maanantai 8. syyskuuta 2014

T-paita ja shortsit pojalle


Nyt on muutaman postauksen verran tulossa näitä reissuompeluksia. Hassullehan se tuntuu näitä kesäisiä vaatteita postailla keskellä syksyä :). 


Reissuun oli tarkoitus ommella vieläkin enemmän vaatetta, mutta eihän sitä tunnit vuorokaudessa kaikkeen riitä. Pojalle t-paita ja shortsit oli kuitenkin listalla aika kärjessä ja ne onneksi valmistuivatkin matkaan mukaan.



Hunajakennoa tuli käytettyä molempiin vaatteisiin, jotenkin kaksoisneulalla ompelu on kyllästyttänyt. Shortseihin tein koristetikkaukset myös sillä. 


T-paidasta tuli aika pitkä, mutta näin loppukesästä onkin parempi tehdä vaatteesta sen verran reilu, että hyvällä tuurilla menee vielä ensi kesänä.


Poika sai ravintolan tarjoilijalta ilmapallon. Sattui vähän väsykiukku ruokaillessa ja ihana tilannetajuinen miestarjoilija pojalle tämän toi. Kyllä sitten hymy palasi pojan kasvoille. 


T-paita 
kaava Ottobre 1/2014 26. Railway stripes pohjalta
kala-trikoo Ottobren myymälä
kanttaukset Eurokankaan tuubitrikoolla

Shortsit
kaava Ottobre 3/2014 12. Grasshopper
vihreä kangas Eurokangas tuubitrikoo
turkoosi resori Eurokangas
paikkataskun kalakangas Ottobren myymälä


Tässä vielä näette, mistä näkymästä saimme nauttia hotellihuoneemme parvekkeelta. Hotelli oli pieni huoneistohotelli aivan meren rannalla. Allasbaari oli uima-altaan ja meren välissä. Allasbaarissa sai myös ruokaa, kävimme tosin vain parina päivänä lounaalla siellä. Alue oli todella rauhallinen, yökerhoja ei täällä ollut. Allasbaaristakaan ei kantautunut koskaan meteliä, hotellin asukkaat olivat sen verran rauhallisempaa porukkaa. Lapsiperheitä ja eläkeläisiä lähinnä. Kadultakaan ei auton äänet tälle meidän huoneen puolelle kuuluneet.

Ihanaa viikonalkua!

10 kommenttia:

  1. Voi, mikä määrä upeita koristetikkauksia noissa sortseissa! Multa jäi nuo ton tyyliset sortsit kokonaan tänä kesänä tekemättä.. Ei minua ainakaan haittaa vaikka kesäsettejä esitteletkin, T-paitojakin tarvitaan kuitenkin ympäri vuoden. Ja Suomen pimeä ja kylmä aika on piiiiiiiitkä - kyllä niitä syys ja talvisettejä ehtii varmasti esitellä tulevaisuudessa. Sitä paitsi ihana nähdä lomakuvia ja lukea teidän lomatouhuja, lomakuumehan siitä tietysti nostaa päätään, mutta antaa vaan nostaa :). Kiva kun teillä oli hotelli rauhallisella paikalla, voin kertoa, että meillä ei ollut ja yhtäkään yötä en nukkunut niin, ettenkö olisi herännyt jalkapallofanien voitonriemuihin (MM-kisat oli meidän reissun aikaan kuumimmillaan) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, se on aina kurja, jos hotelli sattuu olemaan rauhattomalla alueella. MM-kisat varmasti vielä lisäsivät ääniä. Meillä oli hotelli todella hyvällä paikalla ja ilmastointi lisäsi nukkumamukavuutta, yskä oli ainoa häiriötekijä :D. T-paitoja ja shortseja menee meillä ympäri vuoden, tosin miesväellä. Rivarissa asuessa mies teki joskus lumityötkin shortseissa ja t-paidassa, lämminveristä sakkia. Itse olen aika vilukissa, ja lämmintä tarvitaan päälle. Olen joskus 20 lämpöasteessa saanut kummasteluja, kun olen villatakkia veivannut päälleni ;). Kiitoksia Krista kommentista!

      Poista
  2. Piristävää vaan nähdä kesäkuvia näin syksyn hiipiessä nurkkiin. Aivan ihana shortsisetti ja niin kivalta näyttää hunajakenno-ommel, hyvää vaihtelua suoriin saumoihin :) Viimeinen kuva on kyllä melkoisen ihana. Niin houkuttelevan näköistä! Syksyn aikaan reissu lämpimään ei olisi pahitteeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Pitäisi enemmän tutustua oman ompelukoneen erilaisiin koristeompeleisiin, aika vähälle se kyllä on jäänyt. Varmasti löytyisi kivoja uusia juttuja, kun paneutuisi asiaan. Syksyllä on kyllä mukava olla reissussa auringossa, varsinkin kaikkein pimeimpään aikaan. Täällä odotti poikkeuksellisesti lämpimät säät kotiin palatessa, mutta sehän ei haittaa.

      Poista
  3. Täällähän on ollut ihan kesäiset kelit viime päivinä, joten kesävaatteita katselee mielellään! Mullakin on ompelukoneessa tuo hunajakenno-ommel, mutta enpä ole tajunnut sitä käyttää tuolla tavalla. Tosin koneessa on monia muitakin koristeompeleita, joita on "ihan kiva" olla olemassa, mutta joita loppupeleissä aika harvoin tulee käytettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että suurimmaksi osaksi ompelukoneesta käyttää vain muutamaa ommelta, vaikka tarjolla olisi hienoja ja erikoisiakin ompeleitakin. Kiitos Aarnilintu!

      Poista
  4. Voi sitä katselee milloin vain mielellään kesäkuvia.

    VastaaPoista
  5. Superhienot sortsit !!!!t.Anu

    VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).