maanantai 1. joulukuuta 2014

Kestoilua ja pieni lahja



Nämähän nyt näyttävät melkolailla kestovaipoilta, mutta sitä ne eivät ole :). Ystävä pyysi koirilleen kestojuoksuhousuja. Pikkuhousunsuojat eivät tahdo koirien menossa hyvin pysyä, joten hän keksi, että miksei kestovaippaidea toimisi myös koirille. Ja tottakai nämä ovat ekologisempia kuin pikkuhousunsuojat. Sain siis mielenkiintoisen kehitystyön näissä. 


Ensimmäiset versiot tein koekäyttöön jo aiemmin norsukuvioisesta pul-kankaasta. Näihin käytin vanhoja farkkuja, pul-kangasta (pojan vauva-ajan rikkimenneistä kestovaipoista sai hyvät palat imujen alle), vaippaharsoa ja verkkovuorta. Kuminauhat lahkeensuihin ja vyötäröön. Kanttinauhaa häntää varten tehtyyn aukkoon. Muutaman version tein myös ihan froteepyyhkeitä imuina käyttäen. Pinkkejä pul-versioita tein myös, mutta niitä en muistanut sitten kuvata :(.



Tikkaukset vähän kuin farkuissa, hieman hankala niitä oli pieniin pöksyihin kylläkin tehdä. Sovituskuvaa en ole ehtinyt ottamaan, kamera kyllä on ollut ystävän luona mukana, mutta aina on ollut niin paljon kaikkea muuta asiaa ettei kuvaaminen ole muistunut mieleen.


Tällaisen lahjan väsäsin eräälle rakkaalle nuorelle parille. Rautalankaa ja höyheniä pahville. Nimesin työn rakkauden enkeliksi, joka kätkee nuoren parin rakkauden siipiensä suojaan.

Eilen tuli laiteltua hieman joulua, pikkuhiljaa koristeita joulukuun aikana lisäillään. Uusia en taida ehtiä tekemään tänä vuonna, kun lahjatkin ovat vielä kesken. Pieni lumipeite ja auringon paistekin ilahduttivat tänään. Ihanaa aloittaa joulukuu tunnelmoimalla tulevaa joulua!

Miten teillä muilla on jouluvalmistelut vauhdissa? Teettekö kortteja, lahjoja, ruokia, leipomuksia, koristeita? 
Kauniita joulukuun alun päiviä teille kaikille!

16 kommenttia:

  1. Voi kun näyttää kätevältä nuo koiran kestojuoksuhousut:) Hauska nimi pöksyillä. Tikkaukset ja kaikki, kyllä noilla koiran kelpaa olla. Sievän lahjan olet tehnyt nuorelle parille, herkän kaunis. Olen laittanut jouluvaloja huoneisiin. Muuten jouluvalmistelut ovat hyvin aluillaan, että touhua vielä riittää:) Mukavia joulupuuhasteluja sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kanneli! Joulukuu on varmasti monella jollain tapaa kiireinen. Mukavia joulupuuhasteluja sinullekin :).

      Poista
  2. Voi miten hauskoja nuo koirien pöksyt ja niin tyylikkäätkin! Varmasti toimiva idea!
    Meillä on lapset sairastelleet, mikä on verottanut minunkin jaksamistani joulutouhuilta. Pipareita ja torttuja ollaan kuitenkin leivottu ja muutaman lahjankin olen saanut neulottua. Monta olisi vielä suunnitelmissa, mutta katsotaan paljonko ehtii. Olen päättänyt olla stressaamatta ja toivon, että päätös pitää :) Mukavaa joulukuuta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne pöksyt käytössä ovat onneksi olleet :). Sairastelut eivät ole kivoja koskaan, toivottavasti paranette pian. Minäkin yritän olla tällä kertaa stressaamatta, jätin osan lahjoista tekemättä ja karautin tänään kauppaan ostoksille :). Nyt on lahjat melkolailla hoidettuna. Kiitoksia Pizzicato!

