukortit (DIY christmas cards)



Ihana joulukuu, ihana joulun odotus. Onni-blogien yhteisestä joulukalenterista löytyy jokaiselle jotakin, kuuluuhan meihin monen aihealueen bloggaajaa. Eilen saimme ohjeen Kädenjälkiä sydämessä -blogin herkullisiin konvehtikuusiin (<- klik) ja huomenna on vuorossa Satua-blogi, käykäähän tutustumassa! Tänään kolmannessa luukussa näette tämän vuoden korttiaskarteluni tuloksia, ja ehkä sieltä löytyy jokin kiva idea, jonka haluat toteuttaa itse. Vielä ehtii tehdä joulukortteja, sillä joulupostimerkillä kortit voi lähettää aina 14.12 saakka. 


Näissä kaikissa korteissa on elementtejä, jotka syntyvät nopeasti. Valmiit kauppojen jouluiset askartelupaperi-pakkaukset ovat loistavia nopeaan askarteluun. Kivoja jouluisia kuvia, valmiita tekstejä ja kauniita paperivaihtoehtoja. Pelkällä liimapuikolla ja saksilla pärjää pitkälle. Erilaiset kaksipuoleiset tarratyynyt tuovat kolmiuloitteisuutta ja ilmettä kortteihin. Leimasimia ja kuvioleikkureita löytyy nykyään myös suuremmista marketeista, joten niitä on helppo napata mukaansa kauppareissulla (jopa meidän pieni lähikauppamme tarjoaa näistä jonkinlaisen valikoiman).


Yleensä teen samalla mallilla kaikki kortit, tai sitten paria erilaista. Tänä vuonna päätin tehdä toisin ja tehdä jokaisesta kortista erilaisen! Muutama ilta ja yksi päivä minulla meni oman huoneeni kätköillä. Tutkin ja mietin vaihtoehtoja. Pinterestin ihmeellisestä maailmasta löytyi hurjan paljon kivoja vaihtoehtoja korttien toteutukseen. Perheen miesväki teki oman panoksensa kortteihin. Suurin osa näistä korteista sopiikin myös lasten kanssa tehtäviksi. Kuvioleikkurit ja leimasimet ovat ainakin meidän pojasta kivoja kapineita :).


Kaikki korttipohjat Askartelukulmasta
Rauhallista Joulua leimasin Askartelukulmasta
Lumihiutale leimasin Suomalaisesta kirjakaupasta
Jouluiset paperit ja valmiit kuvat Prismasta (Jouluiset paperilehtiöt)
Kuvioleikkurit ja leimasinvärit Tiimarista
Nauhat Eurokankaasta/Askartelukulmasta/Omista kätköistä








Takana vasemmalta oikealle: 1. Lumihiutaleet leimattu erilliselle kartongille, leikattu ja kiinnitetty tarratyynyllä.
2. Yläosaan leimattu teksti, alaosaan lumihiutaleita. Keskelle solmittu nauhaa.
3. Kuvioleikkurilla leikatut lumihiutaleet kiinnitetty tarratyynyillä, lisäksi valmiita helmitarroja.
4. Teksti ja hiutale leimattu erilliselle paperille, leikattu ja kiinnitetty tarratyynyillä.
Etualalla: Oksa maalattu helmiäismaalilla, lumihiutaleet kuvioleikkurilla. Valmis teksti paperilehtiöstä.


Vasemmalta oikealla: 1. ja 3. Sydänkuvio Suomalaisesta kirjakaupasta, liimattu. Toisessa valmis paperilehtiöstä leikattu teksti, toisessa leimasimella.
2. Porot kuvioleikkurilla, lumi maalattu helmiäismaalilla. 
4. Kuusi maalattu helmiäismaalilla, tähteen lisäksi kimalletta ja kuusen oksille helmitarroja.


Kuusi on tehty tikkauslangoilla ja neulalla. Piirsin pohjalle ensin kolmion, jota pitkin pistoja oli helpompi pistellä. Tämä kortti (kuten suurin osa näistä) on helppo toteuttaa myös lapsen kanssa, silloin kannattaa pistellä neulalla valmiiksi reikiä, jotta lapsen on helpompi pujotella itse neulaa ja lankaa kuviossa. Tässä toimisi parhaiten kirjontalangat tai villalangat, mustaan pohjaan nämä tikkauslangat tahtovat vähän kadota.


Sydämet on leikattu kuvioleikkurilla, tussilla piirretty "nauhat" ja sydämiä. Lahjapaketit leikkasin erilaisista kuviopapereista ja solmin niihin kivat nauhat.


