lauantai 16. elokuuta 2014

Poliisi-asuun tarvikevyö


Pojalle tekemästäni poliisi-asusta (<-klik) puuttui tarvikevyö (tai asevyö). Eurokankaan keinonahka taipui nopsasti riittäväksi vyöksi kaikelle tarpeelliselle. Keinonahasta ehdin ommella aiemmin kesällä pojan motocross-pyörän satulaan uuden päällisen, joten tämä vyö on rakennettu siitä jääneistä jämäpaloista. Satulasta ei ole tullut vain kuvia otettua :).Ase on helppo napata omasta taskustaan.Käsiraudat kiinnittyvät tarranauhalla. Ja virkamerkillekin on oma taskunsa. Radiopuhelimen takana on lenkki, josta senkin saa vyön reunaan kiinni.Koko vyö on tarrakiinnitteinen. Tein vyöstä sen verran pitkän, että menee vielä pojan kasvaessakin.Minun viikonloppuni on mennyt ompelun merkeissä. Kerran vuodessa olen varannut kalenteriin yksin ololle edes yhden yönseudun. Perheen miesväki hyppäsi aamulla autoon, ja ajelivat vanhempieni luokse yökylään. Talo on kieltämättä omituisen hiljainen, mutta mikä autuus ommella täysin omaan tahtiin ilman yhtäkään keskeytystä. Rakkaat mieheni (isompi ja pienempi) vielä siivosivat lähtiessään tavarat paikoilleen ja keittiön siistiksi. Ruokaa jäi eiliseltä, joten tämä päivä ja osa huomista on pyhitetty juuri siihen mikä huvittaa ja tuntuu kivalle. Ompelua, lukemista, jalkakylpyä, blogikierroksia. 

Mitä te teette, jos teillä on omaa "hiljaista" aikaa? Muuta kuin ompelua?

Rentoa lauantai-iltaa teille kaikille!

16 kommenttia:

 1. Hieno on vyö, kaikki tarpeellinen mahtuu mukaan. :)
  Kovin harvoin täällä kotona on hiljaisia hetkiä tai kokonaan omaa aikaa. Silloin saatan levittää kaavat pitkin lattioita ja alkaa piirtää. Tai katsoa leffan taikka suosikkisarjan jaksoja nonstoppina, sellaiseen keskittyminen kun on normihulinassa mahdotonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Manda! Hyvin samansuuntaisia varmasti monella on ne pienet hiljaiset hetket. Harvinaista herkkua, mutta niiden jälkeen taas jaksaa paremmin arjen hulinoita.

   Poista
 2. No on kyllä täydellinen tarvikevyö lisukkeineen. Tosi hieno :) Kyllä noin upealla asulla leikit varmasti maistuu. Aika harvoin ihan itsekseni olen kotosalla. Mutta aika helposti istahdan ompelukoneen äärelle kun sellainen hetki tulee tai uppoudun jonkun hyvän kirjan pariin:). Nautinnollisia ompeluhetkiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ompelevilla se ompelukoneen hurina varmasti täyttää hiljaiset hetket :). Yhtenä kesänä ns. tuhlasin vapaani ikkunan pesuun. Ystävä naureskelikin, ettenkö muka mitään muuta keksinyt yksin ollessa kuin ikkunan pesua. Viisastuin siitä ja olen yrittänyt ottaa sen ajan juuri siihen, mitä itse haluan ja tykkään tehdä. (tosin silloin kyllä ikkunan pesu oli pakko tehdä). Kiitos Kanneli!

   Poista
 3. Vyö kyllä on ihan piste iin päälle tuossa rooliasussa, kyllä on varmasti pojalle mieleen! Hyvin harvoin minäkään ihan yksin olen (ainakaan yön yli), mutta samankaltaisissa puuhissa se menee kuin teillä muillakin; käsitöitä tehden, lehtiä tai blogeja lueskellen, ehkäpä jopa kaupungille rauhassa kauppoja kiertelemään :). Mukavaa ja rentouttavaa omaa aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Oma aika on kyllä ollut ihanaa, nukuin pitkät yöunet ja ompelukoneelle suuntasin aamupalan jälkeen. Mutta on mukava saada rakkaat kotiin iltapäivällä, kyllä niitä kaipaa :). Kaupungilla onkin ihana kuljeskella ihan rauhassa. Minulla tulee myös joskus käytyä kirjastossa ajan kanssa yksin, lapsen kanssa ei ehdi niin tarkasti tutkia jokaista itselleen tulevaa kirjaa. Mukava vilkaista sitä kirjan takakantta rauhassa ja valikoida tarkasti mitä ottaa mukaansa.

   Poista
 4. Voi mahdoton miten upea poliisisetti,tämä kyllä kelpaisi minun lapsenlapselle-kertakaikkian! Minulla on aikalailla itselleni aikaa,kun itsekseni asustelen ja lapset jo aikuisia. Kova olen käsilläni tekemään ja ellen ompele kudon. Ensi viikolla alkaa taiji ja siihen menee 3 iltaa viikossa,tässä iässä pitää ainakin yrittää kuntoilla,jotta jaksaa vielä eläkkelläkin.
  Tuo poliisiasu,vielä,se vaan on niin mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vain ompelemaan, voisi olla vaikka mukava joululahja. Nopea ja helppotekoinen perusvaatteiden kaavalla. Taiji onkin mukava laji, itse harrastin sitä parikymmentä vuotta sitten. Jäi aikoinaan pois, kun ei ollut sopivaa ryhmää silloin johon mukaan mennä. Kiitoksia Milmajohanna!

   Poista
 5. Minäkin monesti haaveilen, että sitten kun olen ittekseni kotona, niin ompelukoneelle. Että silloin saa jotain aikaiseksikin, kun muuten tuntuu joskus varsinkin arki-illat menevän kaikenmoiseen huuhailuun. Mies on tulevalla viikolla torstaina-perjantai -välillä työreissussa, ja mulla on mekkokangas jo niitä päiviä varten ostettuna:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksin ollessaan saakin enemmän ommeltua. Kyllä minullakin illat menevät helposti haahuiluun, kun miesväki kotona on. Meillä harmiksi miehen työreissut vähentävät ompeluaikaa, kun pieni mies kaipaa enemmän huomiota. Odotan innolla mekkoasi :). Kiitos Aarnilintu!

   Poista
 6. Pikkasen kähee, niinkuin Alex sanoi :) Kyllä teidän pojan kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sekä Mia että Alex :)! (ja tämä välillä kostautuu omaan nilkkaan, kun poika keksii pyytää aina erikoisempia ompeluksia, kun kyllä sinä äiti osaat :D)

   Poista
 7. Vau, onpas hieno poliisiasu, ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Poika odottaa innolla, mitä ystävämme (joka on siis ammatiltaan poliisi) asusta tuumaa :).

   Poista
 8. Osaava äiti on lapsen paras lelukauppa! :) Varmasti mieluinen!

  VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).