maanantai 15. syyskuuta 2014

Trikoojakku


Vimman lettitrikoo on kaunista, joskin varmasti moni on saattanut jo siihen kyllästyä. Minä olen yleensä aika myöhäisherännäinen monenkin asian suhteen. Tarvitsen aikaa sulatella ja tottua. Niin kävi tämän letinkin kanssa. Ihailin sitä aikani, ja halusin ehdottomasti itselleni siitä mekon. Tovi kuitenkin vierähti ennen kuin kankaan tilasin. Olen muutenkin aika huono tilaamaan kankaita netistä, rakastan kankaiden hiplailua ja ihailua livenä. Mekon näittekin jo aiemmassa postauksessa (klik).


Kuosi olisi ihana paitana, mutta halusin kokeilla siitä jotain muuta. Tein sitten jakun :D. Muutenkin ajatus trikoo/collegejakusta on pitkään ollut mielessä, joten miksipä ei kokeilla sitä tästä. Tuin etukappaleet sekä sivukappaleet kokonaan, antaa kivasti ryhtiä. Vuoria en tehnyt, sillä haluan käyttää jakkua paidan omaisesti.


Vyönä jälleen Novitan Hangosta ketjusilmukoilla virkattu pätkä. Farkut on ihan kaupan tavaraa, tosin kavensin niistä viime talvena pillimmät. 


Jotenkin jäin vielä kaipaamaan kaulukseen ryhtiä, jotain mustaa kaitaletta tai vastaavaa. Saa nähdä innostunko sitä lisäämään. Kuosi nimittäin kadottaa tuon kauluksen muodon itseensä. Mitä mieltä te olette?


Alla oleva paita on tehty samalla kaavalla kuin tämä (klik) aiemmin tekemäni. Sen tarkempaa kuvaa ei nyt ole valitettavasti tästä paidasta tarjolla.

Jakun kangas Vimma Company Lettikangas nudepohjainen
Jakun vyö Novita Hanko - langasta 10 koukulla kaksinkertaisena virkattu (ketjusilmukoilla)
Jakun kaava Burda 1/2014 120 jakku

Paidan kangas kirpputorilta
Paidan kaava Burda 1/2014 122.

Mukavaa viikonalkua!

33 kommenttia:

  1. Voi että tuo letti.. kummittelee nyt kovasti! Minä myös oon kaikkien kivojen juttujen suhteen yleensä niin myöhään liikkeellä, että ovat ehtineet loppua jo ennen kuin havahdun tilaaamaan. Lisäksi varsinkin moni kangas ei näytä yhtään miltään nettikaupan postimerkin kokoisessa kuvassa 8kun ei hiplaamaankaan pääse), vaan sen hienouden ymmärtää vasta sitten, kun näkee jossakin jonkun päällä kyseisestä kankaasta ommellun vaatteen. Jäänpä siis kytikselle tuonne Vimman verkkokauppaan, josko sitä lettiä syksymmällä tulisi lisää, kuten jostain olin lukevinani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jää ihmeessä odottelemaan, luulisi sitä tosiaan lisää vielä tulevan. Minultakin meni pari ensimmäistä kierrosta ohi :). Onneksi blogeissa pääsee kurkkaamaan, mitä kankaista on valmistunut. Lisää tällaisen arkailijan varmuutta tilata. Kiitoksia Aarnilintu!

      Poista
  2. Kauniisti istuva ja muutenkin oikein kaunis jakku! Tykkään myös tosi paljon tuosta mustan paidan "rypytysjujusta". Tosi kiva ja tyylikäs asukokonaisuus ja hyvät kuvat. Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato! Huomasin tosin, että seinästä valuva pihka on aika mielenkiintoisesti sattunut kuvaan :D. Meillä oli pojan kanssa aika kiire näitä kuvatessa, niin en paljoa ehtinyt katsoa mitä taustalla näkyy. Aurinkoista viikkoa sinullekin!

      Poista
  3. Tyylikäs jakku, todella upea. Kauniisti sopii tuon mustan paidan kanssa, jonka malli on ihana. Musta lettinauha on huippuhyvä yksityiskohta lettikankaaseen. Voin vain kuvitella, että tämä asu pääsee kovaan käyttöön. Poikasi ottaa muuten hyviä kuvia ja sinä olet mallina upea !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Kanneli! Jalusta kameralle, ja valmiit säädöt. Poika saa painaa sydämensä kyllyydestä laukaisinta, siinä meidän kuvaus :). Uskon itsekin, että tällainen rento, mutta kuitenkin hieman siistimpi jakku tulee käyttöön.

      Poista
  4. Upea jakku, tähän tuo kangas sopii minusta vielä paremmin kuin siihen mekkoon. Onko jakussa vyön lisäksi muuta kiinnitystä? Kivan näköinen paita myöskin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, kun kysyit! On siinä rinnan kohdalla hakanen piilossa, sitä ei näy kuvissa. Nappia en laittanut, kun on tuo paino hiipinyt ylöspäin. Helpompi sitten normaalipainossa laittaa nappi kohdalleen, jos sen haluan enää. Kiitos Manda!

