perjantai 2. toukokuuta 2014

Mukavuusalueelta poistuminen...... ja sekös nauratti... kuvassa kanssani ystävieni ihanat perropojat Boca ja Guapo.Poistuin mukavuusalueeltani sitten kerralla ja kunnolla! Nimittäin tässä paidassa yhdistyy kaikki ne asiat, mitä omassa pukeutumisessani kaihdan: paljon suuria kuvioita (sinällään suuret kuviot ovat ok, mutta tällainen sillisalaatti ei kuulu omaan kaappiini), värikkyys, eläinkuosit, lepakkohihat, alaspäin kapeneva helma ja 100% viskoosi materiaalina. Lisäksi en käyttänyt mitään kaavaa tai suunnitellut mallia tarkemmin, mitä en myöskään yleensä tee.


Mikä lie hulluus iski vapun alla, ja Eurokankaasta nappasin mukaan tämän Leoni 2 nimisen kankaan. Taitoin kankaan kaksinkerroin (hihat ja olat siis taitteelta), leikkasin suoraan kankaalle summassa pääntien ja sivusaumat. 


Sivusaumojen ompelun jälkeen tein kaitaleet mustasta trikoosta pääntielle, hihoihin ja helmaan. 
Pikapaita yhdestä kappaleesta.


Ja kyllä, vedin sen päälleni vappuaattona. Tosin pakko tunnustaa etten tuntenut oloani niin kotoisaksi, joten päälle laitoin mustan jakun ja helman nostin ylemmäs.
Kiitos ystäville ihanasta vappuaaton illasta! Hyvää ruokaa ja seuraa, välillä ihan vain aikuisten kesken. Sitä tapahtuu harvoin.Oletteko te muut poistuneet omalta mukavuusalueeltanne pukeutumisen suhteen, vai turvaudutteko aina itselle omimpiin vaatteisiin? Tämä taisi itselläni olla ihan ensimmäinen kerta, että näin ronskisti vedin yli oman mukavuusalueeni. Mutta tulipahan kokeiltua ja hengissä selvisin :).

11 kommenttia:

 1. Tutun näköistä kangasta :) Minusta nuo värit sopivat sinulle kivasti. Minäkin harvoin leikkelen mitään ilman kaavoja, välillä ihan ihmettelen, miten toiset leikkelevät t-paitoja ja kaikkia ihan tuosta suit sait vaan ;) Aika turvallisissa valinnoissa sitä täälläkin useimmiten ollaan, mutta viime reissulta mun kaappiin tosin eksyi tummansininen kesämekko, katotaan nyt kuinka usein se pääsee kesällä päälle. Murretut värit sekä puhdas punainen ja valkoinen on mun turvavärejä, niissä tiedän varmasti viihtyväni. Kuviot on ihan ok, kunhan ne ei ole liian yöpaitamaisia (oon ehkä joskus liikaa myynyt yöpaitoja :D), eläinprintitkin menee, kunhan niissä on vaan mulle oikea sävy! Itse käytin ennen mustaa paljon, nykyään oikeastaan enää alaosissa ja kasvojen lähelle haluan väriä :) Eiköhän sitä tosiaan hengissä selviä, vaikka välillä kokeilee ihan uutta, ja kerran pari olen yllättynytkin uusista valinnoista oikein positiivisesti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Minulla varmaan kaavojen ahkera käyttäminen johtuu puhtaasti koulutuksesta, tuntuu että kaikki pitää tehdä kunnolla alusta loppuun :D. Olen yrittänyt etsiä itselleni ompeluun rentoutta ja ronskimpaa otetta, omissa vaatteissa voi hyvinkin kokeilla tällaisia päähänpistoja. Yllätyin itsekin, että onnistuin leikkaamaan suoraan kankaasta sen puolen tunnin automatkan aikana mietityn paidan mallin. Voisi useamminkin kokeilla, varsinkin todella edullisten kankaiden kanssa (arvokkaampia en henno leikellä ilman kaavoja). Jospa sinulla tulee käytettyä tummansinistä mekkoasi kesällä.

   Poista
 2. Siitähän tuli hieno ja hyvin näyttää passaavan sinulle nuo värit. Jakunkin kanssa tosi kivan näköinen. Kyllä sitä aika turvallisissa ja tutuissa väreissä vaan tahtoo pyöriä. Minulle passaa hyvinkin kuviolliset ja aivan yksiväriset, kunhan vaan värit ovat hyvät ja omasta mielestäni itselle sopivat. Joskus olen käynyt värianalyysissä ja helposti sieltä jääneet jutut vaikuttavat väreihini. Ja ehkä siksikin kun itsekin koen niiden olevan ihan hyvät. Tällaiset repäisyt tekevät kyllä hyvää :D. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava on välillä irroitella vaatteidenkin suhteen, "vanhemmiten" tulee turvauduttua liikaa tuttuun ja turvalliseen. Minullekin on tehty värianalyysi ja jonkin verran niitä käsiteltiin opiskellessa, mutta jotenkin en ole niitä nyt käyttänyt. Minulle ei väreistä sovi musta ainakaan kasvojen lähelle, koska olen niin kalpea kesät talvet. Silti siihen useimmiten turvaudun. Olen tietoisesti alkanut hakea taas värejä vaatekaappiin ja koettanut haastaa itseäni rikkomaan omia rajojani pukeutumisessa. Voi olla, että moni vaate jää minulta kokeilematta vain omien ennakkoluulojeni vuoksi. Kaikkein tärkeintä tietenkin on se, että vaate tuntuu päällä omalta ja siinä viihtyy. Kiitoksia Kanneli kommentistasi!

   Poista
  2. Niin ja mukavaa viikonloppua :)!

   Poista
 3. Hiphei, tosi kivan näköinen irroittelu :) Hyvin sopii siulle ja väri on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Hannariina! Väri on kieltämättä kiva, en ole vain tottunut vielä omassa kaapissa sitä näkemään.

   Poista
 4. Todella upea paita ja hyvin käy kantajalleen! Siullehan sopii oikein hyvin nuo räväkät värit ja kuviot. Ihan nappi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Piia! Pitää välillä uskaltaa kokeilla uusiakin juttuja, tiedä vaikka tulee lempivaatetta sitä kautta :).

   Poista
 5. Minä olen toistaiseksi jäänyt vain ihastelemaan tällaisia kankaita. Näköjään kannattaisi kokeilla rohkeasti, kun noin kauniin paidan olet ommellut! Aika paljon tulee kyllä turvauduttua tuttuun ja turvalliseen. Jotain editystä minulle kuitenkin on tapahtunut värien käytössä näin kevään korvilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo! Tätä paitaa en kyllä ole kuin kaksi kertaa päällä pitänyt, että tuli turhake :). Värit eivät jotenkin vaan ole sitä ominta itseäni. Hauska muuten näitä vanhempia postauksia katsella itsekin, kiva kun jaksat kommentoida näitä.

   Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).