Joulusukat kuviopapereista, naruna juuttinarua. Pieni lankalenkki vihreässä sukassa tuo aitouden tunnetta. Toki sukat voisi vaikka neuloa tai virkata tai leikata kankaasta. Oikealla olevassa kortissa kuviopaperia alaosassa, välissä jouluista nauhaa ja ylhäällä kuviopaperista leikattu pakettikortti.


Vasemmalla oleva kuusi on leikattu erilaisista kuviopapereista. Koristeeksi liimailtu kuvioleikkurilla leikattuja kuvoita. Samoin kuvioleikkurilla leikatut kuviot koristavat keskellä ylhäällä olevaa kranssia. Pieni satiinirusetti somistaa kranssin jouluiseksi. Oikean puoleinen valmis sydänkuvio on liimattu punaiselle kartongille ja leikattu siitä irti. Pussista pilkottavaan korttiin on leikattu jouluisista paperilehtiöistä löydetty kuva. Näissä valmiissa kuvissa lapset saavat hyvää harjoitusta saksien käyttöön.


Tässäkin vasemman puoleisessa kortissa on hyödynnetty jouluisen askartelulehtiön valmista kuvaa, joka on liimattu kuviopaperille. Lumiukkoon käytin kahta nappia, satiininauhaa kaulaliinaksi ja kartongista leikattua hattua. Lumihiutaleet ja teksti on maalattu helmiäismaalilla (tai itseasiassa pursotettu, kyseisessä maalissa oli pursotin nokka valmiina).


Muistaako joku vielä oljista letitettyjä sydämiä? Itse muistan sellaisen tehneeni ala-asteella. Oikeita olkia tähkineen ei minulla nyt ollut, joten letitin juuttinarua ja kiepautin siitä sydämen, jonka liimasin korttiin kiinni. Satiininauhasta vielä rusetti. Keskimmäisen kortin kuusimetsään leikkasin eri kokoisia kolmioita ja helmiäismaalilla tipauttelin lumihiutaleita. Rusetti-kortissa yhdistyvät leimailun helppous ja kauniit nauhat.


Vieläkö teillä lähetetään joulukortteja, vai onko perinne jo hiipumassa? Teettekö kortit itse vai suositteko kauppojen valmiita kortteja? Mitä ajatuksia itse tehdyt kortit teissä herättävät, ovatko ne ehdoton hyi vai kiva juttu :)?

Joulun odotus on virallisesti alkanut, nyt vain nokka kohti iloista ja rauhallista juhlaa. Näemme jälleen ensi viikolla! Viettäkää mukavaa loppuviikkoa ja muistetaanhan myös joulukiireiden keskellä rentoutua :)! Toivotan lämpimästi tervetulleiksi myös uudet lukijat, mukava, kun olette tulleet joukkoon mukaan!

48 kommenttia:

 1. Ooh miten monta ihanaa ideaa! Mukavaa joulun odotusta siulle ❤️

  VastaaPoista
 2. Voi, miten ihania! Ja noin paljon erilaisia. Minä tein tänä jouluna kortit leimaillen. Niistä lisää ensi viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana nähdä sinun korttisi sitten! Oli piristävää tehdä monta erilaista korttia :). Kiitos Pikku Akka!

   Poista
 3. Meilläkin tehtiin tänäjouluna kaikki kortit käsi ja jokianen ainutlaatuinen, erilainen. Aivan ihania kortteja ootte askarrellut <3 hyvää joulun odotusta meidän blogilaisilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Jenni! Korttien askartelu yhdessä on mukavaa, siinä saa kaikki puuhata ja jutella samalla mukavia. Hyvää joulun odotusta <3!

   Poista
 4. Ihania jouluisia kortteja!!! Kiitos ideoista. Kortteja on kiva saada ja lähettää, jokaiselle oman näköisiä. Nyt kiiruusti tekemään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehtii vielä tehdä kortteja :). Ellei sitten montaa kymmentä tarvitse väkertää. Kiitoksia Saija!

   Poista
 5. Just maanantaina kirjoittelin kortit. Täältä olisi löytynyt monta kivaa ideaa. Pitää ensi vuonna muistaa nämä. Mahtavia toteutuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Jani! Minä olin tällä kertaa korttien teossa viikkoa normaalia aikaisemmassa, yleensä olen itsenäisyyspäivän viikonloppuna kortit tehnyt :).

