tiistai 30. joulukuuta 2014

Vuoden viimeiset (tabletin- ja kirjantuki)


Miehelle ompelin lahjaksi tabletille tuen. Idean tähän sain facebookin ompeluryhmän joulukalenterista. Tämä on nopea ja helppo ompelutyö, ohjeen löydät täältä (<-klik).



Farkku on kaapissa lojunut kirppislöytö-palanen, nauhan pätkä samoin kirppikseltä. Täytteenä puuroriisiä ja vanhan tyynyn vanua. Tein tästä hieman ohjetta suuremman, jotta tabletti pysyy paremmin paikallaan. Käytetyn kankaan koko oli n.35cm x 45 cm.


Koeversion ohjetta kokeillakseni tein äidiltä saadusta puuvillasta. Tästä tuli itselleni kirjantuki. Tykkään lukea illalla sängyssä ennen nukkumaanmenoa ja nyt kirjaa ei tarvitse kannatella käsillään. Toki tämä voisi toimia myös pöydällä, esimerkiksi käsityökirjan tukena. Äidille tein joululahjaksi samanlaisen kirjantuen. Nämä olivatkin aikalaisia mikättimiä, kun kaikki koettivat arvailla käyttötarkoitusta :).



Tämä vuosi on ollut käsitöiden osalta suurenmoinen. Paljon on tullut kokeiltua uusia juttuja, osallistuttua mahtaviin haasteisiin ja ompelu on vallannut enemmän vapaa-aikaa. Viime vuonna valmistuneet työt löydätte tästä koosteesta (<-klik). Mikä tärkeintä, olen tutustunut ihaniin uusiin ihmisiin näin virtuaalisesti sekä inspiroitunut valtavasti teidän mahtavista ideoista ja toteutuksista. Ja te kaikki ihanat lukijat, joita on vuoden aikana tullut lisää, olette tärkeitä <3! Kiitos teille kaikille kannustavista ja sydäntä lämmittävistä kommenteista!

Ensi vuosi alkaa ainakin Kristan (<-klik) mielenkiintoisilla haasteilla, joista sitten tammikuun lopulla lisää. Sitä ennen lupaan ja vannon tekeväni sen keskeneräisen pikkujoulumekon loppuun, ehkä siitä tulee sitten loppiaismekko :). Sain myös kameraan uuden objektiivin, jonka käyttöä pitää vielä harjoitella. Nämä kuvat otinkin sillä iltahämärässä.

Olisi hauskaa kuulla, mitä sinulla on jäänyt mieleen minun blogistani tänä vuonna parhaiten? Millaisia juttuja toivoisitte ensi vuonna näkevänne?





Lentäköön tulevan vuoden haaveet ja unelmat linnun lailla. Kepeästi, mutta varmasti tuulien ja myrskyjen läpi. 
Hyvää Uutta Vuotta teille kaikille! 
Kiitoksia menneestä vuodesta!

34 kommenttia:

  1. Blogista ja sinusta ylipäätänsä on parhaiten jäänyt mieleen aivan huikea taito uusiokäyttää farkkuja, upeita töitä kaikki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos VillaKiana! Kierrätysompelut onkin yksiä suosikkejani ompelussa.

      Poista
  2. Oi mahtavat tuet, näitä onkin hetimmiten joululomalla tehtävä. Minullekkin on blogistasi (muiden ihanuuksien joukosta) jäänyt mieleen kaikki farkuista ideoidut laukut, säilytyspussukat...ja ne tossut <3 Onnea Sinullekkin Uuteen Vuoteen! Kaikki ideat ja ompeluhaasteet ja niiden ratkaisut ovat aina mieluisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haasteet ovatkin mielenkiintoisia, niihin on aina hauska osallistua. Meillä on kyllä nuo molemmat tuet kovassa käytössä, joten ompele ihmeessä sinäkin! Kiitoksia Milmajohanna!

      Poista
  3. Tosi hienoja! Näitä minäkin haluan tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompelukone esille vaan :). Kiitos kommentista Jenny!

      Poista
  4. Onpas kivoja mikättimiä :) Huikeat kierrätysideat ja kierrätysteemalla tehdyt jutut on päällimmäisenä mielessä. Toivotan sinulle hyvää uutta vuotta ja paljon uusia ideoita! :)

    VastaaPoista
  5. Hauska ja käytännöllinen ompelus!! Mie joudun kyllä muita komppaamaan ja sanomaan parhaiten mieleen jääneen nuo kierrätysompelut sekä kaikenlaiset upeat ja luovat ideat, mitä siulla on :) Tosi taitava olet kyllä ♥ Kaikkea ihanaa tulevaan vuoteen siulle!

    VastaaPoista
  6. Lueskelin tuossa noita joulun ajan postauksia vasta nyt, joulukuu mennä hurahti hirveässä kiireessä. Tabletin pidike jäi minullekin mieleen joulukalenterista ja näyttää oikein toimivalta. Ihania lahjoja ja koristeita olet väsäillyt.
    ;inulle on mieleen jäänyt kaikki farkkujutut, laukut sun muut ihanuudet. Ja kirppislöydöt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä on tosi toimiva. Meillä poika joskus saa luvan pelata tabletilla, ja se on hänelle helpompaa tuen kanssa. Leffojen katselu myös on mukavampaa tän kanssa. Kiitos Sanne-Maija!