      Poista
  5. Tosi upea jakku! En ehkä lähtisi lisäilemään mitään, koska täyrellisestä on vaikee parantaa;) Vaikka taidan hahmottaa mitä tarkoitat. Kiva myös tuo paita. Mullakin on tuo kaava jopa piirrettynä, mut en oo saanut aikaiseksi tehdä. Mites muuuten koko? Mulle yleensä Burdan kaavoista 38 on sopiva/nafti, mut ilmeisesti tykkään kireistä trikoovaatteista, koska joustavista ommellessa joutuu joskus pienentämään. Muutamat on sanoneet tätä mallia reiluhkoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Paidan kaava on minusta reilu, tässä on koko 38 (joka Burdan kaavoissa minulle sopii) ja jouduin sitä hieman pienentämään. Nyt on ehkä liian tiukka, kesän herkut vyötäröllä :(. Mutta jos tykkää trikoissa kireämmästi paidoista, niin varmaan menee kokoa pienempi mitä normaalisti.

      Poista
  6. Voi että kuinka ihana! Kangashan on kuin tehty tuollaista jakkua varten! Monissa blogeissa olen katsellut kangasta paitoina enkä ole siitä tykännyt, mutta nyt olis ihan pakko saada ostettua itsellekin jakkua varten
    -Nina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin oli sellainen olo, että halusin tehdä tästä kuosista välillä muuta :). Kiitoksia Nina!

      Poista
  7. Wauwauwau! Todella tyylikäs veto tuosta kankaasta! Kuosi on tosiaankin sellainen, että siihen hukkuu niin saumat, kuin yksityiskohdatkin, mutta haittaako se? Voisin tietenkin miettiä ihan tuota samaa asiaa :)
    Hiuksesi ovat muuten ihanat! Ja olet sinä ihan koko nainen ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanne-Maija! Toisaalta näin kuosi pääsee oikeuksiinsa, ja se kai on ainakin joskus se tarkoitus :). Hiuksissa on menossa kasvatusvaihe, ajattelin kokeilla osaanko enää pidempää pitää.

      Poista
  8. Kaunis jakku! Käy sinulle hyvin. Itse en lisäisi kaulukseen enää mitään, tuo kuosi on sen verran herkkä, että musta reunus voisi olla liian hallitseva. Täytyy vähän etsiskellä tuota Burdan lehteä, kaava vaikuttaa oikein hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo olikin hyvä pointti, musta on näin herkässä kuosissa aika hallitseva. Kiitos Mandariinimania!

      Poista
  9. Tykkään ihan satasella, varmaan ihan parasta mitä olen nähnyt tästä kankaasta. Tyylikäs ja kalssinen, mutta silti nuorekas! Allaoleva paita näyttää myös kivalta ja on taatusti monikäyttöinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Perusmusta paita, jota emme ehtineet kuvaamaan samalla. Oli tehtävä välillä ihan käyttövaatetta arkeen.

      Poista
  10. Todella kaunis jakku! Tämä kangas sopii tähänKIN mainiosti. Jotain voisi tosiaankin kauluksiin laittaa, "terävöittäisi" varmaan ihan kivasti ilmettä.
    Mulla sama kangas on vain kietaistuna sovitusnuken ympärille ompsussa, siinä sitä ihmettelen, mutta en osaa päättää mitä tekisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä kankaasta saa kyllä vaikka miten upeita vaatteita, ja sopii tosi moneen juttuun. Minullakin kesti kyllä kauan ennenkuin idea jalostui tämän kuosin kanssa. Mielenkiintoista nähdä sitten sinun versiosi lettikankaasta! Kiitos kommentista Tuulia!

      Poista
  11. Kauniisti istuva, kaunis jakku, kauniilla käyttäjällä! :)

    VastaaPoista
  12. Tosi kaunis jakku, sopii siulle ihan nakutettuna! Olet taitava♥ Ps. Ihailen niin kovin tukan väriäsi, juuri tuollaisesta haaveilen itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hannariina! Tukan väri on ihan purkista itse laitettu, Lorealin greme gloss 834 caramel blonde. Joten kaupasta sen saa :D.

      Poista
  13. Ihan mahtava jakku,parasta mitä leteistä tehty. Kangas itsessään on niin valloittava,kuin myös jakun malli,etten lisäilisi siihen yhtään mitään. Napakymppi! Itse en olen aikaisemmin nähnyt lettikankaan ihan parhaana vain leggareissa,nyt olen eri mieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpäs minä nyt vähän nolostun :). Kiitoksia Milmajohanna kehuista!

      Poista
  14. Oooh! Mä en kestä! Jos koskaan haluat tuosta jakusta luopua niin pliiiiis myy se minulle? Upea, enkä tekisi mitään muutoksia siihen! Voin antaa toisen munuaiseni vaikka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D, munuaiselle ei onneksi ole käyttöä, mutta pidetään mielessä, jos en enää tykkää itse :). Kiitos Jannica!

      Poista
  15. No ei tosiaankaan mikään mökkivaate, upea! <3 :) Piti tulla kurkkaamaan mistä puhuit kun kerroit jakun tehneesi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kävit! Kiitoksia kommentistasi ja tervetuloa uudelleen Annukka!

      Poista
  16. Ei oo totta miten upea!! Istuu sinulle todella kauniisti. Täällä on muutenkin niin upeita vaatteita! Ja tuo kangas, miten minulta on mennyt tuo ihan ohi, voi kun sitä saisi jostain, saako?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vimmalta sitä aina satunnaisesti saa, nyt onnistuin nappaamaan edellisestä myynnistä lettejä äidilleni. Kannattaa käydä facebookissa tykkäämässä Vimman sivuja, niin saa tiedon kangaseristä (menee kyllä todella nopeasti loppuun). Kiitoksia Villa Pipo!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).