   Poista
 6. Ihania ♥ Meidänkin perheen joulutervehdyksestä löytyy tuo samainen sydän :) Kalenrissa lähiaikoina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat oli teidän kortit, kävinkin jo katsomassa :). Kiitoksia Niina!

   Poista
 7. Ihania kortteja! Meillä otettiin tänä vuonna lapsista kuva joulukortiksi, kun on edellisestä kerrasta porukka hieman kasvanut. Ensi vuotta varten täytyykin laittaa nämä ideat mieleen.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Lasten kuvista teetetyt kortit ovat ihania, teillä onkin siellä useampi suloisuus kuvattavana.

   Poista
 8. Todella kauniita kortteja. Itsekin tykkään askarrella joulukortit ja minun tyylini on se että jokaisesta kortista tulee erilainen. Saa kivasti sommitella ja pähkäillä jokaisen kortin ulkoasua. Tänä vuonna tuo Postin lakko on aiheuttanut sen verran harmia että mietin jättäisinkö korttien lähettämisen kokonaan välistä. Lähellä asuville voi helposti ojentaa kortin käteenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa minäkin mietin, että menevätköhän kortit perille saakka. Toivottavasti, kun ei kaikille pääse postilaatikkoon suoraan tipauttamaan. Minä tunnustan olevani sen verran laiska, etten aiempina jouluina ole tehnyt kuin paria erilaista. Tämä oli kyllä mukavaa näinkin, sai kokeilla niitä monia ideoita, joita olin pinnaillut Pinterestissä :). Kiitos aino-maria!

   Poista
 9. Ihania, siis todella kauniita! ♡♡ Mä olen joka vuosi tehnyt itse kortit mutta tänä vuonna saa jäädä välistä kun hommaa tuntuu muutenkin riittävän.. Ensi vuonna sitten taas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Nea! Minä joka vuosi vannon, että ensi jouluksi ostan valmiit kortit. Jäisi enemmän aikaa ommella tai neuloa lahjoja. Ja joka vuosi huomaan olevani taas askartelun kimpussa :D.

   Poista
 10. Vautsi, miten upeita! Tosi hienoja! :) Mä teen kortit aina itse, mutta liukuhihnasysteemillä, sillä se tuntuu nopeimmalta. Olisi kyllä ihana näpertää ajan kanssa kortteja ja tehdä erilaisia! Meillä korttitalkoisiin osallistuivat myös tytöt 1 v ja 2,5 v, joten kortit on tehty niin, että hekin voivat edes jotenkin osallistua. Pakko kyllä myöntää, ettei visio ehkä ihan täysin kohdannut toteutusta ja kortit näyttävät räpellykseltä näiden rinnalla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten kädenjälki on kaunista ja saa korteissa näkyäkin! Ei meidänkään poika vielä tuossa iässä kovin osannut äidin visioita toteuttaa ;). Ja nyt alkaa tehdä omiaan, pari korttia jaksaa leimata tai silppuaa kuvioleikkureilla valmiiksi juttuja minulle ja sitten katoaa omiin puuhiinsa :D. Kiitoksia Emonen!

   Poista
 11. Oooh, upeita kortteja! Yritin kovasti tutkailla mikä näistä olisi minun lemppari, mutta en osannut päättää, kaikki niin ihanan erilaisia:) Loistavia vinkkejä kortin tekoon. Tykkäisin tästäkin hommasta niiiin kovasti..kaikkea kivaa pientä tilpehööriä, tarvikkeita ja näpertelyä:) Itsetehdyt kortit on kyllä parhaita! Siltikin olen kortit ostanut melkeinpä aina kaupasta. Johtuu varmaan siitä, että arvaan millainen projekti siitä kehkeytyisi, siihen ei yksi tai kaksi iltaa riittäisi:D Ja voi sitä rahanmenoa, kun lähtisin askartelukauppaan tarvikeostoksille, vähän tuota ja sitten noita..:D En muuten tiedä mikä tuossa juuttinarussa itseäni niin kovasti viehättää, käytän sitä samaan tapaan kuin roudarinteippiä, tilanteeseen kuin tilanteeseen:D Tuhlasin melkein kokonaisen rullan pelkästään kirppistavaroiden hintalappukortteihin, niistä tuli kyllä somat:) ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, älä missään nimessä aloita korttiaskartelua, jos et halua ostaa lisää kaappien täytettä ja käyttää ompeluaikaa näpertämiseen ;). Minä vannoin tänä vuonna, etten osta mitään uutta vaan käytän kotoa olevia tarpeita...kröhöm. No, kun tämä on parempi leimasin ja tuo nauha on kaunista ja ja (niitä oikein päteviä perusteluja). Huokaus. Nyt on taas minulla korttitarpeita ensi jouluksikin, ja seuraavaksi. Ja sitä seuraavaksi. Juuttinaru on huipputuote! Minäkin käytän sitä monessa jutussa. Lahjojen paketoinnissakin ja milloin missäkin :). Kiitoksia Villa Pipo, samoin sinnekin!

