perjantai 23. toukokuuta 2014

Farkkulaukku, jälleen kerran


Vihdoinkin pojan ikä riitti kauan toivotun harrastuksen aloittamiseen. Jo viime kesänä hän haaveili aloittavansa jalkapallon, mutta silloin ei ikä riittänyt oman kaupungin joukkueeseen. Nyt on päässyt pallon perässä juoksemaan ihan urakalla!

Paria tuntia ennen harjoitusten alkamista poika tuumasi tarvitsevansa varusteilleen laukun. Ja tottakai äiti sen ompelee :D. Laukku oli siis todellinen pikaompelus, en muista kauan tähän meni, mutta ei kauaa. Jalkapallon maalasin summamutikassa kangasväreillä (ja sen se on näköinenkin!). Kangas on pojan kummienon vanhoista farkuista saksittu.

Toiselle puolelle maalasin pikaisesti pojan nimen (sutattu piiloon, siitä tuhrut kankaassa). Poika tykkäsi laukusta, siihen mahtuu sopivasti pelikengät, juomapullo ja vaihtovaatteet.

Ompelurintamalla tapahtuu koko ajan, mutta hitaammat projektit eivät tunnu millään valmistuvan. Oma juhla-asu kevään juhliin otti ja meni pilalle (ihan omaa syytä, kun en saanut hihoista millään mieleisiä ja kangas loppui muutaman kokeilun jälkeen). Saa nähdä saanko paitaa enää pelastettua hätäratkaisuilla, sillä samaa kangasta ei enää löydy (kirppikseltä ostettu palanen). Isot purkamiset olisi edessä. Äidilleni on tulossa mekko ja hame, jahka kankaat tuolla kuivuvat ja pääsemme sitten ompeluiden välissä sovittelemaan. Välimatkan vuoksi sovittelut voivat venyä, joten hiljaista voi olla jonkin aikaa blogissa.

Hellekelit houkuttelee pihahommiin, aamulla pesimme jo pahimmat siitepölyt terassilta. Lisää tosin pöllyää koko ajan, koivut ja kuuset kilvan tupruttavat keltaisia pilviään! Poika ei allergian vuoksi tosin ulkona kauaa viihdy, eikä tuo siitepöly tunnu itsellekään hyvää tekevän.

Mutta nautitaan kesästä sen minkä voimme!

16 kommenttia:

 1. Ihanan ja niin tarpeellisen kassin olet pojallesi ommellut. On mukava kun lapsi löytää mieluisan harrastuksen. Ompelutsemppiä sinulle! Kyllähän se harmittaa kun ompelu joskus jumittaa. Itse olisin halunnut juhlamekkooni pienet hihat, mutta kun mallissa ei niitä ollut, en uskaltanut alkaa soveltamaan. Nautitaan nyt näistä aurinkokeleistä ja toivottavasti niitä saadaan kun lapsilla alkaa kesäloma. Siitepölyvaivat on kyllä kurjia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä yhtään, missä minulla tällä kertaa meni noiden hihojen kanssa vikaan :). Kaavoittaminen ei sinänsä ole minulle kamalan vaikeaa, mutta tällä kertaa ei onnistunut. Ja kaikkein eniten kummastutti, kun olen kyllä vastaavia hihoja ennenkin tehnyt. No, aina ei voi onnistua :). Katsotaan teenkö paitaa ollenkaan loppuun, vai jääkö se hautumaan kaapin perukoille. Meillä lapsi ei aiemmin olekaan missään harrastuksissa käynyt. Lähdimme liikkeelle siitä, että kunhan hän itse on innokas ja halukas lähtemään. Tosin pojan isä pelaa jalkapalloa, joten se oli aika innostava tekijä. Luulen, että poika ehtii kokeilla monia lajeja vielä. Me molemmat olemme mieheni kanssa harrastaneet/harrastamme aktiivisesti liikuntaa (nuoruusvuosina kilpailleet), ja poika on innokas kokeilemaan kaikkia lajeja, mitä me vanhemmatkin olemme harrastaneet. Paljon kiitoksia Kanneli ompelutsempeistä ja kommentistasi!

