keskiviikko 13. elokuuta 2014

Poliisi-syntymäpäivätEdellisessä postauksessa jo kerroinkin, että meillä on juhlittu pojan 5-vuotis syntymäpäivää poliisi-teemalla. Poika on saanut itse valita joka vuosi (paitsi niillä ekoilla synttäreillä) mieleisen teeman, jonka ympärille yhdessä suunnittelemme koristeet ja tarjottavat. Hauskat juhlat meillä olikin, lapset intoutuivat poliisi- ja rosvoleikkeihin ja pojan kanssa tekemämme koristeetkin saivat kehuja. Myös miehen vastuulla ollut tarjoilupuoli maistui kaikille. Kaikkein ihaninta oli nauttia mahtavien vieraiden seurasta (kiitos vain teille kaikille rakkaille)!Viirit ovat alkujaan pojan 2-vuotis synttäreiltä, nyt niihin pääsivät Suomen leijonat. Silloin meillä juhlittiin New Holland traktorien merkeissä, samat viirit pääsivät käyttöön myös kaksi vuotta sitten formula 1 syntymäpäiville (itseasiassa koristeiden teema oli kylläkin red bull ja ferrari, pojan lempikuskien tallien mukaan). Näitä viirejä on kaikkiaan kolme, yhdessä on tämä onnea teksti, seuraavassa pojan nimi ja viimeisessä 5 vuotta. Olen tulostanut ja leikannut kirjaimet sekä liimannut ne kartongista leikattuihin kolmioihin. Ylös rei'ittäjällä reiät ja nauha niistä läpi. Näin on helppoa muuntaa tekstejä ja kuvia tarvittaessa.Suurimman työn teimme pojan kanssa pöydän koristelussa. Ikean rullapaperiin maalasin akryyliväreillä (Clas Ohlson, järkyttävän hajuiset -> kannattaa käyttää vain todella hyvin tuuletetussa tilassa) teitä, viheralueita, järven, kivikkoalueen. Paperi kesti yllättävän hyvin, tottakai se kupruili jonkin verran. Pojan kanssa virittelimme aluselle hänen legoista kasaamiaan juttuja. Tämä olikin tarkkaa puuhaa, emme aina olleet samaa mieltä siitä, mihin mikäkin pitäisi asettaa :). Tai itseasiassa höpsö äiti olisi halunnut visuaalisesti asetella ne eri tavalla, mutta sitten osasi luovuttaa ja antaa pojalle vallan koristelussa. Kuuset ovat oikeasti muistilappuja, ne ovat kulkeneet mukanani lapsuudesta saakka. Poika nämä huomasi lipastostani, ja hyvä niin, nyt ne pääsivät vihdoin käyttöön. Kuusen jalkaosan taittelin ja laitoin kaksipuoleisella teipillä kiinni. Kuusiin on aikoinaan (jo kauan sitten edesmennyt) kissani kokeillut hampaitaan ;).


Rannalla lekottelevat naiset saivat vohvelikankaasta leikatut pyyhkeet. Lapset leikkivät herkuttelujen jälkeen tällä pöytäkoristeella, ja hyvin kesti.


Lisäksi meillä oli siellä täällä kodin eri tiloissa sinisiä ja valkoisia ilmapalloja sekä lahjanaruja serpentiinien asemasta. Olen käyttänyt yleensä aina näitä lahjanauhoja (vappunakin eri väreissä), ne ovat kauniimpia ja niille löytyy helpommin jatkokäyttöä kuin serpentiineille.Herkuista en sen kummempaa postausta tee, meillä syötiin hodareita ja pikkupitsoja, mansikka-appelsiinikakkua, donitseja, mustikkapiirakkaa sekä autokeksejä. Tänä vuonna emme ehtineet paneutua koristeisiin ja tarjoiluihin ihan samalla intensiteetillä kuin aiempina vuosina, mutta juhlat tuli pidetyksi ja pojalla oli äärimmäisen mukava päivä. Sehän se tärkeintä on!Vielä sananen juhlajärjestelyistä; aiempina vuosina sain ihmettelyjä, että eikö ne juhlat vähemmälläkin synny :). Kyllä syntyy, ja hyvät juhlat ovat tekijänsä näköiset. Olemme miehen kanssa aina rakastaneet (aivan, rakastaneet) juhlien järjestämistä. Vietämme tuntikausia iltaisin suunnitellen sopivia tarjottavia, tutkien netin ihmeellistä maailmaa erilaisten teemojen ympärillä. Meille tämä on myös rakas harrastus, miehelle keittiössä häärääminen, minulle koristeiden väsääminen. Emme ole kokeneet koskaan juhlia stressaaviksi, ne ovat molemmille inspiroiva ja paljon antava tapahtuma.Tulipas pitkä postaus :). Meillä odotellaan aamukasteen kaikkoamista marjoista, ja sitten lähdemme jatkamaan herukkapuskien tyhjennystä. Mitä teidän muiden syksyyn kuuluu? Oletteko innokkaita marjan poimijoita?

Oikein ihanaa alkavaa syksyä!