   Poista
 12. Oho, siinäpä on taas postaus täynnä ideaa! Tuo luminen oksa missä roikkuu lumihiutaleita on valtavan kaunis, tykkään hirmuisesti! Ihana kun jotkut jaksavat väsätä joulukortit itse. Minä herään aina ihan liian myöhään korttiasiaan. Tänä vuonna petrasin sen verran, että sain lapsista otettua jouluiset kuvat jotka (jos vaan kerkeän ne vielä kehittämään) ajattelin laittaa isovanhemmille ja lasten kummeille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Lumisesta oksasta minäkin tykkään paljon, siinä on herkkä tunnelma. Korttien tekeminen on koukuttavaa, on minullakin mennyt joskus aika myöhäiseen korttien teko. Yhtenä jouluna olen tainnut turvautua kaupan valmiisiin kortteihin. Niissäkin on kyllä niin hurjan paljon kauniita kortteja.

   Poista
 13. Ihanaa joulutunnelmaa! Niin kauniisti ja silti niin eri tavalla voi joulun tunnelma välittyä värikkäistä korteista ja rauhallisemmista mustapohjaisista korteista. Ihania kaikki <3
  Itsetehty kortti on aina ihana - ja jollakin tapaa myös tekijänsä näköinen tai oloinen.
  Kohta niitä taas kopsahtelee postilaatikkoon... :)
  Ihania hetkiä joulukuuhun Hanna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ellis <3, ihanaa joulukuuta sinullekin! Jokaisella on askartelussakin oma kädenjälki, ja sen on niin ilahduttavaa, kun kahta samanlaista korttia harvoin vastaan tulee :). Kohta saakin ihailla toisten lähettämiä kortteja, ihanaa!

   Poista
 14. Tosi kauniita! ihanan erilaisia, erityylisistä korteista välittää aina eri tunnelma. :)

  VastaaPoista
 15. Onpas tässä todellakin komea valikoima kortti-ideoita ja niin ihanasti kaikki erilaisia! Minä arvelinkin sinun pinnailujesi perusteella, että teillä taitaa olla joulukorttipaja meneillään :) Minä olen monena vuonna ottanut lapsista jouluisen kuvan ja tehnyt niistä joulukortit, mutta tänä vuonna askarreltiin lasten kanssa simppelit, mutta ainakin minusta kauniit kortit. Valmiita korttejakin löytyy myös kovin kauniita, mutta kyllä minäkin olen tällaisena tsi-ihmisenä tottunut tekemään kortit itse. Mikä siinä onkin, että kaikki täytyy aina vääntää alusta alkaen, mutta kivaahan se on! :) Mukavaa itsenäisyyspäiväviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että voisi joskus turvautua valmiisiinkiin kortteihin :). Mutta aina sitä huomaa väkertävänsä itse. Kivaa puuhaa se on. Pinterestin perusteella kyllä pystyy hieman arvailemaan, mitä toinen on suunnittelemassa seuraavaksi :D. Lasten kuvat ovat aina niin ihania, niitä kortteja on kanssa mukavaa saada. Kiitoksia Pizzicato!

   Poista
 16. Nämä on kyllä upeita kortteja, on sinulla siinä mennyt hetki jos toinenkin! Täällä kun on kortit jo askarreltu niin täytyypä ensi vuonna muistaa tämä postauksesi. Tykkään kovasti saada itsekin itse tehtyjä kortteja ja meille ainakin tulee joka joulu ihan kiva pino kortteja sukulaisilta ja ystäviltä. Lähetän itse myös aika paljon kortteja, toivottavasti tämä tapa pysyy vie pitkään! Aivan ihan näköisiä nuo sinun Tilda-jutut noissa kuvissa korttien kanssa, minäkin kaivelin aiemmin tällä viikolla Tilda-kirjani hyllystä ja nyt olisi tarkoitus tehdä pieni jouluinen ompelujuttu kirjasta - vihdoin viimein :D. Rauhaisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Krista! Oi, ihanaa, jos teet jonkin Tilda-jutun. Ne ovat kyllä hellyttäviä. Minulla oli tarkoitus yksi tonttu tehdä vielä loppuun, jonka olin aloittanut silloin suurimmassa Tilda-hypetyksessä jokunen vuosi sitten. Tuolta se keskeneräisistä löytyi :D. Korttien lähettäminen on minusta kanssa mukava tapa. Harvoin enää kortteja ja kirjeitä tulee postin kautta, kun on tämä some-maailma. Ymmärrän toki, että kaikki eivät niitä tykkää lähettää. Mukavaa viikonloppua teillekin!