   Poista
 2. Siellä on tutun näköisiä harrastuskamppeita, meilläkin kaksi harrastaa kyseistä lajia :). Itsekin tykkään jalkapallosta, vahtaan kaikki MM ja EM -kisatkin aina mahdollisuuksien mukaan, tai ainakin niiden maiden pelit, missä on parhaimman näköiset pelaajat ;) Voihan harmitus, vai sellaisia ompeluharmeja, toivottavasti löydät ratkaisun! Kyllä välillä täälläkin takkuaa, mutta minäkin olen aika sinnikäs ja yritän aina löytää jonkun ratkaisun ettei tehty työ mene hukkaan. Jep, täällä on kyllä melkein asuttu ulkona viime päivät, kannoin ompelukoneetkin taas ulos tänään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Jalkapallo onkin silmäystävällisempää peliä seurata mitä jääkiekko ;). Eihän niitä kroppia näe kaikkien tamineiden alta. Kyllä minäkin sitkeästi aina kaikkeni yritän ompeluksissa, keskeneräisiä ompelutöitä ei juuri koskaan jää (ja jos jää, johtuu se siitä ettei kyseiselle tuotteelle ollut tarvetta tai tuli kiireisempiä eteen). Ehkä se johtuu siitä, että koulutuskin on alalle ja tieto on olemassa selkärangassa :D.

   Poista
 3. Tyylikäs laukku! Ennen tekstin lukemista katsoin, että onpa hyvän näköinen jalkapallon kuva. Lukemisen jälkeenkin olen toki samaa mieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kyllähän sen kuitenkin jalkapalloksi tunnistaa. Kiitos Laura!

   Poista
 4. Oot kyllä näppärä pikaompelija, hieno fudiskassi! Ja edellisen postauksen hämppyseitti on hauska! (Yritin jo aikaisemmin sinne kommentoida, mutta ei jostain syystä onnistunut.) Sun blogissas näyttäs olevan ihan hirveesti kaikkea mielenkiintoista, jäin seurailemaan ja täytyy tulla tutkailemaan vanhatkin tekstit kun aikaa piisaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Minna S! Mukava saada sinut mukaan blogin lukijaksi, tervetuloa! Laukkuja olen sen verran monet vuosien varrella tehnyt, että ne sujuu onneksi jo nopsasti. Varsinkin kun voi hyödyntää valmiita ompeleita.

   Poista
 5. Kyllä on hieno laukku!! Jopas pojan kelpaa :)

  VastaaPoista
 6. Komeaa käyttötavaraa tarpeeseen, hienoa!

  VastaaPoista
 7. Huikeen hieno kassi! Kelpaa harrastusvermeitä kuljetella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Hannariina! Pitäisi vielä ommella kaitale ja vetoketju tuohon kassin suuhun, pysyisi tavarat paremmin kyydissä.

   Poista
 8. Mahtilaukku! Ei tule joka pojalla tuollaista olemaan. Jalkapallo on hyvä harrastus, siellä kentän reunalla on tullut seistyä monet kerrat ja kumipurua, hiekkaa ja ruohoa pesukone täynnä. Nyt neiti 3v odottaa, että pääsee ensi vuonna pelaamaan.
  Minulle kävi samoin kevätjuhla-asun kanssa. Meni monta juttua vikaan mm hiha. Tuolla se on jo jätesäkissä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalkapallon makuun olen nyt kyllä päässyt minäkin, kotona saa pojan kanssa pihalla harjoitella :). Minä jätin vielä kaappiin kevätjuhla-asun odottamaan, jos joskus innostun sen korjaamaan. Tein sitten ihan toisenlaisen paidan :D. Kiitos Sanne-Maija!

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).