keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Juhlahumua! (satiinipaita itselle)




Paidan ompelu ei kylläkään liity mitenkään blogin 1-vuotis"juhliin", mutta sopii teemaan :). Juhlavampaa paitaa ei ollut kaapissa, sellaista silloin tällöin tarvitsee. Hameen tai housujen kanssa pidettävää.



Yllättävän kivaa oli välillä ommella näitä liukkaita kankaita, vaikka niiden kanssa saakin tarkkana olla. Näistä kuvista näette meikäläisen puolieron. Tällainen liukaskankainen paita tahtoo valua vasemmalle puolelle, jonka jalka on oikeaa lyhyempi :D.




Vesiputospääntie, jälleen kerran, mutta kun minä siitä pidän :). Nauhan kiinnityskohdan ompeluohjeet oli kyllä äärimmäisen hankalasti kirjoitettu, eikä kaavan merkit vastanneet, mutta kyllä tästä ihan kelvollinen tuli. Jonkin verran sai kyllä pähkäillä ja etsiä näppituntumalla sopivia laskostuksia.



Paidan kaava Suuri Käsityölehti 5-6/2014 4. pusero. 
Hihan tein omalla kaavalla, koska ei nämä minun käsivarret alkuperäistä lyhyttä hihaa halua päälleen. Tai en tiedä onko niillä nyt omaa tahtoa vai kuvittelenko vain.
Paidan kangas ja vuorikangas kirpputorilta (0,5e)
Housut kaupasta (tosin varmaan 10 vuotta sitten ostettu)



Täällä on tullut ensimmäiset lumet ja ajosäät on mitä huonoimmat. Me olemme pojan kanssa viettäneet viikkoa kaksin, mies on työreissulla. Jokin ihmeellinen taika on miehen pidemmissä työmatkoissa, poika on perinteisesti flunssassa! Mutta olemmekin viettäneet kiirettömiä päiviä lueskellen ja leikkien, minä aina välillä vähän virkkailen. Aamulla on ihanaa köllöttää pitkään sängyssä, ilman kiirettä saa syödä aamupalan ja lueskella. Jotain hyvää sairaspäivissäkin siis on :).

Kiitoksia teille kaikille ihanista kommenteista arvontapostauksessa <3! Mukava kuulla, että ilahdutan teitä, niin tekin minua! Tervetuloa myös uusille lukijoille, mukavaa saada teidät mukaan! Muistakaahan osallistua arvontaan (klik), yllätyspalkinnon saatan paljastaa etukäteen, jos valmiiksi saan :).

20 kommenttia:

  1. Kaunis paita! Turkoosi väri sopii hyvin punaisen tukan kanssa. Osaat kyllä tehdä löytöjä kirppareilla, kangas on oikein sopiva juhlapaitaan! Täytyisi itsekin alkaa ommella jotain juhlavampaa, muuten olen taas mustassa topissa pikkujouluja juhlimassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Mandariinimania! Meidän lähimmässä kaupungissa on yksi kirpputori, jossa on pyhitetty yksi kulmaus käsityötarvikkeille. Siellä on erinäiset pinot kankaita, joista olen useimmat löytöni tehnyt. Minullakin kyllä se perinteisin juhlavaate pikkujouluihin ja muihin vastaaviin on musta toppi :D.

      Poista
  2. Juhlava paita ja väri on tosi hyvä sinulle. Nuo hihat on muuten todella kauniit ja tykkään myös itsekin paljon tuosta vesiputous-pääntiestä. Sellainen pitäisikin sisällyttää johonkin ompelukseen :) Leppoisia päiviä teille ja pojalle paranemis-terveisiä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihoista tuli ihan mukavat, vesiputospääntien kanssa voisin nyt passailla välillä ja tehdä ihan muita juttuja :). Joskus tällaiset päivät, kun ei voi ihmeitä tehdä, ovat niitä parhaita. Vaikka en itse ole nyt flunssassa, niin rikkonaiset yöt kyllä väsyttää. Silloin onkin mahtavaa pojan kanssa käpertyä sohvalle kirjaa lukemaan. Kiitoksia Kanneli!

      Poista
  3. Paita on tosi kaunis! Tykkään erityisesti tuosta vyötärönauhasta. Vai, ootte te jo saaneet makua tulevasta talvesta. Tännekin luvattiin lunta (räntää), muttei tullut kuin vettä. Sää on muuttunut kuitenkin jo tosi koleaksi. Tyttö meinas ulkoilun jälkeen, että pihalla tuoksuu talvi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Vyötärönauhan lisäsin, kun tuntui ettei paita muuten istu kauniisti. Laskokset venyivät liian alas :). Talven tuoksu onkin ihana, mukava kommentti tytöltäsi :). Kyllä lumi tekee ihmeitä, ei ole enää niin pimeää. Vielä on maassa kerros valkeaa, vaikka melkein samantienhän ne sulivat alas tullessaan.

      Poista
  4. Heti kun näin ensimmäisen kuvan, niin laskokset tuntuivat tutuilta, hihat sen sijaan eivät. Upea yhdistelmä, sopivasti kevyen valuvia muotoja niin pääntiellä, hihoissa kuin noissa etuosan laskoksissakin. Tuo lehti löytyy omistakin varastoista, joten tuossa vaatteessa voisi tosiaan olla ideaa pikkujouluiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, piukkujouluihin tällä mallilla varmasti saa kivan paidan. Tein itseasiassa samalla kaavalla myös vaaleanpunaisen koeversion (melko pian lehden ostettuani), mutta en yhtään ymmärrä miksi sitä ei tullut koskaan kuvattua :D. Kiitoksia Aarnilintu, myös kivasta kommentista arvontapostauksessa :).

      Poista
  5. Todella kaunis, ihan sinun värisi!

    VastaaPoista
  6. Upea paita, tuo rusetti korostaa vyötäröä kauniisti. :) Väri sopii sulle tosi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään käyttää erilaisia vöitä vyötäröllä, tai juurikin rusetteja/muita yksityiskohtia :). Kiitos SaarA!

      Poista
  7. Näyttää niin kauniilta ja väri on tosiaan sinulle kuin tehty! Tuo on kyllä nätti malli ja vesiputouspääntie ajattoman klassinen. Hihat olet muokannut upeasti! Nauttikaahan siellä pojan kanssa olostanne kahdestaan ja koittakaa parantua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista! Väri sattui kyllä yllättävän sopiva, mukava kun joskus kirppiksiltä löytää itselleen hyvin sopivia värejä :). Meillä on kyllä ollut mukavaa pojan kanssa, kiireettömyys on harvinaista herkkua. Kotityötkin tuntuvat sujuvan helpommin, kun ei stressaa niistä. Ompelukone on saanut olla ihan rauhassa, tietäähän sen ettei pienen ihmisen flunssa anna hyviä yöunia, joten itsekin tulee mentyä ajoissa nukkumaan.

      Poista
  8. Niin kaunis, mahtava väri! Ja vautsi vau mikä vyötärö! Toipumisia pienelle potilaalle ja ajelkaa varovasti, jos kelit on kehnot ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi keli on jo parempi. Aamulla oli vielä pakkasta, mutta nyt 10 astetta lämmintä :D. Pieni potilas alkaa jo toipua, huomenna varmaan jo kerhokunnossa. Kiitoksia Hannariina <3!

      Poista
  9. Paita on kyllä niin sinun värisesi! Ihanasti tuovat nuo laskokset kankaan parhaat puolet esiin. Tällä puserolla pääsee varmasti juhlafiilikseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pizzicato! Eiköhän tämä paita saa juhlatunnelmaan virittäytymään.

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).