lauantai 30. elokuuta 2014

Virkatut lasin/mukin aluset osa 2 ja ohjeTällä kertaa lasinalusia mustasta Marks & Kattensin Sommargarnista (100% puuvilla) sekä violetista Marks & Kattensin Magnoliasta (100% puuvilla). Molemmissa koukku numero 4. Nämä aluset vein ystävälleni syntymäpäivälahjaksi, onnea vielä uudelleen tätäkin kautta :).
Varmasti hyvin samantapaisia alusia on moni muukin virkannut, mutta tässä lyhykäisesti ohje tähän versioon. Valitettavasti en ehtinyt vaiheita kuvaamaan. Yritän seuraavalla kerralla muistaa.
1. Virkkaa 8ketjusilmukkaa, sulje renkaaksi piilosilmukalla
2. Virkkaa 3kjs (lasketaan yhdeksi pylvääksi) sekä 19 pylvästä renkaaseen, sulje kerros virkkaamalla piilosilmukka 3. ketjusilmukkaan
3. Virkkaa 4 kjs (lasketaan 1 pylvääksi ja 1 ketjusilmukaksi), virkkaa *1 pylväs, 1 ketjusilmukka* jokaiseen edellisen kerroksen pylvääseen sulje kerros virkkaamalla piilosilmukka 3. ketjusilmukkaan
4. Virkkaa 3kjs (lasketaan 1 pylvääksi), 1 pylväs jokaiseen pylvääseen sekä 1 pylväs jokaiseen ketjusilmukkaan, sulje kerros virkkaamalla piilosilmukka 3. ketjusilmukkaan
5. Virkkaa 4 kjs (lasketaan 1 pylvääksi ja 1 ketjusilmukaksi), virkkaa *1 pylväs, 1 ketjusilmukka* jokaiseen pylvääseen, sulje kerros virkkaamalla piilosilmukka 3. ketjusilmukkaan
6. Virkkaa 1 kiinteä silmukka ensimmäiseen ketjusilmukkaan, *Jätä 1 pylväs 1 kjs ja 1 pylväs väliin, virkkaa seuraavaan ketjusilmukka lenkkiin 7 pylvästä, jätä 1 pylväs 1 kjs ja 1 pylväs väliin virkkaa ketjusilmukkalenkkiin 1 ks*

*-* väliä toistetaan koko kierros, en valitettavasti ehtinyt laskemaan montako kertaa, lupaan tarkentaa ohjetta vielä piakkoin.Toivottavasti ohjeeseen ei lipsahtanut virheitä. Olisi mukava kuulla, jos ohjeella joku on kokeillut virkata :)

Meillä on valitettavasti sairasteltu, blogikierrokset ovat jääneet vähille. Perheen miesväki flunssailee, minä kärsin nivelvaivoistani. Lupaan yrittää pian ehtiä teidän kaikkien blogeihin kommentoimaan :).


Tervetuloa uudet lukijat, ilahduin oikein paljon teistä jokaisesta! Mukavaa viikonloppua kaikille!

17 kommenttia:

 1. Ihanat lasinaluset! Itse olen niin huono käyttämään lasinalusia,mutta näistähän voisi tehdä vaikka mitä! Teilläkin sairastellaan,harmillista :/ Älä huoli blogikommenteista...ainakin omassa blogissani jaksan hämmästellä miten aina ehdit kommentoimaan. Jäänen odottelemaan letitkankaasta tehtyjä vaatteita....Mukavaa vkl ja pikaista paranemista! P.S Kiitokset ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistähän voi tosiaankin koota liinoja, hartiahuivia tms. Minä yleensä käytän kahvitauot blogikierroksiin :). Siinä ehtii jo moneen kommentoida. Kiitoksia Milmajohanna!

   Poista
 2. Kyllä olet tehnyt kauniita alusia ja niin ihanan värisiä. Kuvat on niin sieviä väreineen ja taustoineen. Meilläpäin on myös ollut flunssaa ja lisäksi kuumetta. Paranemisia sinulle, toivottavasti nivelvaivat helpottuvat! Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Flunssat ovat kurjia, varsinkin kun perheen pienimmät niistä kärsivät. Nivelvaivat ovat minulla ainainen riesa, mutta nyt on taas pahempi vaihe menossa. Näiden kanssa on kyllä oppinut elämään :).

   Poista
 3. Onpa kivat sävyt näissä lasinalusissa, tykkään varsinkin lilasta näin syksyllä Täälläkin on ollut kurkut vähän karheina ja nenät vuotavina, monenlaista tuntuu jo olevan liikkeellä. Tosi mukavaa, kun laitoit ohjeen tänne, kiitos kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lila on minunkin makuuni, tuossa langassa sen sävy oli vielä kaunis. Syksy tuo aina noita tauteja lisää, kun koulut ja päiväkodit käynnistyvät. Tarttuu kaikki helpommin. Kiitos Krista!

   Poista
 4. Kaunis malli ja värit ovat ihanat! Tätä ohjetta olisi kiva kokeilla. Pikaista paranemista teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pizzicato! Toivottavasti ohjeesta vaan saa selkoa, jotenkin näitä on vähän hankala kirjoittaa, kun ei ole virkkauksen ammattilainen. Nämä kyllä valmistuvat nopeasti.

   Poista
 5. Suloisia liinoja ja ihana vahva violetti väri, tällaisia on kiva virkkailla pikku lahjoiksi. :) Kiitos ohjeesta, ehkäpä jossain vaiheessa kokeilen. Meilläkin on sairasteltu, itselläkin on pitkästä aikaa niin tukeva flunssa, etten ole jaksanut käsitöihin tarttua moneen päivään. Pikaista paranemista teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, flunssa vetää helposti olon väsyneeksi vaikkei kuumetta olisikaan. Lapsilla on tosin ihmeellinen kyky touhuamiseen vaikka kuinka olisi kipeänä. Kiitos Manda!

   Poista
 6. Kauniita lasinalusia! Oikein kivoja kukkasia olet virkannut. Ohjekin näyttää tosi selkeältä.

  VastaaPoista
 7. Vähän samantyyppisellä mallilla olen itsekkin tehnyt. Voisin tekaista tällä mallilla nukkekotiin maton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin ne sinun tekemäsi, hyvin samanlainen se olikin tämän kanssa. Kiitos kommentista Mia!

   Poista
 8. Moikka! Tämä ohje tuli juuri vastaan Facebookin vilkasta virkkausta -ryhmässä ja nappasin heti talteen ja omaan käyttöön joulun lahjaideana. Ihan mielettömän kaunis malli! Olen itse niin huono suunnittelemaan tällaisia sisustukseen käytettäviä juttuja kun en koskaan huonolla matikkapäällä saa lopputulosta symmetriseksi. Kaunis ja onnistunut tuli nyt ensiyrittämällä. Näitä tulevat monet saamaan kuuden kappaleen paketeissa joululahjaksi. Kiitos ja mukavaa joulun odotusta :)
  Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pia!

   Onpas kiva kuulla, että ohje toimii :). Mukavaa, että ohjetta on myös jaettu, jaettu ilo on aina moninkertainen ilo.

   Kiitoksia kommentista ja mukavaa joulun odotusta sinullekin, ja tietenkin kivoja virkkaushetkiä!

   Poista
 9. Kiva ohje. Tuli nätti lasinalunen. Jäin miettimään. Lopetetaanko vika kerros myös piilosilmukalla? Ja miten päätellään? ��

  VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).