maanantai 20. helmikuuta 2017

Helpot kortit koriste- ja washiteipeillä




Kevään ja kesän erilaiset juhlat lähestyvät, ja niitä silmällä pitäen tein ystävänpäiväkorttien kanssa samaan aikaan muutaman onnittelukortinkin. Suosin edelleen nopeasti valmistuvia kortteja :D. Askartelu on kivaa puuhaa, mutta tällä hetkellä nuo kirjonnat ovat napanneet minut mukaansa, joten tein muutaman kortin helpolla tavalla erilaisilla teipeillä, että pääsen nopeasti lankojen ja neulan pariin takaisin.



Erilaisia washi- ja koristeteippejä on tarjolla paljon! Ihan hämmästyin, miten omasta pienestä lähikaupastakin niitä löytyi. Tehdessäni itselleni bullet journalia ostin näitä teippejä isot kasat sivujen koristelua varten. Se kuitenkin jäi, kun tykkäsin simppelistä ilmeestä enemmän. Johonkinhan näitä teippejä oli sitten käytettävä, etteivät jää pitkiksi ajoiksi kaappiin pyörimään.



Teippien kanssa puuhaaminen on helppoa. Sain mieheltäni jokunen vuosi sitten lahjaksi tarrojen ja teippien leikkaamista varten tehdyt sakset. Niillä leikatessa teippi ei tartu terään kiinni ja työskentely on huomattavan helppoa verrattuna tavallisiin saksiin. Tällaiselle satunnaiselle paperiaskartelijallekin hyvistä välineistä on vaan iloa.





 Toki oikein tarkka askartelija mittaisi teippien paikat ja tekisi apuviivat valmiiksi, jotta teipit asettuisivat suoraan. Koristelin näitä kortteja lisäksi pienin käsinkirjoitetuin viestein sekä erilaisilla pienillä koristeilla. Suurimman osan koristeista olen hankkinut Tiimarista aikoinaan. 



Minulla on ollut pienoisia ongelmia uuden läppärini ja kameran kanssa, kuvat eivät ole ihan parasta antia (johtuu ihan siitä, etten vielä hallitse näiden kahden tyypin kommunikointia täydellisesti ja enpäs muistanut käyttää jalustaa tällä kertaa). Jatkan harjoituksia näiden kahden kanssa vielä :D.



Ystävänpäiväkortit tulivat nyt hieman myöhässä esille, mutta eikös sitä ystävänpäivää voinut viettää ihan milloin vaan ;)? Vaikka meillä onkin ihan täysi talvi, ja lunta on tänäänkin satanut koko päivän lisää, niin jostain kuuluu hennosti kevään ääni. Ainakin päivät alkavat pidentyä ja lisääntyvä valo on tervetullutta. Odotatko sinä jo kevättä vai vieläkö talvi saa jatkua?

30 kommenttia:

  1. Oi, miten kauniita kortteja! Ja näitä kortti-ideoita voi käyttää vaikka milloin: synttärikortti, kutsukortti jne... Ja ystävänhän voi yllättää milloin vain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, ystävän voi yllättää milloin vain :). Kiitoksia Niina!

      Poista
  2. Kivoja kortteja! Mukavan yksinkertaisia malleja, ei se paljoa vaadi ollakseen tyylikäs :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monesti se yksinkertainen on tyylikäs :). Kiitoksia Madam B.C.!

      Poista
  3. Kivoja kortteja! Tällainen askartelu voisi olla mun juttu, kun tulee nopeasti valmista.. :D En vaan ole missään törmännyt näin kivoihin teippeihin.. Tai ehkä en vain ole osannut sillä silmällä katsoa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Minä löysin osan näistä teipeistä meidän lähikaupasta ja lisäksi sitten Suuresta Suomalaisesta, siellä on ainakin suuret valikoimat erilaisia washiteippejä.

      Poista
  4. Kauniita kortteja. Monia erilaisia tunnelmia ja ilmeitä näissä korteissa :)

    VastaaPoista
  5. Kauniita. Yksilöllisiä ja niin ihastuttavia yksityiskohtia niissä.

    VastaaPoista
  6. Tässä olisikin hyvä käyttö kaapissa lojuville teipeille. Kauniita ovat kaikki korttisi.
    Kyllä se kevät voisi jo tullakkin, ei enää yhtään lunta kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumen määrä kyllä riittäisi jo minullekin, vaikka talvesta tykkäänkin. Lumitöitä on saanut tämän loppuviikon tehdä ihan urakalla :). Kiitoksia Saija!

      Poista
  7. Kaunista jälkeä saa aikaan loppujen lopuksi tosi helposti ja vähällä vaivalla. Kauniita teippejä olet löytänyt ja ihania kortteja tehtaillut. Minulla on aika kirjavia ja lapsekkaita teippejä, mutta voisi tosiaan hankkia vähän tällaisia hillitympiä. Vaikka mitä tuunailuideoitahan teipeille on olemassa.