   Poista
 17. Aivan ihania kortteja! Jotenkin askarrellut on vielä erityisen ilahduttavia kun tietää minkä vaivan toinen on niiden eteen tehnyt.
  Minä en ole lähettänyt joulukortteja vuosikausiin, nyt siihenkin hurahdin ja ihan peikkopojan ansiosta, tonttukuvia on niin kiva ottaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän peikkopojasta tulee varmasti ihania tonttukuvia, toinen on niin suloinen <3! Kiitoksia Villakiana!

   Poista
 18. Mieletön määrä upeita kortteja! Meillä ne on vasta ajattelun asteella! Kovin pojat ahdistelevat jotta koska koska tehään....Ens viikolla lienee viime hetket :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Birgit! Sinulla on sitten hyvät muistuttajat siellä :). Vielä ehditte kortteja askarrella ensi viikolla. Minullakin on näiden kirjoittaminen vielä tekemättä :D: Toivotaan, että posti jaksaa kulkea nyt joulun alla.

   Poista
 19. Ihania kortteja! Itse tehdyn kortin saaminen tuntuu jotenkin vielä tärkeämmältä kuin valmis kortin. Innostuin kesällä askartelusta, oli upeat kortti suunnitelmat kun aikaakin kerta oli. Noh yhtään korttia ei ole toteutettuna, onneksi se on joulu ensi vuonnakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, niitä jouluja tulee vielä monia! Kunhan ei käy niin kuin minun jouluviirille, joka on ollut suunnitelmissa viimeiset 5 vuotta. Kyllä minä sitten ensi jouluksi...nyt en taida luvata itselleni, että teen sitä :D. Kiitoksia Unelmallinen!

   Poista
 20. Olipa idearikas postaus, ja kuvat on niin kauniisti sommitelltu. Tulipa nyt joulumieli kerralla minullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pirjo! Mukavaa, jos pystyin luomaan joulumieltä :).

   Poista
 21. Siis ihania kortteja! Sain tästä tosi hyviä ideoita omiin korttiaskarteluihin. :) Ja pakko vielä kehua kauniita ja hienosti stailattuja valokuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideoiden jakaminen on mukavaa, kiva, jos nöistä oli sinulle apua! Kiitos Johanna!

   Poista
 22. Onpas ihania kortteja! Kauniita ja erilaisia. Kuvat ja sommittelu on upeasti toteutettu. Mielestäni omatekemät kortit on parhaita.

  VastaaPoista
 23. Oi miten ihania kortteja ja ihan järjetön määrä! Huh. Tosi kivoja ideoita. Tykkään sekä noista hillitymmistä että värikkäämmistä. Minä tein tänä vuonna hyvin simppelit kortit yhteistyössä lasten kanssa. Instassa on kuva. Se oli oikeastaan aika huojentavaa. Menee muuten niin hillittömäksi nypertämiseksi helposti, jos teen kokonaan itse. Omatekoisia kortteja on ihana lähettää. En oo tainnut ikinä lähettää kaupasta ostettuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin teidän ihanat kortit! Lasten kanssa korttien puuhaaminen on mukavaa, meilläkin poika jaksaa aikansa osallistua. Varsinkin leimailu ja kuvioleikkureiden käyttö on hänestä hauskaa. Minä karsin muutama vuosi aika paljon lähetyslistalta korttien saajia, nykyään lähetetään vain niille, joiden kanssa ollaan vuoden aikana oikeasti tekemisissä enemmän. Ennen lähetin kaikille serkuille ja tädeille/sedille/enoille. Mukava toki olisi heitäkin muistaa, mutta alkoi olla lista liian pitkä (meillä on molemmilla todella suuret suvut). Minä olen yhtenä jouluna tainnut lähettää kaupan kortit, olin töissä ja opiskelin samalla eikä aika ja jaksaminen riittänyt korttien askarteluun. Itse tehdyt kortit ovat minustakin mukavia laittaa. Kiitoksia Sanna!

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).