14 kommenttia:

 1. Olette järjestäneet kyllä todella upeat juhlat. Tuo pöytäkoristelu on minusta aivan mieletttömän hieno. Tuli heti mieleen, että tuollaisenhan voisi tehdä muulloinkin ja juuri, että lapset ovat mukana tekemässä. Siinähän sitä olisi kiva lasten leikkiä. Minusta kuulostaa tosi kivalta, että tykkäätte yhdessä järjestellä juhlia. Yhdessä tekeminen on aivan mahtavaa, oli se mitä tahansa :) Marjojen poimiminen kuuluu tähän vuoden aikaan. Haaveissa olisi käydä vähän vielä vadelmassa. Niitä olisi yhdessä löytöpaikassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kanneli! Tämänhän voisi vaikka päällystää kontaktimuovilla tms. niin kestäisi vielä paremmin leikkejä. Poika itse toivoi tätä tiemaalausta, ja sen tekeminen oli kyllä mukavaa. Yhdessä tekeminen onkin kaikkein parhainta, mukava kun juhlat eivät jää vain minun järjestettäväksi. Meillä on puutarhavadelmia, mutta tänä vuonna olivat niin matoisia ja huonoja ettei kovin montaa marjaa pakkaseen asti saada.

   Poista
 2. Todella hienot koristeet ja hyvä idea lahjanaru serpentiinin sijaan. Marjapuskaan pitäisi täälläkin suunnata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjanarut ovat niin kestäviä, että niitä käyttää mielellään koristelussa. Kiitos Erja!

   Poista
 3. Onpas teillä ollut hienot koristeet juhlissa. Legot pöydällä on hauska ja erilainen (positiivisella tavalla :D ) idea! Marjoja täälläkin on noukittu. Vielä jos jostakin saisi vattuja niin hyvä olisi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Eerika! Näitä legokoristuksia on tullut vastaan tuolla Jenkkien sivustoilla, siellä kyllä juhlien koristelut ovat aika huikeita. Toivottavasti löydät vattuja!

   Poista
 4. Huikean hieno pöytäkoriste ja kaikki, vau!
  ...viinimarjat on edelleen pensaassa, saa nähdä jääkö ne tänäkin vuonna lintujen syötäväksi...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tuppaa marja-aroniat jäämään pensaisiin, kun en ole niille keksinyt mitään hyvää käyttötarkoitusta. Viime vuonna keittelin niistä hilloja, mutta suurinosa hilloista jäi syömättä :D. Meillä ei niin nuo makeat uppoa. Kiitos Kiana!

   Poista
 5. Komppaan edellisiä: Vau, mitkä upeat synttärit! :)

  VastaaPoista
 6. Tuo itse maalattu liina koristeineen on ihan huippuhyvä idea, harmi kun meillä ei ole enää ihan noin pientä poikaa, mutta legoista poika tykkää edelleen, niin voisihan se toimia vieläkin, täytyykin näyttää tämä postaus hänelle :) Tuo kuulosti myös aivan ihanalta, että mies hoitaa tarjoilut ja yhdessä suunnittelette. Minun mies ei valitettavasti oikein välitä juhlien järjestelyistä, joten jäävät useimmiten minun harteille, paitsi pojan kaverisynttäreillä hän on kyllä toiminut ohjelmavastaavana :) Puskissa täälläkin on oltu ja kasvimaalla tutkailtu satoa, tänään otettiin taas muutama punajuuri, pari porkkanaa maistiaisiksi, salaattia ja kesäkurpitsa. Tomaatteja ja perunasatoakin odotellaan. Mielenkiintoista aikaa, varsinkin lapsille nähdä kuinka pienenpienistä siemenistä tai taimista kasvaa syötävää, oli niin iloisia ilmeitä taas tänään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me sovimme miehen kanssa yhteen muuttaessamme silloin...joskus.. että mies hoitaa ruokapuolen ja minä muut kotityöt. Pojan synnyttyä ruuan laitto siirtyi myös vastuulleni arkena, edelleen viikonloppuisin mies hoitaa sen. Leipomiseen mies innostui vasta muutama vuosi sitten, sitä oikeastaan teemme aika pitkälle yhdessäkin. Totta, on todella mukavaa, kun vastuuta voi näin jakaa, olen onnellisessa asemassa :). Lapsille sadonkorjuuaika onkin mielenkiintoista, ja kaikki tuntuu maistuvan paremmalle itse kasvattamana. Kiitoksia Krista!

   Poista
 7. Onpa kerrassaan upeat koristelut! Kuulostaa hauskalta että koko perheellä valmistelette juhlia, juhlien järjestämisessä on niin paljon työtä että apu on tarpeen ja onhan se paljon hauskempaakin yhdessä. :) Meillä juhlittiin viikonloppuna pojan kymppisynttäreitä. Sen ikäisen kanssa pääsee jo vähemmillä järjestelyillä, kun rento oleilu kavereiden kanssa on tärkeintä ja tarjoiluistakin parhaiten uppoaa pizza ja jäätelö.
  Enpä voi kehua olevani innokas marjanpoimija. Ennemminkin se on välttämätön paha, tykkään että marjoja ja mehuja omasta pakastimesta löytyy (joten poimittava ja keitettävä on), mutta tämä elokuu on muutenkin aina niin kiireistä aikaa ettei malttaisi puskissa kykkiä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manda! Lasten kasvaessa varmasti ei ihan niin paljoa tarvitse juhlia järjestelläkään, isommille lapsille ei niin ole väliksi koristelut ja sipellykset tarjottavissa :). Elokuu on kyllä sellainen säpinä-kuukausi aina meilläkin, että tekemistä riittää yömyöhäiseen. Siinä mielessä sadonkorjuu sattuu aina huonoon aikaan.

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).