    Minä pitäisin talvea ihan mielelläni vielä vähän aikaa. Meillä ei ole ollut koko talvena lunta juuri nimeksikään ja hiihtämään ei olla päästy. Toisaalta aurinko saa jo haaveilemaan keväästä ja varsinkin odotan sitä, että saan kaivaa pyörän talviteloilta ja alkaa kulkea pyöräillä työmatkat. Mutta ainakin ensi viikolle talviloman ajaksi vielä tilausta talvelle ja etenkin sille lumelle, kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut tänä vuonna oikea talvi ja kunnolla :). Lumitöitä on saanut tehdä ihan tarpeeksi. Saisivat nyt vielä meidänkin hiihtoloman pysyä nuo lumet, niin ehtisin itsekin suksille. Mutta kyllä hieman jo kevättä odottelen. Teippeihin on kyllä monia käyttökohteita, huomasin sen Pinterestiä selaillessani. Muutamia ideoita täytyy vielä varmaan koettaa. Kiitoksia Pizzicato ja toivotaan, että teillä siellä olisi loman aikana lunta :)!

      Poista
  8. Kivoja ja tyylikkäitä kortteja. Millaiset ne sakset ovat ja mistä niitä voi ostaa? On todella ärsyttävää kun leikatessa teippi takertuu saksiin. Hyvää kevään odotusta! T. Sade

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sade! Minulla on Fiskarsin non-stick sakset, niitä näköjään saa esimerkiksi Adlibriksestä. En ole sen tarkemmin katsonut, löytyisikö ihan kivijalkakaupoistakin, kun nämä omani sain lahjaksi.

      Poista
  9. Sielläpä on syntynyt kortti jos toinenkin ja tosi kauniita. Minä olen vähän huonosti löytänyt itsestäni korttiaskartelijaa tai yleensäkin paperiaskartelijaa. Meilläkin on teippejä kertynyt lähinä tyttöjen käyttöön ja niistäkin kyllä tosi näppärästi tekisi tällaisia kauniita kortteja. Tytöt ovat kyniä päällystelleet teipeillä, mutta ehkäpä minun pitäisi näyttää heille nämä sinun korttikuvasi niin varmasti innostuisivat. Siinäpä olisikin yhdelle talvilomapäivälle mukavaa tekemistä :). Minä tapani mukaan odottelen jo kovasti kevättä ja huokaan onnesta kun helmikuu vaihtuu maaliskuuksi! Valoa ja auringonsäteitä odotan paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytöt varmasti keksivät vielä upeampia kortti-ideoita, teidän tytöt on niin luovia :). Minä askartelen silloin tällöin, mutta lähinnä aika helppoja juttuja. Ne vaativammat säästän osaajille :D. Toki noita askartelukursseja olisi kyllä ja niistä voisi varmaan saada paljon oppia, mutta olen toistaiseksi tyytynyt näihin simppeleihin juttuihin. Lisääntyvä valon määrä tekee kyllä mielellekin ihmeitä, sitä ihan herää eri tavalla uuteen päivään, kun on jo valoisaa :). Kiitoksia Krista!

      Poista
  10. Joka ikinen kortti on upea ja uniikki. Meillä on rulla tolkulla noita teippejä. Pitääkin hyödyntää korttiaskarteluissa niitä. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Jani! Teillä on tuota askartelukokemusta huomattavasti enemmän kuin minulla, joten varmasti syntyy upeita tuotoksia! Minullakin kasvoi teippikokoelma vähän liikaa, mutta eiköhän näitä tule käytettyä moneen juttuun. Helppojahan ne teipit on käyttää ja saa kivasti lisäilmettä moneen juttuun. Odottelenpa myös kalenteripostaustasi jossain vaiheessa ;).

      Poista
  11. Tosi kauniita kortteja. Kuinka ne onkin paljon paljon kauniimpia kuin ostokortit.
    Olen myös joskus käyttänyt noita koristeteippejä. Hurjan käteviä ovat 🌹🌹

    Mukavaa viikkoa sinulle 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan itsetehdyissä korteissa oma viehätyksensä :). Koristeteipeistä on moneen, näillä voisi tehdä vaikka mitä koristuksia. Mukavaa viikkoa sinullekin ja kiitoksia Kanneli <3!

      Poista
  12. Ihania kortteja kaikki! Korttiaskartelu onkin varsin mukavaa puuhaa:) Tytön kanssa ollaan monesti esim. synttärikortit näperrelty. Noista washiteipeistä tosin ei ole kokemusta.
    Noilla teipeillä saa tosi kauniita ja persoonallisia kortteja. Ja se on muuten kätevää kun tekee kortteja jemmaan, voi varastosta napata aina tilanteeseen sopivan:)
    On se vaan ihanaa kun on kevät, tälläkin hetkellä aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Kummasti piristää tuo valo:) Mukavaa viikkoa sinne, jotain jännää onkin luvassa..;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Villa Pipo! Joo, kerrankin on edes muutama kortti valmiina :). Vaikka ainahan se on niin, että silti ei meinaa juuri sopivaa löytää :D. Aurinko tuo niin paljon piristystä päiviin ja muutenkin on paljon virkeämpi olo, kun päivät on pidempiä. Niinpä, kivaa ja jännää on tiedossa, täällä jo lasketaan päiviä ;D.

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).