      Poista
  7. Kiitos sinulle, kun pidät tätä ihanan monipuolista blogia <3. Minullekin on parhaiten jäänyt mieleen farkkukierrätyksesi, eritoten pojan huoneen verho ja sängynpeitto. Olen myös tykännyt vaatteista, mitä olet tehnyt itsellesi esim. se satiinipusero vesiputouspääntiellä ja jakku lettitrikoosta. Toivon, että jatkat yhtä monipuolisella linjalla tulevanakin vuonna eli että täällä näkee ompeluksia niin aikuisele kuin lapselle ja sisustukseen, kiehtovaa kierrätystä ja muita kädentaitoja :). Mukavaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista <3! Mukava kuulla myös toiveita :). Aika samalla linjalla tulen jatkamaan, kun noita juttuja tulee tehtyä eri materiaaleista ja tämä blogi on niin hyvä päiväkirja tehdyistä töistä. Ompelu on tietenkin se ns. pääasia, kun sinne suuntaan tuo oma koulutuskin on. Ehkä jotain uutta blogin ulkoasuun ja tyyliin on tulossa, jos vaan ehdin koneella enemmän aikaa viettämään :).

      Poista
  8. Tuskin on mitään lisättävää edellisiin, niin hyvin on blogisi ja erikoisosaamisesi osattu tuolla jo tiivistää. Eli kyllä täällä roikutaan mukana tulevanakin vuonna aivan varmasti:) Oikein hyvää ja onnekasta uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
  9. Onpa kekseliäs tuki!! :) Kiitos sinulle hyvää mieltä ja kekseliäitä kierrätysideoita esittelevästä blogistasi. Työsi ovat aina huolella tehtyjä ja tekstisi mukavaa luettavaa. Erityiskiitos myös kauniista kommenteistasi, joita usein saan lukea omasta blogistani. Oikein inspiroivaa ja iloista vuotta 2015 sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että saan aikaan hyvää mieltä toisille <3! Kiitoksia Pizzicato!

      Poista
  10. Ensinnäkin, aivan mahtavat lahjat olet ommellut! Sinun blogissa on juuri niitä mielenkiintoisia inspisideoita, mitä itselleni ei tulisi mieleenkään. Niinkuin nämä ompelmasi tuet, mahtavia :) Olet todella sydämellinen ja ihana ihminen, se välittyy tänne ruudun toiselle puolelle, voimakkaasti. Kiitos sinulle ja ihanalle blogillesi <3 Onnellista uutta vuotta 2015!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Kanneli <3! Vuosi on alkanut oikein mukavasti ideoita etsien, kovin ei vielä ole ehtinyt käsitöiden pariin. Läheisten kanssa on vietetty aikaa täälläkin :).

      Poista
  11. Kivoja ompeluksia! Mieleen on jäänyt sinun kierrätysompeluksesi ja hienot kloriittivärjäykset. Kierrätysompeluita toivoisin lisääkin täksi vuodeksi! Hyvää alkanutta vuotta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kierrätysompelut jatkuvat aivan varmasti, ainakin Kristan haasteen tiimoilta. Ja on vuoden aikana tulossa muitakin juttuja kierrätysteemalla, se on itselle yksi inspiroivimmista jutuista :). Kiitos Mandariinimania!

      Poista
  12. Kivan näköiset tuet, varsinkin tablettimalli voisi olla meilläkin tarpeen. Parhaiten minullekin ovat blogistasi jääneet mieleen kierrätysompelut ja monet omaperäiset ideat. Yksittäisistä tuotoksista nousee nyt ensimmäisenä farkkuinen verho.Ompelun ja luomisen iloa alkaneeseen vuoteen! :)

    VastaaPoista
  13. Hyvä idea :) Ja kierrätystä arvostan suuresti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kierrättää voisin varmasti vieläkin enemmän, omasta viitseliäisyydestä se on eniten kiinni :). Kiitos AnneS!

      Poista
  14. No mutta, tällainenhan on tehtävä, minäkin tykkää lukea sängyssä! Ihailen kierrätysompeluitasi ja pojille tehtyjä vaatteita ei koskaan ole blogeissa liikaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erja! Nyt on mukavampi lukea niitä tiiliskiviopuksiakin illalla, kun ei satu käsiin kirjan pitäminen :). Pojalle voisikin taas ommella jotain, vaatekaappi on kyllä aika täynnä tällä hetkellä. Kesävaatteista on taas pulaa, mutta niiden ompelu päälle 20 asteen pakkasessa ei vielä tunnu ajankohtaiselle :).

      Poista
  15. Aivan ihana idea! Pitääpä väkertää miehekkeelle, hän kun tablettinsa kanssa on milloin sohvannurkassa ja milloin missäkin :D
    Hyvää alkanutta vuotta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulta tuleekin varmasti upea tabletin tuki! Kiitoksia Ellis!

      Poista
  16. Onpas kätevä!
    Minullakin on mieleen jäänyt farkkujen kierrätysompelut. Upeita kertakaikkisesti. Blogisi on monipuolinen ja aina yhtä mielenkiinnolla luen postauksiasi.
    Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mARa! Farkku on kyllä jostain syystä noussut ykkösmateriaalikseni :).

      Poista
  17. Aivan ihana idea, pitää toteuttaa ja kiitos diy linkin jakamisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeita on aina mukava jakaa. Pitäisi muistaa tehdä omistakin jutuista niitä, mutta ne ovat kyllä aika työläitä tehdä :). Kiitos Anna Almaz!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).