      Poista
  3. Vitsit miten päheet pökät koiruuksille! Kyllä kelpaa hauvojen :)
    Itse otan jouluvalmistelut rauhallisesti, tunnelmasta nauttien. Kaikkea pientä vähän kerrallaan, leipomuksia ja askarteluja sekä joulukoristeiden laittoa. Lahjapuoli on vielä hieman avoin, mutta usein ne ideat syttyvätkin pikkuhiljaa.
    Rauhaisaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mARa, samoin sinullekin! Fakkuidea oli ihan pakko toteuttaa näihinkin, kun sen päähäni satuin saamaan. Osaisinpa minäkin edes yhden joulun ottaa täysin ilman stressiä :).

      Poista
  4. No täytyy kyllä tunnustaa, että kun näin kuvan tuossa lukuluettelossani niin katsoin, että olet ommellut kestovaippoja! Tosi hauska kehitystyö sinulla kyllä ollut siellä! Ja hienosti olet toteuttanut :). Täälläkin on jouluvalmistelut aika aluillaan, tänään kävin ostamassa vähän EK:sta lahjatarpeita, yhdelle kummilapselle aion tehdä itse lahjan, muista itsetehdyistä lahjoista en vielä tiedä, minulla ei ole hirveästi ollut tapana antaa itsetehtyjä lahjoja, ettei tule kauhea stressi :). Omille lapsillekaan en aio tänä jouluna tehdä mitään pehmeitä paketteja, tyttösille olen lahjan jo hommannutkin. Ruokia/leipomuksia aion tehdä vasta lähempänä ja siivouksen teen sellaisen vähän paremman, kaappeja en kuitenkaan meinannut alkaa järjestellä, mutta lasten huoneet varmaan siivotaan normaalia paremmin, että mahdollisille uusille leluille löytyy sitten paikat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kestovaipat näistä ensimmäisenä tuleekin mieleen. Minä jätin osan lahjoista tekemättä, vaikka suunnitelmissa olikin. Vähentää tosiaan stressiä :). Tosin tänä jouluna en enää taida kovin ihmeitä muutenkaan tehdä joulun eteen, kiireinen kuukausi kaikkien muiden menojen suhteen. Meillä on onneksi ollut tapana joulun vietossa, että kaikki tuovat jotain ruokaa tullessaan. Kyllähän sitä siivousta ja jotain leipomista riittää siltikin. Kiitoksia Krista!

      Poista
  5. Minunkin pitäisi jonkinlaisia kestoja ommella tyttöjen nukkeleikkeihin, kun tahtovat käydä nuorimmaisen vaippakaapilla.. :) Siivet on tosi ihanat! Täällä on vasta valot ja osa tontuista laitettu paikoilleen ja piparkakkukylä on rakenteilla. Loput koristeet löytänevät paikkansa pikku hiljaa kun lahjakiireiltä ehtii.. :) Aikaisempina vuosina olen laittanut kaikki valot ja koristeet ja verhot paikoilleen heti ensimmäisen adventin tienoolla. Mutta en olekaan ennen tehnyt näin paljon joululahjoja itse. Tunnelmallista joulunodotusta sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P! Piparkakkukylä kuulostaa ihanalle. Meillä leivotaan pipareita lähinnä viemisiksi, meistä vain poika niitä syö, joten ei niitä kovin montaa mene :). Pikkuiset nukenvaipat kuulostaa hauskalle!

      Poista
  6. Meillä leivotaan pipareita perinteisesti itsenäisyyspäivänä. Jouluverhot ja valoja olen laitellut, mutta muu koristelu on vielä suunnitteluasteella. Muutama orpo pallo tuosa pyörii, pitäisi hakea niille kaverit varastosta ja ripustaa kaikki ikkunaan. Parit joulumyyjäiset ovat vielä edessä, joten lähinnä olen sinne väkerrellyt kaikenmoista. Omat joulutekeleet onkin enemmän kuin vaiheessa.. Mutta ainahan sitä on vielä se viimeinen yö aikaa, niin että eiköhän tässä jotain ehdi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myyjäiset varmasti haukkaavat ison osan jouluvalmisteluista. Viimeinen yö onkin usein tarpeen :). Kiitos Aarnilintu kommentista!

      Poista
  7. Voi kun on hauskat pöksyt, hienosti kehitelty!

    VastaaPoista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).