sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Silkkaa suomalaista hulluutta?



On lähteä pahimpaan helleaikaan ilmalämpöpumpun viilentämästä kodista pieneen kuumaan mökkiin, jossa saunan lämmitys nostaa sisälämpötilan +35 asteeseen...Vai miksi tätä pitäisi sanoa. 



Irtiotto pihahommista ja kotona odottavasta kaaoksesta oli kuitenkin tarpeen. Ylämökille kavutaan viilentymään päiväksi ja nautitaan anopin rakkaudella valmistamista herkuista, alamökille mennään saunaan ja uimaan ja hikoilemaan yöksi. Ihana oli palata viileään muutaman hikoillun yön jälkeen.



Ostin joskus viime vuonna kirppikseltä 7m tällaista reikävuorta 4e:lla. Ei mitään ajatustakaan mitä siitä tekisi, mutta hyvähän sitä on kaapissa olla, jos innostuu ompelemaan vaikka takkeja :D. Oli tarkoitus tehdä itselle kesän aikana trikoomekko SK 5-6/2014 kaavalla, joten kokeilin sitä tähän kankaaseen paitana (ja mekon ompelu ei ole tulossa ohjelmaan, kangasta en ole vielä löytänyt). Pääntie muodostuu neliönmalliseksi tästä kankaasta. Olisihan tähän voinut kikkailla kaikkia juttuja kaitaleilla jne., mutta mökillä on se ja sama mitä päällä on. Kunhan vaatteita. Perheen miehet tosin olivat sitä mieltä, että selkään täytyisi laittaa pelinumero. Kai tämä menisi kotona peliasunakin.


Oikea malliesimerkki koko asu siitä, miten saadaan nainen näyttämään entistä leveämmältä :D. Paidan alla on ihan perustoppi.



Hame on suoraputki trikoosta, vyötäröllä vaan kuminauhaa. Helppoa ja nopeaa ompelua, kun ei helteillä jaksa mitään ihmeellisiä tehdä.


Hameen kaava suorakaide, helmakäänteellä ja kuminauhakujalla
Paidan kaava Suuri Käsityölehti 5-6/2014 kaava nro 5

Molempien vaatteiden kankaat kirppikseltä


Mukavia hellepäiviä!

12 kommenttia:

  1. Raikkaan ja niin ihanan viileän oloinen asu! Helteestä pitää nauttia, oikeissa vaatteissa se on vaan niin paljon helpompaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helteellä on ihan parasta ottaa rennosti. Kiitoksia Mandariinimania!

      Poista
  2. Kaunis ja raikas asu. Värit niin pirteät. Paidan malli on kiva, tuo kaula-aukko näyttää hyvältä. Ihana lomanviettopaikka teillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Mökillä tulee itseasiassa aika harvoin käytyä. Asumme kuitenkin maalla itsekin, niin sellaista luonnonrauhaa ei enää juuri kaipaa. Uimaan tosin ei omassa pihassa pääse helposti, mökillä se on helpompaa. Yleensä käymme ihan päiväseltään appivanhempien luona tuolla, kerran kesässä sitten jäämme pidemmäksi aikaa.

      Poista
  3. Minäkin ihailin tuota pääntietä, ja punainen ja valkoinen on ihana väriyhdistelmä kesään! Mulla on muutamia kesävaatteita jäänyt itselleni ompelematta, tänään uimasta tullessani havahduin, että pitäisi joku superhelteiden asu kyllä ehdottomasti tehdä, olispa sitten ensi kesäksi valmiina, jos helteet yhtäkkiä nyt loppuvatkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäasuja minultakin jäi paljon ompelematta. Lähinnä kaikki mekot :(. Pihaprojekti vei niin paljon aikaa, ja helteet lohkaisevat jaksamista ompelustakin. Kiitoksia Krista!

      Poista
  4. Sinähän olet ihan muodin ytimessä! Silloin 90-luvulla vai oliko se 80-luvulla, oli noita verkkopaitoja. Niissä on hyvä ilmastointi ;). Mutta hauskaa, että teit itsellesi tyylikkään pelipaidan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanne-Maija. Me jo miehen kanssa muisteltiin verkkopaitoja, mies ainakin tunnusti omistaneensa sellaisen. Minä en ainakaan muista sellaista käyttäneeni muuta kuin pelipaitana lentopallossa. Tosin aika kultaa muistot :).

      Poista
  5. Kiva kokonaisuus näille keleille! Hauska tuo pääntie. Minullakin kesämajassani illalla +27 astetta ja sinne on huomenna taas päästävä...viimeisiä lomapäiviä viedään....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan suomalaiseen mielenlaatuun kuuluu se mökkielämä :). Mökillä kyllä pääsee kotitöistä täysin irti. Kiitoksia Milmajohanna!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).